0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#.22Lion.22_.2865_nm.29bu listedekilerinden bulabilirseniz ve notebook biosu destekler ise 100Mhz arttırabilirsiniz. Ama bu performans artışı belli bile olmaz. Onun yerine Solid State Disk öneririm, o da tabi bilgisayarınız SATA disk kullanıyor ise.
Şu amd işlemciye bir türlü ısınamadım,çoook ısınıyor belki ondan mı acaba
Kerem bey, RAM kaç?
O biraz şehir efsanesi, her modelin kendine göre avantajları dezavantajları var ama konu Mobile olunca İntel'den şaşmamak gerekir.
Merhaba;Bilgisayarınızın yavaşlığının asıl sebebi işlemcinizin frekans hızı (2,1 Ghz) değil, kullandığınız soket S1 638pin AMD mobile platformunun kullandığı Ram-bus hızı (400Mhz x2 Sd-Ram), dolayısı ile işlemci değiştirmeniz size çok yarar sağlamaz,eğer bilgisayarı uzun bir süre daha kullanacaksanız öncelikle ram takviyesi (min 4 gb) ve Windows7 kullanıyorsanız modifiye edilmiş Lite Xp yada Windows7 Lite sürümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.Ama bence en doğrusu İ5 yada İ7 işlemcili minimum 4Gb ramli yeni bir makine almanız olur.
Standart bir kullanıcı iseniz ram ve işlemci gayet yeterli.Windows 7 sistemi kesinlikle kasmaz.Çok daha sıradan pclerde bile rahat çalışır.Xp falan sakın denemeyin.Temiz bir format.
RM seri islemcili bi laptop kullandinizmi daha once windows 7 ile fani 15 dakika bile durmaz, o kadar soyluyorum
Ram 4 gb ama 32 bit olduğu için 3 gb görüyor ..Aşırı zorlanmalarda görev yöneticisinden baktığımda işlemci %100 performans çekiyor ram ise 1-1,5 gb gibi çekiyor..Win 7 home premium 32 bitHer model değilde hp benim bilgisayar indirimde almıştım .. Meğer hp nin ısınma problemi kronik miş...Ram zaten 3 gb şu anda.. Aldığımda 32 bit işletim sisteminde yama yaparak heralde 4 gb ı göstermişler orjinal.. Şimdi fotmat attıktan sonra 4 gb bir türlü tanıtamadım .. Performans açısından zorlandığını düşündüğüm parça işlemci sanıyordum bu yüzden konuyu açmıştım. Yapabileceği bir şey yoksa zaten değiştirmeyi düşünüyorum.. Alırken mobile platform oluşuna hiç dikkat etmemiştim açıkçası.. [/quoteisletim sisteminiz 32bit oldugu icin 3gb kullanilabilir 4gb gorulmesi icin herhangi bir eklentiye gerek yok ancak 64bit de yukleseniz (isletim sisteminiz 4gb olarak kullansa) dahi istediginiz performansi alacaginizi sanmiyorum.
Orjinal işletim sistemi vista aslında tam bu geçiş sürecinde aldım bilgisayarımı sonrada yükseltme kiti ile win 7 ye yükselttim. Vistadayken görseniz çalışmasını korkarsınız o derece fan sesi ve çalışması iyi dayanıyo yine.. Tek sorunum işte bu kasılması... Ufuk bey özellikleri gördünüz sizin tavsiyeniz ne olur?Alper beyin gösterdiği tablodan pek bişey anlamadım desem yalan olmaz..
Internetten yüklediğiniz bir program işlemcinizi çalıştırıyor olabilir, gerçekten ihtiyacınız olmayan yüklediğiniz programları kapatınız yada "ekle/kaldır" kaldırınız."Windows görev yöneticisi" programını siz yüklediyseniz, kaldırma işlemine önce ondan başlamak gerekir.
Olay heatsink tikanikligi falan degil, Kerem bey bir program onerecegim, iobit firmasinin Advanced System Care programini (mumkunse pro versiyonu) kurup deep care yapip sonucta karsiniza cikan sayfadan fix all yaparsaniz en azindan sisteminizi temizlemis ve biraz rahatlatmis olursunuz.Tekin beyinde onerdigi gibi en az ayda bir sefer defrag (disk birlestirme) de yaparsaniz biraz daha gozle gorulur bir hizlanma olur.Ama acikcasi isin temel cozumu tamamen duygusal Not: windows gorev yoneticisi yuklenebilen bir program degil windows'un kendi sistem ozelligidir.