Gönderen Konu: Full'den akaryakıt alan varmı?  (Okunma sayısı 7093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Full'den akaryakıt alan varmı?
« Yanıtla #20 : Mayıs 21, 2012, 12:26:01 »
Uzun zamandır alıyorum 2 aracıma da daha sorun yaşamadım hiçbir fark yok. Full garanti kartı da aldım  :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 21, 2012, 12:26:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 21, 2012, 18:19:34 »
:)Dolapdere Total'den alıyorum :)

:) evet doğru tahmin etmişim.. dolapdere total, hem Doco istasyon yani şahsa ait değil, yani direk total firmasının kendi istasyonu.. akaryakıt hem daha uygun hem de daha güvenli.. kesinlikle tavsiye ediyorum..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 21, 2012, 19:16:45 »
Totalden alıyoruz Aurise genellikle.İndirim kartımız var %5 indirim yapıyor pompada.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 21, 2012, 23:07:30 »
Aracıda yıkıyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 22, 2012, 00:05:59 »
%12 indirim ile almanız ben şaşırttı açıkcası sebebi ise %8 kar ile satılıyor akaryakıtlar ama nasıl %12 yapmışlar anlamış değilim. %8 bilgisini ise Shellde çalışan bir arkadaşımdan almıştım.

Sercan yakıtlar %8 kar ile satılmıyor. FULL'ün açıklamasını okursan gayet mantıklı. Diğer benzin istasyonlarında yakıtı istasyonlara %14 kar ile satıyorlar. İstasyonlar da bu %14'lük bayi karını katıp bize satıyorlar. Dolayısı ile yakıtın yakıt firmalarından çıkış fiyatı bizim ödediğimiz fiyatın %14 daha altı. İşte FULL bu %14 lük bayi karını müşterisine yansıtıyor. Çünkü FULL'de bayiler yani istasyonlar da FULL'e ait. Dolayısı ile bu %14'lük karın %7'sini düşürüyorlar ve halka ucuz yakıt satıyorlar. Bu durumda bile karları diğer firmalardan %7 daha fazla. Ayrıca bazı özel günlerde özel %12'lik kampanyalar yapıyorlar. Bu durumda bile yine diğer firmalara göre %2 daha fazla kar elde ediyorlar.

Ayrıca Türkiyede bütün yakıt firmaları yakıtı aynı rafineriden alıyor. Aradaki fark daha sonra rafineriden aldıkları yakıta kattıkları katkı maddelerinde.  Diğer öncemli bir husus ise; FULL 250 litre yakıt kullanan müşterilerine FULL Garanti kartı veriyor ve yakıttan kaynaklanacak her türlü arızanı ücretsiz onartıyorlar. Ürünlerine bu kadar güvenmeseler böyle bir garanti veremezler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 22, 2012, 08:14:37 »
Aracıda yıkıyorlar :)

Büyük kolaylık oluyor ben içeride çay içerken onlar yıkıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 22, 2012, 08:26:37 »
Sercan yakıtlar %8 kar ile satılmıyor. FULL'ün açıklamasını okursan gayet mantıklı. Diğer benzin istasyonlarında yakıtı istasyonlara %14 kar ile satıyorlar. İstasyonlar da bu %14'lük bayi karını katıp bize satıyorlar. Dolayısı ile yakıtın yakıt firmalarından çıkış fiyatı bizim ödediğimiz fiyatın %14 daha altı. İşte FULL bu %14 lük bayi karını müşterisine yansıtıyor. Çünkü FULL'de bayiler yani istasyonlar da FULL'e ait. Dolayısı ile bu %14'lük karın %7'sini düşürüyorlar ve halka ucuz yakıt satıyorlar. Bu durumda bile karları diğer firmalardan %7 daha fazla. Ayrıca bazı özel günlerde özel %12'lik kampanyalar yapıyorlar. Bu durumda bile yine diğer firmalara göre %2 daha fazla kar elde ediyorlar.

Seyit abi, bilgilendirme için teşekkürler ben %8 biliyordum tekrar teşekkürler.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 22, 2012, 08:28:37 »

Ayrıca Türkiyede bütün yakıt firmaları yakıtı aynı rafineriden alıyor. Aradaki fark daha sonra rafineriden aldıkları yakıta kattıkları katkı maddelerinde.  Diğer öncemli bir husus ise; FULL 250 litre yakıt kullanan müşterilerine FULL Garanti kartı veriyor ve yakıttan kaynaklanacak her türlü arızanı ücretsiz onartıyorlar. Ürünlerine bu kadar güvenmeseler böyle bir garanti veremezler.

