Gönderen Konu: Karizma doğuştan mıdır? Karizmatik olmanın püf noktaları?  (Okunma sayısı 21868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Karizma doğuştan mıdır? Karizmatik olmanın püf noktaları?
« Yanıtla #100 : Şubat 19, 2012, 16:22:59 »
Paçaları kıvırmasaymışsın iyiymiş :)
o kıvrımlar da da ayrı bir karizma var

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Şubat 19, 2012, 16:22:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 19, 2012, 16:24:35 »
o kıvrımlar da da ayrı bir karizma var

:) Kemal abi doğru esasında bir zamanlar çok modaydı şimdi sadece dar paça var moda olarak o da emocularda :lol:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Şubat 20, 2012, 20:15:37 »
Bir karizma öğesi olarak güneş gözlüğü:

Uçakta bile takanlar var, acaba güneşe daha yakınız diye mi bilemem, ama bildiğim şu ki, bazan gerçekten gerekli güneş gözlüğü. hem yazın güneş çok yoğun iken, hem de kışın kar üstünde güneş parlarken.

Ayrıca gözlük taktıklarında karizmatik olduklarını düşünenler de az değil:

2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #103 : Şubat 20, 2012, 20:27:59 »
Sizce erkeklerin karizmasına karizma katan aksesuarlar nelerdir?

Yüzüklerin karizmaya faydası olur mu?

bir zamanların olmazsa olmazı zippo hala karizma katmaktamıdır?

zippo, kol düğmesi tarihte kaldı diyenler için puşi??

çelik yüzük?

yoksa aksesuar o kadar da önemli değil mi?
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #104 : Şubat 20, 2012, 20:30:09 »
sadece gözlük olsa olur mu (kadın-erkek)?

2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Şubat 21, 2012, 09:12:59 »
Takılardan nefret ederim.Sade güzellik her zaman tercihimdir,kadında da erkekte de.Yüzük,kolye hele ki künye den hiç ama hiç haz almam.Kadınlarda hatlarına uygun bir giyim,düzgün saç ve hafif makyaj tamamdır.Erkekte makyaj kısmını çıkarın aynı şeyler geçerli.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Şubat 21, 2012, 10:00:51 »
Çetin bey şimdi öncelikle sizin karizmadan beklentiniz ne öncelikle bunu bilmek lazım... Yukarıda verdiğiniz bütün şeyler duygusal karizma örnekleri markalar vs ;) 

Ayrıca gözlük konusunda ki 2 adam eğer amcanızın oğlu değilse kaldırın o fotoyu ben bahsettiğiniz gibi gözlük takınca kendini karizma sanma durumu görmedim orada gayette yerine göre gözlük takmış iki insan var, hoş olmadı bu tarz bir yaklaşım. He alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birini örnek verebilirsiniz ama bu insanlar gayet normal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #107 : Şubat 21, 2012, 16:46:47 »
Çetin bey şimdi öncelikle sizin karizmadan beklentiniz ne öncelikle bunu bilmek lazım... Yukarıda verdiğiniz bütün şeyler duygusal karizma örnekleri markalar vs ;) 

Ayrıca gözlük konusunda ki 2 adam eğer amcanızın oğlu değilse kaldırın o fotoyu ben bahsettiğiniz gibi gözlük takınca kendini karizma sanma durumu görmedim orada gayette yerine göre gözlük takmış iki insan var, hoş olmadı bu tarz bir yaklaşım. He alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birini örnek verebilirsiniz ama bu insanlar gayet normal...

Ahmet Bey;
Karizmadan beklenti olmaz. Sanırım karizmadan ne anladığımı soruyorsunuz. Konunun başlangıcında yazdığım iletileri okursanız, kendi anladıklarımı değil bilimsel açıklamalara yer verdim (iletilerim, tez, makale ve TDK'dan alıntıdır), bu açıklamalar benim karizmadan anladığımdır.

Duygusal karizma, karizma örnekleri markalar vs. sizin yorumunuz bende sizlerin yorumlarınızı sormuştum, kendi düşünceme iletilerimde yer verilmemektedir.

Hoş olmayan; sizin, amca oğlu gibi akrabaları konuya dahil etmeniz ve emir kipi ile ileti yazmanız (daha dikkatli ve saygılı olacağınızı ümit ediyorum bundan sonra). Resimdeki kişilerin birilerinin amca oğlu oldukları büyük ihtimal dahilidir, kimin olduklarını ben bilemem, sizin amca oğullarınızı da herkese açık bir foruma dahil etmeyi ve bu tarz yerlerde iletisine cevap yazdığım kişiye emir kipi  ile cevap yazmayı kendime yakıştıramam.

Gözlük takınca kendini karizma sanma durumu görmemişsiniz orada gayette yerine göre gözlük takmış iki insan olduğunu düşünüyorsunuz, Alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birini örnek kabul edebileceğinizi ama bu insanların gayet normal olduğunu söylüyorsunuz. Sizin gibi düşünmediğim için o resimleri paylaştım forum üyeleri ile, sizin gibi de benim gibi de düşünenler olabilir. Resimlerden rahatsız olanlar var ise, memnuniyetle resimleri silebilirim. Önemli olan insanların düşüncelerini kendilerine yakışan tarzda akrabaları karıştırmadan ifade etmeleri, emir kiplerini doğru yerde kullanmalarıdır.

Forum üyelerine saygılarımla.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Şubat 21, 2012, 20:40:40 »

Ahmet Bey;
Karizmadan beklenti olmaz. Sanırım karizmadan ne anladığımı soruyorsunuz. Konunun başlangıcında yazdığım iletileri okursanız, kendi anladıklarımı değil bilimsel açıklamalara yer verdim (iletilerim, tez, makale ve TDK'dan alıntıdır), bu açıklamalar benim karizmadan anladığımdır.

Duygusal karizma, karizma örnekleri markalar vs. sizin yorumunuz bende sizlerin yorumlarınızı sormuştum, kendi düşünceme iletilerimde yer verilmemektedir.

Hoş olmayan; sizin, amca oğlu gibi akrabaları konuya dahil etmeniz ve emir kipi ile ileti yazmanız (daha dikkatli ve saygılı olacağınızı ümit ediyorum bundan sonra). Resimdeki kişilerin birilerinin amca oğlu oldukları büyük ihtimal dahilidir, kimin olduklarını ben bilemem, sizin amca oğullarınızı da herkese açık bir foruma dahil etmeyi ve bu tarz yerlerde iletisine cevap yazdığım kişiye emir kipi  ile cevap yazmayı kendime yakıştıramam.

Gözlük takınca kendini karizma sanma durumu görmemişsiniz orada gayette yerine göre gözlük takmış iki insan olduğunu düşünüyorsunuz, Alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birini örnek kabul edebileceğinizi ama bu insanların gayet normal olduğunu söylüyorsunuz. Sizin gibi düşünmediğim için o resimleri paylaştım forum üyeleri ile, sizin gibi de benim gibi de düşünenler olabilir. Resimlerden rahatsız olanlar var ise, memnuniyetle resimleri silebilirim. Önemli olan insanların düşüncelerini kendilerine yakışan tarzda akrabaları karıştırmadan ifade etmeleri, emir kiplerini doğru yerde kullanmalarıdır.

Teşekkürler
Forum üyelerinden de size saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #109 : Şubat 21, 2012, 20:45:23 »
Teşekkürler
Forum üyelerinden de size saygılar
Kemal bey her zamanki gibi süpersiniz
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Şubat 21, 2012, 21:48:12 »
İyi bir yüzücü dalgalı suya pervasız dalarken durgun suda oldukça dikkatli ve yavaş yüzer;kendini yormadan.Birde suda yansıma vardır.Yakamoz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Şubat 21, 2012, 23:20:55 »

...... kimin olduklarını ben bilemem, ..............

Gözlük takınca kendini karizma sanma durumu görmemişsiniz orada gayette yerine göre gözlük takmış iki insan olduğunu düşünüyorsunuz, Alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birini örnek kabul edebileceğinizi ama bu insanların gayet normal olduğunu söylüyorsunuz. Sizin gibi düşünmediğim için o resimleri paylaştım forum üyeleri ile, sizin gibi de benim gibi de düşünenler olabilir. Resimlerden rahatsız olanlar var ise, memnuniyetle resimleri silebilirim.

