Gönderen Konu: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?  (Okunma sayısı 38003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi D Sınıfını Alırsınız ?
« Yanıtla #60 : Mart 01, 2012, 10:07:28 »
Skoda'yı başlarda beğeniyordum ama arabada bir eksiklik var..ayrıca fazla büyük..yani hantal görünüyor..arka tarafı en kötü yanı zaten..onun yanında avensis baya bir araba gibi duruyor :)
Superb tasarım olarak limuzin şenklinde tasarlanmış.Araka görünüşü evet daha iyi olabilirdi.Aynı durum mondeo için geçerli.Bizim mahalle delikanlılarının değimi ile -önler güzel ama arkalar ıh ıh - 
Superb de özellikle arka koltuk çok rahat.Araca binip inme sırasında uzun boyluda olsanız çok rahat binebiliyorsunuz.
Bu sınıfta araç alacak kişiye benimde önerim şu: Maddi imlankanlar elveriyorsa mercedes E200 kompresör. Tercih meselesi ama 100 bin verip sıfır avensis yada superb alacağıma aynı para ile 2008 model mercedes alırım.Ama mesele arabayı almakla bitmiyor farkındayım.EEEe gülü seven gidip babasından ister.Yapacak birşey yok :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 01, 2012, 10:07:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 01, 2012, 10:16:04 »
Keşke yorum yaparken şöyle bir ugyulama başlatsaydık... Örneğin ben X aracı diyorum bir sonra ki X diyen +2 deseydi....

Pek hoşlanmıyorum çünkü bu durumdan 50küsür oy var şurada yorum yapan yani neden herhangi bir aracı seçtiğini söyleyen on farklı kişi vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Mart 01, 2012, 10:26:53 »
Keşke yorum yaparken şöyle bir ugyulama başlatsaydık... Örneğin ben X aracı diyorum bir sonra ki X diyen +2 deseydi....

Pek hoşlanmıyorum çünkü bu durumdan 50küsür oy var şurada yorum yapan yani neden herhangi bir aracı seçtiğini söyleyen on farklı kişi vardır...
+41

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 01, 2012, 10:28:29 »
Güncel Avensis'in tek eleştirebileceğim yanı iç mekanının siyah olmasıdır.Açık renk alternatifi zannedersem üst motorlu versiyonlarında var.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 01, 2012, 15:56:21 »
 Ahmet Can, ben de sana katılıyorum. Bunun yanında; yorumlar gerçekten çok kaliteli. Her yorum, işin eğrisimi de, doğrusunu da, öznel zevkleri de, saygı içerisinde içermekte. Gerçek otomobil severler olduğumuz bir şekilde daha kanıtlanmış oluyor böylece.
 Son kasa Mercedes C 220 dizeller ikinci elde ne kadar acaba? Onlarda çok tuttu ve hoş araçlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 01, 2012, 18:59:30 »
mondeo falan derken ankette passat öne geçmiş :) bir karşılaştırmada da vw araçları birinci çıkmasın be kardeşim..

Türkye'de D segmentinde en fazla satan araç passat, anormal bir durum yok.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 01, 2012, 19:15:17 »
Anketi başlatan kişi olarak ben de Avensi'e oy verdim..1-0 galip başladık ama şu anda fark yiyiyoruz yani :) bence bu seçenekler arasında sağlamlık,2.el,ferahlık ve dış görünüş ve fiyat bakımından en mantıklı seçenek..Superb çok geniş,makam arabası gibi ama sağlam mı,ve 2. eli de pek yok,passat pahalı,bakımları da pahalıymış,ama müthiş bir piyasası var..508 çok güzel görünüyor ama Fransızlara karşı antipatim var..Sağlam olduklarını düşünmüyorum..Insignia çok şık..ama arka bölüm ferah değil ve çok benzin yakar,dizeli de bana göre pahalı..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 01, 2012, 19:34:50 »
Bu arada Avensis'de indirim yapmış Toyota..55900 olmuş sıfır kampanyalı fiyatı..2000 tl indirim..Ah be keşke şimdi alabiliyor olsaydım..İnşallah yazın da yapar böyle indirimler :)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 01, 2012, 19:48:37 »
Anketi başlatan kişi olarak ben de Avensi'e oy verdim..1-0 galip başladık ama şu anda fark yiyiyoruz yani :) bence bu seçenekler arasında sağlamlık,2.el,ferahlık ve dış görünüş ve fiyat bakımından en mantıklı seçenek..Superb çok geniş,makam arabası gibi ama sağlam mı,ve 2. eli de pek yok,passat pahalı,bakımları da pahalıymış,ama müthiş bir piyasası var..508 çok güzel görünüyor ama Fransızlara karşı antipatim var..Sağlam olduklarını düşünmüyorum..Insignia çok şık..ama arka bölüm ferah değil ve çok benzin yakar,dizeli de bana göre pahalı..

