Gönderen Konu: Böyle yakıt tüketimi gördünüz mü ? :)  (Okunma sayısı 7795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Böyle yakıt tüketimi gördünüz mü ? :)
« : Şubat 16, 2012, 02:16:15 »
Valla sıfırladıktan sonra böyle yazdı , sonra 60 lt oldu sonra 40 sonra 20, en son 15 lt'de kaldı. :) Sebebi nedir bilmiyorum. Rav4 değil,supra mübarek :D

Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Toyota Club Türkiye

Böyle yakıt tüketimi gördünüz mü ? :)
« : Şubat 16, 2012, 02:16:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Böyle yakıt tüketimi gördünüz mü ? :)
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2012, 02:19:32 »
Valla sıfırladıktan sonra böyle yazdı , sonra 60 lt oldu sonra 40 sonra 20, en son 15 lt'de kaldı. :) Sebebi nedir bilmiyorum. Rav4 değil,supra mübarek :D

uzun süre rampa yukarı drift yapılsa, belki böyle olabilir, öbür türlü mantıklı gelmiyor, ben yokuş yukarı roll denemelerimde bile 25lt ortalamayı geçemedim, anlık tüketim için normal ama, ortalama için gerçekten garip, sonuçta rav4 te 2.0lt bir araç her ne kadar ağırlığı olsada, dediğiniz gibi twin turbo supra değil sonuçta
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2012, 02:40:51 »
ne olursa olsun önemli değil.. geri gelirken yada kalkışta bu değeri, sıfırlamanın hemen ardından görmeniz normal :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2012, 08:32:12 »
Benzinli araçlarda normal bir durum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2012, 09:08:47 »
sıfırladıktan sonra yavaş yavaş iner, benim araçta 2.0 benzinli otomatik. anlık yakıt tüketiminde hiç 0lt/km göremedim. dururken 35lt/km yazıyor.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2012, 10:30:38 »
Anlık tüketim her 2 sn'de bir hesaplanan değerdir.

Anlık yakıt tüketim değerleri toplamı / Anlık yakıt tüketim değerleri adedi = Ortalama tüketim

Sonuç olarak, sayacı sıfırlarsınız,  ilk kalkış anında bilgisayara ilk gelen anlık değeri size verildiğinden bu rakamı görmektesiniz, 500km sonra ise aracın kullandığınız bölgedeki şartlara uygun olan ortalama değerine ulaşmış olursunuz.

Yalnız değişmeyen bir gerçek vardır, o'da şudur, her dur kalk yaptığımızda o görünen korkunç değer kadar anlık yakıt tüketiriz, o nedenle aracımızın bakımlarını ve lastik basınç değerlerimizi sürekli ve düzenli bakımlı tutmalıyız.

Araçların kitapçıktaki yakıt tüketim değerlerine ancak yakıt göstergenizdeki düşük seviye uyarı ışığı yanarken ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nihat Doğan olmak,tavuk göğüsünü sütyenle sunmaktr
  • Araç: Rav 4
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2012, 12:44:50 »
uzun süre rampa yukarı drift yapılsa, belki böyle olabilir, öbür türlü mantıklı gelmiyor, ben yokuş yukarı roll denemelerimde bile 25lt ortalamayı geçemedim, anlık tüketim için normal ama, ortalama için gerçekten garip, sonuçta rav4 te 2.0lt bir araç her ne kadar ağırlığı olsada, dediğiniz gibi twin turbo supra değil sonuçta
Keşke drift yaptıktan sonra baksaydım kaç yakmıştı :)

ne olursa olsun önemli değil.. geri gelirken yada kalkışta bu değeri, sıfırlamanın hemen ardından görmeniz normal :)
Aynen öyle galiba :)

Benzinli araçlarda normal bir durum :)
:D

sıfırladıktan sonra yavaş yavaş iner, benim araçta 2.0 benzinli otomatik. anlık yakıt tüketiminde hiç 0lt/km göremedim. dururken 35lt/km yazıyor.
Teşekkürlerr

Anlık tüketim her 2 sn'de bir hesaplanan değerdir.

Anlık yakıt tüketim değerleri toplamı / Anlık yakıt tüketim değerleri adedi = Ortalama tüketim

Sonuç olarak, sayacı sıfırlarsınız,  ilk kalkış anında bilgisayara ilk gelen anlık değeri size verildiğinden bu rakamı görmektesiniz, 500km sonra ise aracın kullandığınız bölgedeki şartlara uygun olan ortalama değerine ulaşmış olursunuz.

