Gönderen Konu: LPG sarfiyatı?  (Okunma sayısı 5761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
LPG sarfiyatı?
« : Haziran 12, 2012, 19:51:17 »
Merhaba arkadaşlar bende artık tüplü bir araç kullanıyorum 30 litrelik lpg tankım var bagajda gazı fulledim ve trip i sıfırladım 259 km de gazım bitti kaba bir hesapla 30*2.3=69 69\259= 26 krş civarı neredeyse tamamı şehir içi sizce nasıl bir değer ? araç 2011 1.6 corolla . Birde hangi gazı kullanıyorsunuz bana aygaz euro lpg tavsiye ettiler oonu kullanıyorum opetten aldım. birde bp istasyonunda gördüm euro lpg yazıyor 2si aynı gazmı ? birde içerisinde gaz vardı tam olarak 30 litre aldımı bilmiyorum ama tam olarak 30 litre alıyormu tank sanki 5 litre eksik alıyor dendi bana
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

LPG sarfiyatı?
« : Haziran 12, 2012, 19:51:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG sarfiyatı?
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2012, 20:18:53 »
2011 corolla 52 lt simit tank takriben 45 lt gaz alıyor şehir içi yaklaşık 400km yapıyor ucu ucuna hiç heaplamadım yaklaşık değerler sizinkide normal shell in gazı iyi ben po danda alıyorum gayet iyi bundan sonra petrol ofisinin gazını almaya devam edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2012, 20:25:50 »
lpg tankları yüzde yüz doldurulmaz zaten pompa atar orda bırakmak lazım 30lt lik tank sanırım25 alması lazım hem patlama riskine karşılık hemde şamandıranın bozulmaması için kesinlikle zorlatmayın bırde pompacılar dolum yaptıktan sonra kapağı gevşek bırakırlar kapak düşsün diye kendileri sattıkları için dolumdan sonra sıkılamanızı tavsiye ederim ayrıca opet gazıda iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2012, 20:29:14 »
Mehmet Ali Bey hayırlı olsun lpg'niz.

Değer biraz fazla gibi diğer corolla kullanan arkadaşlar daha güzel değerleri yakalamışlardı yanlış hatırlamıyorsam.

Bence gaz kalitesi her yerde aynı uzun yıllardır lpg kullanıyorum opetin menzili en kısa pahalı omasına rağmen gitmiyor.Ben her zaman en uygun yerden alıyorum bütün şehirlerde vardır uygun satan bir yer biraz araştırmak yeterli;)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2012, 20:43:08 »
Tankın Brüt olarak kaç lt Mehmet?

Mesela bendeki 40lt brüt ama normal basınçlı pompalarda %80i kadar doldurulur ve o da 32lt yapar.
Bunu da gazı tam bitirip hatta devreden çıktıktan sonra da 1-2 daha gaza alınır tam bitirilir sonra depo fullenerek ölçüm yapılması daha sağlıklı olur.
Benim şu anda ltsi 2.24 den km de 20-22krş civarında yakıyor şehir içinde.
Ucuz gaz peşinde de koşmuyorum, daha az km yapıyor. Opetin aygaz-Shell in auto gas ve petrol ofisinden po gaz veya aygaz ından alıyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2012, 20:46:42 »
Tankın Brüt olarak kaç lt Mehmet?

Mesela bendeki 40lt brüt ama normal basınçlı pompalarda %80i kadar doldurulur ve o da 32lt yapar.
Bunu da gazı tam bitirip hatta devreden çıktıktan sonra da 1-2 daha gaza alınır tam bitirilir sonra depo fullenerek ölçüm yapılması daha sağlıklı olur.
Benim şu anda ltsi 2.24 den km de 20-22krş civarında yakıyor şehir içinde.
Ucuz gaz peşinde de koşmuyorum, daha az km yapıyor. Opetin aygaz-Shell in auto gas ve petrol ofisinden po gaz veya aygaz ından alıyorum.

