Gönderen Konu: Elektrikli Fluence satışa sunuldu!  (Okunma sayısı 2514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Elektrikli Fluence satışa sunuldu!
« : Mayıs 18, 2012, 21:04:17 »
Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen elektrik motorlu Fluence’ın, 2011 yılında başlayan kamu kuruluşlarına satışının ardından 3 Mayıs 2012 tarihinden itibaren nihai tüketiciye satışına başlanıyor.

Uploaded with ImageShack.us
Tek donanım paketi ile pazara sunulan Türkiye’nin ilk %100 elektrikli otomobili Fluence Z.E.* (Zero Emission) %3 vergi oranı ile 64.900TL* tavsiye edilen fiyatla satışa sunuluyor. Bu fiyat, Fluence Privilège 1.5 dCi EDC 110 bg versiyonu fiyatına eşdeğer.
Fluence Z.E. Türkiye yollarında...
Fluence Z.E. satın almak isteyen tüketiciye bu konuda donanımlı ve eğitimli 44 Renault Yetkili Satıcısı’nda hizmet veriyor. Müşteri bu yetkili satıcılarda otomobili deneme imkanı da buluyor. Tüketici ayrıca www.renaultelektrikliaraclar.com internet sitesi üzerinden de talebini geçerek Fluence Z.E. siparişi verebiliyor.
Şarj sistemi
Fluence Z.E. şarjı, evde şarj ünitesi olan ve elektrik sayacı gibi duvara monte edilen bir kutu olan “Wallbox” ile gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışması olan İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Gaziantep dışındaki illerde de bu uygulama gerçekleştiriliyor. Fluence Z.E “Wallbox” ile, 6 ila 8 saatte tamamen şarj oluyor. Bunun yanısıra opsiyonel olarak sunulan, 220V duvar tipi prize bağlanan bir kablo ile tam şarj 10 ila 12 saatte gerçekleştiriliyor. Bugün itibarıyla İstanbul’da 9 adet şarj merkezi bulunuyor. Bu sayının yıl sonundan önce 40 adede çıkarılması öngörülüyor. Ayrıca 44 Renault Yetkili Satıcısı’nda şarj hizmet noktası bulunuyor. Termik (konvansiyonel motorlu) dizel Fluence modelinin deposu 240TL’ye dolarken Fluence Z.E. için bir depo enerji fiyatı 5TL. Böylece Fluence Z.E. 100km maliyeti 2,8TL. oluyor.
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar “Çevreye saygılı, sessiz ve teknolojik bir devrim olan bu değişimde öncü marka olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Elektrik motorlu araçların Renault gamında ilk adımı olan Türkiye’de Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen Fluence Z.E.’yi, erişilebilir fiyatlara Türkiye’de satışa sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Menzil
Standart Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü üzerinden ölçülen menzil Fluence Z.E. için 185 km.dir. Yumuşak kullanım, ani ve sportif sürüş tarzından kaçınmak, araç şarjdayken ısıtma ya da soğutma programlarını kullanarak iç iklimlendirmenin sağlanması gibi tedbirler bir depo ile maksimum menzil için son derece önem taşıyan önlemler. Elektrik motorlu aracın menzili günlük şehir içi kullanımı için yeterlidir.
Menzil kontrolü kullanıcı ara birimi: Renault’nun elektrikli araçları özel olarak geliştirilmiş olan ve sürücülerin araç menzilini kontrol altında tutmalarını sağlayan bir kullanıcı ara birimi ile donatıldı.
•   Güç ekonomisi sayacı elektrik tüketiminin normal, optimum veya aşırı olup olmadığını gösteriyor.
•   Bir başka sayaç akünün şarj seviyesini gösteriyor.,
•   Araç bilgisayarı ise menzili, ortalama ve anlık tüketimi ve kalan kWh’yi gösteriyor.
Batarya (Pil)
Fluence Z.E., lityum iyon manganez batarya ile çalışıyor. Bu batarya hiçbir bakım gerektirmiyor. Ayrıca, kapasitesinde değişiklik olmaksızın kısa süreler boyunca şarj edilebiliyor. Türkiye’de batarya kira bedeli 83 € (48 ay ve 10.000 km / yıl - KDV dahil).
Donanım
Elektrik motorlu Fluence’ın tek donanım paketi olan “Dynamique” versiyonunda zengin standart ekipman seviyesi bulunuyor. ABS, ESP, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, göğüs havayastıkları, ön ve arka yan hava yastıkları, immobilizer, çift yönlü otomatik klima, radyo-CD MP3 çalar müzik sistemi, ısıtmalı yan aynalar, 16” jantlar, gövde rengi çıta, kapı kolları ve aynalar, Fluence Z.E.’de standart olarak sunuluyor. Ayrıca alüminyum alaşım jantlar, park sensörü, dokunmatik ekranlı MP3 radyo-CD çalar, sürücü koltuğu yükseklik ayarı, kol dayama ve arka cam gölgelik standart donanımlar arasında yer alıyor.
Ek hizmetler
Fluence Z.E. müşterilerine, batarya kira süresi boyunca eksiksiz ve ücretsiz yol yardım hizmeti sunuluyor.
Fluence Z.E. üretici garantisi
•   Araç garantisi : 2 yıl / sınırsız kilometre veya 3 yıl / 100 000 km
•   Elektrik güç ünitesi garantisi : 5 yıl / 100 000 km
•   Bu üretici garantisinin dışında Renault, elektrik motorlu araca özel olarak bakım sözleşmesi formüllerini isteğe bağlı sürelerde ve kilometrelerde sunuyor:
- Kullanımlarınıza uyarlanmış bir formülü (yıl / kilometre) seçmenizi sağlayan « programlı bakım » hizmeti,
- Renault sigorta işlemleri için AXA’yı öneriyor.
Renault Fluence Z.E., Bursa Oyak-Renault Fabrikaları’nda konvansiyonel termik motorlu versiyonlarla aynı üretim bandında üretiliyor.

