Anket

Avensis mi Accord mu?

Toyota Avensis 2.0 executive elegant(2006)
Honda Accord executive 2.0(2006)

Gönderen Konu: Avensis & Accord  (Okunma sayısı 58694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis & Accord
« Yanıtla #180 : Mayıs 29, 2012, 10:21:16 »
Şöyle bir bilgiye rastladım nette.

Alıntı:

"Ama uzunyolda nokta atışı test yaptım. Otoyolda gaz bitip benzine geçtikten sonra depoma belli bir oranda gaz aldım ve tekrar benzine geçene kadar 110 km/saat hızla (sabitleyerek) seyir ettim ve elde ettiğim rakam şoke etti beni. 8,12 litre/100 km. (17,46 litre gaz ile 215 km yaptı) İki kişi (150 kg) + bagaj + arka koltuklar eşya dolu+ kış lastikleri vardı. Gazı Mogaz'dan almıştım"

2.4 Accord için geçerli bilgi.. Gayet iyi gibi duruyor.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Mayıs 29, 2012, 10:21:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Mayıs 29, 2012, 10:23:51 »
Bu arada Tekin BOZBEY'in de yorumu olsa iyi olurdu konuda.Nasıl haberdar etsek ki :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mayıs 29, 2012, 11:35:29 »
 Ya opel vectra'da çok hoşuma gidiyor benim ya o nasıl bi yol tutuştur öyle ya bineceksin sanki tank sürüyorsun gittim passat aldım ama uzaktan yakından alakası yok vectra çok farklı valla özledim ya tekrar alsam mı ne yapsam ama motor güçsüz işte...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #183 : Mayıs 29, 2012, 11:53:09 »
Ya opel vectra'da çok hoşuma gidiyor benim ya o nasıl bir yol tutuştur öyle ya bineceksin sanki tank sürüyorsun gittim passat aldım ama uzaktan yakından alakası yok vectra çok farklı valla özledim ya tekrar alsam mı ne yapsam ama motor güçsüz işte...

2.2 elegance al bence Oğuz zamanında bizde vardı hoş o zamanlar ehliyetim yoktu doğru düzgün kullanamadım ama donanımı olsun rahatlığı olsun hala aklımda ben nette baktım bmw den önce ama aklıma uyan temız bulamadım inş sen bulursun bulamazsan boşver altındakı passatta güzel araba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Mayıs 29, 2012, 12:29:09 »
vectra ocağınıza incir ağacı diker benden söylemesi yol tutuş kalitesi vectranın marifeti değil kazık gibi süspansiyonu olan her araç iyi yol tutar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Mayıs 29, 2012, 12:43:41 »
Vectranın süspansiyonu gayet yumuşak diye biliyorum ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Mayıs 29, 2012, 13:11:09 »
Vectranın süspansiyonu gayet yumuşak diye biliyorum ama...

o zaman sen hiç vectra kullanmamışsın kemal abi opel forumunu incelersen adamlar süspansiyona çare arıyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #187 : Mayıs 29, 2012, 14:26:38 »
Hayırlı olsun Alperen Bey Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin  Kaç model aracınız?

Bu arada 2500 devirde 120 km hız gayet iyi :) 6. vites olmasa da olur artık .

Araç 2005 Accord 2.4 Executive . Araç istenirse vites kolunun en alt kademesi olan D3 kademesinde spor olarak kullanılabiliniyor . D3 kademesinde 3. viteste 180 Km yi görüyor .
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #188 : Mayıs 29, 2012, 14:33:56 »
Teşekkür ederim Kerem Bey :) iyi oldu ama daha somut yorumlar ve tavsiyeler gelecektir:)

Bu arada 2.4'ün 6 aylık vergisi 730 tl cikkkkk:)

Hayır 2005 modele kadar 2.0 ile aynı vergiyi ödüyorsunuz .

Kasko bedeli 28.000 TL bu demektirki yıllık vergisi 1400 TL den fazlaysa bir alt kademeden ödersiniz . Aracın vergisi 1449 TL olduğu için vergi dairesine başvurup bir alt kademeden yani 2.0 vergisinden ödüyorsunuz . buda  6 aylık vergi 482.50 TL yapar . Bunuda 5 takside kredi kartıyla bölerseniz yıllık vergiyi 96.50 taksitle 10 ayda ödeyebilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #189 : Mayıs 29, 2012, 14:35:25 »
Alperen abi bu arada hayırlı uğurlu olsun adına çok sevindim gerçekten... O devir hız olayı bende de vardı abicim otomatik civic vardı 4 ileriydi 3000 devirde 130'la falan gidiyordu benim araç... Tüp falan da taktırmadım ben ş. dışı benzin de 5.5 yakıyordu yakıt süperdi...

Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #190 : Mayıs 29, 2012, 14:35:55 »
Hayırlı uğurlu olsun Alperen.

Sağol Mehmet Ali abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #191 : Mayıs 29, 2012, 14:36:27 »
Alperen abi hayırlı olsun güle güle kullan.

Sağolun teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #192 : Mayıs 29, 2012, 14:37:06 »
Hayırlı olsun Alperen bey ALLAH kaza bela vermesin.

Sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #193 : Mayıs 29, 2012, 14:37:56 »
OOOOOOOOOO Alperen bey hayırlı olsun aracınız.Foto vs artık ne varsa isteriz.190 Hp makinada gider yani.

Sağolun araç klasik bildiğiniz kasa siyah renk .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #194 : Mayıs 29, 2012, 14:43:49 »
Şöyle bir bilgiye rastladım nette.