Emre Bey neye dayanarak az km gittiğini savunuyorsunuz?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2012, 21:16:49 »
Emre Bey neye dayanarak az km gittiğini savunuyorsunuz?
Deneyimlerime.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2012, 21:49:21 »
45 lik depom 38 litre alıyor tamamı şehir içi 345 km yapıyor.aracım otomatik vites 2011 corolla bana normal gibi geliyor sizce nasıl arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2012, 22:02:29 »
tank 30 litrelik küçük bir tank bende aslında tam bilmiyorum ama yakıt tüketimi dedğim gibi oldu araba yeni olduğundan tam arabaya alışamadım belki o yüzden fazladır ama şehir içinde dahi sürekli klima açık dolaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2012, 22:12:53 »
Arkadaşlar sizin bu yakıtları okudukça ben ne zaman lpg taktırayım diye düşünüyorum :-):-) 35 litre benzin ile 350 km gidiyor arabam şehir içi :-)
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2012, 22:20:38 »
ben benzinli araç alıp lpg taktırmaktansa dizel araç almayı tercih ederim. Dizel aracın yakıt sarfiyatı daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2012, 22:22:16 »
tank 30 litrelik küçük bir tank bende aslında tam bilmiyorum ama yakıt tüketimi dedğim gibi oldu araba yeni olduğundan tam arabaya alışamadım belki o yüzden fazladır ama şehir içinde dahi sürekli klima açık dolaşırım
Değerlerin yüksek değil bence, havalar da sıcak.E klima da açmışsın. Benim yazmamdaki daha net sonuç almak içindi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2012, 22:31:02 »
Değerlerin yüksek değil bence, havalar da sıcak.E klima da açmışsın. Benim yazmamdaki daha net sonuç almak içindi.
yav gaz vardı arabada bende fulleyip 0 ladım km yi kafamca 30 litrelik tank olduğu için 30 litre dolmuştur diye düşündüm yarın birdaha fulle yecem şu an hiç gaz yok bakaım kaç litre alıcak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2012, 22:31:42 »
birde aracı arada benzinde kullanmak gerekir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 12, 2012, 22:36:52 »
aşırı çok yakmış ben lpgyi  1.98 tl den alıyorum ve tamamı şehir içi dur kalk trafikte 9 litre yakıyorum. yani  9*1.98=17.82 tl /100km= 0,178 kabaca 18 kuruş yakıyorum . kışın bu değer 10 lt idi.  sizin lpg litre fyatı farklı olabilir ama lt bazında fabrika verilerine göre benim aracımdan az yakması lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 12, 2012, 22:37:41 »
Ben her depo bitiminde olmasa da belli aralıklarda bir miktar kullanıyorum. Bu da motor öründe bir miktar daha narkoz etkisi yaparak dogacak sorunları geciktirmeye çalışıyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 12, 2012, 23:12:06 »
aşırı çok yakmış ben lpgyi  1.98 tl den alıyorum ve tamamı şehir içi dur kalk trafikte 9 litre yakıyorum. yani  9*1.98=17.82 tl /100km= 0,178 kabaca 18 kuruş yakıyorum . kışın bu değer 10 lt idi.  sizin lpg litre fyatı farklı olabilir ama lt bazında fabrika verilerine göre benim aracımdan az yakması lazım
ama şimdi o kullanım şekline görede değişebilir az yaktırmaya çalışmadım yani normal kafama göre kullandım nasıl gidiyor diye denedim arada rampada bastım düzde bastım v.s
ben benzinli araç alıp lpg taktırmaktansa dizel araç almayı tercih ederim. Dizel aracın yakıt sarfiyatı daha iyi.
bende direk lpgli aldım büyük konuşmamak lazım bu konularda denk geldi aldım . dizel araba benzinli arabadab kaç para pahalı ama yoksa bizde biliyoruz dizelin daha iyi olduğunu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 12, 2012, 23:24:01 »
ama şimdi o kullanım şekline görede değişebilir az yaktırmaya çalışmadım yani normal kafama göre kullandım nasıl gidiyor diye denedim arada rampada bastım düzde bastım v.sbende direk lpgli aldım büyük konuşmamak lazım bu konularda denk geldi aldım . dizel araba benzinli arabadab kaç para pahalı ama yoksa bizde biliyoruz dizelin daha iyi olduğunu :D

değişebilir değil değişir :) ben çok sakin kullanırım. asla ani hızlanmam anlık yakıt tüketmim bile 7-10 lt arası dolaşır durur. devleti zengin etmeye hiç niyetim yok. hem motorumada yazık yüksek devirlere çıkacak olursam bile asla lpgde kullanmam buda sana bir tüyo 5000 devir civarı lpgde kullanma aracı eğer uzun vadede bineceksen....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 12, 2012, 23:30:45 »
değişebilir değil değişir :) ben çok sakin kullanırım. asla ani hızlanmam anlık yakıt tüketmim bile 7-10 lt arası dolaşır durur. devleti zengin etmeye hiç niyetim yok. hem motorumada yazık yüksek devirlere çıkacak olursam bile asla lpgde kullanmam buda sana bir tüyo 5000 devir civarı lpgde kullanma aracı eğer uzun vadede bineceksen....
zaten devir yükselince arabada sanki bi geçiş oluyor gibime geldi sanki benzine geçiyor doğru olabilirmi ben en iyisi lpg ciye uğrayım bi yarın:D Aracın eski sahibi atiker bayii olduğu için işçiliğini kendine özel yapmış zaten o yönden sıkıntı yok zaten arabayı maksimum 1 sene kullanmayı düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2012, 07:32:26 »
Benim aracım opetten alınan 1lt gazla 14.5 km yol gidiyor net ölçüm (depo boşken alınmış gaz)

Fullden alınan 1 lt 15 km gidiyor net ölçüm.

Varsa net ölçümünüz paylaşın arkadaşlar.

Depo da 10 tl oynuyor kimseyi zengin edemem. Benim tecrübelerim bu Mehmet Bey işinize yarar umarım tasarruflu günler.