Çetin Bey,

İletinizin bir kısmını altıntıladım, burada dikkat edilmesi gereken bir husus "Alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birinin" afişe edilmesi ya da alay konusu edilmesinin yasal olmadığıdır. Ahmet'in bu kişilerin akrabanız değilse kaldırın ifadesi yasal yükümlülüğüdür.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; İnsan Haklarına Saygılı bir devlettir. İnsan Hakları, T.C anayasası’nını 12-74 üncü maddeleri arasında “TEMEL HAKLAR VE HÜRRİYETLER” ana başlığı altında vatandaşlarımıza anayasal bir hak olarak tanınmıştır.

İnsan Haklarının ilgili maddesi "Kimsenin, özel yaşamına, ailesine, konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz" der.

Bilgilerinize.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Şubat 21, 2012, 23:32:27 »
Tek sıkıntım üslubum onun içinde özür dilerim ki zaten yeterince tanısanız onu emir vermek için yazmayacağımı bilirsiniz, yine bir 'ki' sürekli gündemde tutmaya çalıştığım şey bizlerinden üye olarak yazma hakkımız var ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #113 : Şubat 22, 2012, 00:21:49 »
Çetin Bey,

İletinizin bir kısmını altıntıladım, burada dikkat edilmesi gereken bir husus "Alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birinin" afişe edilmesi ya da alay konusu edilmesinin yasal olmadığıdır. Ahmet'in bu kişilerin akrabanız değilse kaldırın ifadesi yasal yükümlülüğüdür.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; İnsan Haklarına Saygılı bir devlettir. İnsan Hakları, T.C anayasası’nını 12-74 üncü maddeleri arasında “TEMEL HAKLAR VE HÜRRİYETLER” ana başlığı altında vatandaşlarımıza anayasal bir hak olarak tanınmıştır.

İnsan Haklarının ilgili maddesi "Kimsenin, özel yaşamına, ailesine, konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz" der.

Bilgilerinize.

Ali bey;

Maalesef iletimin yanlış yerinden alıntı yapmışsınız, internetten aldığım ve forumda paylaştığım tanımadığım iki kişinin bulunduğu fotoğrafa ait tek yorumum: "Ayrıca gözlük taktıklarında karizmatik olduklarını düşünenler de az değil" yazdıktan sonra iki nokta üst üste işareti yapıp, fotoğrafı ekledim (başka hiç bir yazı, yorum, işaret, alkış, gülümseme, ima vs. bulunmamaktadır, yorum okuyucuya bırakılmıştır, Örneğin Ahmet bey fotoğraftaki kişileri normal insanlar olarak görmüşlerdir).

İletinizde yazdığınız gibi:  "Alakasız bir yerde alakasız bir kıyafetle gözlük takan birinin" afişe edilmesi ya da alay konusu edilmesi söz konusu değildir.

Benim yazım ile fotoğrafı ilişkilendirip bana muhalif (cümleler gerçek anlamında anlaşıldığında) olarak yazılabilecek tek cümle:
"Bu kişiler gözlük taktıklarında karizmatik olduklarını düşünmemektedirler" bu cümle haricinde yazılacak her şey haksız muhalefettir.
Benim cümlelerimden  "karizmatik değiller, komikler, normal değiller gibi" anlamlar çıkartılması haksızlıktır.

İletinizde yazdığınız: İnsan Haklarının "Kimsenin, özel yaşamına, ailesine, konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz" dediği ilgili maddesini ve iletilerimi defalarca okumuş olmama rağmen bu ilgili maddenin tarafımdan tamamen ya da kısmen ihlal edilmesi bulunmamaktadır (paylaştığım fotoğraf tarafımdan çekilmedi, gizlice ele geçirmedim, internetten alıntıdır).

"Ahmet'in bu kişilerin akrabanız değilse kaldırın ifadesi yasal yükümlülüğüdür." cümlenizden anladığım: Ahmet bey bu yükümlülüğünü ya sadece bana karşı kullanmış, ya da bu forumda paylaşılan tüm fotoğraflar (benimki dışında) herkesin kendisinin ya da yakınlarının fotoğrafları.

