Gönderen Konu: Lastik tamir spreyi TEST  (Okunma sayısı 8049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Lastik tamir spreyi TEST
« : Mayıs 27, 2012, 06:33:29 »
Geçen akşam, aracı park ederken çivili tahtanın üzerinden geçmişim, çivi tahtada kalmış, sağ arka lastiğim hava kaçırmaktaydı. İner inmez lastikten gelen sesle durumu farkettim. Çok yakında bir lastikçinin olmasına rağmen, lastik tamir spreyini test etmek istedim. Zira LPG tankı simit tip olduğundan stepne kullanmıyorum şu an. Bu spreyin işe yarayıp yaramayacağını daha doğrusu bu ürüne güvenip güvenemeyeceğimi merak ediyordum. Daha lastiğin havası 1-2 Psi düşmeden hemen spreyi -kullanma talimatında yazdığı şekilde- lastiğe sıktım. Bir müddet daha hava kaçırdıktan sonra ses kesildi. Bu arada ben de işlerimle ilgilendim. Bir buçuk - iki saat sonra tekrar aracın yanına geldiğimde lastiğin gayet iyi olduğunu, lastikte gözle görülür bir hava eksikliğinin olmadığını gözlemledim.
Ertesi gün lastikçiye gittim. durumu anlattım. Çivi deliğinin tamir edilmesini istedim. Lastik söküldü. İçerisinde yarım çay bardağı kadar, süt kıvamında beyaz bir sıvı olduğunu gördüm.
Ancak işin ilginç yanı; lastikçi bütün aramalarına ve yüksek başınçla lastiği tekrar şişirmesine rağmen lastikteki çivi deliğini bulamadı. Lasiğin balans ayarını yapıp öylece yerine taktı.
Yarılma v.b. gibi çok büyük hasarlar hariç bu ürüne güvenebileceğimi anladım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Bitane alın atın bagaja dursun. İşe yarayacaktır. Fiyatı da yaptığı işe göre çok mâkul. Akaryakıt istasyonlarında 300 Ml lik bir sprey 12 / 15 TL. İnternette daha da ucuz.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

Lastik tamir spreyi TEST
« : Mayıs 27, 2012, 06:33:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Lastik tamir spreyi TEST
« Yanıtla #1 : Mayıs 27, 2012, 15:22:27 »
Geçen akşam, aracı park ederken çivili tahtanın üzerinden geçmişim, çivi tahtada kalmış, sağ arka lastiğim hava kaçırmaktaydı. İner inmez lastikten gelen sesle durumu farkettim. Çok yakında bir lastikçinin olmasına rağmen, lastik tamir spreyini test etmek istedim. Zira LPG tankı simit tip olduğundan stepne kullanmıyorum şu an. Bu spreyin işe yarayıp yaramayacağını daha doğrusu bu ürüne güvenip güvenemeyeceğimi merak ediyordum. Daha lastiğin havası 1-2 Psi düşmeden hemen spreyi -kullanma talimatında yazdığı şekilde- lastiğe sıktım. Bir müddet daha hava kaçırdıktan sonra ses kesildi. Bu arada ben de işlerimle ilgilendim. Bir buçuk - iki saat sonra tekrar aracın yanına geldiğimde lastiğin gayet iyi olduğunu, lastikte gözle görülür bir hava eksikliğinin olmadığını gözlemledim.
Ertesi gün lastikçiye gittim. durumu anlattım. Çivi deliğinin tamir edilmesini istedim. Lastik söküldü. İçerisinde yarım çay bardağı kadar, süt kıvamında beyaz bir sıvı olduğunu gördüm.
Ancak işin ilginç yanı; lastikçi bütün aramalarına ve yüksek başınçla lastiği tekrar şişirmesine rağmen lastikteki çivi deliğini bulamadı. Lasiğin balans ayarını yapıp öylece yerine taktı.
Yarılma v.b. gibi çok büyük hasarlar hariç bu ürüne güvenebileceğimi anladım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Bitane alın atın bagaja dursun. İşe yarayacaktır. Fiyatı da yaptığı işe göre çok mâkul. Akaryakıt istasyonlarında 300 Ml lik bir sprey 12 / 15 TL. İnternette daha da ucuz.

