0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Araç ilk çalışmada otomatik jigle ile 1100 d/d falan çalışıyor benzinde .. Sonra bilinen yöntemle gaza geçiyoruz..(Sende sıralı sistem var tabi bizde 2500d/d geçmen gerek) Sende sabah ilk çalışmada gazla çalıştır aracı titremenin olmadığını göreceksin sonra araç bir müddet ilerledikten sonra meydana geliyor ısınmayla mı alakalı acaba diye düşünüyorum bende ..Sonra devir normal devrine düştüğü için (bizdede 650-700 d/d) motor ısındıktan sonra titreme olayı başlıyor..
Kerem Bey , Avensisi satında . 2.4 Accord alalım size bir tane . Titremeyeninden ... Hemde sıralı LPG li . Hemde full ... 15 gün önce Kızılcahamam - İstanbul arasında 410 km yolu (130 km/s Cruise Control otoban) 75.15 TL LPG tüketimi ile geldim . 1.6 araçlar yokuşlarda baygınlık geçirirken , benim araç CC de vites bile düşürmeden yokuş aşağı iner gibi gidiyor valla . Bu arada arabada 3 kişiydik . Birisi baya gürbüzdü . Klima açık . LPG fiyatı : 1.96 TL . Km'de 18.3 krş . 2750 devir civarı . 100 km 2250 devir civarı gitsem 17 krş falan yakar sanırım .
aracım benzinli 2.0 otomatik. bir gün shellden benzin aldım (mecbur kaldım normalde shellden almam) sonra ışıklarda dururken aracıma birden titreme geldi ve motor arıza lambam yandı. sonra bir kaç gün sonra söndü tabi. sonra aracı yüksek devirlerde kullandığım zamanlarda motor arıza lambası yakıp rolantide titreme yapıyordu. sonra würth aldım 300 ml'lik aslında 150 ml'lik almıştım 25 litre benzine atarım diye sağolsun 300 ml lik yollamışlar mecburen depoyu doldurdum. şimdi ne arıza lambası yakıyo nede titreme kaldı. eskiden ışıklarda sürekli boşa atardım artık atmıyorum:)