Ali bey, iletinizden (yazdıklarınızdan) anladıklarım bunlar, fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ahmet beyin üslubu hakkında hiç bir şey yazmadığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Şubat 22, 2012, 00:34:00 »
Hemen benim mesajımın altında Ahmet'in üslubu ile ilgili olarak kendini eleştirmesi ve aynımesajda belirttiği gibi sizin onu tanımamanız konusundaki ifadesi aslında benim Ahmet'in üslubu hakkında birşey söylememe sebebimi çok iyi açıklıyor aslında. Yinede siz anlamak istediğiniz gibi anlamakta özgürsünüz.

İyi geceler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #115 : Şubat 22, 2012, 00:41:00 »
Tek sıkıntım üslubum onun içinde özür dilerim ki zaten yeterince tanısanız onu emir vermek için yazmayacağımı bilirsiniz, yine bir 'ki' sürekli gündemde tutmaya çalıştığım şey bizlerinden üye olarak yazma hakkımız var ::)

Ahmet bey;
Sizlerin (bölüm yöneticileri ve forum da yetkili/sorumlu kişilerin) üye olarak yazmanızdan ben şahsım adıma gayet memnunum ve devamını dilerim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #116 : Şubat 22, 2012, 00:43:23 »
Hemen benim mesajımın altında Ahmet'in üslubu ile ilgili olarak kendini eleştirmesi ve aynımesajda belirttiği gibi sizin onu tanımamanız konusundaki ifadesi aslında benim Ahmet'in üslubu hakkında birşey söylememe sebebimi çok iyi açıklıyor aslında. Yinede siz anlamak istediğiniz gibi anlamakta özgürsünüz.

İyi geceler.

Tekrar teşekkür eder ben de size iyi geceler dilerim.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Şubat 22, 2012, 09:42:33 »

1-)Örneğin Ahmet bey fotoğraftaki kişileri normal insanlar olarak görmüşlerdir).

2-)Benim yazım ile fotoğrafı ilişkilendirip bana muhalif (cümleler gerçek anlamında anlaşıldığında) olarak yazılabilecek tek cümle:
"Bu kişiler gözlük taktıklarında karizmatik olduklarını düşünmemektedirler"
bu cümle haricinde yazılacak her şey haksız muhalefettir.
Benim cümlelerimden  "karizmatik değiller, komikler, normal değiller gibi" anlamlar çıkartılması haksızlıktır.

3-)
Ahmet bey bu yükümlülüğünü ya sadece bana karşı kullanmış, ya da bu forumda paylaşılan tüm fotoğraflar (benimki dışında) herkesin kendisinin ya da yakınlarının fotoğrafları.

1-) Normal insanlar değiller mi? Bana mı öyle gelmiş :wacko:

2-) Zaten o cümleye paralel birşey yazdım çok farklı yazmadım aksi ispat edilemez...

3-) Sadece size karşı kullanmam diye birşey yok, ben kötüye kullanılan herşeye karşıyım herkesin fotoğrafı öyle değil tabi ki ama çok absürd fotolar olsa sorun çıkmaz ve ya makara amaçlı çekilmiş fotolar olsa... Sizin fotonuz deniz kenarında gayet normal iki insan fotosu makara amaçlı çekilmediği belli ama birtakım insanları gülümsetecek cinsten...

Amacım konuyu uzatmak değil değindiğimiz noktaları almayıp haksız muhalefetten bahsetmenizede gerek yok, teşekkürler.

Forum üyelerine saygılarımla da değil :D Öyle kafam göre yazdım arkadaş kime ne :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Şubat 22, 2012, 10:05:36 »

Amacım konuyu uzatmak değil değindiğimiz noktaları almayıp haksız muhalefetten bahsetmenizede gerek yok, teşekkürler.

Forum üyelerine saygılarımla da değil :D Öyle kafam göre yazdım arkadaş kime ne :lol:
Her memlekete bir Galya lı lazım:)  Gülümsemeniz eksik olmasın dostlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Şubat 22, 2012, 11:42:09 »
Her memlekete bir Galya lı lazım:)  Gülümsemeniz eksik olmasın dostlar.

İnşallah abicim. Her daim gülmek üzere.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey