yeni makyajlı avensis çıktığından beri çok görmüyordum konyada son zaman epey gözüme çarpmaya başladı bayağı çoğalmış konyada valla çok kral araba
bakın bahadır bey toyotadan korkunuz olmasın asla auris corolla ile avensis kıyaslayıp gözünüz korkmasın. bende de avensis var . inanın toyota , corolla ve aurisi yapmış ama avensise ayrı özenip yapmış arada dağlar kadar fark var. bunu ben demiyorum hatta küçükyalı buluşmasına gittim orada toyotacı arkadaşlar benim aracımı incelediler ve kendileride söyledi diğer modellerle arada çok fark var diye... kapıların ağırlığı, süspansiyonların yumuşaklığı, ses yalıtımı konforundan tutunda malzeme kalitesine kadar avensis bir başkadır.
yeni makyajlı avensis çıktığından beri çok görmüyordum konyada son zaman epey gözüme çarpmaya başladı bayağı çoğalmış konyada valla çok kral araba
bakın bahadır bey toyotadan korkunuz olmasın asla auris corolla ile avensis kıyaslayıp gözünüz korkmasın. bende de avensis var . inanın toyota , corolla ve aurisi yapmış ama avensise ayrı özenip yapmış arada dağlar kadar fark var. bunu ben demiyorum hatta küçükyalı buluşmasına gittim orada toyotacı arkadaşlar benim aracımı incelediler ve kendileride söyledi diğer modellerle arada çok fark var diye... kapıların ağırlığı, süspansiyonların yumuşaklığı, ses yalıtımı konforundan tutunda malzeme kalitesine kadar avensis bir başkadır.
Uğur bey teşekkür ederim yorumunuz için..Gerçekten Avensis'i bizzat kullanıcılarından dinlemek çok önemli benim için.Bu yüzden de yrumunuz çok önemli.Toyota gibi müthiş bir firmanın D segmentindeki bir aracı zaten kötü olamaz.Tabi ki herkes aynı değil, benim için müthiş olan özellikleri başkasına göre yetersiz kalabilir ama istisnalar da kaideyi bozmaz.Benim çok içime siniyor Avensis.Allah nasip ederse yeni arabam Avensis olıur da ben de buradan fotoları paylaşırım
Ama 1.6 motor, corollanın motoruyla aynı
sadece az biraz torkunu yükseltmişler
1400 küsur kiloluk bir arabaya sanki biraz yetmiyor gibi gibi
aslına bakarsak avensisin hakkı 2.0 motor
1.6 idare eder nitelikte ama ne yapalım işte vergilerin gözü kör olsun
şimdi bahadırın kafası karışacak gene
Ama 1.6 motor, corollanın motoruyla aynı
sadece az biraz torkunu yükseltmişler
1400 küsur kiloluk bir arabaya sanki biraz yetmiyor gibi gibi
aslına bakarsak avensisin hakkı 2.0 motor
1.6 idare eder nitelikte ama ne yapalım işte vergilerin gözü kör olsun
şimdi bahadırın kafası karışacak gene 
son kasa 1.6 avensis kullandınız mı? Düşük hızlarda "motoru çok iyi" dediğiniz 2.0 accord dan daha atak 2lt accord 12 saniyede 0-100e çıkarken , avensis 1.6 yalnızca 10saniyede çıkıyor. Bence 1.6 132ps valvematic avensisi gayet rahat taşıyor...
(ortalığı biraz da ben karıştırayım

)
karıştırın karıştırın

az kafam karışıktı biraz daha karıştırın
son kasa 1.6 avensis kullandınız mı? Düşük hızlarda "motoru çok iyi" dediğiniz 2.0 accord dan daha atak 2lt accord 12 saniyede 0-100e çıkarken , avensis 1.6 yalnızca 10saniyede çıkıyor. Bence 1.6 132ps valvematic avensisi gayet rahat taşıyor...
)
motorun taşıyıp taşıyamadığı 0-100 km/s hızlanması ile anlaşılamaz her araç için. amerika pazarına yönelik araçların ara hızlanmaları ve son süratleri düşük, motor hacimleri yüksek tercih ediliyor. bu durum sadece markanın tercihi. dayanıklı olması açısından böyle üretiliyor. ayrıca accord otomatik vites şanzımana sahip ve avensis'ten daha ağır. accord'un oranları avensis ile aynı ayarlanmış düz vitesli bir şanzımana sahip olduğunu varsaydığımızda 1.6 lt avensis ancak arka plâkasını okuyabilir.
