Gönderen Konu: LPG cilerden olduk!  (Okunma sayısı 2930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
LPG cilerden olduk!
« : Mart 19, 2012, 17:08:21 »
Benzin fiyatlarının hızla artması neticesinde daha fazla dayanamayıp biz de aracımıza LPG taktırdık. Son zamlarla birlikte benzinin litresi 4,52 TL oldu. Depo da eski parayla yaklaşık çeyrek milyara dolar oldu. Bu ahval ve şerait altında -her ne kadar direnmeye çalışmışsak da-  daha fazla dayanamadık ve LPG dönüşümünde karar kıldık. Dönüşüm maliyeti olarak 1.500 TL+ruhsat giderleri şeklinde bir fiyat çıktı. İnşallah sorunsuz kullanırız ve kısa zamanda kendini amorti eder.
İlk ölçümlere göre göre; araç şehir dışı (110-120 km/saat kullanımla) 100 km'de 10 litre gaz yakmış. Yani Çorum'dan doldurulan depo, Yozgat'ta (102 Km) tekrar dolduruldu. 10,1 litre/29,5 TL harcamışız.
Lpg ECU sunun (beyin) , arabanın kendi ECU su ile entegre çalışması güzel. Yani yol bilgisayarında benzinde giderken gördüğünüz anlık tüketim değerlerini, lpg ye geçtiğinizde de görebiliyorsunuz. Bu çok iyi oldu. Açıkçası bunu bilmiyordum. Yakıt değerleri göz ve kulakla değil, araca bağlanan bigisayarla ölçülerek ayarlandı. Yakıt geçişleri hiç hissedilmiyor. Performans kaybı söz konusu değil. En azından hissedilir düzeyde değil.
Mühendisin ısrarla ince silindirik tankı tavsiye etmesine rağmen, simit tankı tercih ettik. Bagajda hiçbir görüntü kirliliği olmadı. Montaj işçiliği de fena değil. Bunlar iyi yönleri. Olumsuz durumlarla karşılaşırsak -ki inşallah kimse karşılaşmaz- onları da paylaşırız.
Durum bu. Avensisçilerle paylaşmak istedim. Moderatörler başlığı görüp LPG başlığına taşıyabilir belki, ama bu başlık LPG den çok, avensis yakıt tüketimi ve lpg dönüşümünün fayda/maliyet analizi şeklinde değerlendirilmeli.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Toyota Club Türkiye

LPG cilerden olduk!
« : Mart 19, 2012, 17:08:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG cilerden olduk!
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2012, 17:12:15 »
Hayırlı olsun. Benzin bu gece itibari ile 10 kuruş zam ile 4,62 TL olacak. Keşke LPG yi daha önce taktırsaymışsınız.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2012, 17:23:24 »
Hayırlı olsun Süleyman Bey. İnşallah sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2012, 17:33:29 »
Süleyman Bey hayırlı olsun sizle muhabbet ettiğimizde aklımdan geçmişti LPG'yi tavsiye edeyim dedim sonra muhabbet değişti :) iyi olmuş sevindim güle güle kullanın..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2012, 19:47:34 »
Hayırlı olsun Süleyman bey güle güle gazlayın :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2012, 14:10:46 »
Herkese teşekkür ediyorum.
Hayırlı olsun. Benzin bu gece itibari ile 10 kuruş zam ile 4,62 TL olacak. Keşke LPG yi daha önce taktırsaymışsınız.
Serkan Bey, araç benzinliyken kendimizce ''az biniyorum az yakıyor'' şeklinde  bir savunmamız vardı. Ancak, artık ''az binsek de az yakmıyor'' durumu söz konusu. O bakımdan geç kaldık biraz :)
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2012, 16:29:23 »
Herkese teşekkür ediyorum. Serkan Bey, araç benzinliyken kendimizce ''az biniyorum az yakıyor'' şeklinde  bir savunmamız vardı. Ancak, artık ''az binsek de az yakmıyor'' durumu söz konusu. O bakımdan geç kaldık biraz :)
süleyman bey öncelikle hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde binersiniz, ben geçensene (2008 model) avensis aldım arkadaşlar bu arabaya lpg taktırma yazık edersin dediler, ama dinlemedim bir hafta içinde lpg (lavato) taktırdım iyiki de taktırmışım hiç bir sorun yaşamadım
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Mart 20, 2012, 23:17:42 »
Benzin fiyatlarının hızla artması neticesinde daha fazla dayanamayıp biz de aracımıza LPG taktırdık. Son zamlarla birlikte benzinin litresi 4,52 TL oldu. Depo da eski parayla yaklaşık çeyrek milyara dolar oldu. Bu ahval ve şerait altında -her ne kadar direnmeye çalışmışsak da-  daha fazla dayanamadık ve LPG dönüşümünde karar kıldık. Dönüşüm maliyeti olarak 1.500 TL+ruhsat giderleri şeklinde bir fiyat çıktı. İnşallah sorunsuz kullanırız ve kısa zamanda kendini amorti eder.
İlk ölçümlere göre göre; araç şehir dışı (110-120 km/saat kullanımla) 100 km'de 10 litre gaz yakmış. Yani Çorum'dan doldurulan depo, Yozgat'ta (102 Km) tekrar dolduruldu. 10,1 litre/29,5 TL harcamışız.
Lpg ECU sunun (beyin) , arabanın kendi ECU su ile entegre çalışması güzel. Yani yol bilgisayarında benzinde giderken gördüğünüz anlık tüketim değerlerini, lpg ye geçtiğinizde de görebiliyorsunuz. Bu çok iyi oldu. Açıkçası bunu bilmiyordum. Yakıt değerleri göz ve kulakla değil, araca bağlanan bigisayarla ölçülerek ayarlandı. Yakıt geçişleri hiç hissedilmiyor. Performans kaybı söz konusu değil. En azından hissedilir düzeyde değil.
Mühendisin ısrarla ince silindirik tankı tavsiye etmesine rağmen, simit tankı tercih ettik. Bagajda hiçbir görüntü kirliliği olmadı. Montaj işçiliği de fena değil. Bunlar iyi yönleri. Olumsuz durumlarla karşılaşırsak -ki inşallah kimse karşılaşmaz- onları da paylaşırız.
Durum bu. Avensisçilerle paylaşmak istedim. Moderatörler başlığı görüp LPG başlığına taşıyabilir belki, ama bu başlık LPG den çok, avensis yakıt tüketimi ve lpg dönüşümünün fayda/maliyet analizi şeklinde değerlendirilmeli.