Alıntı:

"Ama uzunyolda nokta atışı test yaptım. Otoyolda gaz bitip benzine geçtikten sonra depoma belli bir oranda gaz aldım ve tekrar benzine geçene kadar 110 km/saat hızla (sabitleyerek) seyir ettim ve elde ettiğim rakam şoke etti beni. 8,12 litre/100 km. (17,46 litre gaz ile 215 km yaptı) İki kişi (150 kg) + bagaj + arka koltuklar eşya dolu+ kış lastikleri vardı. Gazı Mogaz'dan almıştım"

2.4 Accord için geçerli bilgi.. Gayet iyi gibi duruyor.

bende 9.4 lt. LPG harcamışım ama araç ortalama 130 km hızla kullanıldı şehir dışında ve bir miktar trafikli ortamda şehir içide kullanıldı . Ha birde yalnışlıkla D3 spor modda yani yüksek devirli otomatikte kullanmışım sonradan farkettim . Acemilik işte   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #195 : Mayıs 29, 2012, 14:55:26 »
Bu arada ilk intibalarım 2004 Avensis daha konforlu gidiyordu . 2005 Accordda garip ama gerçek yol bilgisayarı yok . Sadece sıcaklık düzeyini ve km ölçümünü gösteren göstergenin içinde küçük bir digital ekran var. Sadece ön şöför koltuğu elektrikli .

Buraya kadar eksilerini yazdım . Artıları ise :

CD Changer 6 lı. El gazı yani cruise control devredeyken direksiyon üzerindeki düğmeden cruise control devreden çıkmadan hız düşürülüp artırılabiliyor . Zira gaza yada fren pedaline basarsanız bildiğiniz gibi devreden çıkar . En önemliside LPG uyumu . Şehiriçi daha tam test edemedim ama ilk intibalarım 2400 motor olmasına rağmen 2000 motor Avensisten daha az yakacak gibi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Mayıs 29, 2012, 15:09:56 »
Profilimi değiştirdim arkadaşlar . Artık bir Honda Accord 2.4 Executive sahibiyim . Güzel bir makina 190 HP ama tüpte çalışırken sanki benzine göre daha düzensiz çalışıyor . Sanırım ayar yaptırmam lazım . Ortalama 110 - 120 - 130 - 140 km ile otobanda tüpte 0.23 kuruş yaktı . 2500 devirde 120 km/h hıza ulaşıyor . Renk siyah . Bildiğiniz accord kasası işte .

kıskandım :)

hayırlı olsun aracınız kazasız belasız
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Mayıs 29, 2012, 19:45:51 »
2.2 elegance al bence Oğuz zamanında bizde vardı hoş o zamanlar ehliyetim yoktu doğru düzgün kullanamadım ama donanımı olsun rahatlığı olsun hala aklımda ben nette baktım bmw den önce ama aklıma uyan temız bulamadım inş sen bulursun bulamazsan boşver altındakı passatta güzel araba :)
2.2 eski tip DTİ motor taylan ya onu önermiyorlar gerçi senin zamanın da yeni olduğu için sorunsuzdur ama şu an binilecek bi tip değil alacaksan 1.9 dizel olacak ve manuel olması şart (%95 oto.) otomatikleri çok sorunlu oluyormuş... Dediğim tarz temiz bulunursa alınır... Senin bmw'de iyi canım maşallah vectra'yı arattıracak bi araba değil... Benim arabam güzel ya ben seviyorum aracımı ama vectra'da ki yol tutuş yok maalesef :)
vectra ocağınıza incir ağacı diker benden söylemesi yol tutuş kalitesi vectranın marifeti değil kazık gibi süspansiyonu olan her araç iyi yol tutar
Yok be uğur abi arabaya temiz bakarsan bakımını aksatmazsan sorun çıkartacak bi araba değil... 2004 yılında sıfır aldı komşumuz geçen sene araç bana geçti bende antakya'da full kaçak benzin kullandım araç 2004 model ve daha 32 bindeydi 1 yılda 60 bin yaptım ve hepsi kaçak benzin sonra katalitik konvaktör tuzla buz oldu enjektörlerden avucumdan fazla çamur çıktı :) Kaçak benzin kullanmasaydım olmazdı yani... Sonra da sattım...
 Hiç vectra'nın marifeti değil deme abi yol tutuşuna. Sert bi süspansiyona sahipti doğru ama rahatsız edici değldi gerektiği yerde güzel esniyordu amortisörler... Eğer olay amortisörle bitseydi corolla vectra'dan 10 kat güzel yol tutardı ben daha bu kadar kazık ve gıcık süspansiyon görmedim binmek istemiyorum o kadar yani... PAssatta sert ama vectra'nın yanından geçemiyor o arabanın yere yakınlığı ve en önemlisi aeorodinamik yapısı kurtarıyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Mayıs 30, 2012, 06:09:34 »
Hayır 2005 modele kadar 2.0 ile aynı vergiyi ödüyorsunuz .

Kasko bedeli 28.000 TL bu demektirki yıllık vergisi 1400 TL den fazlaysa bir alt kademeden ödersiniz . Aracın vergisi 1449 TL olduğu için vergi dairesine başvurup bir alt kademeden yani 2.0 vergisinden ödüyorsunuz . buda  6 aylık vergi 482.50 TL yapar . Bunuda 5 takside kredi kartıyla bölerseniz yıllık vergiyi 96.50 taksitle 10 ayda ödeyebilirsiniz .

Ben 2006 Model için bahsetmiştim Alperen Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #199 : Mayıs 30, 2012, 08:22:54 »
kıskandım :)

hayırlı olsun aracınız kazasız belasız

Teşekkürler Sefa Bey,