0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar opel astramı satıp 2006 corolla terra aldım.İlk izlenimime göre arabanın sacı opele göre çok ince.Çamurluklar kolayca içe gömülebiliyor.Ama süspansiyon bakımından çok daha rahat.[/quote]Selam Umut,Yeni aracın hayırlı olsun aynı araçtan bendede AT modeli var. Aracın sacı gerçekten çok fazla ince en ufak dokunuşta çizik yada göçük oluyor. 2 hafta önce arabayı hortumla yıkıyayım dedim biraz uzaktan tazikli olarak su tuttuğumda kaportadan gelen teneke sesi kaportanın ne kadar ince olduğunu belli ediyordu.Bundan önceki aracım passat 1.8T, ondan da önceki aracım astra idi. Her iki eski aracımdada kaporta sacı yeterli kalınlıkta idi.Corolla beni bazı konularda hayal kırıklığına uğrattı1 - İçeriye çok fazla yol sesi alması2 - Kaporta sacı çok ince ayrıca boya kalınlığı kalitesi düşükşimdilik aklıma gelenler
bazı araçlarda yaya güvenliği ve darbeyi emmesi için çabuk eğilen malzeme kullanılabilir..[/quote]Aynen öyle, saç kalınlığı, aracın kalitesini göstermiyor. Ancak yol sesi halen Japon otomobillerinin kronik sorunu olarak devam etmekte.
selam, saç kalınlıklar ölçüldügünde aslında fark olmadıgı görülmüştür. 2001 yılında euroncap'de sizin kullandıgınız o kasa passat 4 yıldız almıştır, corolla da aynı testten 4 yıldıza sahiptir, sağlamlık konusunun sac kalınlıgıyla çok da baglantılı olmadıgı gözönünde bulundurulmalıdır.[/quote]bizim passat 2006 5 yıldız baya güvenli bi araç gerçekten ncap testine göre
Evet çarpışma konusunda haklı olabilirsiniz.Ama konunun bir de şu yönü var.Geçen gün arkadaşımın biri arabamın çamurluğuna hafifçe yaslandı.Kaporta bir an çöktü ve kendiliğinden düzeldi ama küçük bir göçme izi kaldı.Sanırım bu izler daha da artacak.Arabanın her tarafında böyle küçük göçme izleri görmeyi herhalde hiçbirimiz istemeyiz.Çarpışma anında tamam ama biraz da günlük kullanım estetiğini bozacak galiba bu ince sac.[/quote]arkadaşının arabaya kastı yoksa yamultamaz kolay kolay...