0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
250 km de 1 litre ?? kırmızıda kullanmayacaksın , 2 3 arası kullanacaksın
en kısa zamanda bir servise veya iyi bir ustaya götürün.. sorunun çözümü burda değil gibi
Hepimize iyi akşamlar iyi kandiller arkadaşlar.2003 e12 toyota corollamda son 15 gündür baya bir sorun oldu.Her 320 kmde 1lt. yağ eksiltiyor.Sizce sorun nedir ? Egzozdan mavi duman yerine siyah duman çıkartıyor.Yağ yakan araçta mavi duman çıkması gerekiyor ama mavi duman çıkmıyor tam tersine siyah duman çıkıyor sizce sorun nedir ? Motorun rektefiye vakti gelmiş midir? Motor 135.000 kmde brc lpg kiti bulunmaktadır. İyi forumlar . .
Selam arkadaşlar.2003 corollamda yağ yakma problemi mevcut.250 kmde 1 litre yağ koyuyorum.Böyle birşey olabilir mi ya da kartelde falan bir delik olabilir mi ? Teşekkürler.
Şimdi araç 250 kmde mi 1 litre eksiltiyor yoksa 320 kmde mi ? Burada bir çelişki var..Segmanla ilgili bir durum bence ama buna yol açan olay lpg açıkçası.. Bizim kasa kronik sorunl yağ konusunda fakat bizimki 9500 kmde 500 gram eksiltiyor.. Yani buda yağ ve bor katkısının özelliği kaybolmaya başladığında ortaya çıkıyor.. NNT BOR POWER koyarak çözebilirsiniz belki.. Bu kadar yağ yakmak normal değil açıkçası.. Geçmiş olsun umarım kısa bir süre içerisinde düzeltirsiniz kolay gelsin.
Aracınız yağ yakıyor Mavi dumanın neden budur.
anormal 135.000 kmde normal motor 10.000 kmde en fazla 1 lt eksiltir.km geri sarılmasın araç taksi çıkması falanmı
ozamandan sonra biraz daha kullandıkta aracı ortalama olarak söyledim doğrusu 320km de 1 lt kesin eksiltiyor yağ koymaktan usandım.Bor hakkında duyduklarım pek işe yaramıyor deniliyor ama bir denemekte fayda var.Motorun ömrü bitse bir böyle çekişten düşüklük arıza lambası yada azıcık yağ kalsa bile bir lamba yakmıyor yağı koy yola devam.Yağdan başka bir problemi yok.Yağ yaktığındanda endişeliyim valla mavi duman falan çıkmıyor ekzozumdan siyah duman atıyor zengin karışım diyolar ama bu zengin karışım nedi??
Bu siyah duman genelde yüksek devirlerde olur ama sakin kullanıyorum diyorsunuz bence siz 10w40 castrol ve bor koyun birde öyle deneyin ama sadece öneri size kalmış motor sorun çıkartırsa açıkçası ben burda kendimi yerim fakat biz koyduğumuzda olumsuz değil olumlu sonuç aldık 9500de yarım litre...
Okadar yağ eksiltmesi hiç normal gelmedi bana ya bir tarafı deliktir karterin falan yada yağ segmanı sızdırma yapıyordur...Ayrıca yağ seviyesini ölçmeden önce aracı stop edip en az 20dk beklemenizi tavsiye ederim aksi durumda yağ hep eksik çıkacaktır.