Gönderen Konu: Siz Olsanız Hangisini Seçerdiniz?  (Okunma sayısı 4856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz Olsanız Hangisini Seçerdiniz?
« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2012, 20:29:52 »
avensis mndeo'dan çok daha kaliteli bir araç bence..ben mondeo'yu galeride incelemiştim ama pek beğenmedim..tabi kullananlar daha iyi bilir..ben olsam avensis seçerim
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 24, 2012, 20:29:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2012, 20:33:50 »
Eski kasanın bana da daha çekici geldiğini söylemeliyim. D segmentini seçiyor olmam yakıtı sorun etmeyeceğim anlamına gelmeyecek zira yakıtın en pahalı olduğu ülkelerden biriyiz. Para hiç sorun olmasa o parayı yakıta verdiğime acımam gerekir. Onca ihtiyacı olan düşünüldüğünde...

2.0 da tüp takılma olayı çözülmüş sanırım hatta forumda bir arkadaşımızda var 2.0 ı na tüp taktıran. Ben birde olaya şu açıdan bakıyorum. "Malı alırken el için al" derler. Yani satışı konusu da önemli. Açıkçası ben bir araca bindiğimde dakikalarca aracı dinlerim. sürekli duyduğum bir ses olunca irite olur nedenlerini ararım. Ben bunun artık C segmentinin derdi olduğuna inanmaya başladım. D segmentinin artık bu konularda çözüme ulaşmış araçlardan oluştuğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Yani malzeme kalitesi, güvenlik, donanım yakıt ve aracın 2. el satışının ne durumda olduğu önem sıramdır.

Ahmet kardeşim gibi bende öyle aman aracım uçsun demiyorum. Handikapta bırakmayacak kadar performans yeterlidir. Yoksa bahsi geçen parayla C segmentinden daha yüksek model araçlar alınabilir ama görüyorum ki bir alan pişman bir almayan. Ne dersiniz?
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2012, 20:34:07 »
Aslında pek düşük sayılmaz d sınıfı araç her zaman değer kaybıdır türkiye araç piyasasında motor çekmeme sorunu bence yok 2 defa 124 bg plazanın test aracını olanını kullandım çokta güzel bir araç sonuçta genç arabası değil bu oturaklı aile aracı zaten murat abinin kriterlerinde avensis sorgulayınca pekte fazla seçenek olmuyor yenı kasa bulmak imkansız gibi bişey düşük fiyata satılmıyor bence

http://www.sahibinden.com/toyota-avensis?hasPhoto=true&price_min=38000&price_max=40000

Taylan fiyat konusunda sana katılmıyorum evet D sınıfı araç her  zaman değer kaybıdır ama 1.6 motor olunca daha da fazla kaybettirir tüm samimiyetimle söylüyorum ben 2011 corolla'mı bu ilanlardaki araçlara değişmem ve benim aracımın ikinci el piyasası bunların üzerinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 24, 2012, 20:38:49 »
Eski kasanın bana da daha çekici geldiğini söylemeliyim. D segmentini seçiyor olmam yakıtı sorun etmeyeceğim anlamına gelmeyecek zira yakıtın en pahalı olduğu ülkelerden biriyiz. Para hiç sorun olmasa o parayı yakıta verdiğime acımam gerekir. Onca ihtiyacı olan düşünüldüğünde...

2.0 da tüp takılma olayı çözülmüş sanırım hatta forumda bir arkadaşımızda var 2.0 ı na tüp taktıran. Ben birde olaya şu açıdan bakıyorum. "Malı alırken el için al" derler. Yani satışı konusu da önemli. Açıkçası ben bir araca bindiğimde dakikalarca aracı dinlerim. sürekli duyduğum bir ses olunca irite olur nedenlerini ararım. Ben bunun artık C segmentinin derdi olduğuna inanmaya başladım. D segmentinin artık bu konularda çözüme ulaşmış araçlardan oluştuğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Yani malzeme kalitesi, güvenlik, donanım yakıt ve aracın 2. el satışının ne durumda olduğu önem sıramdır.