Bu kitleri bende merak ediyordum ..Simit tank bende de var 17" jantı bagaja koymak işime gelmiyor en iyisi sizinb yöntem işe yaramasına sevindim belli bir marka var mı acaba yoksa hepsi aynı işi görürmü?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bAŞKent'li
  • Araç: Auris
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2012, 15:26:30 »
kardeşime satmış olduğum aracım lpg liydi, güvenemeyerek bu spreylerden bende almıştım, şükür kullanılacak bir durum yaşamadım, ama merak etmişimdir hep, paylaşım için teşekkürler, kardeşime söyleyeyimde (inşallah başına gelmez) lazım olursa gönül rahatlığı ile kullansın :)
çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 27, 2012, 15:38:09 »
nerdeyse 5 yıl oluyor daha hiç lastik arızasıyla karşılaşmadım,
o tamir spreyinden bi tane var zaten, acaba yedek lastiği boşu boşunamı yük ediyorum
çıkarıp eve atsammı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 27, 2012, 15:52:44 »
Bence yedek lastiğinizi her ne olursa olsun arabanızdan ayırmamalısınız.Ummadık bir anda gerekebiliyor.Belli yıllarca taşırsınız işe yaramaz ama bir an gelir bütün o taşıdığınız yılların karşılığını öyle bir alırsınızki.Lastik tamir spreyleri sadece çivi batması gibi durumlarda işe yarar.Bunun dışında çapı 3mm yi geçen açıklıklarda işe yaramaz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2012, 19:59:10 »
ankara kocaeli arasında  otoyolda gece ne oldugunu bilemediğimiz bir parcaya vurmamız sonucunda lastik parçalandı.bizle birlikte 6 arac daha vardı.şehir içi köpük olabilirde ş.ler arası  yedek lastik  olmazsa olmaz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2012, 20:38:15 »
Önceki aracımda da lpg tankı stepne yerinde, stepne bodrumdaydı. 4-5yıl 60bin km üzerinde bindim. Bazısı bin km üstü birçok şehirlerarası yolculuğa çıktım. Birgün dahi o stepneyi aramadım.

Bagajda bi tane 20liralık kompresör var. Defalarca kullandım. Sabah kalkıyosun lastik inmiş çivilerden, stepne bodrumda ama gidip alıp taksam bi sürü iş. basıyorum havayı 5dk, istediğim lastikçiye götürüyo o lastik. Hatta defalarca o lastikle önce işe gitttim, iş çıkışı boş vaktimde lastikçiye.

Belki biraz büyük delik olur diye o spreyden de var. Bakarsın kompresör bozulur diye 2.tedbir ama daha hiç kullanmadım.

Aslında bu lastik bi şekilde komple parçalanırsa, hele bi de şehirlerarası yolda naparım diye aklıma geldi bi iki defa. Cantın üzerinde bitmiş lastikle yavaş yavaş en yakın lastikçiye giderim. olan canta olur, o da 50-60tl civarıdır... hiç gerek yok stepne yüküne... Yıllardır stepnesiz gidiyorum, sorun yok.

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2012, 20:53:53 »
ben de lpg kullanıyorum. stepne tipi aynı tedbiri almıştım. çok şükür kullanmak nasip olmadı, olmasın da, ama hep merak ettim şu tüpler nasıl işe yarar mı diye. testin sonucunu beğendim. faydalı paylaşım için de teşekkürler.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2012, 10:09:58 »
Bende bir sefer kullanmak zorunda kaldım. Kar lastiğinde çivi gibi bir şey delmiş ama çivi ortalıkta olmayınca Carpex in  ürününden aldım. Lastik sürekli iniyordu ilk başlarda anlamamıştım. Acaba siboptan falan mı kaçırıyor diye kontrol etmiştim ama sonra lastiği çıkartıp köpükle kontrol edince delik olduğunu anladım. Üründen elimde yoktu, lastikçiyi pas geçip tamir kitinden aldım. 10tl idi. Hemde denemiş olurum dedim. Benzinliğe gittim ve lastiğin kalan havasınında bir miktarını indirip biraz bastım. Sonra bir toyotacı daha geldi. Onun da lastiği delinmiş. Bir miktarını da ona verdim o da bastı. :D
Ardından sibopta köpük gibi sıvıdan kalmasın diye hava bastım. Lastikte sonraki ölçümlerimde hiç hava kaçırma olmadı. Lastikçiye de gitmedim ta ki kışlıkları çıkartana kadar.
Sonrasında kalanını verdiğim arkadaşı da gördüm. Sorduğumda onunda deliğini kapatmış hava kaçırmıyormuş. Bir tüple iki lastik tamiri yapmış olduk.
Kışlıklar da sökülürken içindeki silikonize sıvının lastik tabanını komple kaplayarak deliği kapatarak sorunu ortadan kaldırmıştı. Ürün stepne takmak yerine kullanılabilir. Yanak yırtılma deliklerinde etkili oalcağını zannetmiyorum. LAstiği çıkartıp sürekli un eler gibi döndürmek gerekir sıvının yanak kısmına yayılması için. : )))
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2012, 15:49:30 »
simit tip tüp var aracımda ama hiç yedek latik olmadan yola çıkadım, çıkmamda.
tedbir kuldan diyenlerdenim :)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2012, 16:09:06 »
Bence ürün mantıklı ama eğer hızı seviyorsanız o deliğe eski usul bi yama yaptırılmalı derim yoksa 100 -120 km ile otobanda lastik yarılması kötü sonuçlar doğurabilir..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2012, 20:02:24 »
stepnesiz çıkmam abi...
2011 avensis elegant extra