0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla sıfırladıktan sonra böyle yazdı , sonra 60 lt oldu sonra 40 sonra 20, en son 15 lt'de kaldı. Sebebi nedir bilmiyorum. Rav4 değil,supra mübarek
uzun süre rampa yukarı drift yapılsa, belki böyle olabilir, öbür türlü mantıklı gelmiyor, ben yokuş yukarı roll denemelerimde bile 25lt ortalamayı geçemedim, anlık tüketim için normal ama, ortalama için gerçekten garip, sonuçta rav4 te 2.0lt bir araç her ne kadar ağırlığı olsada, dediğiniz gibi twin turbo supra değil sonuçta
ne olursa olsun önemli değil.. geri gelirken yada kalkışta bu değeri, sıfırlamanın hemen ardından görmeniz normal
Benzinli araçlarda normal bir durum
sıfırladıktan sonra yavaş yavaş iner, benim araçta 2.0 benzinli otomatik. anlık yakıt tüketiminde hiç 0lt/km göremedim. dururken 35lt/km yazıyor.
Anlık tüketim her 2 sn'de bir hesaplanan değerdir.Anlık yakıt tüketim değerleri toplamı / Anlık yakıt tüketim değerleri adedi = Ortalama tüketimSonuç olarak, sayacı sıfırlarsınız, ilk kalkış anında bilgisayara ilk gelen anlık değeri size verildiğinden bu rakamı görmektesiniz, 500km sonra ise aracın kullandığınız bölgedeki şartlara uygun olan ortalama değerine ulaşmış olursunuz.Yalnız değişmeyen bir gerçek vardır, o'da şudur, her dur kalk yaptığımızda o görünen korkunç değer kadar anlık yakıt tüketiriz, o nedenle aracımızın bakımlarını ve lastik basınç değerlerimizi sürekli ve düzenli bakımlı tutmalıyız.Araçların kitapçıktaki yakıt tüketim değerlerine ancak yakıt göstergenizdeki düşük seviye uyarı ışığı yanarken ulaşabilirsiniz.
Bende ilk kalkışta çok yüklendiğimde 99,4 ü görüyorum..Gayet normal..
Araçların kitapçıktaki yakıt tüketim değerlerine ancak yakıt göstergenizdeki düşük seviye uyarı ışığı yanarken ulaşabilirsiniz.