0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle teşekkürler.Aracla yolda giderken ses gelmeye başladı yağsız motordan gelen sesi bilirsiniz yağı ekledim normal seviyeye geldi ama sonra geri eksiltti yani kesin biryerden eksiltiyor ama nereden onu bulamadık durduğu yerdede akmıyor ama eksozdan mavi dumanda çıkmıyor yani yağ yakıyormu kaçırıyormu daha anlayamadık.Birde tokatta malum toyotanın servisi yok samsuna gitmem gerek sivasta plaza var ama servis varmı bilmiyorum yarın bir arayacağım.Arabayı kaç gündür kıpırdatmıyorum korkumdan
koyduğunuz yağ markasıda eksilmeyi etkiler ancak bahsettiğiniz tüketim çok fazla.bu yüzden yapmanız gerekenler var. motor yaptırmayacaksanız mobil 1 in 10 60 yağını kullanmayı deneyebilirsiniz. eğer motor son zamanlarında ise illaki yağ kaçırarak yakacaktır kaçış yok.ama bir yerden sızma ihtimalide var. yağ yakan arabalar genelde çekmez ve çok vites düşer. toyota motorunda daha az belli etsede gözünüzden kaçmaz.yağ filtresi ile birlikte bütün yağı boşaltarak değiştirin. petronas markasını deneyebilirsiniz ama motora sadece tek markanın aynı yağını koyun. gerekirse ekleyin.bujiler size yağ yakma konusunda yardımcı olur. bujiyi sökünce bariz şekilde yağlanmayı görürsünüz. yağ yoksa subap tarafında bir sıkıntı var demektir. ki zaten her motor biraz biraz yağ eksiltir ama yıpranmış motor artık iyice kaçırır.siyah duman hiç hayırlı değil. belkide siyah renkte gördüğünüz kurumdur ama yakıt karışımı ile ilgili sorun var demektir. buda bujiden kaynaklanıyor olabilir. yolda giderken motordan ses gelmesi çok ilginç. yağsız motor saniye bile çalışmaz. yağ çubuğunda yağ görünmese bile motorda 2 litreden az yağ olmamalı. yağı bitirip takır tukur ses yapacağını sanmıyorum. ama ancak içindeki boşluktan sesi yükselmiş olabilir.
valla sizinki iyiyniş 9500 km de yarım litre yaksın canı sağolsun ama böyle 300-400 km de yakınca adamın morali bozuluyor tavsiyenizi bir deneyeceğim.Ayrıca bo bu boru nekadar katmamız lazım bütün kutuyu katıcazmı yada yağımı az koymamız gerekiyo hiç koymadımda tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler..Birde bu e11 kasalarda yağ yakma problemini çok duydumda e12lerde pek duymadım ilk değilim demi
Sitede bir kaç kişiye denk gelmiştim yağ eksiltiyor diye ama bu kadar fazla değildi Yağı koyduktan sonra iyice çalkalayıp koyuyorsunuz ve rölantide araba 10-15 dakika bekliyor 50 km sonunda bor düzgünce motor bloğuna yapışıp etkisini gösteriyor Arkasında detaylı kullanma klavuzu var diye hatırlıyorum ayrıntılar mevcuttur büyük ihtimalle Valla ben baya takıyordum yağ olayını 9500de yarım litre ütopik bir olay e11ler için bırakalımda o kadar eksiltsin modundayım açıkçası ayrıca yağ eksiltince araba daha az yakıyor bu da ilginç bir olay (e11ler için)
Alper bey sorununuzu çözdünüz mü? çünkü bende de aynı problem var. LPG li aracım var. 2000 model corolla.. terra.. aynı sorun bende de var. 4000 devire kadar gaza bastığımda arkadan siyah duman atıyor. aynı şekilde devire bağlı olarak yağı çok yakıyor.. zaten 4000 devirden sonra motor böğürüyor.. bence 90 ı geçmeyin.. 90 ı geçmeyince yağ yakmıyor benimki.. yani 2400 devri geçmemek gerekiyor.. tam 90 dayken motor devri 2400 oluyor.. yağ filtresini de orjinal seçin.. valla bence bora para vermeyin.. dediğim gibi 90 ı geçmeyin.. bora gerek kalmıyor zaten.. bora verceğiniz parayla yağ alırsınız.. yada 10w60 mobil 1 yağ koyun.. bende düşünüyorum.. viskozitesi kalın olduğu için segmanlardan sızmıyor.. ben düşünüyorum açıkçası 10w 60 ı.. mobil1 in sitesinde var.. bu arada km niz kesinlikle 134.000 olamaz.. bende aldığımda 128.000 di.. aldığımdan beri boyle benim aracım.. o yuzden km lerimizle oynanmış ki genelde oynanmış oluyor analog göstergeli otomobillerde.. açıkçası tecrübesizliğime denk geldi.. aynı şekilde bana satmaya kalksınlar bu sefer kanmam ) arabaya bakarken garanti motor sesini dinleyip bide 4000-5000 devrin üstünde gaza basmak lazım rölantideyken.. duman atıyor mu atmıyor mu diye.. tabi yağ yakmasın diye diğer bir çözüm de motor açtırıp yarım rektefiye denilen segman attırmak.. segmanlar yenilencek.. tabi bununda ustası lazım.. yani risk.. bence şu anlık en iyi çözüm 10w60 kalın yağ görünüyor.. fiyatı biraz 10w40 a göre pahalı ama değer gibi görünüyor.. http://www.mobil1.com.tr/otomobil-motor-yaglari/extended-life-10w-60.aspx
Sizin aracınızın 2001 modeli 1.6 vvt-i'ı bizde var bu kasalarda yağ eksiltme durumu çok normal çünkü segmanlar arası boşluk fazla... Bor için tamam ammenna ama arabayla 90ı geçmesenizde yağ eksiltiyor çünkü o sırada yinede pistonlar hareket edip yağı yukarı çıkartıp segmanlardan dışarıya atıyor 2400 rpmle gidip 1000 kmde toplam 500 gram eksiltir bundan kaçamazsınız ya dediğiniz gibi segman attıracaksınız yada sürekli yağ ekleyeceksiniz tabi bizim yoluda seçip bor koydurabilirsiniz bu kişisel bir karardır ama memnunuz biz.. Ki şöyle bir durum var lpg daha fazla patlama yarattığı için daha fazla eksiltme yaşatır..
