0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
:)Dolapdere Total'den alıyorum
%12 indirim ile almanız ben şaşırttı açıkcası sebebi ise %8 kar ile satılıyor akaryakıtlar ama nasıl %12 yapmışlar anlamış değilim. %8 bilgisini ise Shellde çalışan bir arkadaşımdan almıştım.
Aracıda yıkıyorlar
Sercan yakıtlar %8 kar ile satılmıyor. FULL'ün açıklamasını okursan gayet mantıklı. Diğer benzin istasyonlarında yakıtı istasyonlara %14 kar ile satıyorlar. İstasyonlar da bu %14'lük bayi karını katıp bize satıyorlar. Dolayısı ile yakıtın yakıt firmalarından çıkış fiyatı bizim ödediğimiz fiyatın %14 daha altı. İşte FULL bu %14 lük bayi karını müşterisine yansıtıyor. Çünkü FULL'de bayiler yani istasyonlar da FULL'e ait. Dolayısı ile bu %14'lük karın %7'sini düşürüyorlar ve halka ucuz yakıt satıyorlar. Bu durumda bile karları diğer firmalardan %7 daha fazla. Ayrıca bazı özel günlerde özel %12'lik kampanyalar yapıyorlar. Bu durumda bile yine diğer firmalara göre %2 daha fazla kar elde ediyorlar.
Sercan yakıtlar %8 kar ile satılmıyor. FULL'ün açıklamasını okursan gayet mantıklı. Diğer benzin istasyonlarında yakıtı istasyonlara %14 kar ile satıyorlar. İstasyonlar da bu %14'lük bayi karını katıp bize satıyorlar. Dolayısı ile yakıtın yakıt firmalarından çıkış fiyatı bizim ödediğimiz fiyatın %14 daha altı. İşte FULL bu %14 lük bayi karını müşterisine yansıtıyor. Çünkü FULL'de bayiler yani istasyonlar da FULL'e ait. Dolayısı ile bu %14'lük karın %7'sini düşürüyorlar ve halka ucuz yakıt satıyorlar. Bu durumda bile karları diğer firmalardan %7 daha fazla. Ayrıca bazı özel günlerde özel %12'lik kampanyalar yapıyorlar. Bu durumda bile yine diğer firmalara göre %2 daha fazla kar elde ediyorlar. Ayrıca Türkiyede bütün yakıt firmaları yakıtı aynı rafineriden alıyor. Aradaki fark daha sonra rafineriden aldıkları yakıta kattıkları katkı maddelerinde. Diğer öncemli bir husus ise; FULL 250 litre yakıt kullanan müşterilerine FULL Garanti kartı veriyor ve yakıttan kaynaklanacak her türlü arızanı ücretsiz onartıyorlar. Ürünlerine bu kadar güvenmeseler böyle bir garanti veremezler.
Seyit bey, Sercan bu konuda haklı . evet %8 lik kar marjlarıyla geliyor ürünler bize ana bayilerimizden.sizin dediğiniz gibi %14 karlarla müşteriye ürün satmıyoruz. full'ün avantajı sizinde dediğiniz gibi bayi-ana firma anlayışı olmaması.. yani bayilik sistemiyle çalışmamaları.. Full birde toplama yakıt satışı yapıyor. bu şu demek tek bir yerden ürün çıkışı yok. nereden ucuza ürün bulursa onu alıyor. bu herkezin aşina olduğu gemiden vergisiz ürünler vs. vs.. misal LPG de birsürü firmadan alıyor. adı ismi duyulmamış.. ne olduğu belirsiz tabiri caizse.. tankları temizlenmeden başka markaların ürününü karıştırıyor içine vs.. kullananlar memnunsa sorun yok tabiki. önemli olan memnunuyet.
Full birde toplama yakıt satışı yapıyor. bu şu demek tek bir yerden ürün çıkışı yok. nereden ucuza ürün bulursa onu alıyor. bu herkezin aşina olduğu gemiden vergisiz ürünler vs. vs.. misal LPG de birsürü firmadan alıyor. adı ismi duyulmamış.. ne olduğu belirsiz tabiri caizse.. tankları temizlenmeden başka markaların ürününü karıştırıyor içine vs.. kullananlar memnunsa sorun yok tabiki. önemli olan memnunuyet.
Peki TÜV daha gemide iken denetlemeye başlıyor yazıyor fullün sitesinde, farklı firmalardan alıyorsa böyle bir şey yapamaz ki bir de vergisiz ürün satabileceğini zannetmiyorum çünkü tüm bayiler kendinin. Tabi bu benim şahsi düşüncem siz galiba akaryakıt sektöründesiniz daha çok bilginiz var.Ben şahsen kullanıyorum ve memnunum.Saygılarımla,
Bu yakıt olayı öyle birşeyki, daha önceleri hep opetten yakıt alırdım bundan önceki depoyu shell den v power koydurttum. O kadar memnun kaldım ki hem aracın çekiş gücü hemde gittiği km arttı. En son depoyu yine shellden aynı yakıt ile farklı istasyondan doldurttum aracın yakışında çok önemli bir değişiklik olmadı fakat çekişi daha da kötüleşti. diyeceğim o ki istasyondan istasyona bile çok farkediyor yakıt.
Arkadaşlar merhaba foruma uzun zamandır giremiyordum, teknik nedenlerden dolayı,onun için yazdıklarına cevap veremedim.Gördüm ki genelde full den yakıt alanlar memnun.Bende yazdığım başlıktan evvel l full den doldurmuş olduğum 97 oktan benzin ile bursa'dan karadan istanbul'a gittim. bursa içindede dolaştım.Biraz kilometre az yaptım gibi geliyor.herhalde 97 oktan kullandığımdan dolayı olabilir.yaklaşık 570km birdepo benzin ile, benzin alırken aracın yakıt deposu ışığı yeni yanmıştı bursaya geldiğimde benzin lambası yandı.Bu arada aracı fazla sıkştırarak ve biraz yüksek süratte kullandım. Herkese iyi forumlar.
97 Oktan fark ettiğiniz gibi daha çabuk bitiyor.
Bende 97 Oktan Full, 95 Oktan Shell den daha çok km yapıyor.