Gönderen Konu: auris çip  (Okunma sayısı 3116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
auris çip
« : Ocak 29, 2012, 21:26:40 »
auris için bi çip yeri buldum belki konu daha önce açılmıştır 90hp 205nm den 122hp 251nm  oluyormuş linki  http://www.boosterperformance.com/component/content/article/169.html burası isteyen arkadaşlar bi incelesin eğer değerler gerçekten buysa çok ii olur taktırmayı düşünüyorum fiyat için mail attım cvp gelince paylaşırım
2011 auris d4d comfort extra kar beyaz

Toyota Club Türkiye

auris çip
« : Ocak 29, 2012, 21:26:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: auris çip
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2012, 21:48:56 »
Bu ürünleri daha önce çok araştırdım Chip tuning mi yapsam böyle bir chip mi alsam diye daha önce çok düşündüm ve her kafadan farklı ses çıktığı içinde ikisinden vaz geçtim güç artışı sağladığı bir gerçek ama motora zararı olup olmadığı tamamiyle bir muamma kimi hiç bir zararı yok derken kimi kesinlikle zararı var diyor .

Ama illa böyle bir ürün kullanacaksanız araştırdığımda en iyisinin race chip olduğunu öğrendim google aratırsanız karşınıza çıkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2012, 21:56:02 »
Motora hiç bir zararı olmayan bu sistem, giren yakıtı ECU'ya daha az girdiğini belirterek yanıltır.

Sonuç;

Beygir %40 oranında artış gösterirken, yakıt tüketim miktarınızında aynı oranda artacağını bilerek karar vermelisiniz, gerçekten bu güce ihtiyacınız var mı? konusunu da iyi düşünmelisiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2012, 22:08:18 »
Bu ürünleri daha önce çok araştırdım Chip tuning mi yapsam böyle bir chip mi alsam diye daha önce çok düşündüm ve her kafadan farklı ses çıktığı içinde ikisinden vaz geçtim güç artışı sağladığı bir gerçek ama motora zararı olup olmadığı tamamiyle bir muamma kimi hiç bir zararı yok derken kimi kesinlikle zararı var diyor .

Ama illa böyle bir ürün kullanacaksanız araştırdığımda en iyisinin race chip olduğunu öğrendim google aratırsanız karşınıza çıkacaktır.
söylediğiniz siteye baklıcam hemen ama bunlar baya ii gibi geldi bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2012, 22:10:26 »
Motora hiç bir zararı olmayan bu sistem, giren yakıtı ECU'ya daha az girdiğini belirterek yanıltır.

Sonuç;

Beygir %40 oranında artış gösterirken, yakıt tüketim miktarınızında aynı oranda artacağını bilerek karar vermelisiniz, gerçekten bu güce ihtiyacınız var mı? konusunu da iyi düşünmelisiniz.
valla gerçekten motora zararı yoksa ve %40 bi artış olursa pek düşünmem :) kafamı karıştıran ve beni korkutan motorda bi sıkıntı açabileceği düşüncesei.Siz galiba bu sistemi biliyorsunuz biraz yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2012, 23:01:02 »
Tekin abi peki mazot pompasına ve enjektörlere herhangi bir zararı var mı sonuçta bu chip beyne yakıt basıncını düşük göstererek basıncın artmasını sağlıyor buda mazot pompasının sürekli daha yüksek basınçlarda çalışması demek ben bu chip olayını ciddi ciddi düşünüyordum ama dediğim gibi kimi zararı var dediği için vaz geçtim eğer dediğiniz gibi araca herhangi bir zararı yoksa race chip i alabilirim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2012, 23:19:40 »
Bir motorda hacim büyütmeden, egzantrik mili ve sübaplarda değişik takviye sistemler ilave etmeden daha fazla, pratik ve ekonomik güç artışı bu tip sistemlerle fabrikasyon üretimlerde dahi uygulanmaktadır.

Common-rail tüpü ile Ecu'dan gelen kablo arasına uygulanan bu sistemin yüksek basınç uygulayan yakıt pompasına yada enjektörlere bir zararı yoktur, common-rail tüpünün ortalarında bulunan basınç ayarlama valfinin açık kalma süresini uzatarak enjektörlere giden yakıt basıncını artırarak daha fazla besleme yapma yoluyla daha fazla beygir elde etmiş olunur.