Ahmet kardeşim gibi bende öyle aman aracım uçsun demiyorum. Handikapta bırakmayacak kadar performans yeterlidir. Yoksa bahsi geçen parayla C segmentinden daha yüksek model araçlar alınabilir ama görüyorum ki bir alan pişman bir almayan. Ne dersiniz?

Yakıtı sorun etmem lpg li kullanırım derseniz 2.0 cc bir önceki kasa Avensis benim favorimdir geriye sadece motorlu taşıt vergisi kalıyor ki gülü seven dikenine katlanır tabi ki D sınıfı bir araç C sınıfına göre daha kalitelidir her bakımdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #24 : Şubat 24, 2012, 20:46:23 »
Peki konu konuyu açıyor ama benim şu an aklıma gelenler aslında forumda birçok kişinin aklına takılanlar. Ben bu paylaşımdan ve tecrübelerinizden faydalanmaktan büyük keyif alıyorum.

Toyotanın hastalıkları artık belli. Pek şaşırtan bir hastalığı yok. O zaman şunu soralım. Toyotanın C segmenti araçlarının sürekli karşılaşılan ve TCT üyeleri gibi hassas üyeleri rahatsız eden hastalıkları nedir? Aynı soru D segmenti içinde geçerli. Buyrun karşılaştıralım.

Forumu şöyle bir elden geçirsek onlarca ses türü çıkar karşımıza " şırıltı, şakırtı, tıkırtı, vızırtı"  adını koyalım bunların. Sonrada D segmentinde ne var ne yok bakalım.

Ben inanıyorum ki bu konu sabitlenir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #25 : Şubat 24, 2012, 20:47:08 »
"Malı alırken el için al" 

Seninle hep aynı frekanstayız Murat abi ;)

Taylan fiyat konusunda sana katılmıyorum evet D sınıfı araç her  zaman değer kaybıdır ama 1.6 motor olunca daha da fazla kaybettirir tüm samimiyetimle söylüyorum ben 2011 corolla'mı bu ilanlardaki araçlara değişmem ve benim aracımın ikinci el piyasası bunların üzerinde

Valla Zafer abi işte halep işte arşın hangisi daha çabuk satılır hangisi daha çok değer kaybettırır sahibinde'de çok belli gözüküyor adam kim bilir 0 ken kaç para verdiği 2.0 d4d elegant aracı
1.6 elegantla aynı paralara satıyor sebeb yakıt ve vergi yüzünden araç satılmıyor günümüz türkiyesinde bunlar araç alırken ilk göz edilen kurallar halıne geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2012, 20:50:19 »
Handikapta bırakmayacak kadar performans yeterlidir.

Günümüz teknolojili motorlarda 0.8L dahi olsa performans konusunda bir eksiklik yoktur.

D sınıf bir araç düşünüyorsanız, ya uzun yol çok yapmalısınız yada yıllık yapacağınız yol miktarı çok düşük olmalıdır, çok uzun yıllar sahip olmak kaydiyle, bunun haricinde kesenize zarar verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Şubat 24, 2012, 21:00:28 »
Peki konu konuyu açıyor ama benim şu an aklıma gelenler aslında forumda birçok kişinin aklına takılanlar. Ben bu paylaşımdan ve tecrübelerinizden faydalanmaktan büyük keyif alıyorum.

Toyotanın hastalıkları artık belli. Pek şaşırtan bir hastalığı yok. O zaman şunu soralım. Toyotanın C segmenti araçlarının sürekli karşılaşılan ve TCT üyeleri gibi hassas üyeleri rahatsız eden hastalıkları nedir? Aynı soru D segmenti içinde geçerli. Buyrun karşılaştıralım.

Forumu şöyle bir elden geçirsek onlarca ses türü çıkar karşımıza " şırıltı, şakırtı, tıkırtı, vızırtı"  adını koyalım bunların. Sonrada D segmentinde ne var ne yok bakalım.