Yalnız değişmeyen bir gerçek vardır, o'da şudur, her dur kalk yaptığımızda o görünen korkunç değer kadar anlık yakıt tüketiriz, o nedenle aracımızın bakımlarını ve lastik basınç değerlerimizi sürekli ve düzenli bakımlı tutmalıyız.

Araçların kitapçıktaki yakıt tüketim değerlerine ancak yakıt göstergenizdeki düşük seviye uyarı ışığı yanarken ulaşabilirsiniz.
Tekin abi araba konusunda çok bilgilisin,seni örnek alıyorum valla :D
Özkanfaruk
facebook.com/OzkanfarukPhotography

2004 RAV4 2.0 VVT-İ Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2012, 14:30:17 »
Bende ilk kalkışta çok yüklendiğimde 99,4 ü görüyorum..Gayet normal..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota gibi adam olmak!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2012, 21:40:26 »
2003 Rav4 ümün en olumsuz yönü: yakıtı. Ne yapsamda lpg ile 10 litrenin altına inmedi. Sürekli kontrol ederim. Yaz-kış ortalama 10-12 arasında yol bilgisayarı.
Made in *zeync*
Always TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2012, 22:16:42 »
Anlık yakıt tüketimi ve Ortalama yakıt tüketiminin birimi "lt/100km".dir.
Yani 100 km.de tükettiğiniz yakıtın kaç litre olduğunu gösterir.
Ortalama yakıt tüketimi, yakıt alındığında sıfırlar, tekrar hesaplamaya başlar.

Bu açıklamalar çerçevesinde; siz en son yakıt aldığınızda ortalama yakıt tüketiminiz sıfırlanmış, yeniden hesaplama başlamış demektir.

Örneğin yakıtı yeni aldınız ve daha 2-3 km yol gittiniz, oysa ortalama yakıt tüketimi 100km.de tükettiğiniz yakıtı litre cinsinden gösterir demiştik, yol bilgisayarı bu hesabı yaparken hep 100km. üzerinden yaptığı için en son yakıt alışınızdan itibaren sizin 2.km.deki ortalama yakıtınızı hesaplamak için o ana kadarki tüketiminizi 50 ile çarparak bulur. Örneğin;
2.km için *(Çarpı) 50, (2km. boyunca harcadığınız yakıtı hesaplar bu sonucu 50 ile çarpar size değer verir. Bunun anlamı bu şekilde kullanmaya devam edersen 100km.de bu kadar litre yakıt tüketeceksin demektir. Son yakıt aldıktan sonra 2km. boyunca düşük viteste hep yokuş çıkarsanız size ortalama yakıt tüketimi olarak: 10-15lt./100km. gibi bir değer verebildiği gibi, 2km. boyunca yüksek viteste ya da boşta hep yokuştan inerseniz size ortalama yakıt tüketimi olarak: 3-4lt./100km. gibi bir değer verebilir. Örneklere devam ettiğimizde hesap:
4.km. için*(Çarpı)25,
10.km. için *10
50.km. için *2
100km. için *1
5000.km. için /(bölü)5 (eğer son yakıt alımınızdan itibaren 500km yol gittiyseniz)

Bu kapsamda anlık yakıt tüketiminiz size; aracı agresif kullanıp kullanmadığınız ve doğru viteste olup olmadığınız konusunda önemli bilgiler vermektedir.
Bu bilgiler çerçevesinde sonuç olarak; ortalama yakıt tüketiminizi dikkate alırken son sıfırlamadan itibaren kaç km. yol yaptığınızı da  dikkate almalısınız. Son bir örnek aracınız rölantide çalışırken (gitmiyor) anlık yakıt tüketimi: 20-30-40-50-80lt./100km. diye gider ve kaybolur. Bu demektir ki bu şekilde 100km. gitmeye kalkarsan sonsuz benzin tüketirsin 100km. de (yani bu şekilde 100'den fazla litre benzin harcarsın ama 100km. yol gidemezsin).
Umarım detaylı anlatmaya çalışırken daha da karmaşık hale getirmemişimdir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2012, 22:21:20 »
Bende ilk kalkışta çok yüklendiğimde 99,4 ü görüyorum..Gayet normal..

99,4'üde 99,9'uda görebilirsiniz, göstergenin en son gösterebildiği rakam 99,9'dur çünkü.
örneğin araç rölantide çalışırken hiç bir şey yazmaz bu 100lt./100km.nin üstünde bir tüketim demektir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2012, 22:30:11 »

Aracınız bakımlı değilse, agresif ve hızlı kullanıyorsanız, araçta fazladan yük ve yolcu varsa, kış şartlarında, gibi yakışı olumsuz etkileyen şartlar altında ulaşamayabilirsiniz.

Fabrika verilerinin hesaplanmasının da kendince kuralları bulunmaktadır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL