Gönderen Konu: Full'den akaryakıt alan varmı?  (Okunma sayısı 7091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Full'den akaryakıt alan varmı?
« Yanıtla #40 : Haziran 13, 2012, 20:33:26 »
Buyrun Murat bey.Aşağıdaki linke tıkladığınızda Full 97 ye tıkladığınızda çıkan kutudaki açıklamayı okursanız daha açıklayıcı olacaktır.Yine de yazının bir kısmını buraya aktarıyorum detayları linkten de görebilirsiniz.

Bu  ürün Enerji  Piyasası  Düzenleme  Kurulu’nca yayınlanan Teknik Düzenleme Tebliğ’lerine ve TS EN 228 Kurşunsuz Benzin standardına uygundur.
EPDK tarafından tanımlanan ürünler arasında "95 Oktan" ve "98 ve üzeri Oktan" kurşunsuz benzin tanımlaması yapılmakta ancak "97 Oktan" bulunmamaktadır. Türkiye'de 97 Oktan olarak piyasada adlandırılan ürün "95 Oktan Premium" olarak satılan ürün olup oktan sayısı 95 ile 98 arasındadır.

http://www.full.com.tr/urunler/17
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 13, 2012, 20:33:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 14, 2012, 20:06:18 »
Buyrun Murat bey.Aşağıdaki linke tıkladığınızda Full 97 ye tıkladığınızda çıkan kutudaki açıklamayı okursanız daha açıklayıcı olacaktır.Yine de yazının bir kısmını buraya aktarıyorum detayları linkten de görebilirsiniz.

Bu  ürün Enerji  Piyasası  Düzenleme  Kurulu’nca yayınlanan Teknik Düzenleme Tebliğ’lerine ve TS EN 228 Kurşunsuz Benzin standardına uygundur.
EPDK tarafından tanımlanan ürünler arasında "95 Oktan" ve "98 ve üzeri Oktan" kurşunsuz benzin tanımlaması yapılmakta ancak "97 Oktan" bulunmamaktadır. Türkiye'de 97 Oktan olarak piyasada adlandırılan ürün "95 Oktan Premium" olarak satılan ürün olup oktan sayısı 95 ile 98 arasındadır.

