Anket

AE 101 Corolla vs Volkswagen Bora

AE 101 Corolla
22 (50%)
Volkswagen Bora
22 (50%)

Toplam Oy Verenler: 44

Gönderen Konu: AE 101 Corolla vs Volkswagen Bora  (Okunma sayısı 7354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Corolla vs Volkswagen Bora
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2012, 18:25:47 »
C segmentinde Bora ilk çıktığı yıllarda maalesef fazla tutulmadı.Bu nedenle VW,piyasaya Jetta'yı çıkardı.

Böyle birşey yok jetta diye yeni dediğimiz araç boranın bir sonraki versiyonuydu, yalnızca adı bizim için değişti. Yani "Corolla Hb tutmadı Auris'i yaptı Toyota" demek ne kadar yanlışsa "Bora tutmadı Jetta oldu" da o denli yanlış bir bilgi olur. Vw Avrupa'da bir dönem bu aracı Bora olarak pazarladı sonra tekrar Jetta :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2012, 18:25:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2012, 19:26:24 »
bende borayı volkswagenin .... versiyonu diye biliyorum ama yinede araba gibi araba be. ikisinin arasında kalsam borayı terih ederim. :)
2011 avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2012, 22:06:22 »

Evet Ahmet Bey, aynı model bora-golf-ibiza kullandım(ibizadan önceki aracım da 98 corolla idi) iç kısımlar (özellikle bora ve golf birebir aynı) aynı. Komfor olarak da sadece içlerinden ibizanın süsp.ları çok sert, yol tutuşu diğerlerinden daha iyi ama komforu olumsuz etkiliyor, onun dışında borada ve golfte yoldaki ne çukurları ne tümsekleri okadar hissetmedim. Ayrıca boranın koltukları insanın belini ve sırtını çok daha iyi kavrıyor corllaya göre. Ancak dediğim gibi ben okadar da komfor hastası değilim, bana sorarsanız sırf 16v motoru ve yakıt ekonomisi için corolla derim.
(Not: Herkesin yorumu kendine aittir, bunlar benim "kendi yorumlarım", o forumdakilerin yorumları da beni zerre kadar ilgilendirmiyor, benim o araçla ilgili izlenimlerim bu yönde, o yüzden izin verin kendi yorumlarımın, kendi yaşadıklarımın nasıl olacağına ben karar vereyim!)

Alp bey tavrınızı anlamak gerçekten zor güzel güzel tartışırken bir konuda kırmızıyla belirttiğim yerlerde amacınızı kestirmek gerçekten zor. Bazı konularda Türk dili kurallarını iyi bildiğinizden bahsetmiştiniz diye hatırlıyorum yanılmıyorsam, peki affınıza sığınarak bana anlatırmısınız ünlem işareti ne anlama gelir? Nerelerde kullanılır?

Sizin kararınıza karışan olmadı ayrıca eğer bazı kronik sorunlar varsa bunları forumda yazdıkları zerre kadar ilgilendirmiyor  diyerek yok sayamazsınız. İzlenimleriniz o yöndeyse sadece bence böyle der geçer ve polemiğe zemin hazırlamazsınız... Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2012, 22:29:39 »
Yaptığım yorum sanki genel-geçer bir durumun aksini iddia edermiş gibi algılanıp, eleştirilirse, şahsi fikirlerime "onlar bile böyle düşünüyorlar, siz nasıl vardınız bu fikre" denirse ve bu durum kimin başına gelirse vereceği tepkinin işaretidir bu ! işareti.

Ünlem işareti hakkında resmi bilgi: http://www.tdksozluk.com/s/%FCnlem_i%FEareti/

Tavrımın sebebini de şöyle açıklayayım: Burada o kadar kişi yorum yapıyor, ben de bazılarına yorumlarımla katılıyorum ama sizinkine (sadece bu mesajla alakalı, sözkonusu mesajınız) böyle bir cevap verdim, bence bunu siz bir kez daha düşünün, siz bulacaksınız sebebini. Zira ben kimsenin yorumunu eleştirerek "güzel güzel tartışmıyorum"

Komfor, beğeniler, istekler, vs. göreceli şeylerdir, yorumları eleştirmek de kimsenin hakkı değildir.
Diğer taraftan yaptığım yorumlar "benim", "bana ait", "ben tarafından yapılmış" yorumlar olup, her cümlede "bence" demek gerektirmez; dolayısıyla bana ait olan yorumlar ve gözlemlerde sadece benim yaşadıklarım, tecrübelerim vardır, yani şu demek oluyor: "O forumlarda yapılan yorumlar beni zerre kadar ilgilendirmiyor" ve "Bunlar benim yorumlarımdır, benim gözlemlerimdir, yaşantılardan alınanlar kişiden kişiye değişebilir." bilmem anlatabildim mi?

