Gönderen Konu: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?  (Okunma sayısı 38435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?
« Yanıtla #80 : Mart 01, 2012, 22:06:48 »
Taylan'cım 20 senelik aracı alan artık bu işin C sine D sine bakmaz alır yada almaz.

valla bakıyorlar abı benım bır tanıdıgım 8.500 liraya corona satıyor 93 model yuzune bakan yok 98 gli specıal corolladan daha fazla donanım var ama en bos 93 corolla bugun 9-10 bine rahat musterı buluyor  :wacko:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 01, 2012, 22:06:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 01, 2012, 22:13:19 »
Öyle yada böyle yollarda görebiliyoruz,anlatmak istediğim bakalım Superb i görecekmiyiz?Anlatmak isteğim asıl durum bu..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #82 : Mart 01, 2012, 22:22:23 »
Öyle yada böyle yollarda görebiliyoruz,anlatmak istediğim bakalım Superb i görecekmiyiz?Anlatmak isteğim asıl durum bu..

Görürüz bence Can abi yaa vw passat kötü araçmı ama 20 yaşın altındakıler piyasada yok gıbı neden o zamanlar ya sıparısle geliyormus o araba yada yurt dısında yaşayanlar yanında getirdiğinden pek piyasada bulunmuyormuş  parça talebıde az oldugundan parçası yok yada çok pahalı o yuzden bugun piyasada 20 yas altı passat nadır gorunur çoğu para yapmaz hurdacılar sonu aslında üstünde çokta güzel td dızel motor vardır bır aracı ayakta tutan parçası bol bulunması servisi bol bulunmasıdır skoda'da bunu yavaş yavaş başarıyor cunku arkasında vw  var vw var olduğu sürece skoda'da var olur bence şuan skoda sırf eskı ünvanı yüzünden kötüleniyor bence vw sırf alaman tankı  ünvanı var diye onun şişirilmiş ismine para vermeden vw binmenin en iyi alternatifi skodadır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mart 01, 2012, 22:32:10 »
Sadece benim fikrim bu yönde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #84 : Mart 01, 2012, 22:33:57 »
Sadece benim fikrim bu yönde.

Tabi Abicim herkezin fikri aynı yönde olsa bu işte bir yanlışlık olurdu :) bu arada bende'de ne pis vw gıcıklığı varmış yahu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #85 : Mart 01, 2012, 22:36:55 »
Superb'nin tarihçesine bir bakar mısın? ilk kaç yılında üretilmiş. 2001 den beri yollarda gördüğümüz superb atasının yeniden yorumlanmış halidir.

Bu araçların arasında yok ancak ben F30 kasa 320d yi tercih ederdim.  320d yoksa Passat'ı tercih ederdim. Avensis'te son tercihim olurdu. Ön farları amerikan kamyonlarına benzediği için irrite oluyorum. Zevkler ve renkler işte...
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 01, 2012, 23:06:50 »
 Tekin bey, ikimiz de doğru yaklaşmışız demek ki. Hem sedan, hem liftback forma sahip SuperB.

C serisi Mercedes'in bir de performansa yönelik olanı var ki, dehşet.

Kimi araçlar, ülkelerde bölgelerin gelir grubuna göre de belli yaşlarda, belli yerlere doğru hareket eder. Bugün Abd'de 2. ele düşmüş bir çok Lexus Türki ülkelere transfer oluyor. Bu, Lexus'un Abd'de beğenilmediği ya da yollarda kalmayacağı anlamına gelmez. Mesla Murat 124 eskiden ülke genelinde ve sıkça görülürken, bir ara Antalya'ya hepsi toplanmış gibiydi.

