0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayar düğmesi varmı bilmiyorum fakat döşemecide bunu araç koltuğunun içine monte ettireceksiniz daha süper olur. 12v ile çalışır zaten. aküden direk bir hat çekip konsolda boş bir yere düğme ve sigortayla gayet orjinal birşey çıkabilir.
çakmaklıktan da olabilir aküdende olabilir gayet güzel bi ürün araçta koltuk kılıfı yoksa orjinal bozulmadan alınan kılıfın içine konabilir...
Serkan bey,Sadece kontak açıkken çalışak şekilde elektrik alınız,Kullanırken mümkün olduğunca kısa süreler kullanmaya dikkat ediniz, orjinal olmadığı için zaman kısıtlaması olmayacağından akünüzü bitirebilir,Orjinal koltuk kılıfınızın altına montajlatmanızı önermem, dolayısiyle Yaz sezonunda çıkartmanız kolay olur,Neden orjinal koltuk kılıfı içine montajlamayınız diyorum?Bilirsiniz, bu tip resistanlarda kullanılan metaller arasında da kalite ve alaşım farkı vardır, sertleşip kırılma riski olan bu tip metallerde kopukluk meydana gelirse hem yangın tehlikesi oluşturacak hemde değişim yapılması daha zor olacaktır.
Bu tarz ürünleri alırken mutlaka kaliteli markalar almak lazım. Allah korusun yangın bile çıkarır, ne olduğunu anlayamadan iş işten geçer. Montaj yapılırken gücün alındığı kısımdan sonraki bir bölüme ek sigorta koymakta fayda var. Her iki tarafıda maksimum açın biraz çalışsın kaç volt akım geçtiğine bakıp ona göre bir sigorta koyun, esneklik bırakmayın ama. Yani 9 volt çekiyorsa sigortanız 9.5 olsun maksimum.
http://www.ebay.com/itm/331035459654?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l26492 Koltuk için ideal ve estetik olanı bu siparişi verdim bekliyorum düzgün bir elektrikçiye de 100 lira verip montajını yaptıracağım inşallahTelli rezistans değil fiber karbon iplik kullanılıyor hem uzun ömürlü hem de kağıt kadar ince neredeysemontaj esnası ve sonrasını paylaşırım sizlerle.
Amper diyecektin sanirim abi
Bir fark yok sonuçta ısıtıcının direnci sabit, yani akım x direnç voltajı verdiğine göre voltajın artması demek akımın artması demek olacaktır. Her iki durumdada sigorta işlevi yapacaktır. Ancak yanlış hatırlamıyorsam sigorta seçilirken ölçülen amper değeri 1.4 gibi bir sayıyla çarpılarak hesaplanıyordu.
Evet abi genelde 1.4 ile carparak secilir. Abi mesela cakmakliga takilan aletlerin sigortasina bakarsan 250v yazar amperi degisiktir.
O yüzden voltajı ölçmek daha sağlıklı olur demiştim. Sonuçta akım ne olursa olsun en büyük değer voltaj olacaktır.
Abi Suan kafam karisiyor akima gore sigorta secilir diye biliyorum.
Ne farkederki? Sonuçta direnci sabit( genleşme vs olmadığını düşünürsek) akım değiştikçe voltajda değişiyor o oranda. Bazı sigortalarda voltaj yazar, bazılarında amper değeri yazar.
O da dogru Bazilarinda her 2 side yaziyor