0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
..... race chipde böyle bir durum yok, adamlar açıkça devrenin resmini koyuyorlar .sizden ricam bu boxın içini gösteren resimide buraya koyarmısınız
Ahmet bey ,Race chip in verdiği bir devre şeması varsa yollayabilirmisiniz , incelemek isterim...
Mahmut sende son durum ne ? en son ayarlar kaçta ? memnunmusunuz ( baban dahil ) ?
Abi bugün servise bakıma gittim gitmeden önce çıkardım geri geldiğimde taktım ayarlar en sonki gibi 2/1 de arttırmayı düşünmüyorum bu şekilde çok memnunum ne siyah duman var ne arıza lambası yakma vs. bide sprint booster alıp taktım mı süper olacak . Babam arabayı kullanmadığı için kendisi açısından birşey farketmedi .
Harika boxu çıkarttığında nasıldı araba gidiyormuydu
Abi attan inip eşeğe binmiş gibi oldum
Yakında bütün Aurisler chip oluıcak vesselam.
İnşalah Sercan abi Chipi aldığınız zaman ilk diğeceğiniz şey ben şimdiye kadar nerdeydim olacak inanın araba 1 vites büyüyor benim araba daha önce 2 de çok iyi ivmelenirdi 3 te idare ederdi 4 5 6 da ise nazlana nazlana giderdi şimdi 2 de yaptığını 3 te rahat yapıyor 4. vites eski 3 gibi oldu . Bunlara rağmen yakıt tüketimimde normal kullanımda düştü ve tekrardan söylüyorum çünkü çoğu kişinin box un siyah duman arttırdığını söylüyor kesinlikle siyah duman atmıyor araba ve çalışma sesinde ufacık bir değişiklik yok uzun vadede sorun çıkartmassa eğer ki çıkartacağını sanmıyorum herkesin alıp kullanması gereken birşey üstelik aracınızı değiştirdiğiniz zaman sadece kablo seti alarak yeni aracınızdada kullanabileceksiniz eğer alacağınız araçta dizel ise .
Mahmutcum söylediklerine katılarak şunlarıda eklemek isterim.Chip takıldığında insanlar aynı şekilde yakıtında artacağını söylüyor bu çok yanlış bir deyim aksine daha az yakar fakat,kişiler Chip i takınca araçta performans artınca daha çok basası geliyor ve bu da yakıtı etkiliyor burda chipin fazla yakmasıyla alakalı bir durum yok.Diyelimki yakıtı umursamadan bastıkça bastılar, bu da motoru yorarak siyah duman vs vs sorunları beraberinde getirir yani benim mantığıma göre her şey kullanmakla alakalı.
Sercan abi zaten chip olsun olmasın sürekli basarak kullanırsak bu sorunlarla eni sonu yine karşılaşırız ama dediğiniz gibi chipi takanların çoğu basa basa yüksek devirlerde kullandığı için şikayetçi olabiliyorlar .Yani kısaca kullanmasını bilene çok güzel birşey ayağınızın altında gerektiği zaman kullanabileceğiniz 10-15 bg fazla güç bulanmasının neresi kötü olabilir .
Tabiki ama chipli araba ile normal bir aracı basarak kullandıığında fark çıkar ortaya chipli daha çok zarar görür.Yedekte bir fazla bg bulundurmak gerekir.
Valla dünden beri okuyorum bu konuyu yine race chip duygularım kabardı Race chip ile pro arasında değer olarakRaceChip RaceChip Pro Tuning Fark Tuning Fark Performans 66kW 83kW +26% 85kW +29% Performans 90PS 113PS +26% 116PS +29% 268Nm +31% 281Nm +37% şeklinde gözüküyor. Baktığımızda 3PS performans, 13NM tork farkı var. Fiyat olarakta neredeyse 2 kat fark var.İkisinin arasında başka bir fark daha var mı? Yoksa da 2 kat fazladan ödemek mantıklı mı?
işlemci farkı değer farklarından dolayı olabilir...