Gönderen Konu: OTOMATİK ŞANZIMAN  (Okunma sayısı 1502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
OTOMATİK ŞANZIMAN
« : Şubat 09, 2012, 09:41:44 »
Arkadaşlar  selam... aranıza ilk defa katılıyorum ...ilginize şimdiden teşekkürler..benim aracım 90 model corolla otomatik vites...1.6 16 valf...arabamı izmir den aldım ve bu hafta sonu ankaraya gittim ..ilk defa otomatik vites araç kullanıyorum.aracım da herhangi bir sorun yok..öyle söylediler..fakat şanzıman yağını değiştirmem gerekmektedir öyle düşünüyorum nerede değiştirmem gerekir..illa serviste mi hangi yağı kullanacağım.birde vites geçişlerim 3000 - 3500 devirde oluyor daha erken geçmesi gerektiğini söylediler...usta birisi yağını değiştirip filtreyi temizletirseniz yarım devir daha düşer sıkıntı olmaz..araban da herhangi bir sıkıntı yok...bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim saygılar....

Toyota Club Türkiye

OTOMATİK ŞANZIMAN
« : Şubat 09, 2012, 09:41:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: OTOMATİK ŞANZIMAN
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2012, 14:13:51 »
Gülbek bey,

Yeni otomobiliniz hayırlı olsun, iyi günlerde binmeniz dileğiyle,

Şanzıman yağınızı ve varsa filtresini yetkili serviste değiştirmenizi tavsiye ederim,

Vites geçişleri devirleri konusunda siz birşey yapamazsınız, bu durum aracın ECU'su tarafından düzenlenir, bir sorun görünmüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2012, 15:14:24 »
Tekin Bey....çok teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2012, 17:09:22 »
Gülbek Bey otomatik klasik şanzımanlarda gaza ne kadar bastığınız algılanarak buna göre ve devir durumuna bağlı vitesler değişmektedir. Gaz pedalına çok basarsanız vitesler daha yüksek devirlerde, az basarsanız daha düşük devirlerde değişmektedir. 3000-3500 devir normal bir değişim diye addedilemez. Bu komutu siz veriyorsunuz, ya da gerçekten bir anormallik var. Gaza daha az basarak deneyiniz. Bu durumda yumuşak bir şekilde vitesler değişerek, en yüksek vitese daha düşük devirlerde değişerek ulaşacaktır. Eğer şanzımanın spor kullanım tuşu varsa buna basmadığınıza emin olunuz.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS