Gönderen Konu: Auris Comfort Extra 1,6 Lastik Hava Basıncı  (Okunma sayısı 33716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Auris Comfort Extra 1,6 Lastik Hava Basıncı
« : Temmuz 12, 2012, 18:01:33 »
Arkadaşlar,   aracımın lastik basınçlarını Ön: 32 PSI,   Arka: 34 PSI olarak ayarladım. Lastik ebadı 205/55/R16. Ankara şartlarında en uygun lastik hava basıncı kaç olmalıdır.

Teşekkür ederim.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Toyota Club Türkiye

Auris Comfort Extra 1,6 Lastik Hava Basıncı
« : Temmuz 12, 2012, 18:01:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Comfort Extra 1,6 Lastik Hava Basıncı
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2012, 18:47:23 »
tuncay bey;
arabanızın sürücü kapısını açın sacın olduğu yerde yazar boşken ... psı doluyken...psı diye
ayrıca nitrojen yani azot bastırmanızı tavsiye ederim...
kışın inmez yazında sıcaktan genleşmez titreşimi azaltır fren mesafesini kısaltır ve lastiğin ömrünü uzatır...
20 tl birşey olması lazım...
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2012, 18:49:37 »
Valla kaç olmalı bilemiyorum ama size öncelikle şunu söylemeliyim.Asla ön ve arka lastiklerinizin havalarını farklı değerde kullanmayın.Belki arka taraf daha ağır olacaktır fakat fren yaptığınızda bu ağırlık öne yükleneceğinden frenlemenizi ve stabiliteyi bozacak şekilde bir etki yaratır.Ayrıca hava konusunda ise aracın kitapçığında,sürü kapısının orada veya torpidonun içerisindeki etikette yazar.160 km ve sonrası ile 160 altı hızlar için diye.Atıyorum 160 km altı için 32 demişse ve sizde genelde bu hızlarda arada birde üstü hızlarda kulanıyorsanız 33-34 psi gibi bir değerde ön-arka eşit olacak şekilde ayarlamanız uygundur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2012, 20:11:11 »
Arkadaşlar,   aracımın lastik basınçlarını Ön: 32 PSI,   Arka: 34 PSI olarak ayarladım. Lastik ebadı 205/55/R16. Ankara şartlarında en uygun lastik hava basıncı kaç olmalıdır.

Teşekkür ederim.

Tuncay bey ben 15 gün kadar önce uzun yola gittim ve yetkili Toyota servisinde 1.6 132 beygir Aurisimin lastiklerinin hepsini 32 bar olarak ayarladılar. YAni hepsi aynı yapıldı serviste vardır bir bildikleri dedim. Siz yine en azından servisinize telefon açarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2012, 20:12:20 »
tuncay bey;
arabanızın sürücü kapısını açın sacın olduğu yerde yazar boşken ... psı doluyken...psı diye
kışın inmez yazında sıcaktan genleşmez titreşimi azaltır fren mesafesini kısaltır ve lastiğin ömrünü uzatır...

Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, ben bilmiyordum öğrenmiş oldum. Hemen uygulamaya geçeceğim inşallah dediğiniz gibi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2012, 23:42:05 »
              Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, ben bilmiyordum öğrenmiş oldum. Hemen uygulamaya geçeceğim inşallah dediğiniz gibi olur.
tuncay bey;
Valla kaç olmalı bilemiyorum ama size öncelikle şunu söylemeliyim.Asla ön ve arka lastiklerinizin havalarını farklı değerde kullanmayın.Belki arka taraf daha ağır olacaktır fakat fren yaptığınızda bu ağırlık öne yükleneceğinden frenlemenizi ve stabiliteyi bozacak şekilde bir etki yaratır.Ayrıca hava konusunda ise aracın kitapçığında,sürü kapısının orada veya torpidonun içerisindeki etikette yazar.160 km ve sonrası ile 160 altı hızlar için diye.Atıyorum 160 km altı için 32 demişse ve sizde genelde bu hızlarda arada birde üstü hızlarda kulanıyorsanız 33-34 psi gibi bir değerde ön-arka eşit olacak şekilde ayarlamanız uygundur.
            Tuncay bey ben 15 gün kadar önce uzun yola gittim ve yetkili Toyota servisinde 1.6 132 beygir Aurisimin lastiklerinin hepsini 32 bar olarak ayarladılar. YAni hepsi aynı yapıldı serviste vardır bir bildikleri dedim. Siz yine en azından servisinize telefon açarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2012, 07:11:17 »