Ben inanıyorum ki bu konu sabitlenir :)

Ben yaklaşık 16 aydır 2011 Corolla comfort extra kullanıyorum 4-5 kez İzmir istanbul arası gidip geldim şehir içi çok bozuk yollarda köy yollarında da kullandım şu ana kadar hiç bir ses tıkırtı ve problem yaşamadım ve çok memnunum aracımdan gerek yakıt ve gerek konfor olarak da memnunum sadece çok fazla zorladığınızda arkasını bırakıyor ve yol tutuş problemi var biraz bunların haricinde kronik ve bilinen bir sorun yok  iyi ki Corolla almışım diyorum çünkü az kalsın Civic alıyordum direkten döndüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #28 : Şubat 24, 2012, 21:01:52 »
Tekin abi yılda 10-12 000 km yol yaparım. Her yere neredeyse arabayla gitmek isterim. Keyif yani benim için. ama keyif alayım derken dediğim gibi ses duysam ya da benzeri, tüm keyfim kaçar. yüzüm düşüverir. Ben D segmentini bu yüzden istiyorum. Kaliteyi yaşamak istiyorum. Yukarıda yazdığım gibi corolla her geçen gün sahiplerini üzüyor. İnsanlar dava ediyorlar 0 km araçları. O halde kulağını tıkayamayan kullanıcılar birazcık kaliteye yönleniyorlar. Benimkisi tam olarak bu. D segmenti bu nedenle istiyorum.

Bildiklerimizi, tecrübe ettiklerimizi dökelim buraya. Corollanın gelişimine baktıkça sorunlarının ne denli arttığı görülecektir. Bunun nedeni teknolojisinin artması değil, zaten öyle göze çarpacak şekilde artan bir teknolojisi de yok. Buna rağmen bu şikayetlerin artmasının sebebi nedir? C segmentinin kaderi midir bu?

Beni bu arayışa sokan sebepler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 24, 2012, 21:03:00 »
Konunun gidişatı ve sohbet güzel ancak çok büyük bir fırsat ve ya çeldiricilik gelmezse Murat abiyi 08-09 1.6 bir avensis paklar gibi görünüyor ::)

Dediğin gibi sende benim kafadaysan abi bir an önce 1.6 avensisi test et derim hatta etmişken lpgli test et ;)  Ne de olsa o bir D sınıfı...

Şahsen bende 5ay önce o avensisten almak için sattım aracımı ancak temizini bulmak için araştırmak gerek vaktim olmadığı için şimdiki aracımı aldım.

Şimdiki aracımıda temizliğinden dolayı kıyıpta elimden çıkaramıyorum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #30 : Şubat 24, 2012, 21:09:45 »
Ahmet kardeşim, Allah seni inandırsın ben bu forumda, işte tam burda ne karar alınırsa oraya yöneleceğim. O denli güvenim sonsuz burda ki paylaşımlara. Maksat herkes faydalansın. Baksanıza zafer abinin imza arabadan geçilmiyor, bende ne biliyorsa sömürelim diyorum :D Keza tekin abi öyle...

İstiyorum ki yer yer paylaşılan ses , kalite ve donanım sorunlarını corolla için burada toplyayaım. Diyorum ya foruma baksan doğada bulunan tüm sesleri bulabilirsin :)

İşte bunu başarabilirsek hem ben kararımı vereceğim hem de birileri gelip araştırmadan bir soru sorduğunda direkt linki gösterebilelim. Ben şu an cidden heyecanlı bir şekilde yazılacakları bekliyor ve heyecanlanıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 24, 2012, 21:10:30 »
Türkiye'ye gelen Corolla'lar sanıyorum bir kaç değişik ülke montajı şasi no su JTN ile başlayanlar Japon montajı yaşanan bazı olumsuzluklar belki bundan kaynaklı da olabilir benim araç Japon montajı ve dediğim gibi ne içinde nede aracın dışında hiç bir sorun yok aldığım günkü gibi Corolla ile ilgili olan şikayetlerin biraz abartıldığını da düşünüyorum dizelllerin de bilinen turbo sorunu ve yol tutuş zayıflığı dışında ben bir sorun görmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 24, 2012, 21:12:25 »
Tekin abi yılda 10-12 000 km yol yaparım.
Her yere neredeyse arabayla gitmek isterim.
Keyif yani benim için.
ama keyif alayım derken dediğim gibi ses duysam ya da benzeri, tüm keyfim kaçar. yüzüm düşüverir.
Kaliteyi yaşamak istiyorum.
Benimkisi tam olarak bu.
D segmenti bu nedenle istiyorum.