Eğer artacak olan yakıt maliyeti sizi etkilemeyecekse 2. olarak şunu araştırmalısınız, bu cihaz takıldıktan sonra aracın çıkaracağı CO gazı TÜV den geçmeye engel oluşturacak düzeylere çıkıyor mu?

orjinal CO = 0.05, geçer üst değer 2.5   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2012, 23:40:34 »
Bir motorda hacim büyütmeden, egzantrik mili ve sübaplarda değişik takviye sistemler ilave etmeden daha fazla, pratik ve ekonomik güç artışı bu tip sistemlerle fabrikasyon üretimlerde dahi uygulanmaktadır.

Common-rail tüpü ile Ecu'dan gelen kablo arasına uygulanan bu sistemin yüksek basınç uygulayan yakıt pompasına yada enjektörlere bir zararı yoktur, common-rail tüpünün ortalarında bulunan basınç ayarlama valfinin açık kalma süresini uzatarak enjektörlere giden yakıt basıncını artırarak daha fazla besleme yapma yoluyla daha fazla beygir elde etmiş olunur.

Eğer artacak olan yakıt maliyeti sizi etkilemeyecekse 2. olarak şunu araştırmalısınız, bu cihaz takıldıktan sonra aracın çıkaracağı CO gazı TÜV den geçmeye engel oluşturacak düzeylere çıkıyor mu?

orjinal CO = 0.05, geçer üst değer 2.5   
Tekin abi bilgilendirme için teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2012, 22:35:32 »
Tekin bey  Yakıt artışının o denli olmayacağı kesindir.
Forumumuzda bir çok arkadaşımız taktı kullandı ve yakıt sarfiyatında 0,5Lt artış olduğunu belirtti.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2012, 22:57:19 »
Tekin bey  Yakıt artışının o denli olmayacağı kesindir.
Forumumuzda bir çok arkadaşımız taktı kullandı ve yakıt sarfiyatında 0,5Lt artış olduğunu belirtti.

Sercan bey,

Dizel MMT araçlarda Es düğmesi var, E modunda 2000d/d larda bir üst vitese geçen araç Es düğmesine bastığımızda 3000d/d larda bir üst vitese geçiş yapmaya başlayarak bg artışı sağlıyor, ve kesinlikle 0.5L fark ile kurtaramıyoruz. Umarım o cihaz dediğiniz oranlarda fark çıkartıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2012, 00:06:48 »
Sadece remap ile hele hele de 1.4 D4D den %40 güç artışı sağlamak  ::)

Üzerindeki turbo ve mmt şanzıman ile bu kadar basınç ile yürüyen araba ne kadar dayanır bilmiyorum :) Bu işlerde makul olan %20-25 güç ve tork artışıdır.
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 16, 2012, 01:52:48 »
Göker bey,
son 3 yıldır, chip tuning işlemi yapılmış bir araç kullanıyorum, bir çok dizel araca chip tuning uygulaması başı ve sonunda yapılan testlerde bulundum. yapacağınız uygulama gerçekten aracınızın ivmelenmesini ciddi şekilde iyileştirecektir. Bu işlemi yaptıracağınız firma çok önemli değil, başında bulunup aracınıza zarar gelmesini önlediğiniz takdirde, piyasadaki bütün chip tuning işlemleri yapan arkadaşların kullandığı yazılımlar, yurt içi ve yurt dışı bazlı olan bazı yazılımcılardan alınıyor, türkiyede 3 veya 4 kişi var kendi yazan , yurt dışındada bağlantı olan bir çok kişi var, yani türkiyede bu işi kime yaptırırsanız yaptırın, aracınıza yüklenecek olan yazılım aynı, alacağınız randımanda aynı olacak, çünkü chip tuning olayı sizin gibi stock araç sahipleri için sabit bir uygulama, yani piyasadaki auris dizellerin hepsine aynı yazılım yükleniyor. bu işi yapanların tek olayı 1-2bin dolar değerinde, beyin yazılımını yüklemek ve değiştirmek amacıyla kullanılan bir ara ünite cihazı.
sonuç olarak, size getireceği kar ve zararlar
+performansınız ciddi şekilde artacak, benim tahminim 110-120ps ler arasına gelir araç
+yakıt tüketiminiz ekonomik kullanımda eskisine göre düşecek

