Gönderen Konu: 2004 Avensis LPG'de rolantide titreme ve devir sorunum için çözümleriniz nedir?  (Okunma sayısı 9765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2004 1,6lt 110,000 kmde avensis sahibiyiz araç lpgde rölantide lambalarda durdugm zamanlarda felan titriyor.

Yaptırdıklarımız:
Gaz filtresi değişildi..
Gaz boğaz-Kelebeği temizlendi..
Bujiler yenilendi..

Titreme devam birde rölanti kafasına göre değişiyor :)

Geriye kalanlar:
-Karbon temizliği ve enjektör temizliği katkı maddeleri onlar içinde yarım depo benzinde kullansak arabayı sıkıntı olur mu? 1 Depo benzinle temizlik şart mı?

Benzinde en ufak sıkıntı yok sadece Lpgde oluyor bu titreme sizce neler yapmalıyız?
Aven-Since

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ethem foruma hoş geldin daha önceden geldiysen kusura bakma daha önce hiç rastlaşmadık.. Titreme olayına gelince bendede 2,0 avensis var lpg li ..Taktıralı bir altı ay oluyor hafif bir titreme bende de oldu ..İşin garip tarafı forumda yakın zamanda bu konu hakkında konu açan Tolga isminde bir arkadaşımızdır.. Fakat onun aracı benzinli.. Hiç lpg takılmamış aracına ..Bence bu titreme olayı benzin veya lpg ile değil..
Senden ricam titreme genelde vitesteyken ilk çalıştırmadan sonra araç ısındıktan sonra oluyor dimi? Işıklarda durduğunda yada park esnasında aracı boşa alman..Büyük bir ihtimalle titreme azalacaktır.. Bence olay karbon temizliği değilde şanzımanla alakalı.. Bu arada Tolga olayı carbon cleanla çözdüğünü söyledi ama denemekte fayda var..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Hayır araç 1,6 LPG'li manuel vites.

Benzinde denedim rölanti 1000+ devirde calısıo ve titreme yok fakat sadece lpg'ye alınca titreme söz konusu oluyor yürürken vs sıkıntı yok sadece durma halinde rölantide çalışırken. LPG'de sıkıştırdım arabayı yüksek devirlerde yine sıkıntı olmadı sadece rölanti titremesi hoşuma gitmiyor sağlıklı birşey olmasa gerek ömrü açısından ondan dolayı tedbir almaya calısıyoruz :)

LPG'de rölanti 700-800'lerde felan bazen altınada düştüğü oluyor o zaman titreme daha da artıyor
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Yok Kerem abi forumdaydım far sorunu ile ilgili bişeyler paylastım millet ucuzca far sorununu halletsin diye :) fakat öğrenci olduğumdan yurtta internet yoktu :) takip edemiyorum sağlıklı bir şekilde forumu :)
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Araç ilk çalışmada otomatik jigle ile 1100 d/d falan çalışıyor benzinde .. Sonra bilinen yöntemle gaza geçiyoruz..(Sende sıralı sistem var tabi bizde 2500d/d geçmen gerek) Sende sabah ilk çalışmada gazla çalıştır aracı titremenin olmadığını göreceksin sonra araç bir müddet ilerledikten sonra meydana geliyor ısınmayla mı alakalı acaba diye düşünüyorum bende ..
Sonra devir normal devrine düştüğü için (bizdede 650-700 d/d) motor ısındıktan sonra titreme olayı başlıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Nasıl calıstıracağız gazda? Otomatik atıyo benzine
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Aklıma eski tipler geldi..
Sen tabi tüpün buharlaştırıcısının ısınmasını bekliyorsun gaza geçmek için..
Eğer senin araç da 2,0 olsaydı korkmaya başlayacaktım vallahi.. Bu ara millet azer bülbül gibi titriyor vallahi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
:):):) Rahmetlide titrerdi felan olmasında abi...

(Şaka bi yana Allah rahmet eylesin kendilerine)
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba bu titreme uzun süredir devam etmiyorsa gazdan da kaynaklanabilir. Benim BRC ve Aygaz ve Totalgazdan başka almıyorum. Nadiren titreme oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
Aldık alalı kendini hissettiriyor yakıttan olmasa gerek...
Aven-Since

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
aracınızda hiçbir sorun yok rahat olun. bu titreme olayını bende kafaya çok takıyordum ama sonraları üşenmedim saatlerce gözlemledimki araç ecusu birşeyler yapıyor. bu yazacaklarımı obd2 ile de denedim

araç ecusu ne yapıyor?

aracı sabah çalıştırdığımda rolanti 1500-1700 civarlarında oluyor. taki motor ısınıp 90C yegelene kadar.
hararet 90c ye geldiğinde, aracı örneğin kırmızı ışıkta durdurdunuz, önce devir 900 e düşüyor. sonra aradan birkaç saniye geçince ecu aracın daha fazla duracağını öngörerek rolantiyi 600 e kadar düşürüyor. ve malum olay başlıyor titremeye, frene bastığınızda rolantinin oynadığını göreceksiniz biraz daha düşüyor. ayağınızı frenden çekince rolanti 700 e çıkıp heme ardından tekrar 600 düşüyor. bu arada diyelimki klimayı açtınız rolanti aniden 1000 e çıkıyor. çünkü ecu diyorki extradan bir güç oluştu rolanti motoruna komutu veriyor yüksellll :) yoksa araç stop edecek.

lpgye gelirsek anlatacağım olayı obd2 ile gözlemledim.. aracı benzinde kullandığımda ışıkta beklerken titreme yok denecek kadar az oluyor rolanti 650 civarında sabit duruyor. obd2 öyle göteriyor. lpgye geçtiğim zaman rolanti 600 hatta altına bile düşüyor. bence burada ecunun kafası karışıyor.extradan bir güç çekiliyor ama bunun lpg olduğunu anlayamıyor bence. rolantinin düştüğü obd2 de bariz görülüyor.

