Gönderen Konu: Otomotivde Dev İşbirliği- BMW-Toyota dün itibari ile yeni mutabakat imzaladılar  (Okunma sayısı 2280 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi

Alman lüks otomobil üreticisi BMW Grup ve dünyanın en çevreci markası Toyota, uzun vadeli yeni işbirlikleri için anlaşmaya vardılar.

Dört alanda uzun dönem stratejik işbirliği içeren mutabakat kapsamında her iki markanın güçlü yönleri ile birbirlerine katkıda bulunması öngörülüyor.

Dünyanın en değerli otomobil markalarından Toyota ile BMW mevcut stratejik işbirliğini genişletme kararı aldı. Toyota Başkanı Akio Toyoda, BMW Grup Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer ile Münih’te bir araya gelerek geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlatılan mevcut işbirliğinin daha da genişleyeceğini bidirdiler.

İşbirliği kapsamında  hidrojen yakıt hücreli araç sistemlerinin ortak geliştirilme çalışması, gelecekte üretilecek spor otomobillerin ortak geliştirme çalışması, güç aktarma organlarının elektrikli sistemlere uyarlanması için işbirliği ve hafif komponent teknolojilerinin ortak Ar-Ge çalışmaları olmak üzere dört alanda uzun dönem stratejik işbirliği içeren bir mutabakata imza attılar. Bu işbirliği ile, her iki marka güçlü yönleri ile birbirlerine katkıda bulunacaklar.

İmza töreninde konuşan BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer, Toyota ve BMW’nin sürdürülebilir gelecek ve ulaşım için aynı stratejik misyonu paylaştığını ve bu dönüşüm sürecinde Otomotiv sanayisine liderlik etmek için önlerinde büyük bir fırsat olduğunu belirterek ”Sürdürülebilir gelecek teknolojileri için rekabetçi konumumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyor ve bu hedef doğrultusunda bugün bu mutabakata imza atıyoruz” dedi.

Toyota Başkanı Akio Toyoda ise imza töreninde stratejik işbirliğinin önemine dikkat çekerek  “BMW ve Toyota olarak sürekli daha iyi araçlar üretmek istiyor ve birbirimize saygı duyuyoruz. Bu sebepten ötürü bir sonraki adımı beraber atabileceğimizi düşünüyorum.” dedi ve ekledi: “Toyota olarak çevre dostu elektrikli hibrit ve hidrojen yakıt hücreli araçlar konusunda güçlüyüz. BMW’nin de spor araçlar konusundaki gücüne inanıyorum.  Bu işbirliği sayesinde ortaya çıkacak otomobilleri düşündüğümde şimdiden çok heyecanlanıyorum”.

2012 yılının Mart ayında BMW ve Toyota yeni nesil lityum-iyon pil teknolojileri alanında ortak araştırma yapmak üzere bağlayıcı bir anlaşma imzalamıştı. Buna ek olarak, BMW Grup ve Toyota Avrupa tarafından Aralık 2011’de imzalanan anlaşma ile BMW Grup Toyota’ya 2014 yılından başlamak üzere Avrupa pazarında satılması planlanan, yakıt verimliliği yüksek, 1.6 litre ve 2.0 litre dizel motor tedarik edeceğini bildirdi.

Bugün imzalanan yeni mutabakat, Toyota ve BMW’nin Aralık ayında yapmış oldukları anlaşma kapsamında geliştirmeyi planladıkları olası ortak projelerin bir örneğini daha hayata geçiriyor.
haberin alındığı kaynak:
http://finanshaber.mynet.com/detay/otomotiv/otomotivde-dev-isbirligi/79898
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Güzel haber bu sayede dünya adına ciddi bir adım atılıyor, insanları Hybrid araçlara yöneltmek çok iyi hem de çevremize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Yanlız dikkatimi çeken olay Dizel motoru BMW tedarik edecek diyor bu motorda yüksek pay Toyotanındır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
güzel şeyler olacak. makyajlı kasa avensis alacaktım son anda vazgeçtim. mutlaka yeni kasada birşeyler olacak bekleyeceğiz artık. yeni kasa corolla ve auriste mantıklı yüksek torklu 1.6 dizel motorlarla gelirse ve tasarımlarıda güzel olursa toyota türkiyede coşarrrr...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
renault mükemmel bir dizel motor çıkardı.1.6 dci 130 hp 320 nm tork.yakıt tüketimide grand scenic gibi büyük ve ağır bir arabada 4.5 lt/100 km.keşke bmw ile toyota buna yakın bir dizel motor çıkarsa ve yakıt tüketimide düşük olsa.ama bence toyota nın kullanacağı motor şu olacak; 1.6 dizel 115 hp hüç ve 260 nm tork.yakıt tüketimide 100 km de 4.3 yada 4.5 lt olur.yinede fena değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
yeni kasa şu sıralar çıkar heralde değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
yeni kasa şu sıralar çıkar heralde değilmi

toyota türkiye müdürü corolla için 2013 yılı haziran ayı içinde çıkacağını açıklamıştı

burayı inceleyebilirsin

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43575.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
ama bu bahsedilen yeni dizel motorlar en son haberde 2014 yılından başlamak üzere satılması planlanıyormuş diye belirtiyor..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Bence yeni çıkacak kasada ilk etapta kullanılmayacak, makyaja saklıyor olabilirler.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • herkese selam 93 model 1,6 gl corolla kullanıcısıyım
  • Araç: Corolla
bende sercan kardeşime katılıyorum 2013 te yenilenecek olan toyotalarda ilk etaplarda kullanmazlar zaten bu yapılan anlaşmadanda belli oluyor yüksek ihtimalle çıkacak olan versiyonların makyajlama operasyonlarında kullanılır... bana göre motor gamı az gibi 1,6 ve 2,0 buna ek olarak 1,4 hacminide kapsasa ii olurdu sanki belki toyota kendi üretmeye devam eder 1,4 dizeli.. birde artık turbo beslemeli küçük hacimli benzinli motorların yer alması gerekiyor bu konu hakkında bi bilgisi olan varmı acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
susiralar toyota herkesle bi ortaklik icinde zaten
insallah bize iyi sekilde yansir bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
bende sercan kardeşime katılıyorum 2013 te yenilenecek olan toyotalarda ilk etaplarda kullanmazlar zaten bu yapılan anlaşmadanda belli oluyor yüksek ihtimalle çıkacak olan versiyonların makyajlama operasyonlarında kullanılır... bana göre motor gamı az gibi 1,6 ve 2,0 buna ek olarak 1,4 hacminide kapsasa ii olurdu sanki belki toyota kendi üretmeye devam eder 1,4 dizeli.. birde artık turbo beslemeli küçük hacimli benzinli motorların yer alması gerekiyor bu konu hakkında bir bilgisi olan varmı acaba...

benzinlide turbo kullanacaklarını sanmyorum. yeni civic bile atmosferik çıktı. lpg kullanıcılarını düşünüyorlar galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
benzinlide turbo kullanacaklarını sanmyorum. yeni civic bile atmosferik çıktı. lpg kullanıcılarını düşünüyorlar galiba :)

evet haklisiniz sanirim
Gercekten LPG'li araclar cok fazla Benzinin cok ucuz oldugu ulkelerde bile LPG tercih ediliyor dolayisiyle Ureticiler bunu goz ardi edemez sonlari nokia gibi olur yoksa