Gönderen Konu: 2008 Corolla Elegant Dizel Klima sorunu - lütfen yardım  (Okunma sayısı 1471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
 geçen hafta itibariyle, yolda seyir halindeyken birden aracımın klimasının yeterince soğuk üflemediğini ve giderek üflenen havanın ısındıgını farkettim, aracımı durdurarark kaputu açtım acaba kompresördemi bir arıza var diye, birşey göremedim. aracın içine tekrar bindiğimde tekrar soğuk üflemeye başladıgını gördüm, araç hareket edince tekrar devreden çıktı klima ve sıcak üflemeye başladı, en yakın klimacıya gittim gazını yenilettim ancak sorun aynı şekilde devam etti, araç rolantide çalışırken buz gibi soğutuyor fakat araç hareket etmeye başlayınca klima devreden çıkıyor. oto klimacısına götürdüm biraz inceledi, emin olmamakla beraber klima yüksek basınç müşüründen olabileceğini söyledi, değişmesi gerekiyor dedi,  fakat bugün başka bir klima tamircisiyle irtibata geçtim, ellerinde aynı model toyotadan oldugunu aynı arıza ile aracın geldiğini, müşürünü değiştirdikleri halde sorunun devam ettiğini söyledi. ve hala aracın sorunun tespit etmeye çalıştıgını söyledi usta arkadaş. bende ne yapacağımı şaşırdım malum yaz geldi ve klimasız olmuyor. bu durumla karşılaşan, bilen arkadaşların yardımına, tecrübe ve tavsiyelerine acil ihtiyacım var. lütfen acil yardım.
:)

Toyota Club Türkiye


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla Elegant Dizel Klima sorunu - lütfen yardım
« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2012, 23:45:20 »
benim eski aracımda /astra/ olmuştu benzer bir sorun klima filtresi tıkanmış(polen filtresi değil tamponun orda metal silindirik bir parça) oda komprasöre fazla basınç uygulatıyormuş ve komprasör patlamasın diye kendini kapatıyormış 3 sene önce 120tl ye değiştirdiler ve sorun ortadan kalktı.
bunun nedeni özellikle kışın  klimanın uzun süre kullanılmamasından kaynaklı olduğunu söylemişti ustam gaz birikmesi tıkama yapabilirmiş.
o zamandan beri kışın bile en az haftada biryarım saat  çalıştırırım klimayı.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla Elegant Dizel Klima sorunu - lütfen yardım
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2013, 22:23:30 »
şimdi benim 2008 dizel aracımdada benzer sorun ya sizin araç ne oldu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 Corolla Elegant Dizel Klima sorunu - lütfen yardım
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2013, 23:51:49 »
Gökhan bey, polen filtrenizi her 10.000km'de bir değiştiriniz. Motor önündeki radyatöre jet ile tazikli su sıktırarak temizlenmesini sağlayınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)