Gönderen Konu: Amd işlemciler hakkında bi yardım lütfen..  (Okunma sayısı 3027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Amd işlemciler hakkında bi yardım lütfen..
« : Şubat 18, 2012, 17:30:19 »
Dizüstü bilgisayarımın işlemcisinin gücü yetersiz olduğundan aşırı kasma yapıyor acaba uygun soket ve kriterler hakkında bilgisi olan biri yardımcı olabilirmi ?
Kullanmakta olduğum işlemci :

AMD turion x2 64  mobile rm 74 2,2 ghz

bu işlemcinin özelliklerine bakıp bana uygun model bi işlemci tavsiyesi olan herkese teşekkür ederim...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

Amd işlemciler hakkında bi yardım lütfen..
« : Şubat 18, 2012, 17:30:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Amd işlemciler hakkında bi yardım lütfen..
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2012, 17:45:48 »
Kerem bey, RAM kaç?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2012, 17:46:14 »
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#.22Lion.22_.2865_nm.29

bu listedekilerinden bulabilirseniz ve notebook biosu destekler ise 100Mhz arttırabilirsiniz. Ama bu performans artışı belli bile olmaz. Onun yerine Solid State Disk öneririm, o da tabi bilgisayarınız SATA disk kullanıyor ise.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2012, 17:48:59 »
Merhaba;

Bilgisayarınızın yavaşlığının asıl sebebi işlemcinizin frekans hızı (2,1 Ghz) değil, kullandığınız soket S1 638pin AMD mobile platformunun kullandığı Ram-bus hızı (400Mhz x2 Sd-Ram), dolayısı ile işlemci değiştirmeniz size çok yarar sağlamaz,eğer bilgisayarı uzun bir süre daha kullanacaksanız öncelikle ram takviyesi (min 4 gb) ve Windows7 kullanıyorsanız modifiye edilmiş Lite Xp yada Windows7 Lite sürümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

Ama bence en doğrusu İ5 yada İ7 işlemcili minimum 4Gb ramli yeni bir makine almanız olur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2012, 17:50:34 »
Şu amd işlemciye bir türlü ısınamadım,
çoook ısınıyor belki ondan mı acaba :P
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2012, 17:51:16 »
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#.22Lion.22_.2865_nm.29

bu listedekilerinden bulabilirseniz ve notebook biosu destekler ise 100Mhz arttırabilirsiniz. Ama bu performans artışı belli bile olmaz. Onun yerine Solid State Disk öneririm, o da tabi bilgisayarınız SATA disk kullanıyor ise.

Alper bey soket S1'ler genelde PATA bazı numuneler (HP Probook gibi) SATA kullanıyor onlarda SATA1,bu durumda SSD'nin de fayda getireceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2012, 17:52:19 »
Şu amd işlemciye bir türlü ısınamadım,
çoook ısınıyor belki ondan mı acaba :P

O biraz şehir efsanesi, her modelin kendine göre avantajları dezavantajları var ama konu Mobile olunca İntel'den şaşmamak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2012, 20:03:34 »
Kerem bey, RAM kaç?
Ram 4 gb ama 32 bit olduğu için 3 gb görüyor ..
Aşırı zorlanmalarda görev yöneticisinden baktığımda işlemci %100 performans çekiyor ram ise 1-1,5 gb gibi çekiyor..
Win 7 home premium 32 bit

O biraz şehir efsanesi, her modelin kendine göre avantajları dezavantajları var ama konu Mobile olunca İntel'den şaşmamak gerekir.

Her model değilde hp benim bilgisayar indirimde almıştım .. Meğer hp nin ısınma problemi kronik miş...