Kaynak:http://www.otomobilgazetesi.com/elektrikli-fluence-satisa-sunuldu-11137.html
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

Elektrikli Fluence satışa sunuldu!
« : Mayıs 18, 2012, 21:04:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrikli Fluence satışa sunuldu!
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2012, 21:19:36 »
Fluence'ların tasarımını başlarda beğenmiyordum ama artık gözüm alıştı galiba hoş geliyor özellikle siyahları.Acaba amorti edebilecek mi kendini ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2012, 21:53:33 »
Elektriklisi süper tipsiz olmuş.  :)
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2012, 01:38:01 »
Ayda 75€ kira okumustum forumda birinden, fakat habere bakilirsa 1 yil / 10bin km 83€ gayet iyi rakam.

64.900TL fiyat C segmenti arac icin az birsey fazla olsa da deposu 5TL'ye doluyor bu aracin. 4 depo ile yaptigi menzili dizel arac bir depoyla yapar, 200TL'ye doldursak dizel aracin deposunu ve her ay bir depo bitirsek 180TL/Ay avantaj.

Donanim gayet yeterli. Garanti suresi az.

Yazida bakim maliyetleri belirsiz, MTV orani belirsiz.

Sehir ici kullanicilari icin mantikli bir arac, fakat problemde tam burada basliyor, bana kalirsa Fluence sehir ici icin buyuk bir arac.

İlk basta kullanicilarin sarj biter de yolda kalir miyim endisesi tasiyacagi kesin, yolda kalan olacagi da kesin, asilmayacak sorunlar degil, ileride de menziller artacaktir illa ki. Ben bir sehir ici kullanicisi olarak, eger 65bin TL butce ile bir araba alacak olsa kesinlikle test surusune cikardim bu aracla, bu aracin en onemli yonu unutuluyor, Zero Emission, tamamen cevreci bir arac.

Forumda izlemistim, Mercedes-Benz sifir emisyonun onemini vurgulamis, Renault'nun da sifir emisyonu vurgulayarak satis yapmasi yararina olacaktir.

Invisible Mercedes

Edit: Bilgi degisikligi
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2012, 11:31:21 »
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2012, 16:12:58 »
bu elektrikli araçlarla ilgili sorulacak çok soru var aslında. daha yolun başındayız. aynı araçtan toyotanın çıkaracağı ve daha uzun menzilli olacağı günü iple çekeceğim. işin içine renault girdimi iştahım kaçıyor nedense?
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2012, 19:03:23 »
İyide bu araba aşırı derecede saçma :) 5 liraya tüm batarya doluyor ve 100 km 2.8 tl mâl oluyor demek ki araba ancak 170 km gidiyor ve sadece şehir içinde kullanılır ve aşırı derecede büyük bir araç şehir içi için açıkçası daha küçük bir modele takıp ağırlık azalacağından dahada verimli şeyler olurdu en azından 200 kmye ulaşırdı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2012, 01:06:09 »
Bugün arkadaşın düğününe giderken başka bir arkadaşın şirket aracı olan FLuence bindik öne oturuyordum ki ön konsola dizimi vurdum saatlerdir ağrısını çekiyorum neden sığamadım bir türlü içine ve yine beğenemedim aracı.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2012, 13:36:06 »
Bugün arkadaşın düğününe giderken başka bir arkadaşın şirket aracı olan FLuence bindik öne oturuyordum ki ön konsola dizimi vurdum saatlerdir ağrısını çekiyorum neden sığamadım bir türlü içine ve yine beğenemedim aracı.

