Gönderen Konu: Race Chip + Sprint Booster  (Okunma sayısı 137634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: Race Chip + Sprint Booster
« Yanıtla #400 : Nisan 03, 2012, 10:19:55 »
oooo Konu almış başını gitmiş :) aramıza yeni arkadaşta gelmiş :D
selamlar abi. valla konuyu dün gördüm dediğim gibi baştan sona kadar okudum kafama soru işareti olan konularıda sordum arkadaşlara sağolsunlar epey aydınlattılar sıra geldi cihazı taktırmaya kısmetsen ay sonu gidiyorum maaşı alınca :)
bu arada hanım ordulu her yaz geliriz orduya kısmetse gorusmek ısterım sızınle (bıraz uçarız :) )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Nisan 03, 2012, 10:19:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #401 : Nisan 03, 2012, 22:32:33 »
selamlar abi. valla konuyu dün gördüm dediğim gibi baştan sona kadar okudum kafama soru işareti olan konularıda sordum arkadaşlara sağolsunlar epey aydınlattılar sıra geldi cihazı taktırmaya kısmetsen ay sonu gidiyorum maaşı alınca :)
bu arada hanım ordulu her yaz geliriz orduya kısmetse gorusmek ısterım sızınle (bıraz uçarız :) )

Memnun olurum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #402 : Nisan 05, 2012, 19:18:31 »
Arkadaşlar 150. km de 1/4 ayarı check engine uyarısı verdi (aracı zorlamadım) bende d/4 ayarına çektim.
Check engine yazısıyla yola devam etseydim bir süre sonra söner miydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #403 : Nisan 05, 2012, 20:05:49 »
Arkadaşlar 150. km de 1/4 ayarı check engine uyarısı verdi (aracı zorlamadım) bende d/4 ayarına çektim.

Sercan bey check engine yazısıyla devam etseydiniz sönmezdi ben 10 km civarı öyle gittim bişe olmadı .

Ayar konusunda 2. podu 1 konumuna alın yoksa tekrardan arıza ışığını yakabilir ben 4/1 de kullanıyorum ve çok memnunum arıza ışığı falanda yakmadı 2. podu bence kurcalamayın çünkü ben nezaman kurcaladıysam arıza ışığı yandı benim ayarım 3/1 di o şekildede memnundum bugun 4/1 e aldım ve bu şekilde kullanacam bilginiz olsun .

Chipin kapağınıda kapatıp ulaşamayacağım bir yere montajını yaptım bidaha oynamamak için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #404 : Nisan 05, 2012, 20:50:17 »
sercan bende sadece e-4 ve f-b konumunda arıza ışığı yanmıyor,f-4 ,0-4 ,1-4, 2-4  hepsini denedim ama hepsindede yaktı, benim arabada performansın en iyi ,arıza ışığınında hiç yanmadığı konum e-4 oldu. tam tersini yaptım 5-e,  4-e,  sanki alt devirdeki performansı azaldı, araba gitmek istiyorda bişey mani oluyor gibi bir hisse kapıldım.e-4 de 1700 devirden 5000 devire kadar aynı iştahla gaz yiyor ve ivmeleniyor.
birde mahmutun dediği ayarları bir dene ,sizin motorlar 1.4 olduğu için yakın tepkiler verebilir,
ben  2.0 insignia dizel formundan  e-4   ayarını öğrendim ,bu ayar 2.0lar için gerçekten uygun konunmuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #405 : Nisan 05, 2012, 20:57:08 »
sercan bende sadece e-4 ve f-b konumunda arıza ışığı yanmıyor,f-4 ,0-4 ,1-4, 2-4  hepsini denedim ama hepsindede yaktı, benim arabada performansın en iyi ,arıza ışığınında hiç yanmadığı konum e-4 oldu. tam tersini yaptım 5-e,  4-e,  sanki alt devirdeki performansı azaldı, araba gitmek istiyorda birşey mani oluyor gibi bir hisse kapıldım.e-4 de 1700 devirden 5000 devire kadar aynı iştahla gaz yiyor ve ivmeleniyor.
birde mahmutun dediği ayarları bir dene ,sizin motorlar 1.4 olduğu için yakın tepkiler verebilir,
ben  2.0 insignia dizel formundan  e-4   ayarını öğrendim ,bu ayar 2.0lar için gerçekten uygun konunmuş .

Valla sağolun bu tür paylaşımlar olmasa insanı deli eder bu iş.
Bu arada benim ürünün kutusundan kullanım klavuzu ayrıca chipin üstünde de jumper yoktu. Jumper sadece prolardamı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #406 : Nisan 05, 2012, 21:00:12 »
Sercan bey check engine yazısıyla devam etseydiniz sönmezdi ben 10 km civarı öyle gittim birşe olmadı .

Ayar konusunda 2. podu 1 konumuna alın yoksa tekrardan arıza ışığını yakabilir ben 4/1 de kullanıyorum ve çok memnunum arıza ışığı falanda yakmadı 2. podu bence kurcalamayın çünkü ben nezaman kurcaladıysam arıza ışığı yandı benim ayarım 3/1 di o şekildede memnundum bugun 4/1 e aldım ve bu şekilde kullanacam bilginiz olsun .