şimdi soru şu lpg tesissatı bir miktar güç çekiyor. benim araçta 60amperlik akü var bunun yerine 72lik taktırsam (tabi yuvaya uydurabilirsek) lpgnin vs vs gibi zımbırtıların gücü dengelenmiş olurmu. çünkü araç çalışırken farlar açıkken cam kaldırma düğmesine bastığımda farlar çok hafif kırpıyor hatta fren yatığımda bile farlar çok hafif kırpıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Uğur farklı bi açıdan bakmış olaya :) denemek düşünmek lazım lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Olayı ben carbon clean ile çözemedim ne yazıkki. Benimkinin titremesi gaz kelebeği temizliğinden sonra geçti. Zaten sadece CC ve gaz kelebek temizliği yaptırdık. Ama yinede boşa çekmeden titreme oluyor  ama rahatsız etmiyor.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
Araç ilk çalışmada otomatik jigle ile 1100 d/d falan çalışıyor benzinde .. Sonra bilinen yöntemle gaza geçiyoruz..(Sende sıralı sistem var tabi bizde 2500d/d geçmen gerek) Sende sabah ilk çalışmada gazla çalıştır aracı titremenin olmadığını göreceksin sonra araç bir müddet ilerledikten sonra meydana geliyor ısınmayla mı alakalı acaba diye düşünüyorum bende ..
Sonra devir normal devrine düştüğü için (bizdede 650-700 d/d) motor ısındıktan sonra titreme olayı başlıyor..

Kerem Bey ,

Avensisi satında . 2.4 Accord alalım size bir tane . Titremeyeninden ... Hemde sıralı LPG li . Hemde full ...  15 gün önce Kızılcahamam - İstanbul arasında 410 km yolu (130 km/s Cruise Control otoban) 75.15 TL LPG tüketimi ile geldim . 1.6 araçlar yokuşlarda baygınlık geçirirken , benim araç CC de vites bile düşürmeden yokuş aşağı iner gibi gidiyor valla . Bu arada arabada 3 kişiydik . Birisi baya gürbüzdü . Klima açık . LPG fiyatı : 1.96 TL . Km'de 18.3 krş . 2750 devir civarı . 100 km 2250 devir civarı gitsem 17 krş falan yakar sanırım .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
aracım benzinli 2.0 otomatik. bi gün shellden benzin aldım  (mecbur kaldım normalde shellden almam) sonra ışıklarda dururken aracıma birden titreme geldi ve motor arıza lambam yandı. sonra bir kaç gün sonra söndü tabi.  sonra aracı yüksek devirlerde kullandığım zamanlarda motor arıza lambası yakıp rolantide titreme yapıyordu. sonra würth aldım 300 ml'lik aslında 150 ml'lik almıştım 25 litre benzine atarım diye  sağolsun 300 ml lik yollamışlar mecburen depoyu doldurdum. şimdi ne arıza lambası yakıyo nede titreme kaldı. eskiden ışıklarda sürekli boşa atardım artık atmıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Kerem Bey ,

Avensisi satında . 2.4 Accord alalım size bir tane . Titremeyeninden ... Hemde sıralı LPG li . Hemde full ...  15 gün önce Kızılcahamam - İstanbul arasında 410 km yolu (130 km/s Cruise Control otoban) 75.15 TL LPG tüketimi ile geldim . 1.6 araçlar yokuşlarda baygınlık geçirirken , benim araç CC de vites bile düşürmeden yokuş aşağı iner gibi gidiyor valla . Bu arada arabada 3 kişiydik . Birisi baya gürbüzdü . Klima açık . LPG fiyatı : 1.96 TL . Km'de 18.3 krş . 2750 devir civarı . 100 km 2250 devir civarı gitsem 17 krş falan yakar sanırım .

Alperen bey çok teşekkür ederim aracı kredili aldım 2 yılı kaldı bitmesine malum .. bittikten sonra duruma göre tekrar sizin engin tecrübenize başvuracağım merak etmeyin.

aracım benzinli 2.0 otomatik. bir gün shellden benzin aldım  (mecbur kaldım normalde shellden almam) sonra ışıklarda dururken aracıma birden titreme geldi ve motor arıza lambam yandı. sonra bir kaç gün sonra söndü tabi.  sonra aracı yüksek devirlerde kullandığım zamanlarda motor arıza lambası yakıp rolantide titreme yapıyordu. sonra würth aldım 300 ml'lik aslında 150 ml'lik almıştım 25 litre benzine atarım diye  sağolsun 300 ml lik yollamışlar mecburen depoyu doldurdum. şimdi ne arıza lambası yakıyo nede titreme kaldı. eskiden ışıklarda sürekli boşa atardım artık atmıyorum:)

Buğra tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim.. Aslında senin yaptığın bir çeşit carbon clean gibi birşey. Bu gün aracımın 160 bin bakımı yapıldı ayrıca boğaz kelebeği temizlendi titreme hissedilir derecede azalmış.. Bi de şu katkı olayına bakmak lazım..