Fluence'ın içi baya geniş aslında :) ev arkadaşımda var bence ön koltuk baya öndeymiş oyüzden dar gelmiştir :) görsellik olarak evet içide çekici değil...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2012, 07:38:10 »
İyide bu araba aşırı derecede saçma :) 5 liraya tüm batarya doluyor ve 100 km 2.8 tl mâl oluyor demek ki araba ancak 170 km gidiyor ve sadece şehir içinde kullanılır ve aşırı derecede büyük bir araç şehir içi için açıkçası daha küçük bir modele takıp ağırlık azalacağından dahada verimli şeyler olurdu en azından 200 kmye ulaşırdı :)

+1 Fluence yerine mesela Zoe çok daha makul bir seçim olur bence. Onun menzili 210 km.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2012, 13:53:10 »
+1 Fluence yerine mesela Zoe çok daha makul bir seçim olur bence. Onun menzili 210 km.

Zoe benim de ilgimi cekmisti acikcasi, bekleyip fiyatini gormek lazim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2012, 14:27:33 »
Sessiz sedasız piyasadan kalkacak araçlara bir yenisi daha eklendi ;)

Sebep: Bataryasına ödenilen fahiş kira bedeli... :blink: Tamam depo 5 tl ile doluyor ama haberde tüketiciden  istenilen batarya kira bedelinden hiç bahsedilmiyor :wacko: :wacko:

Ufak bir hesap yapıldığında evet çevreye verilen zararı saymazsak akaryakıt fiyatlarına denk ve hatta geçiyor bile denilebilir... :)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2012, 14:59:41 »

Sebep: Bataryasına ödenilen fahiş kira bedeli... :blink: Tamam depo 5 tl ile doluyor ama haberde tüketiciden  istenilen kira batarya kira bedelinden hiç bahsedilmiyor :wacko: :wacko:

Ufak bir hesap yapıldığında evet çevreye verilen zararı saymazsak akaryakıt fiyatlarına denk ve hatta geçiyor bile denilebilir... :)

10bin km veya 1 yil icin 83€ bence fahis bir fiyat degil. Kaba bir hesapla 200lira desek, 300TL'lik elektrik desek 10bin km menzil icin, 500TL ile 10bin km yol yapilmis oluyor. Benim aracim 950lt benzin ihtiyaci duyuyor 10bin km icin sehir icinde, 4100 kusur TL ediyor bu da, bence gayet makul.

Edit : Bilgi degisikligi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2012, 20:00:28 »

zoe incelemedim Hakkı abi ama yani en azından biraz daha mantıklı 210 km sonuçta 40 kmde azımsanamaz :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2012, 20:24:10 »
10bin km veya 1 yil (hangisi once dolarsa) icin 83€ bence fahis bir fiyat degil. Kaba bir hesapla 200lira desek, 300TL'lik elektrik desek 10bin km menzil icin, 500TL ile 10bin km yol yapilmis oluyor. Benim aracim 950lt benzin ihtiyaci duyuyor 10bin km icin sehir icinde, 4100 kusur TL ediyor bu da, bence gayet makul.
bugün aracı inceleme fırsatım oldu . kira yıllık değil aylık 83 euro arkadaşlar . menzili 160 km ve 0-100'ü 13 saniye. sadece şehir içi kullanımdan başka bir amaca hizmet edeceğini düşünmüyorum. kalktım denizliden izmire gittim desem iki batarya değiştirmem gerek. ayrıca canım hükümetimizin şimdi vergi torpilini ileride araç yaygınlaştıkça kepçeyle geri alacağına eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2012, 20:27:03 »
bugün aracı inceleme fırsatım oldu . kira yıllık değil aylık 83 euro arkadaşlar . menzili 160 km ve 0-100'ü 13 saniye. sadece şehir içi kullanımdan başka bir amaca hizmet edeceğini düşünmüyorum. kalktım denizliden izmire gittim desem iki batarya değiştirmem gerek. ayrıca canım hükümetimizin şimdi vergi torpilini ileride araç yaygınlaştıkça kepçeyle geri alacağına eminim.

Ben burada yazana baktim acikcasi;

http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2012, 21:06:12 »

+1
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2012, 10:47:45 »
Dun sanayide, musterimiz olan bir Renault Yetkili Servisi'nden bir tanidigima sordum Fluence Z.E'yi. Kendisi kullanmis, zevkli bir arac oldugundan bahsetti, tek vitesmis ve hizlanmasi guzel dedi.

Aku kirasi aylikmis, bu durumda bende fahis fiyat oldugu konusunda hemfikir oldum. 10bin km/yil bakim icin gecerliymis, 83€ bakim bedeli yani benim anladigim.

Menzil konusunda ise 4-5 yil kadar yenilik bekleme dedi.

Fiyatta da iyi bir indirim yapabilecegini soyledi benim icin :)

Eger aku kira bedeli mantikli olacak bir sekilde Zoe gelirse, E12'den sonra dusunebilirim acikcasi.