Seyit bey, Sercan bu konuda haklı . evet %8 lik kar marjlarıyla geliyor ürünler bize ana bayilerimizden.sizin dediğiniz gibi %14 karlarla müşteriye ürün satmıyoruz. full'ün avantajı sizinde dediğiniz gibi bayi-ana firma anlayışı olmaması.. yani bayilik sistemiyle çalışmamaları..

Full birde toplama yakıt satışı yapıyor. bu şu demek tek bir yerden ürün çıkışı yok. nereden ucuza ürün bulursa onu alıyor. bu herkezin aşina olduğu gemiden vergisiz ürünler vs. vs..  misal LPG de birsürü firmadan alıyor. adı ismi duyulmamış.. ne olduğu belirsiz tabiri caizse.. tankları temizlenmeden başka markaların ürününü karıştırıyor içine vs.. kullananlar memnunsa sorun yok tabiki. önemli olan memnunuyet.

Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2012, 08:32:23 »
Seyit bey, Sercan bu konuda haklı . evet %8 lik kar marjlarıyla geliyor ürünler bize ana bayilerimizden.sizin dediğiniz gibi %14 karlarla müşteriye ürün satmıyoruz. full'ün avantajı sizinde dediğiniz gibi bayi-ana firma anlayışı olmaması.. yani bayilik sistemiyle çalışmamaları..

Full birde toplama yakıt satışı yapıyor. bu şu demek tek bir yerden ürün çıkışı yok. nereden ucuza ürün bulursa onu alıyor. bu herkezin aşina olduğu gemiden vergisiz ürünler vs. vs..  misal LPG de birsürü firmadan alıyor. adı ismi duyulmamış.. ne olduğu belirsiz tabiri caizse.. tankları temizlenmeden başka markaların ürününü karıştırıyor içine vs.. kullananlar memnunsa sorun yok tabiki. önemli olan memnunuyet.

Teşekkürler Gülsüm güzel bir açıklama yaptın şimdi daha iyi anladığımızı düşünüyorum.  ;)  :alkis:
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 22, 2012, 08:59:37 »

Peki TÜV daha gemide iken denetlemeye başlıyor yazıyor fullün sitesinde, farklı firmalardan alıyorsa böyle bir şey yapamaz ki  :wacko: bir de vergisiz ürün satabileceğini zannetmiyorum çünkü tüm bayiler kendinin. Tabi bu benim şahsi düşüncem siz galiba akaryakıt sektöründesiniz daha çok bilginiz var.

Ben şahsen kullanıyorum ve memnunum.

Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 22, 2012, 09:04:00 »
Bu yakıt olayı öyle birşeyki, daha önceleri hep opetten yakıt alırdım bundan önceki depoyu shell den v power koydurttum. O kadar memnun kaldım ki hem aracın çekiş gücü hemde gittiği km arttı. En son depoyu yine shellden aynı yakıt ile farklı istasyondan doldurttum aracın yakışında çok önemli bir değişiklik olmadı fakat çekişi daha da kötüleşti. diyeceğim o ki istasyondan istasyona bile çok farkediyor yakıt.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 22, 2012, 09:12:57 »
Peki TÜV daha gemide iken denetlemeye başlıyor yazıyor fullün sitesinde, farklı firmalardan alıyorsa böyle bir şey yapamaz ki  :wacko: bir de vergisiz ürün satabileceğini zannetmiyorum çünkü tüm bayiler kendinin. Tabi bu benim şahsi düşüncem siz galiba akaryakıt sektöründesiniz daha çok bilginiz var.

Ben şahsen kullanıyorum ve memnunum.

Saygılarımla,

Dediğim gibi memnuniyet önemli...! memnunsanız sorun yok demektir.

elbetteki vergisiz ürün satamaz kimse.. bunu nerden çıkardınız  :wacko:  ama serbest bölgelerde vergisiz ürün alırlar. firmalar bellirli oranlarda denetime tabiler.. bu denetimlerde sıkı bir şekilde yapılmakta.. eskisi gibi değil zaten.. yapılan kontroller şunlardan ibaret detaya girmiyorum kısaca anlatıyorum. biz bayiyiz dağıtıcı firmamızın ürününü satıp satmadığımızı marker testleri yaparak ölçüyorlar. bu sonuçları gerekli bakanlığa yine ana bayi gönderiyor. Full de böyle birşey olamaz :) kurumun yapısından dolayı. zaten kendisi hangi ürünü koyarsa tanklara onu satacak. 

mesela güzel uygulamamlar var yapılmayada devam ediliyor. önceden ansızın denetlemeleri EPDK yetkilileri yaparken şimdi bu işleri polislere devrettiler işin hızını arttırmak için..  yetkili polis memurları gelip ürün kalitesini, markerını ölçebilir.