Teşekkür ederim.

unutursanız arkadaşların dediği gibi kapı içinde yazıyor değerler, farklı durum olarak benim lastikleri 36 olarak ayarlamışlardı 1000 km kontrolünde. Ben de 36 kullanıyorum, rahatsız ya da sert gelirse 32'den aşağı olmamak kaydıyle düşürülebilir, ancak tüm lastiklerin aynı basınçta olduğuna dikkat edin.

Yani benim algıladığım lastik kuralı: 32-36 arası, tüm lastiklerde aynı değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2012, 07:16:08 »
bendede hepsi 32 psı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2012, 18:29:28 »

Teşekkür ederim.

aracınızı 160 km/h 'in üzerinde kullanmıyosanız, yani yasalar çerçevesinde araç kullanıyosanız 4 lastik + stepnenin hava basıncı 32 psi olmalıdır..  yok ben trafik canavarıyım otobana çıkınca 160 ın altına inmem diyosanız 4 lastiğinizi de 36 psi yapmalısınız..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2012, 18:33:49 »
bagaj yüklü geziyorsanız bir yada 2 psi arkalar daha yüksek basınçlı olmalı araç boşken
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2012, 18:57:54 »
Araçlarımızın lastik basınçlarının hepsinin aynı olması gerekir, detaylı lastik basıncı için şöför kapısına bakabilirsiniz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2012, 20:29:50 »
Araçlarımızın lastik basınçlarının hepsinin aynı olması gerekir, detaylı lastik basıncı için şöför kapısına bakabilirsiniz.
bagaj yüklü geziyorsanız bir yada 2 psi arkalar daha yüksek basınçlı olmalı araç boşken

aracınızı 160 km/h 'in üzerinde kullanmıyosanız, yani yasalar çerçevesinde araç kullanıyosanız 4 lastik + stepnenin hava basıncı 32 psi olmalıdır..  yok ben trafik canavarıyım otobana çıkınca 160 ın altına inmem diyosanız 4 lastiğinizi de 36 psi yapmalısınız..
bendede hepsi 32 psı.
unutursanız arkadaşların dediği gibi kapı içinde yazıyor değerler, farklı durum olarak benim lastikleri 36 olarak ayarlamışlardı 1000 km kontrolünde. Ben de 36 kullanıyorum, rahatsız ya da sert gelirse 32'den aşağı olmamak kaydıyle düşürülebilir, ancak tüm lastiklerin aynı basınçta olduğuna dikkat edin.

bendede hepsi 32 psı.

Sevgili forumdaşlarım ilgi ve paylaşımlarınız için teşekkürler. Aracımın kapısında Hız < 160 km/h ise ön ve arka lastik basınçları 32 PSI olarak yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2012, 23:27:38 »
tuncay bey;

Bu konu hakkında biraz bilgi verirmisiniz. Atmosferin zaten %72 ' si azot gazından oluşuyor. %28 fark o kadar etkiliyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2012, 10:36:41 »
Size şöyle söyleyeyim örneğin normal hava ile lastik soğukken 32 ye ayarladığınızda lastik ısınınca bu basınç 32 den yüksek bir değere ulaşıyor.Eğer lastik ısınmışken 32 yaparsanız bu defada lastik soğuduğunda az bir basınç ile karşılaşıyoruz.Bu durumda lastiklerimizim ömründen çalıyor.Nitrojende ise bu durum ister soğukken ister ısınmışken 32 ye ayarladığınızda basınç değişimi minimuma iniyor.Ayrıca nitrojen kuru olduğundan lastiğimizin içerisinde nem oluşmuyor ve dolayısıyla uzun ömürlü oluyor.Tabi nitrojen kullandığımızda mutlaka nitrojen için uygun sibopları kullanmalıyız.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 14, 2012, 10:53:15 »
Bu konu hakkında biraz bilgi verirmisiniz. Atmosferin zaten %72 ' si azot gazından oluşuyor. %28 fark o kadar etkiliyormu?

etkiliyor yani şöyle zaten saf azota çok az havayla temas ettirin yapısını bozuyor...
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG