Gönderen Konu: Ankara - Didim Rota Tavsiyesi ve Gezilecek Yer Tavsiyesi  (Okunma sayısı 4381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Merhaba arkadaşlar. Eşimler birlikte tatilimizi (balayımızı) Didim Altınkumda geçireceğiz. Kısmetse Pazar gece yola çıkacağız pazartesi otele girmemiz gerEkiyor.

Google Maptan yol tarifi aldığımda 3 seçenek çıkıyor,
https://maps.google.com/maps?saddr=Bilinmeyen+yol&daddr=Yal%C4%B1+Cd&hl=tr&ie=UTF8&ll=38.993572,31.717529&spn=5.003162,11.151123&sll=37.357665,27.286681&sspn=0.002499,0.005445&geocode=FYw1YQIdThL2AQ%3BFRwHOgIdvFugAQ&t=m&mra=me&mrsp=1,0&sz=18&z=7

linkten bakabilirsiniz sanırım.

Sizce bu 3 seçenekten hangisi daha makul ve rahat yolculuk olabilir. En kısa olanı D320 sanırım ve şu anki tercihim bu gibi. Diğer seçeneklerde km arttığı için yakıt sarfiyatı artacağı için pek hoşuma gitmedi. Ama bu D320 rotasında yollar nasıldır, dinlenme tesisleri benzin istasyonları, yol yapımları vs. hakkında bir bilgim yok. Ve daha önce kendi kullandığım aracımla hiç uzun yola çıkmadım. Tecrübem yok yani. Bu konuda yardımlarınıza çok ihtiyacım var.

Aracım 2003 Corolla HB 1.6 lpg li. Km de 18 kuruş yakıyor ş.dışı. belki daha da düşebilir.

İkinci mesele ise; Didime daha önce 1 kez gittim ama hiç gezme imkanım olmamıştı otobüsle gitmiştik, şimdi arabayla gittiğimiz için biraz gezelim görelim istiyoruz :) Bu nedenle didim çevresinde (yakın yerlerde) gezilip görülecek antik kent olsun başka bişey olsun (güzel bir yerde çay işme vs. gibi) tavsiyelerinize aşırı ihtiyacım var.

Ben hiç bir yolu bilmediğim için Navigasyon cihazıyla gideceğim onun için tavsiye edeceğiniz yerlerin adreslerini de yazarsanız çok sevinirimmmmmm. :)

Herkese çok teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için. Sizlere de iyi yaz tatilleri dilerim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara - Didim Rota Tavsiyesi ve Gezilecek Yer Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2012, 14:40:43 »
Didim çarşısı güzel değil ancak antik kentini gezebilirsin,Birde Bodrum yaklasık 1,5-2 saat kadar sürüyor.Günü birlik Bodrum kalesini gezebilirsin hatta mutlaka gezmelisin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2012, 15:21:07 »
Ege yöresine giden herkese tavsiye ettiğim bir yer var. İzmir-Selçuk. Didimle arası yaklaşık 1,5 saat sürer. Mutlaka bir gününüzü ayırıp, Selçuk'a gidin ve Efes Antik Kentini, Yedi Uyurlar Mağarasını, İsabey Camii'ni ve mutlaka ama mutlaka Şirince Köy'ünü gezin.
Pişman olmayacağınıza eminim.  Didim çevresinde ise Apollon Tapınağı gezilebilir. Söke - Milas arası ise başta Heraklia olmak üzere ülkemizin antik kent yönünden en zengin bölgemizdir. Adım başı bir antik kent veya kalıntıları var desek abartı olmaz. Bu güzergahların üzerinde de başta çöp şiş olmak üzere bir sürü et ve balık lokantaları vardır ve hemen hemen hepsi aynı standart kaliteye ve lezzete sahiptir. Ben genellikle etrafı en yeşil olanları tercih ediyorum. Tatil otelde pineklemek değil, keşfetmektir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi tatiller.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2012, 21:39:07 »
İzmir Selçuk'u bir araştırayım bakalım, teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2012, 22:09:37 »
gerçekten harika bir yermiş selçuk, 1 günümüzü buraya ayıracağım inşallah çok dolaşmadan bulabilirim :D :D