0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tankın Brüt olarak kaç lt Mehmet?Mesela bendeki 40lt brüt ama normal basınçlı pompalarda %80i kadar doldurulur ve o da 32lt yapar.Bunu da gazı tam bitirip hatta devreden çıktıktan sonra da 1-2 daha gaza alınır tam bitirilir sonra depo fullenerek ölçüm yapılması daha sağlıklı olur.Benim şu anda ltsi 2.24 den km de 20-22krş civarında yakıyor şehir içinde.Ucuz gaz peşinde de koşmuyorum, daha az km yapıyor. Opetin aygaz-Shell in auto gas ve petrol ofisinden po gaz veya aygaz ından alıyorum.
Emre Bey neye dayanarak az km gittiğini savunuyorsunuz?
tank 30 litrelik küçük bir tank bende aslında tam bilmiyorum ama yakıt tüketimi dedğim gibi oldu araba yeni olduğundan tam arabaya alışamadım belki o yüzden fazladır ama şehir içinde dahi sürekli klima açık dolaşırım
Değerlerin yüksek değil bence, havalar da sıcak.E klima da açmışsın. Benim yazmamdaki daha net sonuç almak içindi.
aşırı çok yakmış ben lpgyi 1.98 tl den alıyorum ve tamamı şehir içi dur kalk trafikte 9 litre yakıyorum. yani 9*1.98=17.82 tl /100km= 0,178 kabaca 18 kuruş yakıyorum . kışın bu değer 10 lt idi. sizin lpg litre fyatı farklı olabilir ama lt bazında fabrika verilerine göre benim aracımdan az yakması lazım
ben benzinli araç alıp lpg taktırmaktansa dizel araç almayı tercih ederim. Dizel aracın yakıt sarfiyatı daha iyi.
ama şimdi o kullanım şekline görede değişebilir az yaktırmaya çalışmadım yani normal kafama göre kullandım nasıl gidiyor diye denedim arada rampada bastım düzde bastım v.sbende direk lpgli aldım büyük konuşmamak lazım bu konularda denk geldi aldım . dizel araba benzinli arabadab kaç para pahalı ama yoksa bizde biliyoruz dizelin daha iyi olduğunu
değişebilir değil değişir ben çok sakin kullanırım. asla ani hızlanmam anlık yakıt tüketmim bile 7-10 lt arası dolaşır durur. devleti zengin etmeye hiç niyetim yok. hem motorumada yazık yüksek devirlere çıkacak olursam bile asla lpgde kullanmam buda sana bir tüyo 5000 devir civarı lpgde kullanma aracı eğer uzun vadede bineceksen....