Gönderen Konu: 9200 km. düşük yağ seviyesi ikazı  (Okunma sayısı 3064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
9200 km. düşük yağ seviyesi ikazı
« : Nisan 05, 2012, 13:49:29 »
Arkadaşlar Nisan 2011'de aldığım Corolla  D-4D model aracımın Mart 2012 9200 km. de düşük yağ seviyesi ikaz lambası 5-10 sn. yanıp söndü yağ kontrolü yapıp risk almamak için 1lt. yağ takviyesi yaptım.
10.000 km bakımı için servise götürünce yetkiliye durumu anlattım normal olduğunu bizim araçlarda olabileceğini söyledi.Bu durum ile karşılaşanınız var mı? Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

9200 km. düşük yağ seviyesi ikazı
« : Nisan 05, 2012, 13:49:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: 9200 km. düşük yağ seviyesi ikazı
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2012, 08:48:23 »
değerli  dostum 2011 model araçlarımızda mmalesef bu sorun var ve bunun çözümüde turbonn değişmesi ile hallediliyor,benim aracnda turbosu değişti ama hiç bir zaman düşük yağ seviyesi ikazı almadım anladığım kaarı ile aracınızı az kullanıyorsunuz yani bu şekilde kullandığınızda 20000km bakımına gittiğnide belkide garanti bile bitmiş olacaktır,bu noktada servise turbonun deüğişmesi için baskı yapmanızı tavsiye ederim.geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2012, 08:56:47 »
Arkadaşlar Nisan 2011'de aldığım Corolla  D-4D model aracımın Mart 2012 9200 km. de düşük yağ seviyesi ikaz lambası 5-10 sn. yanıp söndü yağ kontrolü yapıp risk almamak için 1lt. yağ takviyesi yaptım.
10.000 km bakımı için servise götürünce yetkiliye durumu anlattım normal olduğunu bizim araçlarda olabileceğini söyledi.Bu durum ile karşılaşanınız var mı? Teşekkürler.

Seydi bey çok güzel anlatmış, garanti süreniz bitmeden yapısal hatası olan parçaları hemen değiştirtmeniz gerekiyor. 10.000km dolmadan yanan ikaz lambası hiç normal bir durum değil. Bu parçalar öncelikle Turbo ve Vakum Pompası
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2012, 09:43:52 »
   Abiler gerekeni yazmışlar.Bende ayrı bir noktaya değineyim.Markasi ne olursa olsun,sıfır alınan araçların yağ seviyesini sürekli kontrol etmemiz gerekiyor.Yeni motorun alışma devresinde muhakkak yağ eksiltme durumu olacaktır.Bunda da bir sıkıntı olmaz.Duzenli olarak kontrol etmek yeterli olacaktır.
   Konu eğer dizel Toyota'ysa eğer Seydi ve Tekin abilerinde dediği gibi tedbiri elden bırakmamak gerek...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2012, 09:44:40 »
Hangi model üretim araçlarda bu hatanın mevcut olduğunu nerden biliniyor.
Ben de aracımı az kullanıyorum. Araç 2.5 yaşında ve kilometre 12000'de.
Az miktarda yağ eksilttiğini tespit ettim ben de. Zamanla daha çok yağ eksiltmeye devam edecek mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2012, 14:04:40 »
sıfır alınan araçların tümünde bu yağ eksiltme problemi yaşanması ihitmali yüksek midir.. ben de sıfır dizel araç aldım sık sık kontrol ediyorum yağ çubuğunu.. aracı aldığımızda teslimat esnasında yeni nesil arçlarda rodaj falan yoktur diyorlar, sonra da bu problemle ilgili servise gittiğinde insanlar işte sıfır km araçlarda rodaj süresince yağ eksiltme normaldir diyorlar.. bir dedikleri ötekini tutmuyor, sanırım işlerine geldiği şekilde konuşuyorlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2012, 15:39:37 »
Size tavsiyem ısrarla turboyu değiştirmeyi isteyin. Eğer sıkıntı yaşarsanız servisle genel merkezi arayın ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2012, 15:45:08 »
Kamil abi 2011 d4d araçlarda bu yağ eksiltme sorunu ne yazıkki var benim geçen seneki yılbaşında aurisimde başıma geldi 7400 km de idi .tam eğlenmeye giderken yolda ışığım yandı ve hemen yol yardımı aradım durumu izah ettim bana şu an için yağ ekleyip devam edin trafik çok kötü gelmemiz uzun sürer dediler ve telafonda kayıt tutulduğu için onlara herhangi bir sorunda sorumluluğu üstüme almıyacağımı anlattılar ve aracımı kontrole başladılar 14000 km de tekrar ışık yanınca hemen garantidn turboyu değiştirdiler.bunu mutlaka servisle görüşün ve turboyu değiştirtmeye çalışın sonra üzülmeyin.kazasız belasız sürüşler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2012, 10:48:23 »
Bilgiler için teşekkür ederim. Turbo olayını sıkıştırmaya başlamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GÜÇLÜ MOTOR DAHA AZ YAKAR
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2012, 11:29:48 »
Sayın arkadaşlar öncelikle vakum pompasını kontrol ettrin sonrada gelişmiş turbolar var o nu kontrol ettirin sorunlarınız bu iki nedenden.