0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,220.000 km bakımını forumda okuduğum yorumlardan etkilenerek Tem Toyata servisinde yaptırdım. İyiki de yaptırdım çok memnun kaldım.Daha önceki bakımları yetkili servise yaptırdığıma fazlasıyla pişman oldum. Çıkın çıkın Tem Toyotaya gidin Tem Toyota ailesi iyiki varsınız.
@Ümit ŞAHANTİMOR (39478) zaman ve imkanınız varsa mutlaka gidin. @Ufuk Sönmez (16363) Bey ve değerli ekibinin emeğine sağlık.
Arkadaşlar Merhaba,Peder Beyin 2007 Lpg li 1.6 corollanın 160 bin bakımı geldi, kendi aracımdaki gibi babamada TEM otomativden tedarik edeceğim ne siparişleri vermem gerekli ? 5 30 yağ mı kullanmak en ideali olur ?Teşekkür ederim.
Ankara'da tem otomotiv gibi güvenilir özel servis var mıdır bakımlar için.
Aracınız hayırlı olsun, antifriz ve hidrolik yağı değişecek, diğer filtreler değişecek,4 teker açılacak,balata disk kontrolü yapılacak,fren hortumları ve kayışlara bakılacak.
hocam çok teşekkür ederim, bugün polen filtresini söktüm, simsiyahtı yenisini alıp kendim değiştirdim.Söylediğiniz şeylere de en kısa sürede baktıracağım.
Herkese selam, Benim aracın (2012 model) 150bin bakımı yaklaşıyor. İlk defa araç sahibi oluyorum. Bu bakım için ne kadar bir ücret istiyorlar acaba tahmini. İstanbuldayım. Tem toyata çok övülmüş onda yaptırabilirim. Bir de bakıma götürürken dikkat etmem gereken bir şey var mı ?Teşekkürler
Merhabalar,Periyodik bakımlarda 10.000 km veya 1 yıl hangisini dikkate alıyorsunuz? Geçtiğimiz temmuz ayında Tem Toyota'da bakım yaptırmıştım. O günden bugüne yaklaşık 5.000 km yol yaptım. Çoğunluğu uzun yol. Değerli bilgilerinizi rica ederim.
Hangisi erken dolarsa o dikkate alınır yıl&km farketmez,km uzun yolda yapılmışsa daha çok dikkate almalısınız,uzun yolda yapılan km'lerde araç daha çok etkene maruz kalır mesela yağ daha fazla mesai yapar keza diğer parçalarda araç üzerindeki stres daha fazladır,yağın durumuna el yordamıyla bakıp bu yağ daha gider diyenlere itibar etmeyin son sistem labaratuvarlarda yapılan analizlerde yağ açılıp ısı gördükten sonra 1 yıl gibi süre sonra özelliği kaybolmaya başlıyor hizmet etme süresi kısalıyor,çalışmaz değil çalışır ama koruduğu parçalar üzerinde oluşturduğu film tabakası yırtılmaya koruyuculuğu azalmaya başlar.
Ümit Bey, uzun yolda yağın daha fazla mesai yaptığına dair görüşünüze katilamayacagim. Bir araç 3000 deviri geçmeyecek şekilde saatte 100km hızla 5000kmyi 50 saatte tamamlayacaktır. Aynı aracın İstanbul gibi yoğun bir yerde saatte 30km yapabildiğini varsayarsak, bu defa 5000kmlik mesafe yaklaşık 167 saatte tamamlanacaktır. Bu itibarla, motorun ve motor yaginin şehir içinde uzun yola gore daha fazla mesai yaptığını ileri sürmek yanlış olmayacaktır. Öte yandan, araç uzun yolda yüksek devirlerde kullanılırsa ısınma nedeniyle yağın özelliği daha çabuk bozulabilir.