Gönderen Konu: herkes okusun lütfen  (Okunma sayısı 2740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yaklaşma toz olursun geçme pişman olursun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
herkes okusun lütfen
« : Haziran 16, 2008, 23:22:14 »
toyotalar için herzaman en az sorun çıkaran memnuniyeti en yüksek olan derler şüpesizki benım içinde öyle ama şikayetim var comda okuduklarıma göre en çok şikayet edilen otomobil  nerdeyse sizler bunu neye bağlıyorsunuz

Toyota Club Türkiye

herkes okusun lütfen
« : Haziran 16, 2008, 23:22:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: herkes okusun lütfen
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2008, 01:33:56 »
cok titiz olmamızaaaaaaaaaaaaaaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2008, 02:55:53 »
wv gibi ön paneldeki goruntuye motor gücü (hp) ne dış goruntusune cok onem verenlerin ve aracın yaptırdığı masrafları hic bir seymis gibi gorenlerin toyotanın bazı yaptığı ufak aksaklıkları cok buyuk bir sorunmus gibi gosteren insanlarda var.başka bir forumada üyeyim ve orada 2004 corolla bir sol ve golf 4 ün iç resimlerini koyarak kıyaslama toyotayı rezil etme yolunda bir calısmaya girdi Wv kullanıcıları.yaptığımız yorumlarla bizim haklı çıktık sonucta ve olay bunun gibiydi.toyotanın ic resminde vites topuzu üzerindeki parlak kısımda soyulmalar vey artık hor kullanmadan kaynaklanan bir kalkma meydana gelmiş sert bir cisim ile vurularak ezdirilen ic mekandaki (onların deyimiyle kalitesiz) bir ön göğüs kullanılmıs vs vs. bir de golf 4 konulmus ve aracın icini parlatmak icin o kadar cok parlatıcı ürünler kullanılmış ki yarbayların albayların giydiği o parlak ayakkabılar gibi parlıyor araba  ve hic bir sorunları yokmus gibi bunu bize söylüyorlar.onlara toyotanın kaliteli olduğunu kanıtladıktan sonra  artık söyleyecek başka laf bulamadıkları icin onlar icin onemli olan performansmış ve bununda golf tsı vb araçlarının onları memnun ettiklerini söyleyerek ayrıldılar tartışmadan.Bu yazdıklarımdan sonra ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım...
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2008, 03:49:02 »
helal olsun toyotayı bende her yerde savunuyorum hep te haklı çıkıyorum geçen gün kuzenin araba alcakmış toyotaya kötü araba dedi bende gereken cevapları verdim ve oturdu yerine :)
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2008, 05:12:55 »
helal olsun toyotayı bende her yerde savunuyorum hep te haklı çıkıyorum geçen gün kuzenin araba alcakmış toyotaya kötü araba dedi bende gereken cevapları verdim ve oturdu yerine :)

