Gönderen Konu: Ae101 Ön Hoparlör  (Okunma sayısı 8864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ae101 Ön Hoparlör
« : Mayıs 16, 2012, 14:32:26 »
merhaba benim 96 xeinin ön hoparlörleri yok önceki sahibi sökmüş galiba. ölçüsü 10cm araştırdığım kadarıyla. Peki kaliteli ve çok pahalı olmayan bi marka önerebilirmisiniz ? Bide oraya hoparlörü takmak için kapı döşemesini komple söküyorlarmı yoksa sadece o çerçeveyi söküp takabiliyorlarmı teşekkürler.
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Toyota Club Türkiye

Ae101 Ön Hoparlör
« : Mayıs 16, 2012, 14:32:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Ae101 Ön Hoparlör
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2012, 17:47:05 »
merhaba benim 96 xeinin ön hoparlörleri yok önceki sahibi sökmüş galiba. ölçüsü 10cm araştırdığım kadarıyla. Peki kaliteli ve çok pahalı olmayan bir marka önerebilirmisiniz ? Bide oraya hoparlörü takmak için kapı döşemesini komple söküyorlarmı yoksa sadece o çerçeveyi söküp takabiliyorlarmı teşekkürler.

Merhaba,

10cm icin Pioneer TS-G1011i veya Kenwood KFC-E1052 takabilirsiniz. 50TL civaridir.

Hoparlorun takilmasi icin kapi dosemesi komple sokuluyor.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2012, 19:10:22 »
ucuzluk pazarindan bile hoparlor bulabilirsiniz.hoparlor kapagi sokuluyor dosemeye sokmeye gerek yok
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2012, 19:13:12 »
Merhaba,

10cm icin Pioneer TS-G1011i veya Kenwood KFC-E1052 takabilirsiniz. 50TL civaridir.

tek fiyatı 50tl galiba. sahibinden.comda buldum 10-20 tlyede var ama galiba bu ürünler kalitesiz galiba. Döşemenin komple sökülmesi çok kötü oldu ya.zaten efsanelerin kapı döşemesi emanet gibi duruyo :)
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2012, 19:13:58 »
ucuzluk pazarindan bile hoparlor bulabilirsiniz.hoparlor kapagi sokuluyor dosemeye sokmeye gerek yok

bu işi sanayide elektirikçiler yapıyor galiba demi ? peki bir elektrikçi döşemeyi güzel sökebilirlermi ?
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2012, 19:28:15 »
ben 13 cm diye hatırlıyorum yanlış mı biliyorum acaba?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2012, 20:41:21 »

Benim taktirdigim araclarda hep doseme sokuldu, AE101'de oyle olabilir, bilemiyorum.

tek fiyatı 50tl galiba. sahibinden.comda buldum 10-20 tlyede var ama galiba bu ürünler kalitesiz galiba. Döşemenin komple sökülmesi çok kötü oldu ya.zaten efsanelerin kapı döşemesi emanet gibi duruyo :)

Cifti 50 TL. Arac ici ses sistemlerinde ben biraz seciciyimdir, benim alt limitim bahsettigim modeller olurdu.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2012, 06:57:21 »
bu işi sanayide elektirikçiler yapıyor galiba demi ? peki bir elektrikçi döşemeyi güzel sökebilirlermi ?
sanayide taktırırsanız olabilir elektrikci onu döşemeyi sökmeden yapar..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2012, 07:05:48 »

Uploaded with ImageShack.us

kapının ordakı hoparlor kapağı sokulup takılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2012, 08:49:31 »
biraz önce hoparlör kapağını söktüm ve camı açıp derinliği ölçtüm. ağa yukarı 5 cm derinliği var. Roadstar RDH-404 ürünün derinliği kaçtır. Yada şöyle soruyum 10cmlik her hoparlör efsaneye uyarmı ?
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2012, 15:32:59 »
biraz önce hoparlör kapağını söktüm ve camı açıp derinliği ölçtüm. ağa yukarı 5 cm derinliği var. Roadstar RDH-404 ürünün derinliği kaçtır. Yada şöyle soruyum 10cmlik her hoparlör efsaneye uyarmı ?
uyar tabi aldıgınız hoparlör cok uzun değilse :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2012, 07:09:21 »
Merhaba,

Merhaba Gökhan bey,Pioneer TS-G1012i 10cm 2 Yollu Koaksiyel (120W)  hoparlörün, TS-G1011 ile farkı nedir acaba ve sizin dediğiniz 2 modelle benim verdiğim model arasından hangisini seçersiniz?
Birde teybimin markası Sony GT-300,Xplood özelliği olduğu ve direkt sony Xplood hoparlör takarsam daha net bir ses alabileceğim söyleniyor,bu doğrumudur? Ayrıca arka cam önünde 2 adet magnat var çok süper abartısız 4 hoparlör sesi veriyor herkes hayran (modelini bilmiyorum maalesef) İlginize şimdiden teşekkür ederim
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 24, 2012, 08:35:39 »
Merhaba Gökhan bey,Pioneer TS-G1012i 10cm 2 Yollu Koaksiyel (120W)  hoparlörün, TS-G1011 ile farkı nedir acaba ve sizin dediğiniz 2 modelle benim verdiğim model arasından hangisini seçersiniz?
Birde teybimin markası Sony GT-300,Xplood özelliği olduğu ve direkt sony Xplood hoparlör takarsam daha net bir ses alabileceğim söyleniyor,bu doğrumudur? Ayrıca arka cam önünde 2 adet magnat var çok süper abartısız 4 hoparlör sesi veriyor herkes hayran (modelini bilmiyorum maalesef) İlginize şimdiden teşekkür ederim

Merhaba Can Bey,

TS-G1011 tek yollu hoparlordur, verecegi sesler cok kisitlidir.

