0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, aracımın lastik basınçlarını Ön: 32 PSI, Arka: 34 PSI olarak ayarladım. Lastik ebadı 205/55/R16. Ankara şartlarında en uygun lastik hava basıncı kaç olmalıdır. Teşekkür ederim.
tuncay bey;arabanızın sürücü kapısını açın sacın olduğu yerde yazar boşken ... psı doluyken...psı diye ayrıca nitrojen yani azot bastırmanızı tavsiye ederim...kışın inmez yazında sıcaktan genleşmez titreşimi azaltır fren mesafesini kısaltır ve lastiğin ömrünü uzatır...20 tl birşey olması lazım...
Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, ben bilmiyordum öğrenmiş oldum. Hemen uygulamaya geçeceğim inşallah dediğiniz gibi olur.
Valla kaç olmalı bilemiyorum ama size öncelikle şunu söylemeliyim.Asla ön ve arka lastiklerinizin havalarını farklı değerde kullanmayın.Belki arka taraf daha ağır olacaktır fakat fren yaptığınızda bu ağırlık öne yükleneceğinden frenlemenizi ve stabiliteyi bozacak şekilde bir etki yaratır.Ayrıca hava konusunda ise aracın kitapçığında,sürü kapısının orada veya torpidonun içerisindeki etikette yazar.160 km ve sonrası ile 160 altı hızlar için diye.Atıyorum 160 km altı için 32 demişse ve sizde genelde bu hızlarda arada birde üstü hızlarda kulanıyorsanız 33-34 psi gibi bir değerde ön-arka eşit olacak şekilde ayarlamanız uygundur.
Tuncay bey ben 15 gün kadar önce uzun yola gittim ve yetkili Toyota servisinde 1.6 132 beygir Aurisimin lastiklerinin hepsini 32 bar olarak ayarladılar. YAni hepsi aynı yapıldı serviste vardır bir bildikleri dedim. Siz yine en azından servisinize telefon açarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Araçlarımızın lastik basınçlarının hepsinin aynı olması gerekir, detaylı lastik basıncı için şöför kapısına bakabilirsiniz.
bagaj yüklü geziyorsanız bir yada 2 psi arkalar daha yüksek basınçlı olmalı araç boşken
aracınızı 160 km/h 'in üzerinde kullanmıyosanız, yani yasalar çerçevesinde araç kullanıyosanız 4 lastik + stepnenin hava basıncı 32 psi olmalıdır.. yok ben trafik canavarıyım otobana çıkınca 160 ın altına inmem diyosanız 4 lastiğinizi de 36 psi yapmalısınız..
bendede hepsi 32 psı.
unutursanız arkadaşların dediği gibi kapı içinde yazıyor değerler, farklı durum olarak benim lastikleri 36 olarak ayarlamışlardı 1000 km kontrolünde. Ben de 36 kullanıyorum, rahatsız ya da sert gelirse 32'den aşağı olmamak kaydıyle düşürülebilir, ancak tüm lastiklerin aynı basınçta olduğuna dikkat edin.Yani benim algıladığım lastik kuralı: 32-36 arası, tüm lastiklerde aynı değer.
Bu konu hakkında biraz bilgi verirmisiniz. Atmosferin zaten %72 ' si azot gazından oluşuyor. %28 fark o kadar etkiliyormu?