Chipin kapağınıda kapatıp ulaşamayacağım bir yere montajını yaptım bidaha oynamamak için :)

Kademeli olarak mı 3/1 yaptınız yoksa chipi takar takmaz ilk ayarınız 3/1 miydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #407 : Nisan 05, 2012, 21:14:21 »
Kademeli olarak mı 3/1 yaptınız yoksa chipi takar takmaz ilk ayarınız 3/1 miydi

Sercan bey zaten ilk ayarları f/1 de geliyor ayarı siz direk 2/1 yapın sonra kademeli olarak 4/1 e çıkın .
Gerçi 4/1 de daha 30 km kullandım ama arıza ışığı yakacağını sanmıyorum arıza ışığı özellikle 2. pod oynandığı zaman yanıyor siz 2/1 e alın zaten 4/1 de arıza ışığı yanarsa ben burada paylaşırım sizde 4/1 i denemessiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #408 : Nisan 05, 2012, 21:16:04 »
Sercan bey diğer mesajınızı sonradan gördüm jumper benim cihazdada yok heralde sadece prolarda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #409 : Nisan 05, 2012, 21:50:08 »
Ben başka bir ürün buldum, bu ürün nasıl acaba.

https://www.tuningkit.de/tuningkit-angebot.php?modell=3572
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #410 : Nisan 05, 2012, 23:09:38 »
Ben başka bir ürün buldum, bu ürün nasıl acaba.

https://www.tuningkit.de/tuningkit-angebot.php?modell=3572

serkan bey amerikayı yeniden keşfetmeye inanın  gerek yok,benim 3 yıllık box tecrübem var ama racechip alanakadar hepsinin aynı mantıkla çalıştığını sanıyordum ,ucuz anolog boxların performansı race chiple aynı ama dip gazlarda arabaya simsiyah duman attırıyor ,piyasada bunlardan yüzlerce farklı markada olanları var ,hatta türkler bile yapmaya başladı.race chipte duman olayı hiç yok  ,denenmiş bir ürünü almak herzaman daha iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #411 : Nisan 05, 2012, 23:20:44 »
  Yaklaşık 10 gün önce bende Mehmet Gazihan ustanın yazılımından c5'ime yaptırdım ; Performans hissedilir derece arttı tüm viteslerde depar arttı.
               Chip'i yaptırdığım gün aracımın ilk bakımını yaptırdım bakımdanmıdır chip'ten mi bilmiyorum yakıtta düşme oldu.
               Otobanda bi olay gerçekleşene kadar her şeyden memnundum Otobanda yokuş aşağı araç hız kesmeden tıkanmadan hız alıyordu 218-220.. derken ''eksoz emisyon sistemi arızalı'' diye arıza uyarısı çıktı araba birden yavaşladı kendini korumaya aldı sanırım, bi yerde durdum 5-10 dk bekledim performansı geri eski haline geldi ama arızayı hala veriyordu chip'i yaptırdığım yere götürdüm işim olduğu için arabayı bırakıp gittim geldiğimde arızayı silmişler programa resetmi ne atmışlar, şu anda arabada arıza yok performansıda iyi yakıtta iyi ama aracın sorunu hala devam ediyormu tamamen çözüldümü tam bir bilgim yok :blink: Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar varsa bana bilgi verirlerse sevinirim

http://www.citroenturk.com/forums/index.php?topic=262.165

box mı ,chip tuning mi diye düşünen arkadaşlar ,  motorun korumaya girme olayı mehmet gazihanın yaptığı chiptuningli c5 de bile oluyor ,yani chip tuningde sütten çıkmış akkaşık değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #412 : Nisan 05, 2012, 23:25:27 »
serkan bey amerikayı yeniden keşfetmeye inanın  gerek yok,benim 3 yıllık box tecrübem var ama racechip alanakadar hepsinin aynı mantıkla çalıştığını sanıyordum ,ucuz anolog boxların performansı race chiple aynı ama dip gazlarda arabaya simsiyah duman attırıyor ,piyasada bunlardan yüzlerce farklı markada olanları var ,hatta türkler bile yapmaya başladı.race chipte duman olayı hiç yok  ,denenmiş bir ürünü almak herzaman daha iyidir.
Ahmet abi peki bu race chipin duman atmamasının sebebi nedir sadece dijital olması mı ?
Bir çok box kullanıcısı dediğiniz gibi duman konusunda şikayetçi fakat race chipte kesinlikle aracın orjinali nasılsa race chip takılmış halide öyle .

Bu arada Sercan bey 4/1 de 20 km daha yol gittim aracıda bilerek birazcık sıkıştırdım arıza lambam yanmadı ve araba canavar oldu diyebilirim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #413 : Nisan 05, 2012, 23:39:46 »
Ahmet abi peki bu race chipin duman atmamasının sebebi nedir sadece dijital olması mı ?
Bir çok box kullanıcısı dediğiniz gibi duman konusunda şikayetçi fakat race chipte kesinlikle aracın orjinali nasılsa race chip takılmış halide öyle .

