0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaptırmam gereken nedir peki sizce enjektörleri söktürmek arabaya zarar verir mi?? Yani ayarları bozulur mu??
Kemal abi emin misin ya 1450 kg araç o ve 1.6 motor nasıl fişek gibi oluyor çözemedim o zaman toyotalar uzay mekiği falan Yanlışlıkla c63 amg falan kullandırmış olmasınlar
Tam olarak ne yapılır bilmem ama hava filtresi ve gaz kelebeğini temizlettirin. Enjektörü söktürmenizden bir zarar çıkmaz ama tabi ustasına göre de değişir iyi bir usta ise enjektörleri de temizletme de çok fayda var benim vectra'da bildiğin çamur çıkmıştı... Ercü beğenmediğin o 1.6 c180 kompresör ile birleştiğin de 160 bg. oluyor üstüne üstün düşük devirlerde de çok canlı olduğu için fişeğe YAKIN bir şekilde fırlıyor Ben de yolcu olarak binmiştim araca ve gidişini beğendim hani...
Aynen aldığımız kişi belkide hiç baktırmadı eksiğine falan ama hava filtresi yeni onu baktım ben birde geçen arabanın gaz telini ayarladım bir hata yapmış olur muyum acaba gerçi basit bir sistem hata yapmam diye düşünüyorum :-) tel biraz boşluklu idi arabanın gazına basıyormusunuz basmıyormusunuz anlaşılmıyordu bendebiraz boşluğunu aldım çalıştırıp arabanın rölantide çalıştığını görüp o şekild sabitledim bundan kaynaklı birşey olmaz heralde değil mi? P
Hami Bey, hesaplarımızı lt bazında yapsak daha doğru olur bence. Şu anki fiyatlarla km'de 35 kuruş yakması normaldir.
fişek gibi mi bende surdum c180 bana kötü gelmisti yani o arabadan böyle birsey beklemiyorum ve içeride cok motor sesi alıyordu mercedes o arabayı oylesine yapmıs bence ben c class'a mercedes demiyorum "c" diyorum acikcasi sürüste cıktıgımız kişi bile evet araba cok agır performansı bu yüzden tatmin etmiyor demisti...
Valla bende 2001 focus var 1,6 motor şehir içi 450-500 bin rahat yakıyor .50 liralık benzin ile 50 km anca gidebiliyorum .Bakalım şimdilerde basmadan kullanmaya başladım arkadaşların önerisi ile düşük devir büyük vites mantıgı ile hızlandırıyorum arabayı inşallah biraz düşer .Bende efsane varken kışın 580 bin yakmıştı benzinde ama dışarı -20 --15 civarlarındaydı.