Bahadır bey,

Passata oy verenlerin çoğu benim Porsche'ye oy vermem gibi bir durum galiba,
SuperB'in en büyük avantajlarından biri, aynı zamanda Liftback olması, arka koltuklar yatırılınca çok büyük hacimli cisimleri kolayca yerleştirebilmeniz, o nedenle iç kısımda kısıtlama olmasın diye tavan biraz daha arkaya doğru uzun tutulmuş, ve uzun süreli kullanmayı düşünüyorsanız pek ikinci el konularına girmeyin, zaten otomobil alındığında 1-0 yenik başlanılan bir ayakkabıdır. Amcamda Fabia var, bende çok kullandım, Polodan kötü bir araç değil.

Insignia; 2. el pazarındaki adedi sıfır araç sayısından fazla, sebebini iyi araştırmak lazım,

Araç sayısı bu kadar çok değilken bile, ben oyumu Avensisten yana kullanmıştım, tekrar oy kullanma hakkım olsa yine Avensisten yana kullanırdım, yada Mercedes E (Mercedes C Corolladan küçük ve rahatsızdır, 1500km yaptığım için iyi biliyorum).
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 01, 2012, 20:32:16 »
 Yanlış bilgilenme olmasın, SuperB sedan bir araçtır.
 Ben, Mercedes'in mühendisliğini gerçekten ayrı bir yere koyarım. C serisi belki sınıfında büyüklerden değil ama Corolla ile konfor ve kalite konusunda kıyaslamak, heleki 220 Cdi motoru(2.0lt dizel diye hatırlıyorum) bence çok makul olmaz. Tabi her görüşe de saygı duyarım. Ben kendi adıma D segmentinde Mercedes'i ayrı yere koyarım. Tabi E segmentinde de.
 Ayrıca araçlar aynı zamanda bir prestij unsurudur. Bu konuda Almanların iyi bir politika çizdiği ortada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Mart 01, 2012, 20:55:47 »
 Ben, Mercedes'in mühendisliğini gerçekten ayrı bir yere koyarım. C serisi belki sınıfında büyüklerden değil ama Corolla ile konfor ve kalite konusunda kıyaslamak, heleki 220 Cdi motoru(2.0lt dizel diye hatırlıyorum) bence çok makul olmaz. Tabi her görüşe de saygı duyarım. Ben kendi adıma D segmentinde Mercedes'i ayrı yere koyarım. Tabi E segmentinde de.
 Ayrıca araçlar aynı zamanda bir prestij unsurudur. Bu konuda Almanların iyi bir politika çizdiği ortada.

Hakan bey, SuperB'e aynı zamanda Liftback dememin sebebi, arka camla beraber açılan bagaj kapağıdır, yoksa beraber açılmıyor mu?

Mercedes C 'nin kalite konusunda sorunu yok ama iç yükseklik kesinlikle uzun boylular için uygun değil, ne yaparsanız yapın uygun oturma pozisyonu oluşamıyor, ya kafanız tavana değiyor, yada bacaklarınız havada kalıyor, bacaklar uzun yolculuklarda uyuşuyor, 220 diesel motor için elbette şikayet edecek bir durum yok, ama 1.6 diye satılanlar malesef tükettikleri yakıt kadar düşük süratlerde performans sergileyemiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Mart 01, 2012, 20:58:39 »
Superb çok geniş,makam arabası gibi ama sağlam mı,ve 2. eli de pek yok
Sağlam mı sorusuna bence % 100 cevap veremeyiz.Çünkü neye göre ve hangi duruma göre sorusu gelir ardından.Şimdilik Ncap testlerini baz almak lazım.Birde şöyle bir tavsiyem olacak.Almayı plandığınız aracın yetkili servisine gidiniz ve kazalı araçları inceleyiniz.Bir kaç servis gezmekte fayda var.Bu size % 95 cevap olacaktır.2.el konusunda arkadaşların dediği gibi sıfır alınca 1 -0 yenik başlarsınız.
Bu arada bu konu için size teşekkür etmek isterim zira geyik yapmaktan sıkılmıştım.Eve dönmüş gibiyim :)))

