Gönderen Konu: Bir kaç problemim hakkıdna değerli görüşleriniz.  (Okunma sayısı 1229 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Herkese merhaba,      
Aşağıda linki bulunan tarzda 1999 1,6 terra special liftback aracım var, özellikle soğuklarda yaklaşık 4-5 dk. aracın önünden zırıltı sesi geliyor, araç ısınınca ses gidiyor. İlk anda aklıma gelen otamatik jikle sesi diye tahmin ettim ama jikle bu kadar ses çıkarmaz, daha sonra farkettimki yine soğuk havalarda direksiyonu sağa,sola çevirdiğimde aşırı zırıltı sesi geliyor muhtemelen direksiyon pompasından geldiğini düşünüyorum, ayrıca direksiyonum tam randımanlı çalışmıyor diğer araçlara göre sert. Bu tarz bir problem daha önce başına gelen varmı?      
Birde aracımın dört kapı fitillerinde yırtıklıklar var değiştirmeyi düşünüyorum yetkili servis dışında bulabilirmiyim, nette bayağı araştırdım ama bulamadım, normal terraların fitilleri uyarmı?      
"bu araçlarda egr sistemi varmı?
Sorularım fazla oldu ama deneyimli arkadaşların çok olması nedeniyle soruyorum; relantide ön camları ikisini biden kaldırıp tepede sıkıştırıp düğmelere basılı tutunca gösterge ışıkları hafif kararıyor, ayrıca ön kısımdan ses geliyor, arıza ne olabilir?
Aracım İngiliz yapımı."      
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1999-model-corolla-liftback-luna-special-75816597/detay      

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir kaç problemim hakkıdna değerli görüşleriniz.
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2012, 11:59:57 »
Abdullah bey,

Dışarıdaki fitiller aynı çapta olsa dahi, fitilin takıldığı yer aynı genişlikte olmayacağından çok kötü görüntü oluşur, yetkili servisten almak zorundasınız gibi, gittiğinizde Akü'nüzüde kontrol ettiriniz,

Egzost manifoldunun tek boğaza düştüğü yerde 2 adet yaylı civata ve içinde metal conta olan bir boğaz var, kontrol ettiriniz,

Direksiyon hidrolik seviyenizi kontrol ettiriniz, lastiklerinize 34psi basabilirsiniz,

Toyota benzinli motorlarda EGR yok,

Camlarınız kapandıktan sonra düğmeyi hala basılı tutmayınız, kesinlikle sağlıksız bir davranıştır.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Bir kaç problemim hakkıdna değerli görüşleriniz.
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2012, 12:44:11 »
bilgi için teşekkürler.