Gönderen Konu: aracımı yeni aldım yardım!!  (Okunma sayısı 1453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
aracımı yeni aldım yardım!!
« : Temmuz 18, 2012, 13:39:16 »
corolla aracımda egzostan vuruntu geliyor.rölantide titreme ve dalgalanma vardı.bu gün sanayi de bir ustaya götürdüm.komprasör testi yaptı ve sübop değerlerinin çok düşük olduğunu ve sübobun yandığını söyledi.Sonra sübop ayarının yapabileceğini söyledi.Motor kapağını açınca sübobların otomatik olduğunu ve ayar yapamayacağını söyledi.Değerli ustalarım arabamı yeni aldım sizce sorun nedir?ne yapmam gerekir.inanın bu olay soğuttu beni.(aracım lpg li)

Toyota Club Türkiye

aracımı yeni aldım yardım!!
« : Temmuz 18, 2012, 13:39:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: aracımı yeni aldım yardım!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2012, 13:43:52 »
corolla aracımda egzostan vuruntu geliyor.rölantide titreme ve dalgalanma vardı.bu gün sanayi de bir ustaya götürdüm.komprasör testi yaptı ve sübop değerlerinin çok düşük olduğunu ve sübobun yandığını söyledi.Sonra sübop ayarının yapabileceğini söyledi.Motor kapağını açınca sübobların otomatik olduğunu ve ayar yapamayacağını söyledi.Değerli ustalarım arabamı yeni aldım sizce sorun nedir?ne yapmam gerekir.inanın bu olay soğuttu beni.(aracım lpg li)
büyük ihtimal sorun lpg den
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2012, 13:47:35 »
aynı şeyi benzinde de yapıyor.Yardımcı olursanız sevinirim.sorunun kaynağı doğrumu acaba.lpg ayarı yaptırdım.boğaz kelebeğini temizlettim bir şey değişmedi.bir ustada yukarıda yazdıklarımı söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota club
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2012, 13:52:24 »
kusura bakmayın hiç lpg li araba kullanmadım  :( :( :( :( ama bu tür şikayetlerin çoğunlukla arabaya lpg takılmasından yani arabanın orjinal motoru değiştiğinden kaynaklandığını duydum
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 33 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2012, 11:46:31 »
Tam olarak bilmiyorum  :( uzun zaman önce bir yerde okumuştum ama. LPG takılan araçların genelde subap ayarları bozuluyor. Bu yakıt enjeksiyon zamanı ile alakalı sanırım. Lpg de bu zaman uzuyor. Elektronik sistemden veya lpg enjeksiyonlarının açılma süresinin uzun olmasından kaynaklı. Bu yüzden yakıt normalden geç gönderiliyor ve yakıtın yanma süresi uzuyor. Ve sübapların olduğu noktaya yakıt geldiğinde yanma bitmiyor. Ters basınçla sübap ayarlarını bozuyor. Ayrıca subaptan geçerken yanma bitmediğinden subapa zarar veriyor.
 Aracın tekrar sübap ayarlarının yapılması gerekiyor. Diye okumuştum....

Yani abi sübap ayarlarını yaptıktan sonra enjeksiyon zamanını da ayarlattırırsan iyi olur. Böylece bir daha sorun yaşamazsın gibi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota club
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2012, 11:56:52 »
Tam olarak bilmiyorum  :( uzun zaman önce bir yerde okumuştum ama. LPG takılan araçların genelde subap ayarları bozuluyor. Bu yakıt enjeksiyon zamanı ile alakalı sanırım. Lpg de bu zaman uzuyor. Elektronik sistemden veya lpg enjeksiyonlarının açılma süresinin uzun olmasından kaynaklı. Bu yüzden yakıt normalden geç gönderiliyor ve yakıtın yanma süresi uzuyor. Ve sübapların olduğu noktaya yakıt geldiğinde yanma bitmiyor. Ters basınçla sübap ayarlarını bozuyor. Ayrıca subaptan geçerken yanma bitmediğinden subapa zarar veriyor.
 Aracın tekrar sübap ayarlarının yapılması gerekiyor. Diye okumuştum....

Yani abi sübap ayarlarını yaptıktan sonra enjeksiyon zamanını da ayarlattırırsan iyi olur. Böylece bir daha sorun yaşamazsın gibi.
aynısını ben de duydum.bir insigniada sorun çıkmıştı lpg den.anlatırlarken duymuştum.
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2012, 12:04:13 »
Uğur bey aracınızın modeli ve üzerindeki lpg sisteminin markası ve nezamandır takılı olduğu hakkında bilgi verir misiniz?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 22, 2012, 12:08:17 »
bende 2001,vvt 1.4 terra vardı aynı sorun ondada vardı araç benzinde lpg de de tekleme yapıyordu.bazen araba kullanmayı yeni öğrenenler kalkarken nasıl tekletir tıpkı öyleydi.bazen de uzun yolda giderken biri arkadan çekiyor ya da römork takılıymış gibi zorlanıyordu.Ankara'da ustaya götürdüm sübap ayarlarının bozuk olduğunu.Motor kapağını açıp ayar yapması gerektiğini söylemişti.
mehmet hocam