Bu yakıt olayı öyle birşeyki, daha önceleri hep opetten yakıt alırdım bundan önceki depoyu shell den v power koydurttum. O kadar memnun kaldım ki hem aracın çekiş gücü hemde gittiği km arttı. En son depoyu yine shellden aynı yakıt ile farklı istasyondan doldurttum aracın yakışında çok önemli bir değişiklik olmadı fakat çekişi daha da kötüleşti. diyeceğim o ki istasyondan istasyona bile çok farkediyor yakıt.

serkan bey bunun sebebide ürün farklılığından değil.. istasyoncular kalkıp ürün değişikliği zaten yapamazlar. nedeni o istasyonun bakımlarının eksik olmasıdır. tanklarının temizlenmemesidir. filtrelerin değiştirilmemesidir. çünkü bunlar ürün kalitesini değiştirebiliyor.

neyse ben çok konuşmuşum  :lol:
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 22, 2012, 09:35:44 »
Baba Toyata da yavru Toyota'da Full'den içiyor başkasını sevmiyorlar :P Full Garanti kartım da var, Gebze şubesinde aşinalar bile artık hatta yıkamacıyla kankiyiz resmen :D Müşteri memnuniyeti candır, biraz da ondan gidiyorum. ::)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 22, 2012, 10:01:02 »
Önceki aracıma BP'den alırdım hep hep hep, sonra baktım bir depo ile daha fazla km yapmam gerekiyor ama yapamıyorum, Opet ve Shell'i denedim hemen hemen aynılar fakat Opetin verileri daha iyi çıkınca ve de memnun kalınınca bir dahada şaşmam dedim ee bence büyük de bir etmen Mehmetçik Vakfı olmasıda var tabi. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 23, 2012, 09:43:03 »

+1
Bazen 2, elden hatta 3. ele düşmüş yakıtı alıp satışını yapıyorlar diye biliyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 04, 2012, 13:04:15 »
Ağrı ve doğubeyazıtta hiç bir bayi 6 aydan fazla o şirkette kalamıyor. Çünkü İrandan getirdikleri yakıtı depoya koyuyorlardı. Yaklaşık 15-16 bin km'dir FULL kullanıyorum. Hiç bri sorun veya performans düşüdü görmedim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 12, 2012, 11:25:52 »
Arkadaşlar merhaba foruma uzun zamandır giremiyordum, teknik nedenlerden dolayı,onun için yazdıklarına cevap veremedim.Gördüm ki genelde full den yakıt alanlar memnun.Bende yazdığım başlıktan evvel l full den doldurmuş olduğum 97 oktan benzin ile bursa'dan karadan istanbul'a gittim. bursa  içindede dolaştım.Biraz kilometre az yaptım gibi geliyor.herhalde 97 oktan kullandığımdan dolayı olabilir.yaklaşık 570km  birdepo  benzin ile,  benzin alırken aracın yakıt deposu ışığı yeni yanmıştı bursaya geldiğimde benzin lambası yandı.Bu arada aracı fazla sıkştırarak ve biraz yüksek süratte kullandım. Herkese iyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 12, 2012, 20:06:28 »
Arkadaşlar merhaba foruma uzun zamandır giremiyordum, teknik nedenlerden dolayı,onun için yazdıklarına cevap veremedim.Gördüm ki genelde full den yakıt alanlar memnun.Bende yazdığım başlıktan evvel l full den doldurmuş olduğum 97 oktan benzin ile bursa'dan karadan istanbul'a gittim. bursa  içindede dolaştım.Biraz kilometre az yaptım gibi geliyor.herhalde 97 oktan kullandığımdan dolayı olabilir.yaklaşık 570km  birdepo  benzin ile,  benzin alırken aracın yakıt deposu ışığı yeni yanmıştı bursaya geldiğimde benzin lambası yandı.Bu arada aracı fazla sıkştırarak ve biraz yüksek süratte kullandım. Herkese iyi forumlar.
97 Oktan fark ettiğiniz gibi daha çabuk bitiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 13, 2012, 19:18:57 »
97 Oktan fark ettiğiniz gibi daha çabuk bitiyor.
Bende 97 Oktan Full, 95 Oktan Shell den daha çok km yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Haziran 13, 2012, 20:28:16 »
Bende 97 Oktan Full, 95 Oktan Shell den daha çok km yapıyor.

Murat bey onu bir yerde okumuştum Full un 97 oktan ismi ile yazdığı benzin aslında 95 oktan diye. Bunu bulursam buraya ekliyeceğim.
Hatta sikayetvar.com da da sikayetini görmüştüm.