Gönderen Konu: E140 Corolla Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 156258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 181430
  • Model Yılı: '08
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: E140 Corolla Periyodik Bakım
« Yanıtla #640 : Ağustos 22, 2021, 20:55:43 »
Herkese merhaba,
220.000 km bakımını forumda okuduğum yorumlardan etkilenerek Tem Toyata servisinde yaptırdım. İyiki de yaptırdım çok memnun kaldım.
Daha önceki bakımları yetkili servise yaptırdığıma fazlasıyla pişman oldum. Çıkın çıkın Tem Toyotaya gidin :)
Tem Toyota ailesi iyiki varsınız.
2008 corolla elegant mmt

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Ağustos 22, 2021, 20:55:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #641 : Ağustos 22, 2021, 21:16:23 »
Herkese merhaba,
220.000 km bakımını forumda okuduğum yorumlardan etkilenerek Tem Toyata servisinde yaptırdım. İyiki de yaptırdım çok memnun kaldım.
Daha önceki bakımları yetkili servise yaptırdığıma fazlasıyla pişman oldum. Çıkın çıkın Tem Toyotaya gidin :)

Hayırlı olsun, @Ufuk Sönmez (16363)  bey ve ekibi gerçekten bu işi hakkı ile yapıyor. Emin olun aracınıza en doğru en kaliteli ürün kullanıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #642 : Ağustos 22, 2021, 22:44:30 »
Herkese merhaba,
Bu güne kadar yetkili serviste gördüğü bütün bakımlardan daha kaliteli ve etkili bir bakım görmüştür araba,bende parçaları alıyorum uzakta olduğum için,daha yüz yüze tanışmak kısmet olmadı ama birgün kafayı kırıp gideceğim İstanbul'a hem tanışmak hemde bakım yapmak için.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Ağustos 24, 2021, 20:05:17 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  zaman ve imkanınız varsa mutlaka gidin.
@Ufuk Sönmez (16363) Bey ve değerli ekibinin emeğine sağlık.

2008 corolla elegant mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #644 : Ağustos 24, 2021, 20:20:41 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  zaman ve imkanınız varsa mutlaka gidin.
@Ufuk Sönmez (16363) Bey ve değerli ekibinin emeğine sağlık.
Merhabalar uğur bey ah yakın olsa ne kadar güzel olur ama 1200 km cik :)
Ama gelecek sene ölmez sağ kalırsak bu iş olacak gibi hem ziyaret hem ticaret hemde gezme.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
« Yanıtla #645 : Şubat 06, 2022, 21:35:07 »
Arkadaşlar Merhaba,

Peder Beyin 2007 Lpg li 1.6 corollanın 160 bin bakımı geldi, kendi aracımdaki gibi babamada TEM otomativden tedarik edeceğim ne siparişleri vermem gerekli ? 5 30 yağ mı kullanmak en ideali olur ?

Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #646 : Şubat 06, 2022, 22:51:03 »
Arkadaşlar Merhaba,

Peder Beyin 2007 Lpg li 1.6 corollanın 160 bin bakımı geldi, kendi aracımdaki gibi babamada TEM otomativden tedarik edeceğim ne siparişleri vermem gerekli ? 5 30 yağ mı kullanmak en ideali olur ?

Teşekkür ederim.

Daha önce hangi yağ kullanılıyor du 5W30 ise devam edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #647 : Şubat 23, 2022, 15:07:25 »

merhaba aracım 2012 d4d M/M 200k
 yağ bakımı 1000 km geçse sorun olur mu,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #648 : Nisan 18, 2022, 09:56:49 »
Ankara'da tem otomotiv gibi güvenilir özel servis var mıdır bakımlar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #649 : Nisan 18, 2022, 11:31:30 »
Ankara'da tem otomotiv gibi güvenilir özel servis var mıdır bakımlar için.