Ufak bir sistem yapilacagi icin optimum duzeyde tercihler yapilmali, bu nedenle en az 2 yollu hoparlor sart. Butce sebebiyle uc yollu onermiyorum.

Arka cam onunde bahsettiginiz hoparlorler yuksek ihtimal 6x9 ovallerdir. 6x9 oval 3 yollu hoparlorlerle cok iyi ses alanlar oluyor, araclarin orjinal hoparlor yuvalari cok nadir 6x9 olur ve Toyota'da yok malesef. O nedenle kapi ici kalitenizi biraz yuksek tutmak zorunda kalacaksiniz.

Xplod ozelliginin tam olarak nasil calistigini bilmiyorum fakat Sony firmasi bu tip ozelliklere rakiplerinden farkli isim vermeyi seviyor. Eskiden Mega Bass ozelligi vardi simdi Xplod. Acikcasi diger medya oynaticilarda da bulunan Loud ozelliginden pek bir farki olacagini sanmiyorum. Ayrica muzik uzerinde bu tip diital oynamalar yapilirsa kalite ister istemez dusecektir. Ornegin plaklarin hala zevkle dinlenmesinin en onemli sebebi seste hicbir oynamanin olmayisidir.

Sony hoparlorler kotu hoparlor degil tabi ki, fiyat araligi ve modelleri iyi tanimadigim icin birsey diyemiyorum. Fakat ayni fiyat araliginda alacaginiz Kenwood, JVC, Sony, Pioneer gibi markalarda kalite konusunda goze batsn bir degisiklik olmayacaktir, belki Sony biraz pahali olabilir emin degilim. İcinize sinen markayi takmaniz yerinde olur, acaba digeri mi olsaydi gibi dusuncelere girmemeniz icin.

Size direkt olarak su hoparlorleri takin diyemiyorum malesef cunku deneyip kullandigim urunler degiller. Umarim iyi tercih yapabilmenize katki saglayabilirim, iyi gunler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 24, 2012, 15:45:22 »
Gökhan bey ilginize teşekkür ediyorum,sanırım biraz fiyat farkı olmasına rağmen Pioneer TS-G1012i 10cm 2 Yollu Koaksiyel (120W) tercih edeceğim,çünkü uzun yolda arka koltukta oturan aile bireylerim teybi hiç açtırmıyor,bense kaliteli bir ses istiyorum (orjinalliği bozulmadan),ön kapılardaki hoparlörleri ise 10 Tl'ye almıştım (en ucuzuna kaçmıştım) 2 gün sonra patladı teki ve bende teypten iptal ettim.Tekrardan bilgilendirme için teşekkür ediyorum.
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 11, 2012, 23:32:17 »
malesef 1,5ay önce önlere taktırdığım hoparlörler patladı sebep olarakta hoparlörler kapıda olduğu için kapıyı açıp kapata kapata hoparlör sarsıldığndan etkilenmiş olabilir aldığım yerde öyle demişti.Artık taktırmıycam nasıl olsa gene patlıycak. Keşke bu japonlar hoparlörleri almanlar gibi ön konsola yapsalardı.
96 Corolla 1.6 XEİ
1 3 5
┼┼┤
2 4 R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2013, 20:36:18 »
malesef 1,5ay önce önlere taktırdığım hoparlörler patladı sebep olarakta hoparlörler kapıda olduğu için kapıyı açıp kapata kapata hoparlör sarsıldığndan etkilenmiş olabilir aldığım yerde öyle demişti.Artık taktırmıycam nasıl olsa gene patlıycak. Keşke bu japonlar hoparlörleri almanlar gibi ön konsola yapsalardı.
   hangi hoparlörden taktırmıştınız ?
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 21, 2013, 21:59:34 »
 :)merhaba  hoparlörlerin bir çok çeşidi var bildiğiniz gibi hoparlörlerde bobin sargısı ve mıknatıs önemlidir üzerinde yazan watt bir çoğunda abartma japon teypler hemen hemen aynıdır mosfet çıkış bulunur yani diyot şeklinde genleşme sistemli ses açıldıkça hoparlör iyiyse seste performans kaybı olmaz bende yurtdışından hediye gelen jvc teyp var takınca hoparlörler sizlere ömür malum 101 kasa çok ses alır içeriye müziği dinlemek için mecburen sesi açınca hoparlör kalitesiz ise ömrünü kısaltıyor sizin hoparlör bozulma sebebi kapının açılıp kapanması değil kalitesinden dik konulan hoparlörler çabuk bozulur yan duranlara nazaran önler orjinalde 10 cm diye biliyorum hoparlör konusunda bende kararsızım :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2013, 15:34:35 »
Bende geçen yaz,Jvc 2 yollu-kanallı hoparlör taktırdım Gökhan,sorunum olmadı henüz çok şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 19, 2013, 16:14:47 »
Bende geçen yaz,Jvc 2 yollu-kanallı hoparlör taktırdım Gökhan,sorunum olmadı henüz çok şükür.
  abi benim arabanın hoparlörleri hala orjinaldi ( fabrikada takılan ) nazara geldik geçen gün hepsi bi anda patladı sadece sağ kapı çalışıyor diğerlerini teyipten iptal ettim :D
===Denenmiş Denenmez===