0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim aracımda 45 litre mazot ile 1240km yaptı geçen hafta benim depomda 80 90 litre olsa 2500km rahat yaparım
+1 Aynen....Fakat bir de gittiğimiz güzergah önemli Yolda iniş-çıkışların olması veya düz bir yolda seyahat etmemiz, gittiğimiz yolun çift yönlü veya bölünmüş oluşu, trafiğin sıkışıklık düzeyi (düşünün bayram tatillerinde şehirler arası yollarda yurdun bazı kesimlerinde şehiriçi trafikte ilierliyormuşuz gibi akıyor trafik...)ve akılma gelmeyen daha bir sürü faktör...
gittiğim güzergahıda söyliyim depoyu fulledim Maltepede , E-5 yan yolda Gebzeye geldim25km yaptım , ertesi sabah Gebzeden bursaya doğru yola çıktım körfezi dolandım, bursanın yolları hep rampa ve hep virajlıdır bazı rampalarda araç 3. vitesekadar düşer git gel bursaiçinde trafik gezme vs 550 km yaptımkalan kilometreyide Gebze - İstanbul kadıköyarası günde 90 km iş saati gidiş ve iş saatindedönüş olarak E-5 ten yaptım yani hep trafik ve hep rampalı virajlı yollarda kulandım aracı, 90km hızı pek geçmedim.bence 1.4 HDI 75 HP araç için 45 litre ile çok ama çok iyi bir değer 70 litre depom olsa 2100 km yi bende çok rahat yaparım
2617km vaybe benim arac sehir icinde 450km bile yapmiyor uzun yolda 600kmye yaklasiyor 2010 corolla 2.0 otomatik
Kadir hocam bir yanlislik olmasin, bizim fabrikaya 2012 model Altis (corolla) aldik, 2000cc, bir depoyla uzun yolda neredeyse 900km yapmisti, benzin isigi yanmisti ama icinde hala benzin vardi. Senin arac standard CVT sanzimanli mi yoksa kullanilan baska bir sistem mi var (multi mode yada disli+cvtb) ? Fabrikada ki 7 ileri mantiksal vites kullanilan standard cvt.