Bu yazdıklarından sonra bir roman yazmak gerekirken ben çok kısa bir cevap vereceğim.

2. el 4 - 5 yaşlarında Passat yada BMW 3 düşün derim, yalnız LPG düşünme..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 28, 2012, 11:35:48 »
Avensis te diğer toyota hastalıkları olan takırtı şıkırtı duymazsınız. Rüzgar sesini de diğer japonlar kadar almaz , süspansiyonları daha yumuşaktır ve daha konforlu bir sürüş sunar , ama tüm bu klasmanlarda bence sınıfının lideri passat ' tır. Bir de dip not ekleyeyim geçen sene temmuz ayında aracımız 40.000 km de iken sattık ve tek gözüme takılan sadece 40.000 km de bölgesel olarak erimeye başlayan deri direksiyon simidiydi avensiste. Daha önce kullanmış birisi olarak her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 28, 2012, 14:54:16 »
Avensis te diğer toyota hastalıkları olan takırtı şıkırtı duymazsınız. Rüzgar sesini de diğer japonlar kadar almaz , süspansiyonları daha yumuşaktır ve daha konforlu bir sürüş sunar , ama tüm bu klasmanlarda bence sınıfının lideri passat ' tır. Bir de dip not ekleyeyim geçen sene temmuz ayında aracımız 40.000 km de iken sattık ve tek gözüme takılan sadece 40.000 km de bölgesel olarak erimeye başlayan deri direksiyon simidiydi avensiste. Daha önce kullanmış birisi olarak her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.
sizin eller fazlamı terliyor ne; benim arama 45 bini geçti direksiyondaki deri kaplama ilk günki gibi şıkır şıkır, bak geçen ay çektiğim bir foto

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 28, 2012, 14:56:08 »
Ouvv hızda 81 km  8-) 8-) 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 28, 2012, 14:58:59 »
acelem yoktu, randevudan yarım saat önce vardım zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #37 : Şubat 28, 2012, 15:27:33 »
vallahi aracım ilana çıktı çıkalı telefon kulağımdan düşmedi. alacak olanda arıyor almayacak olanda. 200 000 km de 5.20 den tutunda bahçeli 6. caddede dükkan ortaklığıyla takasa kadar olmadık tekliflerde gelmedi değil. üstelik aracı istedikleri fiyata bırakmayınca "o paraya müşteri bulamazsın" "piyasada daha uyguna bir sürü araç var" diyen fikri sorulmamış dalkavuklar...  Sııı kııııl dıııııım!

Bu benim 4. arabam daha önce bu kadar sinirlerim bozulmamıştı. gözle görülür derecede büyük bir hızla insanlar garipleşiyorlar. Az önce mesaj gelmiş. markası farketmez ben 2. araç olarak alacağım en son kaç olur diye. ben de yazdım 1- kaçıncı araç diye sordum mu? 2- bu aracı markası farketmez diyene satmıyorum hele ki 2. sıraya koyacaklarla selamı kesiyorum. sanırım fazla gerildim bu ara. bi satayım bu konuyu ivedilikle hortlatacağım. seviyorum sizi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #38 : Şubat 28, 2012, 15:38:16 »
İşte bir tane daha :) "merhaba ilanınızda ki araca karşılık http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-sizinde-bir-hobi-bahceniz-olsun-73230026/detay ilanımı değerlendirmek ister misiniz?"  :D  hayır ben takasa evet dedim ama oraya yazdım avensis ya da civic diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 28, 2012, 15:57:19 »
Buyurun ikinci eldeki değeri yerlerde ama sadece bu değil binlerce ilan var 1.6 Avensis hepsinin fiyatı çok düşük neden acaba?
Çok ta düşük değilki abi çok önyargılısın yerlerde sürünme falan .2010 da bunlar son elegantlar çıktı ve toyotanın kampanyalı fiyatı 48.000 lira idi 46.000 lere alanlar oldu o zaman bu elegant versiyonunu ve 40.000 satıyor büyük kayıp yerlerde sürünen bir fiyat değil.Şimdiki versiyonları ise elegant extra olarak çıkıyor zaten elegant a ek olarak cruise control ve anahtarsız giriş sistemi var .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)