0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MMT nin olumlu yanı az tüketim benzinli şehir içi sıkışık trafik kış ayı en fazla 8.0 gördüm uzun yolda 6.7 bir seneye yakın 2008 mmt benzinli corolla kullandım olumsuz yanı E modunda saçma sapan vites değişimleriydi dayanamadım sattım şimdi tam otomatik kullanıyorum çok memnunum tüketimim ise şehir içi kış ayı 9.1 en fazla...... son olarak tavsiye etmem MMT vitesi kimisi tavsiye eder kimisi etmez geriside beni enterese etmez...
Tolga bey, lütfen oy'da veriniz.
iyi günler;şu anda 2011 model d-4d mmt comfort extra kullanıyorum,bu benım 4. mmt şanzımanlı arabam,inanılmaz memnunum çünkü ben onun ıstedıgı ve olması gerektiği şekilde kullanıyrum, (vites değiştirirken ayağımı gazdan cekmek,trafikte dururken vitesi 'N' pozisyonuna almak,rampalara manuel kullanarak girmek,yokuşlarda el frenını çekerek kalkmak vs.).birde belli aralıklarla kalibrasyona götürüp hem yazılımı kontrol ettiriyorum hemde balatanın aşınmasını takip ediyorum,dedıgım gıbı eger püf noktalara dikkat edilecek olursa herkesin memnun kalacağını en azından arıza çıkarmayacağını düşünüyorum.iyi forumlar.
Bu şekilde kullanarak otomatik kullandığını sanıyorsan yanılıyorsun, düz vites kullan daha iyi, ne anladık şimdi bu kullanımdanböyle otomatik vites zevki ve konforunu yaşayamazsınki
Mesela A noktasından B noktasına diğer araçlara göre tüketimi nasıldır?Ben genelde sabahları, bugünlerde 3 ila 10 derece arası 5km gibi çok kısa mesafeyi 2 trafik ışığı geçerek motor hala soğuk vaziyette tamamlıyorum ve yakıt tüketimim 6.1L/100km. Uzun yol ortalamam, 3 kişi+bagaj, 4.5L/100km max.120km/h ile.Sadece akselerasyonu hızlı bir araç istesem öncelikle neden otomatik bir araç alayım? hemde dizel? Konforlu vites geçişi olan otomatik şanzımanlı araç sahipleri neden yakıttan şikayetçiler? Buna bende dahilim, Ford Mondeo Ghia A/T TDCİ sahibi olarak 10L/100km şehir içi aynı mesafelerde (MMT olsaydı çok daha az yakmış olmazmıydı?), şehir dışında MMT D-4D Corolla ile hemen hemen aynı.
katılıyorum kesinlikle, bunları yaptıktan sonra otomatik kullanmanın bir esprisi yok, zaten hızlı bir şanzımanda değil, arabayı ivmelenmede 3sn kadar geri götürüyor, bunun üzerine vites geçişlerinde gaz kesmek, el freni kullanmak vs. olunca, düz vites bir aracın kalkıştan itibaren ekonomik bir ivmelenmeyle 90kmh a 20-25sn ulaştığı durumda, mmt bu görevi çok daha uzun tutacaktır bu kulllanımda, zaten vites geçişlerindeki devir düşüsü ardından gaz kesmeyle araç tamamen çekiş gücünün zayıf olduğu devir bantlarına düşecektir, buda sonu olmayan, ve sıkıcı bir sürüş sağlar
iki yorumcuyada katılmadığımı3 küsür senelik bir kullanıcı olarak söyleyeyim... benim sıkıntım accık fazla yakması sadece ancak bende yokuşlu yolda kısa mesafe 3-5km kullanıyorum genelde...ivmelenme sorunu yok direksiyondaki kulakcıklarla çok hızlı değişim oluyor ama drag yapmadığımıza göre ne gerek var.... siz düz vitescilere göre ki çevremdekilerde aynı otomatik kullanmak "tü kaka"... ah bir tadını alsanız boşuna sol ayak felci geçirmişiz dersiniz... hele araba stop ettirme korkusu hat safhada olan hanım arkadaşlarda hak verirler.... eskiii den bir unomuz vardı... hanım iyi kötü kullanırdı, ben onu bilen bilir ilahiyat yokuşunda geri kaçırınca dedim bu olmayacak canımıza yazık... fiat punto duallogik aldım italyan üretimi (o kasa hiç tutmadı şansıma) hanımın okulu eve bayağı uzaktı izmirin maalesef kurtarılmış bölgelerinden birinde sokaklar kötü yollar kötü ve yokuş.. bana ne hayır duaları etti... arabayı istop ettirmeden gönül rahatlığıyla sürüyorum diye...neyse ne istediğinizi bilirseniz o kadar keyif alırsınız.. arabanın sesi ve viteside bu gruptadır... benim steteskopla duyamadığım sesi duyup audiden bile hoşnut olmayan arkadaş olabileceği gibi debriyaj sever arkadaşlarımızda olabilirselamlar bu arada izmiri sel görürüyor