Bu arada Sağlamlık ile Dayanıklılığı karıştırmamak lazım arkadaşlar. Mehmet Ali yöneticimiz bu konuda güzel bir açıklama yapmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mart 02, 2012, 06:35:33 »
Görürüz bence Can abi yaa vw passat kötü araçmı ama 20 yaşın altındakıler piyasada yok gıbı neden o zamanlar ya sıparısle geliyormus o araba yada yurt dısında yaşayanlar yanında getirdiğinden pek piyasada bulunmuyormuş  parça talebıde az oldugundan parçası yok yada çok pahalı o yuzden bugun piyasada 20 yas altı passat nadır gorunur çoğu para yapmaz hurdacılar sonu aslında üstünde çokta güzel td dızel motor vardır bır aracı ayakta tutan parçası bol bulunması servisi bol bulunmasıdır skoda'da bunu yavaş yavaş başarıyor cunku arkasında vw  var vw var olduğu sürece skoda'da var olur bence şuan skoda sırf eskı ünvanı yüzünden kötüleniyor bence vw sırf alaman tankı  ünvanı var diye onun şişirilmiş ismine para vermeden vw binmenin en iyi alternatifi skodadır

Skoda'nın VW alternatifi olduğuna katılıyorum...Mesela ben Jetta beğenirdim ki dış görünüşünü hala beğenirim,ama çok uçuk fiyatları var özellikle dizellerin..o paraya D sınıfı Superb alıyorsun Skoda'da
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 02, 2012, 08:51:16 »
Yukarda hiç bir yerde Corolla ile kalite konusunda karşılaştırma yapmadım. (Kullandığım araçlar imza bölümümdedir)
Tekin Bey sizden alıntı yapmış olmam tüm sözlerim sizedir anlamına gelmiş.Bu duruma biraz daha dikkat ederim.
C 200k kullanıyorum ve performans evet ama diğer konularda aynı fikirde olduğumu zaten Hakan Beyin yorumuna katılarak belirtmiştim.Gönlüm Camry den yana idi hatta baya uğraştım ama mercedes de karar kılmıştım ve değiştirirsem E200 k olur.Zira o basıklık E sersinde yok.
1990 model BMW 5 serileri Mercedes E serileri hatta 1990 Corolla bile ciddi alıcı buluyor bakaım 20 sene sonra suberb diye bir araba kalıcak mı?
20 sene sonra 60 yaşında olacağım o zaman zaten ben bu arabaya binmem ki :)
Şimdi arkadaşlar latife (şaka) bir yana sanayideki gelişmeleri dönemsel ele almalıyız.Mesela abim de hala 1963 model impala var ve ferrariye değişmez.Babamızın aracı olması,Annemin o araçla gelin gelmesi manevi taraf ama diğer tarafta ımpalanın yolda giderken yaylanmasını hiç bir araçta bulamayız.Sağlamlık konusunda eskiden resmen adamalar tank yapmış.Yapmışlar ama bu defa kazalarda ölüm oranları inanılmaz yüksek idi.Şimdi yaşam mahalli ön plana alınır.Aracın dağılması değil içindekilerin hayatta kalmasına önem verilir.
Aklıma geldi konu ile ilgi bir anımı paylaşmak istiyorum.Rahmet Dedem ve Babam şehir merkesinden uzak bir noktada mola veriyorlar....Araca döndüklerinde bir tıkırtı geliyor ve arabayı durdurmak zorunda kalıyorlar.Aradan 30 dakika geçtikten sonra 1,5 metrelik bir tel ile bağlayarak yola devam ediyorlar.İmpalanın gaz teli kopmuş.
Yani yüksek teknoloji insan müdahalesini minimum kılar.Klasik araba sevenleri çeken nokta işte burada yatar.Adama arabasıyla oynamak ister.Siler,sever,yarenlik eder.Neyse fazla dağıldım :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mart 02, 2012, 09:04:09 »
Peugeot 508
fiyat performans:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mart 02, 2012, 09:26:11 »
Arkadaşlar gidin istediğiniz Skoda'yı alın ben tutmayım sizi.Yorum dediniz sadece yorum yazdık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mart 02, 2012, 18:10:00 »
superb çok da uzun vadede alınacak bir araba gibi gelmiyor bana..sanki 8-10 sene binilince tüm albenisini yitirecek gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Mart 02, 2012, 18:13:00 »
Arkadaşlar gidin istediğiniz Skoda'yı alın ben tutmayım sizi.Yorum dediniz sadece yorum yazdık...
Bu alınganlık niye Can ? İsteyen istediğini ve gücünün yetttiğini alır.Elbete yorum yapacaksın ve katılan olmadığı gibi katılmayan da olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 02, 2012, 18:20:43 »
Herhangi bir alınganlık yok ,ben fikrimi yazdım tabiki de insanlar ne almaları gerektiğinde özgürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Mart 02, 2012, 18:21:54 »
Herhangi bir alınganlık yok ,ben fikrimi yazdım tabiki de insanlar ne almaları gerektiğinde özgürler.
Buna sevindim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mart 02, 2012, 18:23:33 »
superb çok da uzun vadede alınacak bir araba gibi gelmiyor bana..sanki 8-10 sene binilince tüm albenisini yitirecek gibi..
Demek istediğim şeylerden bir taneside bu Bahadır bey ama şimdi denilecek ki hangi araba 10 sene sonra albenisi olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mart 02, 2012, 18:27:15 »

