Öncelikle;
Geçenlerde bisiklete çarpıp tamponu eğilen sarı bir araç resmi vardı forumda,işte o Chevrolet Kalos(Aveo) her ne ise odur,bilginize.
Araçların genelinde tamponlar plastiktir, nispeten ağır kazalarda hiçbir koruyucu etkisi yoktur, tampona bakarak bir aracın sağlamlığı konusunda yorum yapmak son derece yanlıştır. Ha, bu araç sağlammıdır? Bence de çok değildir, ancak bunu asla tamponuna bakarak söylemiyorum.
Bu aracın sedanından ablamlarda var, araçta gördüklerimi hemen sizlerle paylaşayım; (kalos 1.4 16v 96hp'lik model)
En çok dikkatimi çeken şey bagaj kapağı oldu, baya bildiğiniz alüminyum folyo gibi, çok aşırı ince ve hafif.
Kapılar nispeten daha iyi durumda, sessiz kapanıyor.
Yol sesi tahminimden düşük, motor sesi rölantide hiç gelmiyor.
Süspansiyon sistemi başarılı, yoldaki çukur/tümsekleri çok fazla hissettirmiyor, içeri ses almıyor, ne ön panelde ne süsp. sisteminden kaynaklı en ufak bir takırtı tukurtusu yok.
Motor çekişi gerçekten çok güzel, 4 kişi baya dik bir rampada zerre bayılmadan tırmanıyor(sanırım sizinki 1.2, ama 1.4 bulursanız tavsiye ederim)
Şehir içi çok da dikkat edilmeden 35kr civarı yakıyor(benzinli, lpg yok)
Bu araçların hiç alışamadığım yönleri; debriyajları(çok değişik, bir türlü kaldırırken titretmemeyi beceremiyorum), diğeri direksiyon(hıza duyarlı sertleşiyor ve bu hiç sevmediğim bir olay)
Malzeme kalitesi bir Albea'dan, bir Clio'dan bir tık ileri, çok kötü diyemem.
Yol tutuşu gerçekten güzel, bunda hafif gövdenin de etkisi var.
Arka koltukları gerçekten çok rahat ve göründüğünden daha geniş, 3 tane koca koca adam hiç sıkışmadan oturmuştuk.
Ama bana sorarsanız bunu alacağınıza aynı paraya Palio alın, çok daha kaliteli bir araçtır, sağlamdır, daha oturaklıdır ve daha sorunuzdur.
Bunların haricinde sormak istediğiniz olursa yardımcı olmaya çalışırım.