olumsuz yanları
- enjektör den sağlanan yakıt basıncınız artacak, içerdeki yanma şiddetlenecek, egzost gazı basıncınız dolayısıyla artıp , turbonuzun çalışma basıncı artacak.
- bu işi türkiyede ilk yapanlardan biri olan onno ustanında açıkca belirttiği gibi, atmosferik motorlarda 50bin km, aşırı beslemeli motorlarda 100bin km  kadar motor ömründe kısalma söz konusu oluyor
- turbonuzun ömrü kısalacak, ve kaç bin km daha gideceği bilinemez, çünkü standartın üzerinde bir basınç ile kullanacaksınız, belki 100bin km, belkide 5bin km sonrasında , turbonuz basınç kaçırma, yağ salma , dengesiz çalışma gibi sorunlar gösterecek
-enjektör ve yakıt pompası standartın üzerinde çalıştığı için bunlarında aşınma süresi kısalacak
- herhangi bir ateşleme vs. gibi sorun yaşarsanız, çok daha hassas davranmalısınız araca, normal durumlarda zarar gelmeyecek bile olsa, chip tuning sonrası , ufak kusurlar arabanızda büyük sorunlar yaratabilir.
- şanzımanınızın tork konvertörünün kapasitesinin muhtemelen üzerine çıkacaksınız, buda şanzımanı hasarlama riskinizi doğuruyor,

ben 2000 model volvo aracımda yukarda belirttiğim sorunların hiç birini yaşamadım fakat bu yukarda belirttiğim sorunları yaşayan kişileri tanıyorum.
şimdilik benim aklıma gelen durumlar bunlar, fiyat konusunda ise, aldığınız fiyatı bana pm lerseniz, bende bir kaç kişiden fiyat alıp size dönüş yapabilirim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 16, 2012, 06:59:43 »
Sercan bey,

Dizel MMT araçlarda Es düğmesi var, E modunda 2000d/d larda bir üst vitese geçen araç Es düğmesine bastığımızda 3000d/d larda bir üst vitese geçiş yapmaya başlayarak bg artışı sağlıyor, ve kesinlikle 0.5L fark ile kurtaramıyoruz. Umarım o cihaz dediğiniz oranlarda fark çıkartıyordur.

Tekin bey ,
Sizin bahsettiğiniz araç ile hızı arttırmak yani o zaten doğal bir şey gaza basışımız artınca yakıtta o denli artar.
Benim demek istediğim şudur, chipsiz kullanılan aracın normal seviyelerde kullanıldığını düşünürsek örneğin 4.0 yakıyor diye var sayalım chipli araçta aynı oranda gazı veriyorsa 4.0 ile 4.5 arasında değişkenliği olur.

Bir de şöyle bir durum var;Chip alan arkadaşımız taktırdıktan sonra aracında gaza fazla gaza basmak isteyecektir ki çok normal , bu yakıtın artmasına sebep olur yani chip i takmamız ile yakıtın artmasını beklememeliyiz.Bu yanlış bir düşünce olur.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2012, 07:35:02 »
Göker bey,
son 3 yıldır, chip tuning işlemi yapılmış bir araç kullanıyorum, bir çok dizel araca chip tuning uygulaması başı ve sonunda yapılan testlerde bulundum. yapacağınız uygulama gerçekten aracınızın ivmelenmesini ciddi şekilde iyileştirecektir. Bu işlemi yaptıracağınız firma çok önemli değil, başında bulunup aracınıza zarar gelmesini önlediğiniz takdirde, piyasadaki bütün chip tuning işlemleri yapan arkadaşların kullandığı yazılımlar, yurt içi ve yurt dışı bazlı olan bazı yazılımcılardan alınıyor, türkiyede 3 veya 4 kişi var kendi yazan , yurt dışındada bağlantı olan bir çok kişi var, yani türkiyede bu işi kime yaptırırsanız yaptırın, aracınıza yüklenecek olan yazılım aynı, alacağınız randımanda aynı olacak, çünkü chip tuning olayı sizin gibi stock araç sahipleri için sabit bir uygulama, yani piyasadaki auris dizellerin hepsine aynı yazılım yükleniyor. bu işi yapanların tek olayı 1-2bin dolar değerinde, beyin yazılımını yüklemek ve değiştirmek amacıyla kullanılan bir ara ünite cihazı.
+performansınız ciddi şekilde artacak, benim tahminim 110-120ps ler arasına gelir araç

