Gönderen Konu: yakıt bilgisi  (Okunma sayısı 4284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt bilgisi
« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2012, 08:46:28 »
valla aracı sakin kullanırsanız zaten 65 70 arası altıncı vitese çıkmış oluyorsunuz biraz agresif kullandığınızda 100 110 arası çıkıyor altıya iyice psikopata bağladığınızda da 170 civarı istiyor altıncı vitesi. ben tasarruf yapacağım zaman shift göstergesinin dışına çıkmıyorum nederse ağam paşam deyip vites değiştiriyorum tamam belki vites değişimi çok oluyor ama tasarrufta baya bir yapıyor

dizelde böle bişi yok :) 70 le 6 da gidersen mazot pompasını kucaklarsın belli bi süre sonra :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2012, 08:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 14, 2012, 12:43:45 »
Aracı devrinde kullandıktan sonra kalkışlarda gaza gereksiz abanmadıkça tasarruf yapmak kaçınılmaz olur  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA ADVANCE MULTIDRIVE S
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #22 : Temmuz 30, 2012, 11:06:16 »
Sakin kullanım ile 100 TL. benzin = 320 KM. Şehir içi, bol dur kalk ve malum Ankara yokuşları ile... Bana iyi gibi geldi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 30, 2012, 18:26:37 »
700 km fena değil gibi
ben o fiyata 500 zor yapıyorum
sat kurtul kemal abi :)
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 12, 2012, 18:09:57 »
Ben de depoyu doldurdum ve aydından afyona yola ciktim. 6 olan ortalamam gideceğim ilçeye yakın 100km kala 6.4e çıktı. Dönüşte ortalama 6lt ye düştü. 2gün şehir içi bindim biraz. 750 km doldurdum 46 lt yakıt aldı. 4.48 tl den 208 tl aldı. Km de 27 kuruş.
Afyonun rakımi Aydına göre çok yüksek. Klima çoğunlukla açıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 12, 2012, 18:22:53 »
Datça Palamutbükü gitmek isteyenlere ısrarla tavsiye ederim. Çok keyifli sakin huzurlu bir tatil isteyenlerin vazgeçemeyecekleri bir yer. Denizi doğası havası müthiş. Datça bademi Dünyaca ünlü.  Tatil boyunca 900 km yol yaptım. Aracın bagaj full dolu iki kişi klima açık ve zaman zaman yüksek hızlarda (Aydın-İzmir otobanında) Marmaris Datça ve Palamutbükü bölgesini bilenler varsa genellikle dağlık ve uzun dik ve keskin virajlı rampalara sahip bir yer 900 km de 250 tl yaktı. Marmaris ve yöresindeki tüm belde ve dağ köylerini dolaştım.Turunç'da 4 gün kaldıktan sonra Datça palamutbükün'de çok güzel bir 6 gün geçirdim. Ben böyle temiz ve berrak bir deniz görmedim akvaryum gibi ve 10 mt üstündeki derinlikte dibi görebiliyorsunuz. Palamutbükünü gördükten sonra Turunç'u beğenmedik desem abartmış olmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 30, 2012, 22:13:42 »
Ben aracımı aldıktan sonra Düzce den Kahramanmaraş a doğru yola çıktım yaklaşık 830 km yol gittim aurisim uzun yolda 1 lt mazot ta 22. 3 km yaptı. yeni motor olmasına rağmen çok iyi yaptıını düşünüyorum. Daha önceki aracım 2010 Focus 1.6 tdci idi onunla hiç bir zaman bu değeri yakalamadım.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6