http://www.full.com.tr/urunler/17

Emre bey (dediğiniz gibi) bu yalnızca Full için geçerii değil tüm markalar aynısını yapmakta. 98 Oktan bu yüzden kaldırıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 08, 2012, 00:17:30 »
Konuyu hortlatayım :) son yakıt zamlarından sonra fullden yakıt almaya karar verdim ve yenibosna E-5 üzerindeki istasyona gittim. Denemek için 50 TL lik benzin aldım ama %7 lik indirimden faydalanamadım çünkü o indirimden yararlanabilmek için full kart almak gerekiyormuş ve kartları olmadığından yeni kart çıkartamadım. Ama en kısa zamanda başka bir istasyona gidip kart çıkarttıracağım. Bazen %12 bazen de yeni şube açtıklarında bir kereliğine de olsa %25 indirim imkanı varken neden diğer istasyonlara daha fazla ödeyeyim ki. Ayrıca performas sıkıntısı da yaşamadım son aldığım yakıtta. Opetten aldığım yakıttan hiç bir farkı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 08, 2012, 00:32:51 »
Ben  doblo 1.3 de full kullandım  bi süre araba normalde 1.3 den dolayı gitmiyordu full mazotu ile iyice kesilmişti özellikle tepe yukarı çıkarken. Sonra yine petrol ofisine geçtim ve shell den aldım mazotu araba kendine geldi ve shellin mazotu ile arabanın daha iyi çektiğini birebir yaşadım ben. Çok km yaptığım için mazot fiyatalrı sıkıntı oluyor ama bu full işini çözemedim ben kararsızım bu yüzden shell e petrol ofisine devam po kartımda var arda bi bedava mazotta alıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 08, 2012, 00:41:15 »
bende full den kullandım son zamanlarda  özellikle eylül ayı boyunca pazarları yaptıkları  indirimini kaçırmadım.haftalık 200 liralık benzin aldım.çok şükür hiç bir sorun yaşamadım.opetten alıyorum genelde onun götürdügü km kadar full de götürürüyor performans kaybı yok titreme yok sıkıntı yok .Ama indirimi yoksa full ün opete devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 08, 2012, 02:34:28 »
Bizde bu sene yola çıkarken hep FULLden aldık önceden sabit olarak OGÜnün karşısındaki shellden alıyorduk iyice sapıtmaya başlamışlardı. Yani sapıtmadan kaynaklı olan şey önceden yazlığa giderken aydın kuşadası toplamda 500-510 km civarında ve yarım depoyla gidiyorduk son aldığımızda ya 420 yada 450 olduğu zaman yarım depoya inmişti tam hatırlamıyorum opetten aldığımız 503te yarım deponun üzerindeydi bu sene 515te yarım deponun üzerinde kalmıştı ve yolu uzatmak zorunda kaldık yol yapımı sebebiyle farklı yere vermişlerdi ve yayla gibi bir yere çıkardılar ona rağmen böyle bir performans gösterdi 97 oktan.Ve ayrıca sürekli aynı kullanım şeklinde ve bu sene babamın yerine birazda ben transfer oldum çok azda olsa sıkıştırmalarıma(4000-5000 rpm yokuşta) rağmen 515km yapıldı yarım depoyla. Ayrıca şehir içi dur kalklarda 97 felaket yakıyor ama uzun yolda özellikle araba yüklüyse 95ten kat kat daha iyi çekiyor. Fullden gayet memnunuz henüz bir sıkıntı çıkartmadı.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ekim 21, 2012, 03:56:44 »
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 21, 2012, 14:22:28 »
Konuyu hortlatayım :) son yakıt zamlarından sonra fullden yakıt almaya karar verdim ve yenibosna E-5 üzerindeki istasyona gittim. Denemek için 50 TL lik benzin aldım ama %7 lik indirimden faydalanamadım çünkü o indirimden yararlanabilmek için full kart almak gerekiyormuş ve kartları olmadığından yeni kart çıkartamadım. Ama en kısa zamanda başka bir istasyona gidip kart çıkarttıracağım. Bazen %12 bazen de yeni şube açtıklarında bir kereliğine de olsa %25 indirim imkanı varken neden diğer istasyonlara daha fazla ödeyeyim ki. Ayrıca performas sıkıntısı da yaşamadım son aldığım yakıtta. Opetten aldığım yakıttan hiç bir farkı yok.

Rıdvan bey, Full kart olmayanlara %7 uygulanmıyor diye bir şey yok. Full Garanti Kartın amacı müşteriyi markaya bağlamak ve 250 Lt.lik alımdan sonra yakıttan kaynaklanacak arızaları Full tarafından karşılamak. Ankara'da kartınız olmasa da %7 indirimli satılıyor. Belirli günlerde %12 uyguluyorlar. İstasyonun ilk açıldığı gün ise %25 indirim uyguluyorlar. Yılın belirli zamanlarında Full Garanti Kartı olanlara %1-2 indirim daha yapılıyor. Ben yaklaşık 1,5 yıldır Full benzin kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Diğer markalar ile de bariz bir fark görmedim. Bu arada yurt dışından gelen yakıt hariç bütün firmalar yakıtı aynı yerden alıyorlar. Vergisiz veya düşük vergili yakıt da alıyor olabilirler ama günümüzde bu kadar ekonomik sıkıntı yaşanırken hükümet kimseye vergisi düşük yakıtı ucuz sattırmaz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 14, 2012, 18:41:12 »
Full için pkknın finansörü diyorlar ..  :olu: 

İnternette bir tarama yapayım dedim de her kafadan bir ses var, kimisi Full açıklama yapmış itiraz etmiş diyor kimi de Full'ün çatı şirketi pkknın yandaşı diyor. :( Çoook uzun zamandır gayat de memnun bir şekilde Full'den benzin alıyordum hem fiyatı da güzel ama böyle bir durumun ihtimali bile mide bulandırıcı..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 14, 2012, 19:03:45 »
full serbest piyasa ekonmisi var, fakat rekabet olayından diğer şirketlerle mahkemelik, diğer şirketler kafalarına göre piyasayı yükseltmek istiyorlar oda bunu bir nebze engelliyor , bende çoğu zaman fullden alıyorum 1 depo üzerinden hesap çıkarıyorum shellden opetten daha az yakıyor araba , ayrıca araçta hiçbir eksi yönünü görmedim full e devam ...!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 14, 2012, 19:05:48 »
Nagiii şaka gibi bakındım bende haklıymışsın. Şimdi ucuza satıyorlar kaçak akaryakıtta olabilir. :olmamış:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 14, 2012, 19:14:41 »
full serbest piyasa ekonmisi var, fakat rekabet olayından diğer şirketlerle mahkemelik, diğer şirketler kafalarına göre piyasayı yükseltmek istiyorlar oda bunu bir nebze engelliyor , bende çoğu zaman fullden alıyorum 1 depo üzerinden hesap çıkarıyorum shellden opetten daha az yakıyor araba , ayrıca araçta hiçbir eksi yönünü görmedim full e devam ...!

