Gönderen Konu: VSC OFF ışığı ve motor arıza ışığı sorunu  (Okunma sayısı 22654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
VSC OFF ışığı ve motor arıza ışığı sorunu
« : Haziran 16, 2012, 11:01:04 »
Merhaba arkadaşlar 2001 model Avensis D4 2.0 SOL aracımda 1-2 hafta önce motor ışığı ve VSC OFF ışığı yanmaya başladı. Bu arada da VSC OFF düğmesi çalışmaz oldu. Bastığımda veya bıraktığımda herhangi bir tepki vermiyordu. Motorun çalışmasında bir sorun görünmüyordu. Fakat bazen deviri yükseltmeme rağmen araç/şanzıman Over Drive yapmıyordu yani son vitese geçmiyoprdu. Sanki Over Drive Off düğmesi basılı gibi gidiyordu. Daha önce yağ değişimi ve hafif bakım yaptırdığım eski bir toyota servisi yapmış olan özel servis ustası bu tip durumlarda akü kutup başını biri süre ayırıp beklersem arıza ışıklarının sönebileceğini söylemişti. Nitekim bu işlemi yaptığımda ışık bir süre söndü fakat aracı hareket ettirdiğimde bir kaç dakika içinde aynı durum oluştu. Hatta bu kutup başı sökmeyi 2-3 kez tekrarladım. Neyse sonuçta Nataş Servis yolu gözüktu bu arada ücretsiz check-up kampanyası olduğu sms i de gelmişti. Bir de check-up yaptırırım nesi var nesi yok anlarım diye Nataş'a gittim. Aracın geçmiş bilgilerinden 5-6 ay önce zaten check-up yaptırıldığı görülünce bu kapsama girmediği anlaşıldı. Sonuç olarak asıl şikayet konusuna eğilip durumu öğrendiğimde VSC sensörünün arızalandığı söylendi. Ellerinde de olmadığından 160 TL. ye getirtilip değiştirildiğinde (işçilik dahil 220 TL.) sorun kalmamıştı.

Belki bu tür bir sorunla karşılaşanlar olur diye paylaşmak istedim.. ;)
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Toyota Club Türkiye

« : Haziran 16, 2012, 11:01:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: VSC OFF ışığı ve motor arıza ışığı sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2012, 16:48:17 »
Arızanızı çözmüş olduğunuz için sevindim. Sorun çok uzamadan çözülmüş konuyu ilk önce görünce aracınızda lpg varmı diyecektim :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2012, 21:09:46 »
Evet şu an çözüldü görülüyor. Malum sistemler karmaşık olunca insan emin de olamıyor. Hatta yanlış teşhis olabilir mi diye de emin olamayıp sordum. Çünkü bir kaç gün önce bir arkadaşımın Opel Vectrasına özel servise götürdüğünde yanlış teşhisle 1600 TL civarı masraf çıktı. Sorun zamanla tekrarlayınca tespitin ve değişen parçanın doğru olmadığı servisine gidince anlaşıldı ve tam isabetle teşhisi koydular. O yüzden şansınıza karşınıza çıkan kişinin olaya hakim olması önemli. Serviste kurumsal bir durum olunca işler daha ciddi yürümekte, teknolojik yenilikler ve tecrübe birikimi daha hızlı aktarılmaktadır.

Evet benzin kullansan pahalı kullanmasan uçar.. İzmirli ustanın haricinde de LPG takan yakınlarımızda olmadığından, ve de çok km de yapmadığımdan, motorun da ağzının tadını bozmamak için benzini içmeye devam ediyoruz.. :D
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2012, 21:18:07 »
Şanslısınız ki parça çok pahalı çıkmadı ve ilk seferde çözüme kavuştu sorununuz .. Servisler genelde ellerınde çok iyi eleman bulundurmuyor.. Ya yeteri kadar para vermiyorlar yada elemana değer vermıyorlar genelde çoğu zanaatkar dışarda kendi dükkanını açıp ekmek derdine düşüyor malesef..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2012, 00:26:48 »
Şanslısınız ki parça çok pahalı çıkmadı ve ilk seferde çözüme kavuştu sorununuz .. Servisler genelde ellerınde çok iyi eleman bulundurmuyor.. Ya yeteri kadar para vermiyorlar yada elemana değer vermıyorlar genelde çoğu zanaatkar dışarda kendi dükkanını açıp ekmek derdine düşüyor malesef..

Çoğu usta dediğimiz servisten ayrılmış kendi işinde ayakta durandır genelde.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2012, 18:22:06 »
Çoğu usta dediğimiz servisten ayrılmış kendi işinde ayakta durandır genelde.

Eeee, bir de pek arıza çıkarmayan bir model olunca doğrudur tabi. Gerçi kullanıcının da aracıyla gözü gibi ilgilenmesi, bu konuda bilinçlı olması arıza durumunu en aza indirecektir. En azından lastik havalarını haftada bir, nasılsa hararet ışığı yanar demeden 10-15 günde bir aracı çalıştırmadan motor soğukken radyatör kapağını açıp su seviyesinin düşük olup olmadığını, yine yağ lambası yanar diye beklemeden motor soğukken ve düz bir zeminde yağ seviyesini kontrol etmek gerekiyor. Tabi bunları yapmak için de arabayla haşır neşir olmak gerekir. Yoksa ön kapı kolu direksiyon ve vites dışında arabaya teması, muhabbeti olmayan servis ve tamircilerle muhabbeti epey ilerletir. :D
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2012, 18:30:32 »
Eeee, bir de pek arıza çıkarmayan bir model olunca doğrudur tabi. Gerçi kullanıcının da aracıyla gözü gibi ilgilenmesi, bu konuda bilinçlı olması arıza durumunu en aza indirecektir. En azından lastik havalarını haftada bir, nasılsa hararet ışığı yanar demeden 10-15 günde bir aracı çalıştırmadan motor soğukken radyatör kapağını açıp su seviyesinin düşük olup olmadığını, yine yağ lambası yanar diye beklemeden motor soğukken ve düz bir zeminde yağ seviyesini kontrol etmek gerekiyor. Tabi bunları yapmak için de arabayla haşır neşir olmak gerekir. Yoksa ön kapı kolu direksiyon ve vites dışında arabaya teması, muhabbeti olmayan servis ve tamircilerle muhabbeti epey ilerletir. :D

Kesinlikle katılıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • burak poyraz
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2012, 07:47:01 »
merhaba .benimde 2003 avensis 2000 d4 üm var.ankara otobanında ufak bir kasıse girmem sonucu abs vsc trc ve motor ışığı yandı.servise sordum abs sensoru oldugunu soyledı parca fiyatı kodunu bilmediği için soyleyemedi tahmini 500-600 dedi.bende ozel bi ustaya goturdum .abs kablosu kopmuş.yenisi 300t imiş.ama tamir etti 50t ye işi hallettik.
Tahterevallinin diğer ucuna oturarak sayemde yükselen insanlara; canımın sıkıldığında kalkabileceğimi söyleyin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2012, 03:07:56 »
merhaba .benimde 2003 avensis 2000 d4 üm var.ankara otobanında ufak bir kasıse girmem sonucu abs vsc trc ve motor ışığı yandı.servise sordum abs sensoru oldugunu soyledı parca fiyatı kodunu bilmediği için soyleyemedi tahmini 500-600 dedi.bende ozel bir ustaya goturdum .abs kablosu kopmuş.yenisi 300t imiş.ama tamir etti 50t ye işi hallettik.

Jantlarınızı merak ettim :D
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(