Gönderen Konu: Araçlarınızın birinci yılında ki durumu nedir?  (Okunma sayısı 6079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Araçlarınızın birinci yılında ki durumu nedir?
« : Şubat 09, 2012, 22:39:25 »
  Merhaba dostlar. Aldığımız araçların (sıfır-ikinci el) yılı dolduğunda ki durumlarını burada yazarak yeni araç alacaklar için bir fikir oluşmasını sağlayabiliriz.(arcın marka,model ve kilometresinin de belirtilmesinde yarar var)Siftahı ben yapayım önce :)

Audi A4 2.0 TDI,143 Hp,Multitronic:2010 model,53bin km'de

Trafiğe çıktığı Haziran ayından bu yana her hangi bir sorun ile karşılaşmadık.İlk ayında sol sis farına çarpan bir taş nedeniyle değişim oldu.Standart bakımları yapıldı ve şimdiye kadar değişen ekstra bir parça olmadı.53 bin km'de olan araçta,araç içi rezonans'ı hala ilk gün ki gibi.Gıcırtı veya tıkırtı yok.Sorunsuz çalışmaya devam ediyor (Maşallah)

Isuzu Novo Lüx 5,2 190 Hp:2010,84 bin km'de

Trafiğe çıktığı Kasım ayında ilk arızası baş gösterdi.Kapanınca yerine oturmayan ön kapı,çok yüksek sesli sinyal uyarı sesi,fren anında izini kaybetmesi,üçüncü ayında kaporta da yer yer boya kabarmaları olması ki yer yer kabarmalar devam ediyor,küçük direksiyon hareketlerine büyük tepki vermesi,ön yürüyen aksamda oluşan rahatsız edici tıkırtılar aracın ilk birinci yılında bize yaşattıkları.
- kapı ayarı yapıldı,sağlıklı bir kapanma oluyor artık (garanti kapsamında)
- sinyal sesi,ilgili kutu çıkartılıp üzeri 3-5 kat bant ile sarılarak azaltıldı (garanti kapsamında)
- Fren anında izini kaybetmesi ve direksiyonunun gereğinden fazla tepki vermesi ancak Haziran ayında Çorlu İsuzu servisi tarafından giderildi :alkis: (İstanbul Oto Nil ve Düzce yetkili servisleri bir türlü çözüm bulamadılar) Bu aksaklığın sebebi ön ve arkada denge kollarının,viraj denge çubuklarının ve burçlarının tamamında üretim hatası olmasıymış.Gereken değişim ve bakım fabrika teknik personeli tarafından gerçekleştirildi.Biraz çirkeflik yaptım bu konuda :D (garanti kapsamında)
- kaportada ki boya kabarmalarına hala uygun bir çözüm bulmuş değiliz.Boyanın kabardığı parçaların boyanması gerekiyor.Bu da aracımda değer kaybına neden olacağı için beklemedeyim.Boya garanti dahilinde olacak :(
- 30 bin km'de klima kompresörü ve tavan fanlarından biri yenisi ile değiştirildi (garanti kapsamında)
- 80 bin km bakımında ön fren balataları üst kısım değişti (ücreti karşılığında)
- 80 bin km bakımında ses sistemine ait anfi yenisi ile değiştirildi.Ve montajı eksik olan (fabrikada takılması unutuldu mu ne :wacko: ) ses filtresi takıldı (garanti kapsamında)
- 80 bin km bakımında yolcu bölümü kalorifer devir daim pompası takıldı.Bu pompa araç rölantide beklerken (kırmızı ışık gibi) kaloriferin sıcak hava üflemesine yardımcı olacak (garanti kapsamında)

Seat Leon 1,6 TDI,106 Hp,DSG:2011 model 43 bin km'de

(Trafiğe çıkış tarihi 20 Ocak 2011)Bir çok kişinin ilk yılında aracın ne olduğunu görürüz demesine rağmen aracın Maşallah'ı var :) 43 bin km'de ki araca sadece mazot masrafı yaptık.Başka da hiç bir gideri olmadı.Şimdiye kadar da hiç bir sıkıntı yaratmadı.
   10 bin km'de pompa görevlisinin mazot yerine benzin doldurmasından dolayı aracı servise götürdük.Allah'a şükürler olsun ki sadece depo ve pompa temizliği ile kurtulduk (110 TL tuttu masraf ve istasyon ödeme yaptı).Geçen gün kullandığımda sağ ön emniyet kemerinin birazcık cızırtı yaptığını hissettim.45 bin bakımında bu soruna da bir çözüm buluruz her halde :)

Toyota Corolla D-4D Comfort Extra:2011,19 bin km'de)

(Trafiğe çıkış tarihi 19 Şubat 2011) Klasik yakıt depo sesi,lastiklerden kaynaklı ara sıra baş gösteren yol sesi,ışıksız cam kontrol düğmeleri,berbat müzik sistemi,ara sıra direksiyonunun tıkırdaması dışında ağzı olan ama dili olmayan,yakıt ekonomisinde cimri mi cimri olan Corolla'da şimdiye kadar her hangi ciddi bir sorun olmadı.Kapı bantları üç defa sökülüp takıldı.Sürekli yerinden çıkan tamponda ki ızgara bir daha çıkmamak üzere yerine oturtuldu.20 bin km bakımında ne olacak şimdilik bir fikir sahibi değilim.Ama birinci yaşına kadar ne beni nede sahibi olan babamı üzmedi (gerçi ben üzme girişiminde bulunmasına müsaade etmiyorum :D )
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Araçlarınızın birinci yılında ki durumu nedir?
« : Şubat 09, 2012, 22:39:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçlarımızın birinci yılında ki durumu nedir?
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2012, 14:48:47 »
araç kiralama şirketiniz mi var? yada bu araçlar bu kadar km. nasıl yaptı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2012, 16:23:04 »
   Sema Hanim turizm sektorundeyiz.Otobüs haftanın hemen hemen bes gunü çalışıyor.Gerçi emsalleri 100 bin km'yi devirdi bile.Diğer araçlara da normal biniyoruz.Corolla'yi sadece babam kullanmış olsaydı 10-12 bin km'de olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2012, 18:05:27 »
:) anladım evet  sürekli yoğun bir tempoda kullanıldıkları belli.   benim aracım yeni  bugün tam 1 ay oldu  ve şuanki km 890 da böyle bir ortalama baz alsam maksimum 11.000 anca olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2012, 21:03:18 »
:) anladım evet  sürekli yoğun bir tempoda kullanıldıkları belli.   benim aracım yeni  bugün tam 1 ay oldu  ve şuanki km 890 da böyle bir ortalama baz alsam maksimum 11.000 anca olur :)
   Güle güle kullanın Sema Hanim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2012, 21:28:17 »
Geçen yıl 13 Nisan'da 27.000 km'de aldım şuan 49.000'de. Dizel aracın hakkını vermeye çalışıyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2012, 21:39:00 »
auris 1.6 2011 ocak 15da trafıge cıktı suan 18bın kmde benzın can yaktıgı ıcın az kullanıyorum
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2012, 00:50:15 »
Anlatayım mı :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2012, 09:25:37 »
Yok yok Alper kalsın :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ynt: Araçlarınızın birinci yılında ki durumu nedir?
« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2012, 09:29:27 »
auris 1.6 2011 ocak 15da trafıge cıktı suan 18bın kmde benzın can yaktıgı ıcın az kullanıyorum
   Biz sizden bir ay sonra almışız ama aramızda 1.000 km fark var :)

Anlatayım mı :D
   Anlatma yaz Alper ;)
Yok yok Alper kalsın :lol:
   Alper kalsınmis :D Bu arada istikamet Duzce (Kaynasli giselerdeyim )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2012, 09:35:36 »
Oov iyi alıştın abi sen Düzceye ::)

Ne kadar kalacaksın aynı mı yine program ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 11, 2012, 09:42:52 »
Su anda Büyük caminin önünden geçiyoruz.Misafirleri alıp çıkacağız.Hareket saatim 10:00