5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2012, 22:39:16 »
Anlatamadını anlatma ihtimalinizde bu tutumla giderseniz çok düşük görünüyor çünkü anlatabilmek için önce dediklerimi doğru idrak edip ona göre cevap vermeniz gerekiyor... Önce ki yorumlarıma gerekli ve alakalı cevaplar verilmediği için bu konuyu boş yere uzatmayacağım şimdilik.

Ünlem konusuna gelince TDK'da öyle bir kullanım bulamadım. ;)

Ayrıca değinmek istediğim konu beğeniler istekler göreceli şeylerdir ama koNforun göreceli olma ihtimali yoktur... (süspansiyon vs açısından donanımın verdiği konfor farklı, ki zaten konfor denildiğinde akla ilk gelen süspansiyon konforudur)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 06, 2012, 00:28:05 »
wolkswagen bile üretimini durdurduğuna göre vardır bir hikmeti?
vw borA üretimini durdurmadı türkiyeye bora olarak girdiler sadece yurt dışında yıllara jetta olarak satıldı
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 06, 2012, 00:32:37 »
vw bora o zamanın en konforlu araçlarından biridir yiğidi öldür hakkını yeme tam 8 sene kullandık.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2012, 01:18:55 »
Tamam Ahmet Bey, Türkçe dersimi de aldım, konforun, kişilerin keyiflerine ve hissettiklerine bağlı olarak ortaya çıkan bir durum olmayıp, yani göreceli olmayıp kimin neyden, ne kadar keyif alacağının belirli yerlerde, belirli standartta olduğunu da öğrendim. Tamam siz haklısınız, sustum ben de, yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın. Konu kirlenmeden kendi adıma kapatıyorum. Keyifli forumlar.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2012, 09:26:50 »

Ayrıca değinmek istediğim konu beğeniler istekler göreceli şeylerdir ama koNforun göreceli olma ihtimali yoktur... (süspansiyon vs açısından, donanımın verdiği konfor farklı, ki zaten konfor denildiğinde akla ilk gelen süspansiyon konforudur)

konforun, kişilerin keyiflerine ve hissettiklerine bağlı olarak ortaya çıkan bir durum olmayıp, yani göreceli olmayıp kimin neyden, ne kadar keyif alacağının belirli yerlerde, belirli standartta olduğunu da öğrendim.

Alp bey burada haklı haksız olma durumu yok sizde kusura bakmayın kimseyi kırmak gibi bir niyetimiz yok burada tabi ki...

Son mesajda ılımlı gibi göstermeye çalıştığınız tavır gerçekten çok üzücü, bir yandan konuyu kapatmak ister gibi davranıp bir yandan laf sokmaya çalışmak ironik olmuş....

Kırmızılı yerde de keyif alınacak şeylerin tabi ki göreceli olacağını ancak süspansiyondan kaynaklanan konforun göreceli olamayacağını belirttim ama bir üst mesajımda yazmasına rağmen ısrarla son mesajınızda yine ben öyle dememişim gibi davranmışsınız gerçekten ilginç.  Bu konuda ki son mesajım benim, siz tabi ki cevabını verebilirsiniz saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2012, 09:43:14 »
beyler  az  sakinnn  ;)

ben her 2  aracında  modifikasyonlusuna  bindim.  biri  kendi aracım  diğeri  arkadaşımın...

