0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında pek düşük sayılmaz d sınıfı araç her zaman değer kaybıdır türkiye araç piyasasında motor çekmeme sorunu bence yok 2 defa 124 bg plazanın test aracını olanını kullandım çokta güzel bir araç sonuçta genç arabası değil bu oturaklı aile aracı zaten murat abinin kriterlerinde avensis sorgulayınca pekte fazla seçenek olmuyor yenı kasa bulmak imkansız gibi bişey düşük fiyata satılmıyor bence http://www.sahibinden.com/toyota-avensis?hasPhoto=true&price_min=38000&price_max=40000
Eski kasanın bana da daha çekici geldiğini söylemeliyim. D segmentini seçiyor olmam yakıtı sorun etmeyeceğim anlamına gelmeyecek zira yakıtın en pahalı olduğu ülkelerden biriyiz. Para hiç sorun olmasa o parayı yakıta verdiğime acımam gerekir. Onca ihtiyacı olan düşünüldüğünde... 2.0 da tüp takılma olayı çözülmüş sanırım hatta forumda bir arkadaşımızda var 2.0 ı na tüp taktıran. Ben birde olaya şu açıdan bakıyorum. "Malı alırken el için al" derler. Yani satışı konusu da önemli. Açıkçası ben bir araca bindiğimde dakikalarca aracı dinlerim. sürekli duyduğum bir ses olunca irite olur nedenlerini ararım. Ben bunun artık C segmentinin derdi olduğuna inanmaya başladım. D segmentinin artık bu konularda çözüme ulaşmış araçlardan oluştuğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Yani malzeme kalitesi, güvenlik, donanım yakıt ve aracın 2. el satışının ne durumda olduğu önem sıramdır. Ahmet kardeşim gibi bende öyle aman aracım uçsun demiyorum. Handikapta bırakmayacak kadar performans yeterlidir. Yoksa bahsi geçen parayla C segmentinden daha yüksek model araçlar alınabilir ama görüyorum ki bir alan pişman bir almayan. Ne dersiniz?
"Malı alırken el için al"
Taylan fiyat konusunda sana katılmıyorum evet D sınıfı araç her zaman değer kaybıdır ama 1.6 motor olunca daha da fazla kaybettirir tüm samimiyetimle söylüyorum ben 2011 corolla'mı bu ilanlardaki araçlara değişmem ve benim aracımın ikinci el piyasası bunların üzerinde
Handikapta bırakmayacak kadar performans yeterlidir.
Peki konu konuyu açıyor ama benim şu an aklıma gelenler aslında forumda birçok kişinin aklına takılanlar. Ben bu paylaşımdan ve tecrübelerinizden faydalanmaktan büyük keyif alıyorum.Toyotanın hastalıkları artık belli. Pek şaşırtan bir hastalığı yok. O zaman şunu soralım. Toyotanın C segmenti araçlarının sürekli karşılaşılan ve TCT üyeleri gibi hassas üyeleri rahatsız eden hastalıkları nedir? Aynı soru D segmenti içinde geçerli. Buyrun karşılaştıralım. Forumu şöyle bir elden geçirsek onlarca ses türü çıkar karşımıza " şırıltı, şakırtı, tıkırtı, vızırtı" adını koyalım bunların. Sonrada D segmentinde ne var ne yok bakalım. Ben inanıyorum ki bu konu sabitlenir
Tekin abi yılda 10-12 000 km yol yaparım. Her yere neredeyse arabayla gitmek isterim. Keyif yani benim için. ama keyif alayım derken dediğim gibi ses duysam ya da benzeri, tüm keyfim kaçar. yüzüm düşüverir. Kaliteyi yaşamak istiyorum. Benimkisi tam olarak bu. D segmenti bu nedenle istiyorum.
Avensis te diğer toyota hastalıkları olan takırtı şıkırtı duymazsınız. Rüzgar sesini de diğer japonlar kadar almaz , süspansiyonları daha yumuşaktır ve daha konforlu bir sürüş sunar , ama tüm bu klasmanlarda bence sınıfının lideri passat ' tır. Bir de dip not ekleyeyim geçen sene temmuz ayında aracımız 40.000 km de iken sattık ve tek gözüme takılan sadece 40.000 km de bölgesel olarak erimeye başlayan deri direksiyon simidiydi avensiste. Daha önce kullanmış birisi olarak her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.
Buyurun ikinci eldeki değeri yerlerde ama sadece bu değil binlerce ilan var 1.6 Avensis hepsinin fiyatı çok düşük neden acaba?