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2012, 10:01:51 »
An itibarı ile hareket ettin heralde abi hayırlı yolculuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2012, 11:36:19 »
Teşekkür ederim Ahmet.Su anda Köroglu Park'ta moladayiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2012, 13:37:51 »
benim aracım 2011 yaris terra sporty...trafiğe çıkalı 1.5 yıl oldu.aracımda sorun olmazken bu aralar gözüme arka koltuk takılıyor.sanki düzeni bozulmuş,yerinden çıkmış gibi.servise gidecez hayırlısı bakalım.
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 11, 2012, 14:08:52 »
Abi ben anlatırsam google amcadan konu aratan birinin gözüne ilişirse toyotadan soğur sonra toyota bunu görür beni dava eder zaten bi tusunami bi deprem derken dünya paraya ihtiyaçları var bende daha yeni kestane çizdirip amelyat oldum ödücek durumum yok ondan ben yazmıyım :D :D :D :D
Yazım yarım kalmış nedense..
Aracı alalı iki sene oldu 46 bindeydi şuan 57 binde dört dörtlük bugüne kadar çok sıkıldığım noktası oldu.Halende devam etmekte araç giderken benzindede tüptede tekleme yapıyor ayrıyetten şanzıman dolayısiyle yolda kaldım çalışmadı.Camlar takırlı tukurlu yolda düşüyor ses yapıyor her seferinde kaldırmak zorunda kalıyorum ki hayatta hor kullanmam aracımı,Frenleri zayıf geliyor heybetli görüntünün hakkı yok.Yol tutuşu zaten yok..Yüksekliğine bağlıyorum.Cam modüllerimiz ayna ayar vs.gibi ufak ayrıntılara önem vermiyoruz onlarda ışıksız ne yazık ki :D Neyse genel olarak memur arabası diyorum çok fazla beklentisi olmayanların tercihi olabilir.Ama katiyen bida almam sorunsuzluk geride kalmış çeken bilir..
Kolay gelsin sulandırdığım için üzgünüm :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2012, 11:03:26 »
Toyota Verso 2.0 dizel Temmuz 2011 trafiğe çıkışı ve 23.000 km civarında. Sadece yaklaşık 7 aylık kullanımda gözüme çarpanları yazacağım. Bagaj üzerindeki kapaktan çukur ve kasislerden geçerken üzeri boş ise vurma sesi gelebiliyor , araç içindeki sesizlik malesef ilk günkü gibi değil , corolladaki kadar olmasa da az biraz ses gelmeye başladı. Yüksek hızlarda rüzgar sesi de ilk güne nazaran daha fazla duyulmaya başladı. Bunların dışında herhangi bir sorunu yok gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2012, 12:35:31 »
2010 corolla comfort 1.4 d4d yaklaşık 2.5 senedir beraberız bugun 15.500 kilometreye geldik çok şükür bi derdimiz yok birbirimizle :) toyotanın kronık denen hiç bir arızasını göstermedı bakım ve yakıt masrafı hariç ekstra bir masraf çıkarmadı inşallah uzun seneler boyuncada çıkarmaz çünkü gözüm gibi bakıyorum :)

2008 auris elegant 1.4 d4d bu yaz 66.000 kılometrede aldık şimdi 72.000 de ondan'da bayaa memnunuz bir geçen ay sol stopun ampulu patladı onu değiştirdim dahada başka masraf çıkarmadı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2012, 12:45:58 »
Alper malesef senin yorumunda çok eksik var... Evet tam sorunsuzluk geride kaldı buna katılıyorum ama... Cam düşmesi vs gibi bir takım sorunlar senin aracının o makus geçmişinden kaynaklanıyor bence insanları yanıltmayalım bilmeyenler yanlış anlar ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2012, 13:24:42 »
2010 eylül ayında 98.000 km'de aldım, alır almaz yağlar, balatalar, diskler, filtreler değişti. far problemi yüzünden arabamı satılığa çıkardım ama depo marka far alarak sorunu çözdüm. istanbulun güzel yolları sayesinde ön sağ amortisör patladı ve ön iki amortisörü değiştirdim. vakum müşürü bozuldu 250 liraya değişti. benzin hortumu garantiden değişti, gaz kelebeği temizliği sıkıştırdılar araya 100 lirada ona verdim ama motor temizliğide yaptırdım. başka birşey olmadı galiba aklıma gelirse yazarım :)
???