Merhaba;

Bilgisayarınızın yavaşlığının asıl sebebi işlemcinizin frekans hızı (2,1 Ghz) değil, kullandığınız soket S1 638pin AMD mobile platformunun kullandığı Ram-bus hızı (400Mhz x2 Sd-Ram), dolayısı ile işlemci değiştirmeniz size çok yarar sağlamaz,eğer bilgisayarı uzun bir süre daha kullanacaksanız öncelikle ram takviyesi (min 4 gb) ve Windows7 kullanıyorsanız modifiye edilmiş Lite Xp yada Windows7 Lite sürümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

Ama bence en doğrusu İ5 yada İ7 işlemcili minimum 4Gb ramli yeni bir makine almanız olur. :)

Ram zaten 3 gb şu anda.. Aldığımda 32 bit işletim sisteminde yama yaparak heralde 4 gb ı göstermişler orjinal.. Şimdi fotmat attıktan sonra 4 gb bir türlü tanıtamadım .. Performans açısından zorlandığını düşündüğüm parça işlemci sanıyordum bu yüzden konuyu açmıştım. Yapabileceği bir şey yoksa zaten değiştirmeyi düşünüyorum.. Alırken mobile platform oluşuna hiç dikkat etmemiştim açıkçası.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2012, 20:10:37 »
Standart bir kullanıcı iseniz ram ve işlemci gayet yeterli.Windows 7 sistemi kesinlikle kasmaz.Çok daha sıradan pclerde bile rahat çalışır.Xp falan sakın denemeyin.Temiz bir format.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2012, 20:15:33 »
Standart bir kullanıcı iseniz ram ve işlemci gayet yeterli.Windows 7 sistemi kesinlikle kasmaz.Çok daha sıradan pclerde bile rahat çalışır.Xp falan sakın denemeyin.Temiz bir format.

RM seri islemcili bi laptop kullandinizmi daha once :) windows 7 ile fani 15 dakika bile durmaz, o kadar soyluyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2012, 20:20:45 »
RM seri islemcili bi laptop kullandinizmi daha once :) windows 7 ile fani 15 dakika bile durmaz, o kadar soyluyorum :)
Kullanmadım.Dediğiniz doğrudur.Ancak windows 7 netbookta bile hızlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2012, 20:25:45 »

Orjinal işletim sistemi vista aslında tam bu geçiş sürecinde aldım bilgisayarımı sonrada yükseltme kiti ile win 7 ye yükselttim. Vistadayken görseniz çalışmasını korkarsınız o derece fan sesi ve çalışması iyi dayanıyo yine.. Tek sorunum işte bu kasılması... Ufuk bey özellikleri gördünüz sizin tavsiyeniz ne olur?
Alper beyin gösterdiği tablodan pek bişey anlamadım desem yalan olmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2012, 20:37:36 »
Ram 4 gb ama 32 bit olduğu için 3 gb görüyor ..
Aşırı zorlanmalarda görev yöneticisinden baktığımda işlemci %100 performans çekiyor ram ise 1-1,5 gb gibi çekiyor..
Win 7 home premium 32 bit

Her model değilde hp benim bilgisayar indirimde almıştım .. Meğer hp nin ısınma problemi kronik miş...

Ram zaten 3 gb şu anda.. Aldığımda 32 bit işletim sisteminde yama yaparak heralde 4 gb ı göstermişler orjinal.. Şimdi fotmat attıktan sonra 4 gb bir türlü tanıtamadım .. Performans açısından zorlandığını düşündüğüm parça işlemci sanıyordum bu yüzden konuyu açmıştım. Yapabileceği bir şey yoksa zaten değiştirmeyi düşünüyorum.. Alırken mobile platform oluşuna hiç dikkat etmemiştim açıkçası.. :(

[/quote
isletim sisteminiz 32bit oldugu icin 3gb kullanilabilir 4gb gorulmesi icin herhangi bir eklentiye gerek yok ancak 64bit de yukleseniz (isletim sisteminiz 4gb olarak kullansa) dahi istediginiz performansi alacaginizi sanmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2012, 20:41:01 »
Orjinal işletim sistemi vista aslında tam bu geçiş sürecinde aldım bilgisayarımı sonrada yükseltme kiti ile win 7 ye yükselttim. Vistadayken görseniz çalışmasını korkarsınız o derece fan sesi ve çalışması iyi dayanıyo yine.. Tek sorunum işte bu kasılması... Ufuk bey özellikleri gördünüz sizin tavsiyeniz ne olur?