sürekli 5000 rpm de gezipte yağ yakmayan motor varmıdır acaba pistondan kaçırmasa contadan yine kaçırırae101 motoru düzgünse kesinlikle 10 bin km de 200 gr dan fazla yağ eksiltmez.Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Temmuz 17, 2012, 14:53:07Alper bey sorununuzu çözdünüz mü? çünkü bende de aynı problem var. LPG li aracım var. 2000 model corolla.. terra.. aynı sorun bende de var. 4000 devire kadar gaza bastığımda arkadan siyah duman atıyor. aynı şekilde devire bağlı olarak yağı çok yakıyor.. zaten 4000 devirden sonra motor böğürüyor.. bence 90 ı geçmeyin.. 90 ı geçmeyince yağ yakmıyor benimki.. yani 2400 devri geçmemek gerekiyor.. tam 90 dayken motor devri 2400 oluyor.. yağ filtresini de orjinal seçin.. valla bence bora para vermeyin.. dediğim gibi 90 ı geçmeyin.. bora gerek kalmıyor zaten.. bora verceğiniz parayla yağ alırsınız.. yada 10w60 mobil 1 yağ koyun.. bende düşünüyorum.. viskozitesi kalın olduğu için segmanlardan sızmıyor.. ben düşünüyorum açıkçası 10w 60 ı.. mobil1 in sitesinde var.. bu arada km niz kesinlikle 134.000 olamaz.. bende aldığımda 128.000 di.. aldığımdan beri boyle benim aracım.. o yuzden km lerimizle oynanmış ki genelde oynanmış oluyor analog göstergeli otomobillerde.. açıkçası tecrübesizliğime denk geldi.. aynı şekilde bana satmaya kalksınlar bu sefer kanmam ) arabaya bakarken garanti motor sesini dinleyip bide 4000-5000 devrin üstünde gaza basmak lazım rölantideyken.. duman atıyor mu atmıyor mu diye.. tabi yağ yakmasın diye diğer bir çözüm de motor açtırıp yarım rektefiye denilen segman attırmak.. segmanlar yenilencek.. tabi bununda ustası lazım.. yani risk.. bence şu anlık en iyi çözüm 10w60 kalın yağ görünüyor.. fiyatı biraz 10w40 a göre pahalı ama değer gibi görünüyor.. http://www.mobil1.com.tr/otomobil-motor-yaglari/extended-life-10w-60.aspxBünyamin senin mesajı atlamışım kusura bakma, hakikaten senin bahsettiğin yağ bir harika. 10 bin kmde 3.5 kg yağ eksilten astraya koyduk 11binde 350 gr yağ eksiltti. oğlumun rav4 ü 23 bin km de 800gr eksiltti ona 10w60 koydum. benim rav4 8 binde 500 gr eksiltti bende 10w60 aldım , kısmetse 2bin km sonra değişeceğim.
atilla bey peki silindirlere pistonlara bir zararı olur mu? hani ilk çalıştırma anında akışkanlığı düşük olduğu için sürtünme filan fazla muhabbeti..yani alternatif olarak tam sentetik mobil1 10w60 koymayı düşünüyorum.. dörtnalda sadık usta öyle demişti.. ama 90 km/h te eksiltme az olduğu için ellemedim..
Herkez de genelde aynı yorumları yapıyor fakat, yanılmıyorsam benim araçta da aynı motor mevcut, yaklaşık 6bin km yi tamamladım, çok gariptir hiç eksiltmedi olmadı aracımda, üzerinde bulunan yağda yetkili servisin koymuş olduğu normlarda. Benimkinde bir gariplik var heralde
evet 90 ı geçmeyincede eksiltiyor tabiiki.. sonuçta segmanlardan kaçırıyo.. ama devir sayısı yüksek olunca birim zamanda daha çok ve daha hızlı piston hareketi olduğu için yağ yakımı da fazlalaşıyor. peki borun hangisini tavsiye edersiniz? fiyatları ne kadar? ondan koymayı düşünüyorum. alternatif bir çözüm en azından..
yapmayın etmeyin yağ katkıları, bor, 444 bunlar para tuzağıdır. motoru elinize alırsınız. iyi olsun derken daha beter edersiniz.
atilla bey kusura bakmayın çok soru soruyorum ama.. şunu da soracaktım.. yağ daha kalın olduğu için araba daha gürültülü mü çalışıyor? yada ne bilim motorun sesinde filan bir değişme oluyor mu? yada titreşim filan?
+1