Sadece bu yüzden ucuz olduğundan emin misiniz? Ayrıca ucuz bile olsa pkkya destek olmadıklarından nasıl emin olabiliriz? AR şirketler grubu pkk yandaşıymış. Full de Ar şirketler grubunun bir üyesi..

Nagiii şaka gibi bakındım bende haklıymışsın. Şimdi ucuza satıyorlar kaçak akaryakıtta olabilir. :olmamış:

Sorma yaa.. Babamla bir beyin fırtınası yapıp istasyon değiştirmeliyiz sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 14, 2012, 19:36:26 »
Sadece bu yüzden ucuz olduğundan emin misiniz? Ayrıca ucuz bile olsa pkkya destek olmadıklarından nasıl emin olabiliriz? AR şirketler grubu pkk yandaşıymış. Full de Ar şirketler grubunun bir üyesi..

orasını bilimem ne olduğunu ben sadece mahkemelik olduğunu ve yakıtından bir zarar görmediğimi belirttim nagihan hanım.
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Aralık 14, 2012, 20:05:12 »

Sorma yaa.. Babamla bir beyin fırtınası yapıp istasyon değiştirmeliyiz sanırım..
En mantıklısı Nagim, ben bu istasyonları patlatırım gidiyim göbekten dalıyım Fiestayla  >:(
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 14, 2012, 21:33:32 »
Full Akaryakıt firmasının fiyatlarının neden ucuz olduğunun tek bir cevabı vardır. O da Franchising sistemini kullanmamasıdır.
Bütün akaryakıt istasyonlarının sahibi tek bir kişidir. Diğer akaryakıt firmalarındaki gibi bayilik sistemi yoktur.
Franchising sistemi kullanan akaryakıt firmalarında, bayilik alan kişiler veya firmalar doğal olarak belli bir kar edecekleri için bu fiyata yansıtılmaktadır. Bu artış ortalama %3-5 arasındadır.
Fakat deminde dediğim gibi bütün Full Akaryakıt istasyonlarının sahibi tek bir kişi olduğu için bayi kar payını ortadan kaldırdıkları gibi istedikleri gibi fiyat kırabilirler. Fiyatlarla oynayabilirler.

Bu anlayış sektörde ezber bozan bir hareket olarak görülmektedir.
E sektörde böyle ezber bozan bir hareket olursa, iftira ve karalamalar kaçınılmaz olsa gerek :)

Bütün firmaların sattığı akaryakıtlar belli denetimlerden geçmektedir. Ancak istasyonlarda yapılan bazı şeyler olabilir. Bu sadece Full'de değil A firmasının yakıtında da olabilir.
Şüphelendiğiniz yakıt varsa test ettirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Aralık 14, 2012, 21:42:52 »
pkk yandaşı olduğunu nasıl test edebilirim ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 14, 2012, 21:43:55 »
pkk yandaşı olduğunu test etmek ?

yani nasıl bu kanıya vardınız ?

