Gönderen Konu: 2006 COROLLA Mantıksız bir ses  (Okunma sayısı 1049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
2006 COROLLA Mantıksız bir ses
« : Temmuz 03, 2012, 10:55:47 »
Merhaba arkadaşlar 2006 corollamda şöyle bir ses var özellikle kilolu kişiler arkaya binince ve bende tolda giderken hani vardır ya aracı yavaşlatmak için  tümsekler işte oralardan geçerken frene basarak iniyorken ön iki koltuk arasındaki kol dayama yerinin tam altından garççç diye bi ses geliyor tamircime gittim test yaptık oda duydu sesi aracımı havaya kaldırdı ve altına baktı şanjumanın oralara denk geliyor galiba bu ses yada egzost borusunun çıkış yeri sanırım, dediki şuan görünüşte bir şey  yok bunu bulmak için koruma levhalarını alttan söküp öyle bakmam lazım dedi 2-3 gün sonraya bana gün verdi sizlerin tecrübelerini almak istedim böyle bir şeyle karşılaşanınız var mı? cevaplar için şimdiden teşekkürler
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

2006 COROLLA Mantıksız bir ses
« : Temmuz 03, 2012, 10:55:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 COROLLA Mantıksız bir ses
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2012, 11:13:28 »
Aynı ses bende de var ama benimki şöyle; aracı yeni çalıştırıp 1. vitese atıp ilk ilerlememde çıkıyor. Sonraki dönemlerde fark etmedim. Dediğiniz gibi garçç sanki bir şey kazınıyor gibi. Isındığında gelmiyor yalnız. Sizin sonuca göre bende bir şeyler yaptıracağım artık.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2012, 11:19:16 »
amma dandikmiş arabalarınız yavw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla HB 1.6 Terra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2012, 19:32:39 »
tam böylemi bilmiyorum ama bende de bir ses vardı, bu gün servise gittim.
ses şöyleydi; dik yokuşlardan aşağı inerken frene yüklendiğimde bi sürtme, zorlanma sesi gibi bi ses çıkıyordu. birde acil frenlerde aynı sesi duydum, ama öyle aman aman acil fren değil yani. hele yokuş aşağı inerken bildiğin kısa fren yapıyordum yine de bu sesi duyuyordum, bu gün ustayla birlikte denedik ve bu sesin ABS nin devreye girmesi nedeniyle geldiğini söylediler. Lastiklerim çok eski olduğu için abs daha fazla devreye giriyormuş, lastikleri değiştirecektim zaten bu gün değiştirdim bakalım gelecekmi yine.