0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırlı olsun. Benzin bu gece itibari ile 10 kuruş zam ile 4,62 TL olacak. Keşke LPG yi daha önce taktırsaymışsınız.
Herkese teşekkür ediyorum. Serkan Bey, araç benzinliyken kendimizce ''az biniyorum az yakıyor'' şeklinde bir savunmamız vardı. Ancak, artık ''az binsek de az yakmıyor'' durumu söz konusu. O bakımdan geç kaldık biraz
Benzin fiyatlarının hızla artması neticesinde daha fazla dayanamayıp biz de aracımıza LPG taktırdık. Son zamlarla birlikte benzinin litresi 4,52 TL oldu. Depo da eski parayla yaklaşık çeyrek milyara dolar oldu. Bu ahval ve şerait altında -her ne kadar direnmeye çalışmışsak da- daha fazla dayanamadık ve LPG dönüşümünde karar kıldık. Dönüşüm maliyeti olarak 1.500 TL+ruhsat giderleri şeklinde bir fiyat çıktı. İnşallah sorunsuz kullanırız ve kısa zamanda kendini amorti eder. İlk ölçümlere göre göre; araç şehir dışı (110-120 km/saat kullanımla) 100 km'de 10 litre gaz yakmış. Yani Çorum'dan doldurulan depo, Yozgat'ta (102 Km) tekrar dolduruldu. 10,1 litre/29,5 TL harcamışız. Lpg ECU sunun (beyin) , arabanın kendi ECU su ile entegre çalışması güzel. Yani yol bilgisayarında benzinde giderken gördüğünüz anlık tüketim değerlerini, lpg ye geçtiğinizde de görebiliyorsunuz. Bu çok iyi oldu. Açıkçası bunu bilmiyordum. Yakıt değerleri göz ve kulakla değil, araca bağlanan bigisayarla ölçülerek ayarlandı. Yakıt geçişleri hiç hissedilmiyor. Performans kaybı söz konusu değil. En azından hissedilir düzeyde değil.Mühendisin ısrarla ince silindirik tankı tavsiye etmesine rağmen, simit tankı tercih ettik. Bagajda hiçbir görüntü kirliliği olmadı. Montaj işçiliği de fena değil. Bunlar iyi yönleri. Olumsuz durumlarla karşılaşırsak -ki inşallah kimse karşılaşmaz- onları da paylaşırız.Durum bu. Avensisçilerle paylaşmak istedim. Moderatörler başlığı görüp LPG başlığına taşıyabilir belki, ama bu başlık LPG den çok, avensis yakıt tüketimi ve lpg dönüşümünün fayda/maliyet analizi şeklinde değerlendirilmeli.
..Kitin markası nedir?
Çok teşekkür ederim Çetin Bey. Marka BRC.