merhaba , şaşmazda uzmanlar otomotiv var, eski aurisimde uzmanlar toyotada hiç sorun yaşamadım. Başka yerlere de bakın derim, mesela, dörtnalı tavsiye edenler olmuştu bana ama ben oraya hiç gitmedim, belki orası da iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #650 : Mayıs 17, 2022, 08:39:45 »
Herkese merhaba, 2013 ten beri toyotacıyım ve geçen hafta 2011 model 1.6 corolla comfort extra aldım.175 bin km'de.Aracı emekli bir amcadan aldım ama bakımı hakkında bir bilgi yok.Senede 5 bin km yaptığım için bakıma(yağ-filtre hariç)  ihtiyaç duymadım diyor.Hangi kısımlarına baktırmalıyım? tavsiye edeğiniz yağ-filtre markaları var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #651 : Mayıs 17, 2022, 10:00:21 »
Aracınız hayırlı olsun, antifriz ve hidrolik yağı değişecek, diğer filtreler değişecek,4 teker açılacak,balata disk kontrolü yapılacak,fren hortumları ve kayışlara bakılacak.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #652 : Mayıs 17, 2022, 18:26:02 »
Aracınız hayırlı olsun, antifriz ve hidrolik yağı değişecek, diğer filtreler değişecek,4 teker açılacak,balata disk kontrolü yapılacak,fren hortumları ve kayışlara bakılacak.

hocam çok teşekkür ederim, bugün polen filtresini söktüm, simsiyahtı yenisini alıp kendim değiştirdim.Söylediğiniz şeylere de en kısa sürede baktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #653 : Mayıs 17, 2022, 20:10:48 »
hocam çok teşekkür ederim, bugün polen filtresini söktüm, simsiyahtı yenisini alıp kendim değiştirdim.Söylediğiniz şeylere de en kısa sürede baktıracağım.
Yapmanız gereken iyi bir Toyota ustası bulup ağır bakım yaptırmanız,ustaya ağır bakım yap derseniz gereken herşeyi yapar,parça konusunda form üyemiz tem otodan destek alabilirsiniz,piyasanın en kaliteli filtre,fren balatası ve diğer parça grubu ellerinde mevcuttur gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #654 : Haziran 13, 2022, 16:03:24 »
Herkese selam,
Benim aracın (2012 model) 150bin bakımı yaklaşıyor. İlk defa araç sahibi oluyorum. Bu bakım için ne kadar bir ücret istiyorlar acaba tahmini. İstanbuldayım. Tem toyata çok övülmüş onda yaptırabilirim.
Bir de bakıma götürürken dikkat etmem gereken bir şey var mı ?

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #655 : Haziran 13, 2022, 18:04:15 »
Herkese selam,
Benim aracın (2012 model) 150bin bakımı yaklaşıyor. İlk defa araç sahibi oluyorum. Bu bakım için ne kadar bir ücret istiyorlar acaba tahmini. İstanbuldayım. Tem toyata çok övülmüş onda yaptırabilirim.
Bir de bakıma götürürken dikkat etmem gereken bir şey var mı ?