örneğin 2.0 valvematic avensis, 0-100 km/s hızlanmasını 10 saniyede tamamlıyor fakat son hız fabrika verilerine göre 205 km/s olarak belirtilmiş.
accord'un ise hızlanması daha geç gerçekleşiyor fakat son sürati daha fazla.
prensip çok basit. kısa vites oranları; kısa hızlanma süresi ve düşük sürat anlamına gelirken uzun vites oranları; uzun hızlanma süresi ve yüksek son hız anlamına gelir.
1.6 lt avensis ancak arka plâkasını okuyabilir.
Murat Camry kullandığı için öyle düşünüyor
ama accord diğer hondalar gibi motosikletten geliştirlimiş bir Vtec motora sahiptir
dediğiniz gibi ancak arka plakasını kısa sürede okuyabilirler
motorun taşıyıp taşıyamadığı 0-100 km/s hızlanması ile anlaşılamaz her araç için. amerika pazarına yönelik araçların ara hızlanmaları ve son süratleri düşük, motor hacimleri yüksek tercih ediliyor. bu durum sadece markanın tercihi. dayanıklı olması açısından böyle üretiliyor. ayrıca accord otomatik vites şanzımana sahip ve avensis'ten daha ağır. accord'un oranları avensis ile aynı ayarlanmış düz vitesli bir şanzımana sahip olduğunu varsaydığımızda 1.6 lt avensis ancak arka plâkasını okuyabilir.
örneğin 2.0 valvematic avensis, 0-100 km/s hızlanmasını 10 saniyede tamamlıyor fakat son hız fabrika verilerine göre 205 km/s olarak belirtilmiş.
accord'un ise hızlanması daha geç gerçekleşiyor fakat son sürati daha fazla.
prensip çok basit. kısa vites oranları; kısa hızlanma süresi ve düşük sürat anlamına gelirken uzun vites oranları; uzun hızlanma süresi ve yüksek son hız anlamına gelir.
Türkiye sınırlarında yasal hız maximum 120km, bölünmüş yollarda 110km, şehir içi:50km olarak belirlenmiştir...
şanzıman oranlarının kısa olması daha ekonomik bir sürüş demektir ayrıca.
Türkiye sınırlarında yasal hız maximum 120km, bölünmüş yollarda 110km, şehir içi:50km olarak belirlenmiştir...
teşekkür ediyorum ben bilmiyordum yasal hız sınırlarını. iletimde aracın fabrika verilerini paylaştım. herhangi bir kişiyi hıza sevk edecek "şu kadar hız yaptım" tarzı bir ibare ya da yönlendirme yok. aradaki farkı gören gördü. sığ düşüncelerle ileti göndermeyelim.
teşekkür ediyorum ben bilmiyordum yasal hız sınırlarını. iletimde aracın fabrika verilerini paylaştım. herhangi bir kişiyi hıza sevk edecek "şu kadar hız yaptım" tarzı bir ibare ya da yönlendirme yok. aradaki farkı gören gördü. sığ düşüncelerle ileti göndermeyelim.
Bende size kimseyi gaza getirmeyin demedim zaten sadece türkiyede yasal olarak hızlar sınırlandırıldığı için hıza gerek yok bu yüzden 205 ile 240 arasında bir fark yapmaz demek istedim kısa olsun ekonomik olsun çabuk hızlansın dedim....Ayrıca yasal hız sınırlarını bilmediğinizi düşünerek yazmadım o mesajı yanlış anlaşılmasın......
Baba sen napıyorsun ya forum polisi falanmısın ?
Baba sen napıyorsun ya forum polisi falanmısın ?
Yukarıdaki mesajımda gereken açıklamayı yaptım sanırım ağam...Kimseye karışmak haddim değil...
)
132 beygir az yaaa eski kasalar bile 147 idi
Beyler, biraz daha bu muhabbet devam ederse karakola alacagiz. Bir cayimizi icersiniz.