Gönderen Konu: Rüzgarda yolda gezme  (Okunma sayısı 11049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
Ynt: Rüzgarda yolda gezme
« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2012, 09:48:15 »
eray bey;aynı sıkıntıyı bende yasadım gectıgımz hafta istanbula giderken,100-110 km hızla,4 kişiydik,resmen gezdim duz yolda,rot balansda sıkıntı yok,ve abimin cliosuyla aynı yolda dondum.benim arac ı biradere verdim oda diyor korktum senin arabadan diye:),iş yerinde arkadasımda 1,3XL var oda aynı sıkıntıdan bahsetti genel var dedi,forumlari dolastim toyotalarda genel yasanan bi olaymis..
Toyota Rav4 2011

eğer malı çok seversen, hırsla değil, belki kanaatle malı talep et, ta çok gelsin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 13, 2012, 09:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 13, 2012, 10:11:43 »
O heybetli duruşun hakkını vermediğini bende hep söylüyorum...
Bu lafınıza kesinlikle katılıyorum çünkü ilk aldığımız da bende öyle demiştim. Yani rot ayarı falan deniliyorda benim aracım 2011 model aldık daha 100 km'de idi ben bu sorundan dert yandım bu nedir diye heybete bak ama icraat yok yani daha sıfır bi araba bunu yapıyor ki yapısı budur bence rot falan çözüm değil en iyi sonuç yaydan alınır hakan abinin dediği gibi siz 120 falan demişsiniz de ben 100'de sallanmaya başlıyordum ve en çokta içime batan da ağaçların hiç kıpırdamaması :S
arkadaşım toyotanın yol tutuşunu beğenmiyor bende 1997 model ae101 1.6 gli var ben çok memnunum ww serisi polo polo clasic 200 model bora ve golf kullandım yeni modellerini bilmem ama bende 1997 model toyotanın yol tutuşu daha iyi geldi benim görüşüm bu yeni kasa toyotaları binmediğim için bilemiyorum
Hakan bey zamanında bende de 97 model xei vardı.. Ben bunu her zaman söylerim ve aynı araçları kullanan babam da söyler 97 corolla son model corollalardan daha az rüzgardan etkileniyor onlarla daha konforlu yolculuklar yapabiliyorsunuz çünkü altının da engin olması sayesinde rüzgarı daha iyi atıyor onların yola oturuşu daha iyi...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 14, 2012, 14:43:09 »
Rot ve Balans ayarları 5.000km bir yapılması gerekir esasında dostlar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 14, 2012, 16:16:14 »
Arkadaşlar yapmayın tamam yol tutuşu çok iyi değil ama aynı aracı (2011 Corolla 1.6) 15 aydır kullanıyorum rüzgarda ve düz yolda hiç gezmiyor son sürat limitlerine de çıktım (yüksek hız) bir problem görmedim bir kaç kez virajlarda ve ani direksiyon kırmada bende problem yaşadım ama lastik hava basınçları oldukça düşükmüş bundan kaynaklandı sanırım lastikleri doğru basınca ayarladım sorun yok

Lütfen öncelikle trafik sonrasında ise forum kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 14, 2012, 16:59:02 »
Ben de 2011 Corolla ile hiç bir sorun yaşamadım. Çok rüzgarlı bölgelerde gezmeyen araba yoktur. Ağırlık olarak daha ağır arabaların gezme olayı daha az hissedilir. Bir çok arkadaşımız biliyordur kahraman Şahinleri. Hızını 70-80 üzerine çıkarttınmı adındanmıdır nedir şahinler, doğanlar havalanmaya çalışırlar. :):)
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 14, 2012, 17:19:25 »
Genelde üretici firmalar aracın iç mekan genişliğini arttırmak ve ferah bir ortam sunmak içinkabin yüksekliğini gerektiğinden fazla arttırıyorlar. Yani tasarımda 1. derece etken aerodinami değil iç mekan genişliği oluyor. Bu yüzden araçlar rüzgardan çok etkileniyor. Genelde toyota arabaları da bu şekilde olduğundan rüzgardan bir hayli etkilenirler ama bu sınıfta neredeyse tüm araçlar rüzgardan az ya da çok etkilenir. Tahminimce scirocco, mini cooper, bmw 1 serisi gibi araçlar aerodinamiye önem veren spor araçlar rüzgardan nisbeten daha az etkilenir.