Gönderen Konu: YETKİLİ SERVİSE GİTMESEM  (Okunma sayısı 2454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
YETKİLİ SERVİSE GİTMESEM
« : Mart 22, 2012, 12:57:24 »
arkadaşlar aracımın (2011 avensis) 20.000 bakımı geldi toyandan randevu aldım 410 tl fiyat verdiler.yağ,yağ filtresi,hava filtresi ve polen filtresini değitirceklermiş. özel bir servise sordum 200 tl dediler  polen dışında diğerleri orjinal dediler.
 kafam çok karışık ben yılda 20000 km yol yapıyorum buda yılda 2 kez servis demektir..NEDEN yetkili servise gitmem gerekiyo arkaşlar..tek mantıklı sebebi garanti bozulmasın die olabilir..aracım lpg li motor garantisi gitti zaten.ttoyota sorunsuz bir araba,garanti süresi 3 yıl, yeni arabanın özelliklede toyatanın garantilik bir duruma 3 yıl boyunca düşme ihtimalini çok zayıf görüyorum..200 tl büyük fark siz ne dersiniz arkadaşlar.??

Toyota Club Türkiye

YETKİLİ SERVİSE GİTMESEM
« : Mart 22, 2012, 12:57:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: YETKİLİ SERVİSE GİTMESEM
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2012, 13:23:34 »
Tamamen sizin insiyatif ve riskiniz .Ben olsam yetkili servisten şaşmam ne kadar yeni olursa olsun araç.3kuruş kar edeyim derken garantiden olmak istemem açıkçası.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2012, 14:09:26 »
bende yetkili servise giderim ama sıradan bir bakım için asla gitmem , yağ yağ filtresi polen filtresi hava filtresi başka bişe yok zaten bunların herkes kendide yapıyor hiç bir şey yok asla o kadar paraya bir depo benzin alın koyun derim aracınıza,sorun yapacak bir şeyler değil bunlar hatta servisten orjinalini alı başka yerde taktırın yine çok ucuza geliyor..ama önemli sorunlar olur motor ile ilgili bir şeyler olur kesinlikle yetkili servis derim o zaman
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2012, 14:14:57 »
Yetkili servis takıntılı biri olarak şunları özetlemek isterim.İkinci el araç alırken yetkili servis bakımlı mı değil mi ona bakarım bakmam da ki tek amaç servisin kaliteli ve garantili hizmet sunması değil kilometrisinin orjinal olup olmadığı kontrol etmek.. expertizde aracın dört lastiğini söküp kaportadaki boya kalınlığını ölçmesi bana 250 liraya mal oluyo artık bunu yapmıyorum arıyorum bi yetkili servisi veriyorum plakasını aracın giriş çıkış kontrol ettiriyorum bu sayede öğrenmiş oluyorum..garanti mevzusuna gelince sitede araştırın benzinli toyotalarda garanti kapsamına girecek bir arızaya çok az şahit olursunuz bi kere beyin arızasına denk gelmiştim ben.Balatalarınız erken aşınsa fren debraj vs kullanıcı hatası derler gönderirler ki mmt muhabbetini bilirsiniz toyotadan başka arabaya binmem diyenleri toyota düşman ettirmiştir bu yetkili servisler, burda toyotanın da hatası çok da bu kadar da ilgisiz olunmamalıydı bence..
Ben sizin yerinizde olsam benim gibi takıntılılar için aracı hiç değilse 2 yılda en az birkere servise sokar peryodik bakımlarını orda yaptırdım bu sayede kilometresinin orjinalliğide kesinleşmiş olur.3 filtre ve 4 lt yağ içinde 200 lira çok ben bu işlerimeri 105 liraya hallettiriyordum polen filtresizde 85 lira civarıydı yağ filtresi kesinlikle orjinaldi diğerleri ise kalitelileriydi.Yetkili servis sadece zengileri sövüşler hizmet kalitesi yok denecek kadar rezil bir müessese diyemem dememde yalnız bazıları hariç(pendik dumankaya bunlar biri diyebilirm) burda tek sıkıntı garanti olayı aracınız lpg li olduğu için bence hiç 3 katı para ödemeye değmez petrol istasyonları bile ücretsiz yağ değiştiriyorlar yağın fiyatı belli işçilik belli bu kadar da fahiş fiyat olmaz ki yazık günah bence vede kesinlikle etik bir durum değil..saygılar . . .
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2012, 14:45:21 »
periyodik bakımlara gitmeyince sadece motor garantiden çıkıyorsa gitmeyin. zaten çıkmış ,lpg yüzünden garantiden .ama diğer aksamlar da garantiden çıkarsa gidin . garanti çok işe yarıyor mesela vites kolundaki deride ufak bir açılma vardı komple değiştirdirdiler bu tarz şeyler için lazım oluyorlar arada direksiyonun arkasında çok hafif bir soyulma var onu bile değiştirelim dediler az daha açılırsa istersen.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2012, 20:59:21 »
risk almayı seven biriyseniz karşılığınız yıllık 420tl olur