Toyota'ya kotu diyen arabanin a'sindan bile bihaber demektir. Yazik...
Ikinci el piyasa degerleri arabalarin gercekten iyi olup olmadiginin en guzel gostergesidir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2008, 08:20:45 »
  Selam.
 Aynen Ahmet'e katılıyorum. En büyük kıstas 2. el değerlendirmelerdir. Ayrıca Erdem'e de katılıyorum. Titiz olmakda güzeldir. :) Bir de işin istatistik boyutu var tabi. Mesela sizin Şikayetim... sitesinden edindiğiniz izlenimler sadece bir öngörü. Acaba kaç tane WV ve Toyota araç karşılaştırılmış burada. :) Yani piyasa da eğer Toyota araç sayısı çoksa ve bunların büyük bölümü belli bir yaşın üzerinde ise istatistikler farklı sonuçlar verecektir. Yani değerlendirme eşit şartlar altında ve eşit örneklem hacimler ile yapılmalı. Mesela farketmişsinizdir forumda AE101 lerin fren sisteminden şikayetçi oldukça çok sayıda arkadaş vardır. Ama tam tersine memnun olanda. İşin bilimsel tarafında bu araçlar nispeten yaşlıdır (ama bence esfsane ve klasikleridr de ve ayrıca hala yeni araçalra bile toz attırıyorlar 93-98 ve bir önceki kasalar) eğer bu araçalrın fren bakımlarını kaliteli parçalarla yapmazsanız (piyasada bu araçalra uygun her kalite ürünü bulmak artık çok kolay) bu gibi sorunlar başgösterebilir. Bu da bence aracın bir hendikapı değildir. Sorunu iyi irdelemek ve ona göre çözüm bulmak gerekir. Yoksa bu (izninize sığınarak söylüyorum) doğum kontrol hapı yerine aspirin kullanmaya benzer. :) Sonuçlarını düşünün. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yaklaşma toz olursun geçme pişman olursun
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2008, 16:04:19 »
geçenlerde okudum volsvagen bile tek rakibi olan dünyanın en büyüğü toyotaya yani bizle:))  mücadele edebilmek için bir arayışa girmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Haziran 17, 2008, 16:25:05 »
  Yeni Golf'de bu yeni oluşuma göre üretilecekmiş galiba. Ayrıca şuda bence bir güven sorununa yol açabilir. WV. 1.6 Fsi üretti ve sattı. Ancak çok kısa bir sürede bunları üretimden kaldırdı. Şimdi bu araçların sahibi yedek parça ihtiyaçlarını ne oranda ve hangi şartlarda sağlayacaklar?(bildiğim kadarı ile antlaşmalar gereği üretilen bir araç modelinin yedek parçasıda 10 yıl süresince üretilmeli)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 17, 2008, 17:23:02 »
"Önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur" diye boşuna söylememiş Einstein. Çok takılmamak lazım böyle şeylere.Ama anlaması zor, nasıl olmuş da toplumda Japon araçları kalitesiz olur gibi bir izlenim oluşmuş? Gösterişe önem veren bir toplumuz, aracın içi dışı güzel görünsün yeter, heralde bundan. Çıkardığı masrafların çok da önemi olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2008, 20:01:02 »
golf 5 fsı yaramaz bi araba.arkadaşımın 69 gli si var dı 10 yıl hiç sorun cıkarmadan hatta balata bile değiştirmeden kullandı. sonra gidip bi golf fsı aldı.arabayı servisten bi türlü cıkaramadı.vazgecti ve sattı.şimdi yine efsanaye döndü 96 gli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2008, 20:28:02 »
"Önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur" diye boşuna söylememiş Einstein. Çok takılmamak lazım böyle şeylere.Ama anlaması zor, nasıl olmuş da toplumda Japon araçları kalitesiz olur gibi bir izlenim oluşmuş? Gösterişe önem veren bir toplumuz, aracın içi dışı güzel görünsün yeter, heralde bundan. Çıkardığı masrafların çok da önemi olmaz.

Huseyin, bu onyargi her yerde olabilir. Kimi yerde Japon arabalariyla 'pirinc' diye dalga gecilmis zamaninda. Ama son gulen iyi gulmus.  :) Toyota babamin mali degil ama dogruya dogru, iyiye iyi demek lazim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2008, 22:51:07 »
Binilecek tek japon arabası vardır oda toyota; Alman arabaları da kalitelidir ama Fiyat / Performans ta Toyota ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2008, 11:28:41 »
abi bu degerlendirme yanlış ya da eksik.
arabaları modeline ve kasasına göre degelendirmek lazım.
mesela 90-96 yılları arası bi model araba alırsan mutlaka efsanae kasa corolla...
96-2001 arası alıcaksan honda cıvıc...(1.6 120hp)
2002-2006 arası corolla....
2006 ve sonrası yeni cıvıc....
cevabı basit ve acık aynı paraya daha fazla aksesuar daha fazla özellik daha iyi piyasa...
yalnız uyuz oldugum bi şeyi de söylemeden gecemeyecegim şu 93-98 arası ae 101 in bu kadar fazla para etmesi(abs-esp-airbag) olmadıgı halde beni deli ediyor.bence artık ucuzlamalı.kendi modellerinin emsallerinin fiyatına düşmeli artık.arabalar yaşlandı yıllanmış şarap gibi üstüne gidip te fiyatı şişirmenin bi mantıgı yok.
tamam müthiş bi araba o bi efsane ama bence artık onlara parası az olanlar da sahip olabilmeli.
görüyorsunuz hepimiz fırsatını bulunca model yükseltiyoruz aracımızı degğiştiriyoruz.
başkalarının da toyota kalitesini tadabilmeleri için artık fiyatlarının düşmesi gerekiyor derim ben...
4 tane ae 101 gli eskitmiş birisi olarak YORUMLARINIZI  bekliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2008, 13:30:24 »
  97 Civic AE101'e bence çok benziyor. Hele içi. Ama bence daha donanımlı. Arkadaşımda vardı zamanında ve gerçekten konforluydu (sadece koltuklar bana AE101 den daha dar gelmişti. Ama arkadaşım özellikle ABS probleminden bıktığı için satmak zorunda kaldı. Ama tabi bunu bir istatistik olarak ele almamak lazım. Sadece arkadaşımın araca özgüde olabilirdi bu. Yani bu konuda genel bir bilgim yok. Ama AE101'e nazaran bir çok konfor donanımı mevcuttu araçda. Sunroof dahil. :)