Aracınız D4 motor mu? yoksa 1.6 ya da 1.8 mi?
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2012, 23:57:13 »
1.6 süleyman beyin aracı.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2012, 23:59:44 »
LPG'cilerden olduk derken sanki attan inip eşşeğe binmiş gibi bir izlenim edindim nedense :D LPG kullanmak biz de istemezük amma Türkiye şartları hocam yapcak bi şşey yok :(
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2012, 08:04:36 »
Hayırlı olsun Süleyman Bey, sorunsuz bir şekilde kullanmanızı temenni ederim.
ayda yaklaşık 800-1000km yapıyorsanız eğer hiç bir zararınız olmaz 1-1,5 yıl içerisinde kendini amorti eder, sonrası kar. aracı satarken de değerini arttırır.
Kitin markası nedir?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 24, 2012, 15:18:25 »
..Kitin markası nedir?
Çok teşekkür ederim Çetin Bey. Marka BRC.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 24, 2012, 23:14:19 »
hayırlı uğurlu olsun, doğru karar vermişsiniz...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2012, 01:23:25 »
Çok teşekkür ederim Çetin Bey. Marka BRC.

Sakin kullanımla ş.arası yolda 8lt./100km'ye kadar düşebilir yakıt tüketiminiz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir alimden zalim, bir zalimden de alim doğar...
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 19, 2012, 11:13:44 »
hayırlı olsun güle güle kullanın.paranız cebinizde kalsın.yada aynı para ile iki kat gezin.ama kafama takılan birşey oldu.simit tank tercih ettim bagajda hiç bir görüntü kirliliği olmadı demişsiniz.haliyle insanın aklına aracın stepmesini nereye koyduğunuz geliyor? şahsen bende aracın stepmesi eğer yine bagaja konacaksa lpg tankının görüntüsünden daha kötü bir görüntü olduğunu düşünenlerdenim de.bir ikinci ihtimalde lpg nin ince tank ile bagajda paralel olması yakıt alırken arada sırada bagaja bişeyler koyup çıkarırken falan göstergeye gidiyor gözümüz.göstergede lpg düğmesinden daha detaylı daha hassas bilgi verdiği için arada bakmak işe yarıyor.ama tabi bu yazdıklarım tamamen zevk ve kullanım ile alakalı durumlar.tekrardan hayırlı olsun...
her şerde bir hayır vardır...

1997 toyota carina 2000 gli beyaz renk.manuel vites.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 19, 2012, 11:38:59 »
biz hakediyoruz bütün bunları çünkü benzine o kadar zam yapıldı 1 kişi bile protesto etmedi sadece benzine yapılsa gene iyi neyse siyaset yapmayı sevmem ama bu iktidar bu muhalefetler mecliste oldugu sürece benzin 10 tl de olsa hakediyoruz
!!!
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2012, 11:40:39 »
ayrıca lpg cilerden olduk konu başlığınız ayrımcılığa giriyor bu konuda gerekli uyarıların yapılması gerek gerçi formun hurda anlayışından gördük bişeyleri ama neyse
===Denenmiş Denenmez===