boranın  hitler  moturu  başarılıdır. arıza  sıkıntı  vermez ama  çok  yakar. performans da   vermiyor. virajlarda da  3.5 luk  eibach'lara   ragmen  benım  corolla'mın   kopmadığı  yerde   kopuyor :(   ,  tabi  benım  aracımda  50mm apex  oldugunu  göz  onunde  bulundurup  normalınde de  boradan   yere  daha paralel  oldugunu  düşünürsek corolla virajlarda daha başarılı.
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2012, 13:33:23 »
volkswagen bora 2004 senesinde 0 km aldım ve 2007 senesinde sattım hakikaten çok konforlu güvenli bir araç ve çok ta sağlam corolla kullanmadım nasıldır bilmiyorum ama bora gerçekten çok iyi bir araç
Sahte isimli üyelik nedeniyle yasaklanmıştır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 19, 2012, 01:16:44 »
arkadaşlar aslın ae101 corolla 93-98 model bir araba bora ise 2000li yılların arabası tabikide boranın burdan bir avantajı var ama performans olarak corolla daha iyi bir araç ve yakıt tasarrufu olarakta daha ekonomik konfor olarakta corolla çok konforlu bir araçtır hemde ae101 kasadan beklenmicek derecede ama bora daha kaslı bir araç olduğu için yol tutuşu daha iyi olucağını düşünüyorum genede corrolla zamanının göre daha başarılı bir araç bora ise 2000li yıllara göre normal bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 28, 2012, 03:54:12 »
Bir arkadasim, babasina ait olmasi nedeniyle 2001 model VW Bora Variant kullaniyor bu sayede benim de deneyim firsatim olmustu, tabiki yol tutus gibi konular sedanla farklilik gostereceginden oralara girmiyorum. VW Bora ic dizayn olarak gunumuz sartlarinda bile hos ve ergonomik bir yapi sunuyor. Benim deneyimledigim arac, donanim seviyelerini net olarak bilmesemde, Comfortline fakat ilk sahibi bir kac opsiyon ekletmis yagmur sensoru ve otomatik klima gibi, yani donanim olarak AE 101 Corolla ile Bora'yi karsilastirmak biraz yanlis bir durum. Aracin icinden devam etmek gerekirse, esya cepleri tatminkar seviyede. Hepsinde var mi bilmiyorum acikcasi fakat yol bilgisayari standart olmasi lazim Bora'da.

Surus anina gelecek olursak VW Grubu araclar bana her zaman alcak gelmistir, alcak derken kastettigim koltuga oturdugunuzda solunuza bakinca cam seviyesinin biraz altinda kaliyor insan. Ki kisa boylu biri degilim, bunu bir onceki kasa Passat'ta, son kasa Golf'te (6 oluyor sanirim) de yasadim. Guncel kasa A3'lerde de bu durumla karsilastim aslinda, ve eski kasa TT'de. Fakat alisilabilir bir durum sanirim. Motor konusuna gelecek olursak 1.6 8V arabaya yeten bir motordur, her zaman dusuncem 90 - 130 HP araclarda performansin belirleyici olmamasi yonundedir.

Sorunsuzluk kismina gelecek olursak, VW Grubu genel olarak bilindigi uzere sorunsuz arac uretmede cok basarili olmayan bir firma, babamin isi dolayisiyla İstanbul'daki vakitlerim genel olarak Bostanci Sanayi Sitesi'nde gecmekte ve acik ve net soyleyebilirimki Bostanci'da en fazla ozel servis VW Grubu'nun ve sinek avlayan pek yok. Ufak tefek sorunlarla bakim disinda servise veya ustaya ugramaniza sebep verebilcek bir arac olabilir Bora, tabi ki hepsi boyledir diyemem, sahibinin iyi baktigi bir araba kolay kolay sikinti yaratmaz kullanicisina.

AE 101 detayli inceleme firsati buldugum bir arac degil malesef, zaten forumda AE 101 kullanicilari varken bana pek yorum dusmez AE 101 hakkinda. Tek tavsiyem fanatiklik yapmamanizdir.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 28, 2012, 04:35:54 »

Ve tabi bence.

:alkis: :alkis: :alkis:  Tam bir forum kullanıcısı ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 19, 2012, 19:10:23 »
boranın tutmama sebebi sıfır fiyatının passatla nerdeyse aynı olmasıydı bence, aynı hatayı jettada yapmadılar fiyat farklarını görüyorsunuz
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 19, 2012, 21:11:44 »
boranın tutmama sebebi sıfır fiyatının passatla nerdeyse aynı olmasıydı bence, aynı hatayı jettada yapmadılar fiyat farklarını görüyorsunuz
evet ama sanırım yanlış sınıflarda bir karşılaştırma olmuş :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 19, 2012, 21:16:35 »
evet ama sanırım yanlış sınıflarda bir karşılaştırma olmuş :)
   biraz öle olmuş  :D
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 20, 2012, 09:10:22 »
   biraz öle olmuş  :D
ama anket öyle demiyor :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 21, 2012, 15:26:35 »
Serdar, araba değiştirmeyi mi düşünüyorsun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Aralık 21, 2012, 15:28:05 »
Serdar, araba değiştirmeyi mi düşünüyorsun?
yok kanka toyotadan vazgeçmeyiz :) bunu satarsak bilki D4d alırız yoksa satmayız