ben olsam bu riske girmem

bende gönüllü gitmiyorum ama aracımın garantisi için ve sıkıntılı bir anda karşımda muhatap olması için gidiyorum

boşverin siz gidin bence yetkili servise garantisi bitince kafanıza göte takılırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2012, 00:43:20 »
arkadaşın belirttiği gibi km sorgusu için önemli olur servis bakımlı mı falan ama biniciyseniz bu da sorun olmamalı en azından 20  30 binde bir gidin derim ben öyle yapacağım. verdiğim o paralara yanıyorum resmen soyuyorlar milleti öyle böyle değil para kolay kazanılmıyor. asla sorun olacak bişeyler değil o filtreler yağ değişimi yine kaliteden ödün vermeyin orjinalini alın ama serviste taktırmayın. ben sordum geçenlerde 2007 corolla 60 bin bakımı için. iki farklı yer 320  ve 280 tl fiyat verdiler. parçaları sordum servise tek tek toplam 150 tl yi geçmiyor..+100 tl işcilik + 100 tl 60 bin bakım parası yani son iki + lar hava parası enayi sanıyorlar milleti..birde yalandan yere ücretsiz check up yapılıyor hiçbişey yok adam akıllı,cam suyu lastik havası stoplar farlar :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2012, 00:49:45 »
ben bu saatten sonra servis kayıtlarındaki orjinalliğe de güvenmem arkadaş, özellikle senede çok km yapan araçları, km'sini düşürüp düşürüp servise sokuyorlar, al sana servis garabtili km...
kaldı ki önemli olan şu an cepten çıkacak olan paradır bence, özel serviste yaptırmanızda hiçbir sakınca yok.
kimi özelservislerde işçilik yetkili servistekinden bile iyi.
üstelik herhangi bir sorun karşısında  karşınızda muatap bulabiliyorsunuz, yetkili servisler süründürüyor adamı resmen...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2012, 01:03:31 »
yetkili servislerin indirimli günlerini tavsiye ederim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2012, 06:30:51 »
Ben aracıma ( Megane 2 ) LPG taktıktan sonra Renault servisleri beni kapıdan bile sokmamışlardı..Siz de iyiymiş gene,en azında bakımları hala orada yaptırma şansınız var :)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2012, 08:39:14 »
ben bu saatten sonra servis kayıtlarındaki orjinalliğe de güvenmem arkadaş, özellikle senede çok km yapan araçları, km'sini düşürüp düşürüp servise sokuyorlar, al sana servis garabtili km...
kaldı ki önemli olan şu an cepten çıkacak olan paradır bence, özel serviste yaptırmanızda hiçbir sakınca yok.
kimi özelservislerde işçilik yetkili servistekinden bile iyi.
üstelik herhangi bir sorun karşısında  karşınızda muatap bulabiliyorsunuz, yetkili servisler süründürüyor adamı resmen... Yurdum insanı gercekten çok Zeki km düşürüp servise gitme ürperdim açıkcası muhtemelen rent carcilar bu işlerle ugrasiyodur cihaz bağlayıp da anlasaliyomus düşürülup dusurulmedigi..en iyisi 10 yıl kullanmalik sıfır araç almak
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2012, 11:55:07 »
6 ay önce önlere 2 adet kış latiği almıştım boyutlarıda arkdaki yazlıklarla aynı olmayınca araba vsc hatası vermişti.yetkili servisimi aradım lastik taktırdım araba hata verdi dedim adam getirin bi görmemiz lazım dedi.nasıl getireyim araba hatalı dedim bilmem getirin görmemiz lazım dedi.yani adamlar arkalara taktır teker farkından kaynaklanır demediler.kendim araştırdım buldum arkalara taktırdım düzeledi.
   adamalr basit bir bilgiyi söylemediler vede kırıkkalede olduğumu söylememe rağmen getirin dediler ..yerim böyle yetkili servisi işim olmaz abi.bıraktım ben özele gitcem bundan sonra..