Gönderen Konu: Eğitim şart!  (Okunma sayısı 1264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kanser edecek..!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Eğitim şart!
« : Ocak 25, 2012, 17:55:14 »
Arkadaşlar konu başlığını yazmamın sebebi, yol ve çevre kirliliğidir. Geçenlerde dar bir yoldan geçiyordum ki karşıdan da bi araç gelmesiyle mecburen eğitimsiz bi kaç arkadaşın yola attığı mutfak tezgahı gibi koca mermerin üstünden geçmek durumunda kaldım.. Teker mermere basınca haliyle kırıldı ve sanıyorum kırılan parça aracın ön tarafında bir yere vurdu. O günden beri direksiyonu çevirirken nadiren tıkırtılar geliyor, ara ara direksiyon hafifçe sertleşiyor; hatta tıkırtı düşük devirde yol alırkende ara ara geliyor. Sizce en kötü ihimtimalle ne olmuştur?
Barice LEE

Toyota Club Türkiye

Eğitim şart!
« : Ocak 25, 2012, 17:55:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Eğitim şart!
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2012, 22:07:11 »
belki rott ta bir sorun olmuş olabilir çok anlamasakta kısa zamanda bir ustaya göster ne olur olmaz için rahat eder.insalarımız çevrelerine biraz daha duyarlı olsalar keşke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2012, 22:18:29 »
Acilen bir serviste aracınızın kaldırılıp altının kontrol edilmesini sağlayınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2012, 22:29:04 »
Acilen bir serviste aracınızın kaldırılıp altının kontrol edilmesini sağlayınız.
+41   
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2012, 00:35:36 »
bence yola bile çıkmayın o araçla kaza yapmanıza bile sebebiyet verebilir. umarım kolay atlatırsınız.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kanser edecek..!
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2012, 11:01:07 »
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Şu anda maddi durumum pek yeterli olmadığından gidip adam akıllı servise baktıramadım, garajda yatıyor; fakat sanayide motorcu bir kaç tanıdığa sesi dinlettirdim akis başlarında problem olduğunu söylediler. Sizce de onunla ilgili midir? eğer öyleyse ucuz yırttık daha fazla masraf çıkmasında :(
Barice LEE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2012, 11:52:26 »
Aracı lifte kaldırıp bir levye yardımı ile alt takım kontrolünü yaptırabilirsin.Daha sonra detaylı ve dikkatli bi rşekilde  ön düzende sorun varmı bakılır.Bunlar para tutacak şeyler değil.Ancak parça gerekirse o zaman duruma göre karar verirsin.Tehlike yaratabilecek şekilde aracı kullanmaktansa kullanmaman çok doğru.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2012, 13:31:00 »
Tamam da bu endiseyle yasanmaz ki ama.. Kimse de zorlamaz sizi yaptiracaksiniz diye. Toyota servislerinde bile bir durumla karsilastiklarinda once anlatirlar fiyatini soylerler anca sizin onayinizla baslarlar yapmaya. Ne zaman ne olacagi belli olmaz, arabaya ihtiyaciniz olur hep tedirgin olursunuz.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2012, 14:34:32 »
arıza önceden zaman içinde oluşmuş olabilir. darbe, çok sert değilse ön takıma zarar vereceğini düşünmüyorum. rot balanscıya götür ücretsiz baksın, geçmiş olasun. akis başlarının arızalı olup olmadığı şu şekildede anlaşılır. dreksiyonu tam tur çevirdiğinde (sağa ve sola) arabayı hareket ettir eğer akis başlarından tak tak diye vurma sesi geliyorsa akis başında boşluk oluşmuş demektir. değiştirmek lazım, biraz masraflı. ancak akis başı arızası o darbeden kaynaklı değildir. zaman içinde olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DUAL - VVT-İ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2012, 14:40:17 »
Barış bey amatisör,rot başı,rot mili,alt tabla,körük lastikleri vs vs. bulardan biri olabilir.  O yüzden hiç bir yerini söktürmeden Size önerim sağlam bir ön düzenciye gitmeniz; ön düzenci bu problemi çözecektir gelen ses hangi parçadan olursa olsun orjinal parça kullanın. Böylelikle o sesden kurtulursunuz ve aracınızı daha murlu ve huzurlu kullanırsınız. Orjinal parçadan kastım nedir toyota corolla serisinin hemen hemen hepsini kullandım yan sanayi asla kabul etmiyor arac çok kısa bir sürede o parça tekrar arıza yapıyor uyum sağlmıyor.
^^DUAL - VVT-İ^^ Kontrolsüz Güç, Güç Değildir. Gücünü Kontrol Et.
2012 C O R O L L A   E L E Ğ A N T