Bahadır bey,

Klasikleşmiş otomobil tasarım ve dizaynlarına dikkatlice bakınız, hiç biri çok modern (özellikle italyan binekleri gibi) yada 2CV gibi çirkin değiller, oldukça sade ve hatta al benisi olmayan modellere sahipler, bu açıklamayı yaparken SuperB gelecekte klasik olacak demek istemiyorum, zaten bunu o gün geldiğinde ancak anlayabiliriz, kendi otomobilimi alırken bile ön far gurubunu beğenmemiştim ve halada beğenmiyorum ama kalitesi, ekonomisi ve sorunsuzluğu beni fazlasıyla memnun ediyor.

Fiyat, tüketim ve donanım konularına öncelik verip sonrada dış görüntüye geçerseniz, uzun yıllar mutlu bir şekilde beraberlik yaşayabilirsiniz, konumuz uzun yıllar ise, zaten bütün araçlar o kadar yıl sonra çokta para etmemektedir.   
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mart 02, 2012, 18:32:23 »
Tekin Bey,
Söylediklerinize katılıyorum. Bence araç alırken mantıklı düşünmek duyguları fazla hesaba katmamak gerekiyor. Ben şu anda kullandığım Megane HB aracımı 2004 yılında alırken fazla duygusal davrandım.Gelecekte ne olur,acaba sağlam mıdır falan diye hiç düşünmedim ve sonuç ortada..Neresini tutsam elimde kalıyor.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
« Yanıtla #98 : Mart 02, 2012, 18:34:15 »
Demek istediğim şeylerden bir taneside bu Bahadır bey ama şimdi denilecek ki hangi araba 10 sene sonra albenisi olacak.

Toyotanın var işte can abi. benim konu ile ilgili ilk mesajlarımda yazdıklarımın benzerlerini tekrar etmek istiyorum. Araca albeni katan nedir? Sağlamlık ve satış kolaylığı. Bunun dışında sokağa atacağı 50 000 tl si olmayan kimse gidipte toyota dışında ki markaları almıyor. Gerçek bu!

Herkes araç alırken elbet satacağı zamanı düşünür ve acaba satılır mı diye bir bakar ve ona göre alır. Yoksa piyasada kıyamet gibi superb var ve korkunç kayıplarla satılıyorlar.

Zaten satarken başına geleceği düşünmeyen herkes toyota dışında ki markaları seçiyor :) Şimdi söyleyeceklerimi bir vaka analizi olarak düşünebilirsiniz. 1 haftadır aracım ilanda ve takasa açık. Kaç tane passat sahibi oldu ben sayamadım takasa girmek isteyen. Tabi passatın bu segmentte bir üstünlüğü var piyasada. Bunun sebebide motor seçenekleri. Aynı motor seçeneklerini toyota sunsa passattan eser kalmaz piyasada.

Ben değerlendirmeleri piyasanın gerçeklerine göre yaptığıma inanıyorum.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mart 02, 2012, 18:51:38 »
Murat bey çok güzel açıklamışsınız benim demek istediğim bu idi.Bir arkadaşımız dünya kadar para verip bir araç alacak inanın zarar ederse kendim zarar etmiş gibi üzülürüm.