Çok güzel bi açıklama olmuş Alpercim Tebrikler.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2012, 09:45:16 »
Göker bey,

olumsuz yanları
- enjektör den sağlanan yakıt basıncınız artacak, içerdeki yanma şiddetlenecek, egzost gazı basıncınız dolayısıyla artıp , turbonuzun çalışma basıncı artacak.
- bu işi türkiyede ilk yapanlardan biri olan onno ustanında açıkca belirttiği gibi, atmosferik motorlarda 50bin km, aşırı beslemeli motorlarda 100bin km  kadar motor ömründe kısalma söz konusu oluyor
- turbonuzun ömrü kısalacak, ve kaç bin km daha gideceği bilinemez, çünkü standartın üzerinde bir basınç ile kullanacaksınız, belki 100bin km, belkide 5bin km sonrasında , turbonuz basınç kaçırma, yağ salma , dengesiz çalışma gibi sorunlar gösterecek
-enjektör ve yakıt pompası standartın üzerinde çalıştığı için bunlarında aşınma süresi kısalacak
- herhangi bir ateşleme vs. gibi sorun yaşarsanız, çok daha hassas davranmalısınız araca, normal durumlarda zarar gelmeyecek bile olsa, chip tuning sonrası , ufak kusurlar arabanızda büyük sorunlar yaratabilir.
- şanzımanınızın tork konvertörünün kapasitesinin muhtemelen üzerine çıkacaksınız, buda şanzımanı hasarlama riskinizi doğuruyor,

ben 2000 model volvo aracımda yukarda belirttiğim sorunların hiç birini yaşamadım fakat bu yukarda belirttiğim sorunları yaşayan kişileri tanıyorum.
şimdilik benim aklıma gelen durumlar bunlar, fiyat konusunda ise, aldığınız fiyatı bana pm lerseniz, bende bir kaç kişiden fiyat alıp size dönüş yapabilirim.
Olumlu yönleri çok güzel ama bu olumsuz düşünceler beni korkutuyor.Çok kararsız kaldım 2 viteste toplasa yetecek aslında uzun yoldaki performasından çok memnunum ama şehir içi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2012, 10:10:27 »
 şahsen aracımı 50.000-60.000 km kullanıp satacak olsam düşünürüm ama uzun süre kullanmayı düşündüğümden böyle bir işleme girmem. vw golf'ün 122 ve 160 beygirlik iki motor arasında sadece yazılım farkı mı yoksa yapısal farklılıklar var mı acaba ne dersiniz ?
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2012, 16:49:44 »
Aslında genel olarak bakıldığında da, arabayı sakin kullanan kişi için 0.5-1lt yakıt tasarrufu, hızlı kullanan içinde ekstra performans, bence motor ömründeki kısalma göze alınabilir. Tabi dizeller için kara tren olmama kaydıyla, chip tuning güzel bir olay.
bu duman fazla
2011.05.22 Hulk vs. Team Paşaoğlu Seat - 6
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2012, 19:58:31 »
İyide Alpercim bu Seat dizellerin hepsi böyle traktör gibide sesi var bu team paşaoğlu bizim burdaki sanayide Maslak sanayi benim eski aracada yapacaklardı bi kaç bişe de ben istemedim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2012, 20:55:31 »
auris için bir çip yeri buldum belki konu daha önce açılmıştır 90hp 205nm den 122hp 251nm  oluyormuş linki  http://www.boosterperformance.com/component/content/article/169.html burası isteyen arkadaşlar bir incelesin eğer değerler gerçekten buysa çok ii olur taktırmayı düşünüyorum fiyat için mail attım cvp gelince paylaşırım
senin merak ettiğin konu linkte var ,bir bak istersen
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40399.0