Kemal beyin kulaklari cinlasin, ben olsam satar yeni bir makine alirim (ki oyle yaptim). :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2012, 20:53:55 »

Bazı LapTop'ların fanlarına direkt ulaşabileceğiniz kapakları oluyor, örnek: benimkinde var, yaklaşık her 6 ayda bir söküp, soğutma yaptığı radyatörde birikmiş olan tozları temizliyorum, fan çalışması neredeyse duruyor, bir dahaki sefere sürekli çalışmalar başlayınca yine söküyorum ve bir 6 ay daha geçiyor.

Bende de Vista var, sorunsuz ve hızlı çalışıyor, yeterki güncelleşirmelerini yapın,
Microsoft Security Essentials kurulu, bilgisayarınızda 2 antivirüs prog. varsa o'da kasabilir. Herzaman tek virüs programı kullanınız,
Int. Exp. 8 ile çalışıyorum,
Disk birleştirme uyguluyormusunuz?, 
"Tarayıcınız kapatıldığında Temporary Internet Files klasörünü boşalt" seçeneğide işaretli olursa bir dahakine daha verimli start ve tarama oluşur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2012, 20:59:58 »

başıma gelen olay bu kısaca..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2012, 21:21:29 »
Internetten yüklediğiniz bir program işlemcinizi çalıştırıyor olabilir, gerçekten ihtiyacınız olmayan yüklediğiniz programları kapatınız yada "ekle/kaldır" kaldırınız.

"Windows görev yöneticisi" programını siz yüklediyseniz, kaldırma işlemine önce ondan başlamak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2012, 21:31:04 »
Olay heatsink tikanikligi falan degil, Kerem bey bir program onerecegim, iobit firmasinin Advanced System Care programini (mumkunse pro versiyonu) kurup deep care yapip sonucta karsiniza cikan sayfadan fix all yaparsaniz en azindan sisteminizi temizlemis ve biraz rahatlatmis olursunuz.

Tekin beyinde onerdigi gibi en az ayda bir sefer defrag (disk birlestirme) de yaparsaniz biraz daha gozle gorulur bir hizlanma olur.

Ama acikcasi isin temel cozumu tamamen duygusal :)

Not: windows gorev yoneticisi yuklenebilen bir program degil windows'un kendi sistem ozelligidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2012, 21:45:54 »
Internetten yüklediğiniz bir program işlemcinizi çalıştırıyor olabilir, gerçekten ihtiyacınız olmayan yüklediğiniz programları kapatınız yada "ekle/kaldır" kaldırınız.

"Windows görev yöneticisi" programını siz yüklediyseniz, kaldırma işlemine önce ondan başlamak gerekir.

aklıma bu gibi etmenlerde geliyor .. Hiç bişi yüklemeden de boş bilgisayarı napayım ..

Olay heatsink tikanikligi falan degil, Kerem bey bir program onerecegim, iobit firmasinin Advanced System Care programini (mumkunse pro versiyonu) kurup deep care yapip sonucta karsiniza cikan sayfadan fix all yaparsaniz en azindan sisteminizi temizlemis ve biraz rahatlatmis olursunuz.

Tekin beyinde onerdigi gibi en az ayda bir sefer defrag (disk birlestirme) de yaparsaniz biraz daha gozle gorulur bir hizlanma olur.

Ama acikcasi isin temel cozumu tamamen duygusal :)

Not: windows gorev yoneticisi yuklenebilen bir program degil windows'un kendi sistem ozelligidir.

defrag ı ve söylediğiniz programı denicem.. Programın pro su ücretli olması lazım die hatırlıyorum..
Duygusal konuları  hiç sevmiyorumm nedense... hepde karşıma çıkıyor..

Win.Görev yön. ben açtım o anki durumu göstermek için ..
ipucu babında..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2012, 21:57:58 »
Özellikle  "........ booster"  tarzı programlar faydalarından ziyade zarar vermekteler.