0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçen akşam, aracı park ederken çivili tahtanın üzerinden geçmişim, çivi tahtada kalmış, sağ arka lastiğim hava kaçırmaktaydı. İner inmez lastikten gelen sesle durumu farkettim. Çok yakında bir lastikçinin olmasına rağmen, lastik tamir spreyini test etmek istedim. Zira LPG tankı simit tip olduğundan stepne kullanmıyorum şu an. Bu spreyin işe yarayıp yaramayacağını daha doğrusu bu ürüne güvenip güvenemeyeceğimi merak ediyordum. Daha lastiğin havası 1-2 Psi düşmeden hemen spreyi -kullanma talimatında yazdığı şekilde- lastiğe sıktım. Bir müddet daha hava kaçırdıktan sonra ses kesildi. Bu arada ben de işlerimle ilgilendim. Bir buçuk - iki saat sonra tekrar aracın yanına geldiğimde lastiğin gayet iyi olduğunu, lastikte gözle görülür bir hava eksikliğinin olmadığını gözlemledim. Ertesi gün lastikçiye gittim. durumu anlattım. Çivi deliğinin tamir edilmesini istedim. Lastik söküldü. İçerisinde yarım çay bardağı kadar, süt kıvamında beyaz bir sıvı olduğunu gördüm.Ancak işin ilginç yanı; lastikçi bütün aramalarına ve yüksek başınçla lastiği tekrar şişirmesine rağmen lastikteki çivi deliğini bulamadı. Lasiğin balans ayarını yapıp öylece yerine taktı.Yarılma v.b. gibi çok büyük hasarlar hariç bu ürüne güvenebileceğimi anladım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Bitane alın atın bagaja dursun. İşe yarayacaktır. Fiyatı da yaptığı işe göre çok mâkul. Akaryakıt istasyonlarında 300 Ml lik bir sprey 12 / 15 TL. İnternette daha da ucuz.