Aynı zamanda hem skoda hem mercedes kullanıcısıyım.Mercedes konusunda Hakan aynı fikirdeyiz.C200 kompresör ile corolla elegantı kıyaslamak bence de haksız rekabet olur.Ama mercedes i kendi içinde kıyaslarsak E serisi konforu ön plana çıkarırken C serisi sportipliği ortaya çıkarır  S serisi ise bunları birleştirir. AMG ise bende karın agrısı yapar :)
SuperB barındırdığı tweendoor özelliği ile hem sedan hem liftback gurubuna dahil edilebilir.Ama segment olarak kendisini sedan olarak lanse eder.Oyum hala superB ye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 01, 2012, 21:00:29 »
Hakan bey, SuperB'e aynı zamanda Liftback dememin sebebi, arka camla beraber açılan bagaj kapağıdır, yoksa beraber açılmıyor mu?

Mercedes C 'nin kalite konusunda sorunu yok ama iç yükseklik kesinlikle uzun boylular için uygun değil, ne yaparsanız yapın uygun oturma pozisyonu oluşamıyor, ya kafanız tavana değiyor, yada bacaklarınız havada kalıyor, bacaklar uzun yolculuklarda uyuşuyor, 220 diesel motor için elbette şikayet edecek bir durum yok, ama 1.6 diye satılanlar malesef tükettikleri yakıt kadar düşük süratlerde performans sergileyemiyorlar.
Tekin abi suberbin bağaj kapağına hastayım istersen camla beraber açılıyor istersen sadece sedandaki gibi açılyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Mart 01, 2012, 21:01:53 »

tweendoor dedikleri sistem evet arka cam istenirse tek parça olarak açlılabiliyor.Patenti skodaya aittir.
C serisi konusunda hemfikiriz Tekin bey.Corollada arka koltukta çok daha rahattım.Genişlik olarak kesinlikle corolla c den daha geniş ve ferah.Ama diger konularda kıyaslama yapamayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 01, 2012, 21:09:52 »
c serisi zaten  mercedes in D segmentin deki bir modeli. C serisi tasarımı çok güzel bir araba ama mercedes in yıllardan beri ileri gelmiş konfor ve rahatlık imajının çok dışında basit bir araç gibi gelmiştir gözüme.Sanki mercedes ten farklı bir araç gibi geldi hep gözüme yinede şahane çizgileri olan bir araç .sanki bmw nin 3 serisine rakip olmak için konfordan kısılmışta sporluğa önem verilmiş gibi.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Mart 01, 2012, 21:19:40 »
tweendoor dedikleri sistem evet arka cam istenirse tek parça olarak açlılabiliyor.Patenti skodaya aittir.
C serisi konusunda hemfikiriz Tekin bey.Corollada arka koltukta çok daha rahattım.Genişlik olarak kesinlikle corolla c den daha geniş ve ferah.Ama diger konularda kıyaslama yapamayız.

Önceden benimde bir Mercedesim vardı, ve burada bahsettiğim mekan direksiyon tarafı, önceki modeller kadar malesef başarılı değil, çok daha basık. Yukarda hiç bir yerde Corolla ile kalite konusunda karşılaştırma yapmadım. (Kullandığım araçlar imza bölümümdedir)

Keşke Corolla'da da camla beraber açılan bagaj sistemi olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Mart 01, 2012, 21:50:46 »
1990 model BMW 5 serileri Mercedes E serileri hatta 1990 Corolla bile ciddi alıcı buluyor bakaım 20 sene sonra suberb diye bir araba kalıcak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 01, 2012, 21:53:22 »
1990 model BMW 5 serileri Mercedes E serileri hatta 1990 Corolla bile ciddi alıcı buluyor bakaım 20 sene sonra suberb diye bir araba kalıcak mı?

:alkis: :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #78 : Mart 01, 2012, 21:53:47 »

abi onlar mersoyla bmw ama corollada c sınıfı oldugundan her zaman müşterisi çıkar oda var  :-\ :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mart 01, 2012, 22:00:08 »
Taylan'cım 20 senelik aracı alan artık bu işin C sine D sine bakmaz alır yada almaz.