Neyse,
Bir iddia var ortada ve basın açıklaması var. Şimdilik sonuçlanmış bir durum yok. Yargı kararının sonucu eğer iddialar yönünde ise kendim almayacağım gibi çevreme de aldırmayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 14, 2012, 22:20:03 »
Şimdi midem bulanmaya başladı. Buradaki asıl sorun neden ucuz olduğu değil gerçekten de PKK ile bağlantısının olup olmadığıdır. Ben Full un web sayfasını incelediğimde durumun bu iddia dan biraz uzak olduğunu görüyorum. Zira PKK nın finansörü olsalardı Öğretmenler günü için akaryakıt kampanyası yapmazlardı. Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel sözünü web sitelerine koymazlardı. Web de aşağıdaki linkteki yazıyı okudum. İddiaları şiddetle yalanlıyorlar. Rakiplerin iftirası da olabilir gerçekten. Ama yine de konuyu daha derinlemesine araştırıp takip edelim derim ben.
http://www.postmedya.com/news_detail.php?id=75066

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Aralık 15, 2012, 00:03:15 »
Rakiplerin iftirası da olabilir gerçekten. Ama yine de konuyu daha derinlemesine araştırıp takip edelim derim ben.
http://www.postmedya.com/news_detail.php?id=75066

Hem fikirim araca alıyordum ama sonuca varana kadar almayacağım. Tabi bu ağır bir itham, sonucu ve tavırları bekleyerek hareket etmekte fayda var.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 22, 2013, 16:36:49 »
Full'ün istasyonlarında 3 gündür bir damla yakıt yok.

Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre sektöre 'ucuz' akaryakıt ile giren ve geçtiğimiz aylarda Doğan Holding ile oturduğu ortaklık masasından Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) raporu ile son anda eli boş kalkan Full Petrol'ün depoları tamtakır boşaldı.

Mali güçlük içinde olan şirketin bu yüzden ürün alamadığı ifade edilirken son iki-üç gündür istasyonlarında akaryakıt satışı yapılamadığı öğrenildi. Birçok istasyonda, gelen müşteriler 'Depomuzda yakıt yok' diye geri çevrilirken sektörde Full Petrol'ün kendi sahibi olduğu istasyonlarını Rus Lukoil'e kiralamak üzere görüşmelere başladığı konuşuluyor.

DOĞAN VAZGEÇTİ YENİSİ DE GELMEDİ
MASAK'ın geçen yıl European Tabacco adlı şirketin de içinde bulunduğu bazı kurumlara 'yurtıdışı ticaretle terör örgütüne kaynak sağlamak' suçlaması ile başlattığı operasyon Full'e de büyük darbe vurdu. Operasyona konu olan European Tabacco adlı şirketinin Ar Şirketler Grubu çatısı altında olmasının da etkesi ile grubun bir diğer şirketi Full, Doğan Grubu ile oturduğu satış masasından kalkamadı. Bir süredir Full Petrol'ü satın almak için görüşmelerde bulunan Doğan Grubu, operasyonu gerekçe göstererek Full'ün yüzde 60'ını satın almaktan vazgeçtiğini resmen bildirdi.

Ar Şirketler Grubu European Tabacco'yu daha önce sattığını gazete ilanları ile duyursa da Doğan Grubu'ndan geri dönüş olmadı. Türkiye genelinde 53 istasyonu bulunan Full'ün bir süredir ödeme güçlüğü içinde olduğu konuşuluyor. Full'ün İstanbul, Ankara, Bursa, Bodrum, Kocaeli, Mersin, Eskişehir ve Antalya'da bulunan istasyonlarında akaryakıt için gidenler, 'Tesislerle ilgili bir sorun var' ya da 'Ortaklık görüşmelerin nedeniyle belirsizlik yüzünden benzin satamıyoruz' cevaplarla karşılanıyorlar. Nitekim bizim de tek tek aradığımız birçok istasyondan aldığımız yanıt da benzer oldu.

İSTASYONLARINI PARAYA ÇEVİRECEKLER
Bir süredir Full'ün maddi sıkıntı çektiğini doğrulayan sektör temsilcileri, "Şu anda sahip oldukları istasyonları paraya çevirmeye çalışıyorlar. Sıkıntı nedeniyle mal alıp satamıyorlar" diyor.

LUKOIL'E KİRALAMAYA ÇALIŞIYOR
Söylentilere göre Full Petrol, sahibi olduğu akaryakıt istasyonlarını Rus dağıtım şirketi Lukoil'e kiralamak için uğraşıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yetkililerinden alınan bilgilere göre, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu gereğince bu tür bir kiralamanın önünde herhangi bir engel bulunmuyor, ancak şimdiye kadar herhangi bir başvuru olmadı. Olması halinde mülkiyeti mal sahibine olmak kaydıyla kiracı yeniden lisans verilecek.
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km