Teşekkürler
Tem servise giderseniz dikkat etmeniz gereken bişey yok,işlerinde çok iyiler ve kullandıkları yedek parçalar orjinal veya onun kadar kalitelidir,fiyat konusu yapılacak işleme göre değişkenlik gösterir,
Aracın evveliyatında neler yapılmış bilmiyoruz, şanzıman yağı,fren hidroliği vs ne zaman değişmiş bilmiyorsanız bunlar önemli kalemler,4 teker bakımı ne durumda balatalar hangi seviyede bunlar ancak servise gidince öğrenilebilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #656 : Haziran 19, 2022, 21:19:14 »
Merhabalar,
Periyodik bakımlarda 10.000 km veya 1 yıl hangisini dikkate alıyorsunuz? Geçtiğimiz temmuz ayında Tem Toyota'da bakım yaptırmıştım. O günden bugüne yaklaşık 5.000 km yol yaptım. Çoğunluğu uzun yol. Değerli bilgilerinizi rica ederim.
2008 corolla elegant mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #657 : Haziran 19, 2022, 21:55:14 »
Merhabalar,
Periyodik bakımlarda 10.000 km veya 1 yıl hangisini dikkate alıyorsunuz? Geçtiğimiz temmuz ayında Tem Toyota'da bakım yaptırmıştım. O günden bugüne yaklaşık 5.000 km yol yaptım. Çoğunluğu uzun yol. Değerli bilgilerinizi rica ederim.
Hangisi erken dolarsa o dikkate alınır yıl&km farketmez,km uzun yolda yapılmışsa daha çok dikkate almalısınız,uzun yolda yapılan km'lerde araç daha çok etkene maruz kalır mesela yağ daha fazla mesai yapar keza diğer parçalarda araç üzerindeki stres daha fazladır,yağın durumuna el yordamıyla bakıp bu yağ daha gider diyenlere itibar etmeyin son sistem labaratuvarlarda yapılan analizlerde yağ açılıp ısı gördükten sonra 1 yıl gibi süre sonra özelliği kaybolmaya başlıyor hizmet etme süresi kısalıyor,çalışmaz değil çalışır ama koruduğu parçalar üzerinde oluşturduğu film tabakası yırtılmaya koruyuculuğu azalmaya başlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #658 : Haziran 20, 2022, 08:28:22 »
Hangisi erken dolarsa o dikkate alınır yıl&km farketmez,km uzun yolda yapılmışsa daha çok dikkate almalısınız,uzun yolda yapılan km'lerde araç daha çok etkene maruz kalır mesela yağ daha fazla mesai yapar keza diğer parçalarda araç üzerindeki stres daha fazladır,yağın durumuna el yordamıyla bakıp bu yağ daha gider diyenlere itibar etmeyin son sistem labaratuvarlarda yapılan analizlerde yağ açılıp ısı gördükten sonra 1 yıl gibi süre sonra özelliği kaybolmaya başlıyor hizmet etme süresi kısalıyor,çalışmaz değil çalışır ama koruduğu parçalar üzerinde oluşturduğu film tabakası yırtılmaya koruyuculuğu azalmaya başlar.
Ümit Bey, uzun yolda yağın daha fazla mesai yaptığına dair görüşünüze katilamayacagim. Bir araç 3000 deviri geçmeyecek şekilde saatte 100km hızla 5000kmyi 50 saatte tamamlayacaktır. Aynı aracın İstanbul gibi yoğun bir yerde saatte 30km yapabildiğini varsayarsak, bu defa 5000kmlik mesafe yaklaşık 167 saatte tamamlanacaktır. Bu itibarla, motorun ve motor yaginin şehir içinde uzun yola gore daha fazla mesai yaptığını ileri sürmek yanlış olmayacaktır.

Öte yandan, araç uzun yolda yüksek devirlerde kullanılırsa ısınma nedeniyle yağın özelliği daha çabuk bozulabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #659 : Haziran 20, 2022, 12:46:35 »
Ümit Bey, uzun yolda yağın daha fazla mesai yaptığına dair görüşünüze katilamayacagim. Bir araç 3000 deviri geçmeyecek şekilde saatte 100km hızla 5000kmyi 50 saatte tamamlayacaktır. Aynı aracın İstanbul gibi yoğun bir yerde saatte 30km yapabildiğini varsayarsak, bu defa 5000kmlik mesafe yaklaşık 167 saatte tamamlanacaktır. Bu itibarla, motorun ve motor yaginin şehir içinde uzun yola gore daha fazla mesai yaptığını ileri sürmek yanlış olmayacaktır.

Öte yandan, araç uzun yolda yüksek devirlerde kullanılırsa ısınma nedeniyle yağın özelliği daha çabuk bozulabilir.
Hasan bey yağın özelliğini kaybetmesindeki esas sorun zaman değil ısı uzun yolda yük altında daha fazla ısınıyor ve daha fazla sürtünüyor devir yükseldikçe motor içinde dönen yağ daha fazla ısıya maruz kalıyor, şehir içinde motor zorlanmadığı için yağ aşırı ısınmıyor o yüzden uzun yolda daha çok yıpranır,motor devri yükseldikçe ısıda doğru orantılı olarak yükselir ve yüksek devirde sürtünme daha çoktur.
TOYOTA CORONA 3S FE