Bu arada Sercan bey 4/1 de 20 km daha yol gittim aracıda bilerek birazcık sıkıştırdım arıza lambam yanmadı ve araba canavar oldu diyebilirim . :)
anolog boxlar motora her devirde ,aynı oranda mazot  pompalıyormuş,düşük devirlerde dip gaz yapıldığı zaman araba fazla gelen mazotu yakamıyor ve siyah duman olarak atıyormuş,
race chip içinde arabanın devrini sürekli hesaplayıp,hangi devirde ne kadar mazot pompalanacağını hesaplayan atmel işlemcisi ve bunu uygulayan programı var ,yani her devirde farklı miktarda mazot pompalıyor,bu sayede düşük devirlerde araba siyah duman atmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #414 : Nisan 06, 2012, 09:40:57 »
anolog boxlar motora her devirde ,aynı oranda mazot  pompalıyormuş,düşük devirlerde dip gaz yapıldığı zaman araba fazla gelen mazotu yakamıyor ve siyah duman olarak atıyormuş,
race chip içinde arabanın devrini sürekli hesaplayıp,hangi devirde ne kadar mazot pompalanacağını hesaplayan atmel işlemcisi ve bunu uygulayan programı var ,yani her devirde farklı miktarda mazot pompalıyor,bu sayede düşük devirlerde araba siyah duman atmıyor.

Anladım Ahmet abi bilgilendirme içinde teşekkürler .
Bu aynı zamanda araca daha az hasar demektir çünkü sürekli fazla mazot özellikle dpf filtresi olan araçlarda dpf filtresini tıkanmasına yol açar diğer yandan fazla kurum oluşumunada neden olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Nisan 06, 2012, 19:31:21 »
Az kaldı Mahmut Abdurrahman abine yetişiyorsun :D
Aracı hangi devirde ve hangi viteste ne kadar süre zorladın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #416 : Nisan 06, 2012, 19:45:47 »
Az kaldı Mahmut Abdurrahman abine yetişiyorsun :D
Aracı hangi devirde ve hangi viteste ne kadar süre zorladın

Abi bugün 4700 devire kadar istemeyerek zorladım normalde 3000 bilemedin 3500 deviri geçmem .

Normal kullanımımda ise 2500 devirde bir üst vitese geçerim .

4/1 de 70 km den fazla oldu arıza ışığı yanmadı işallah yanmaz çünkü 3/1 e çekmek istemiyorum zaten chipin kapağınıda kapatıp ulaşılması zor bir yere montajını yapmıştım . :)

Yakıt ise bugün yarım deponun bir üstündeki çizgi söndü ve tam yarım depo oldu ve 500 km den fazla yol yaptım net olarak hatırlamıyorum fakat 500 km nin üstünde oldu birazdan bakarım net km ye . Bunun 170 km si şehirler arası geri kalanı şehir içi ve klima sürekli açık şekilde kullanıldı . Bilgisayarda ortalamam 5.4 gözüküyor pazar günü tekrardan fulleyebilirim ozaman bilgisayarın yanılıp yanılmadığınıda öğreneceğiz .

Bu arada abi bana özelden mesaj atıyorlar race chip için aramıza yeni arkadaşlar katılacak gibi . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #417 : Nisan 06, 2012, 19:52:03 »
Abi bugün 4700 devire kadar istemeyerek zorladım normalde 3000 bilemedin 3500 deviri geçmem .

Normal kullanımımda ise 2500 devirde bir üst vitese geçerim .

4/1 de 70 km den fazla oldu arıza ışığı yanmadı işallah yanmaz çünkü 3/1 e çekmek istemiyorum zaten chipin kapağınıda kapatıp ulaşılması zor bir yere montajını yapmıştım . :)

Yakıt ise bugün yarım deponun bir üstündeki çizgi söndü ve tam yarım depo oldu ve 500 km den fazla yol yaptım net olarak hatırlamıyorum fakat 500 km nin üstünde oldu birazdan bakarım net km ye . Bunun 170 km si şehirler arası geri kalanı şehir içi ve klima sürekli açık şekilde kullanıldı . Bilgisayarda ortalamam 5.4 gözüküyor pazar günü tekrardan fulleyebilirim ozaman bilgisayarın yanılıp yanılmadığınıda öğreneceğiz .

Bu arada abi bana özelden mesaj atıyorlar race chip için aramıza yeni arkadaşlar katılacak gibi . :)

^Sen sana gelen mesajları biliyorsun :D üç arkadaşla da ben irtibata geçiyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #418 : Nisan 06, 2012, 20:04:16 »
^Sen sana gelen mesajları biliyorsun :D üç arkadaşla da ben irtibata geçiyorum :D

Abi desene benim sprint boosteri acil almam lazım . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Nisan 06, 2012, 20:15:53 »
Abi desene benim sprint boosteri acil almam lazım . :D

Bencede ne kaybettiğini bilmiyorsun :D