Gönderen Konu: Direksiyonum çok sert... (Video var)  (Okunma sayısı 12094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyonum çok sert... (Video var)
« : Ocak 23, 2012, 21:41:27 »
Herkese meraba, bir sorum olacak, 2003 corolla kullanıyorum ve problemlerim bitmek bilmiyor, direksiyonum normal bir hidrolik direksiyonlu araca göre sert.

hyundai getz, dacia logan, renault megane  bu araçların direksiyonları benim aracın yanında kuş tüyü gibi kalıyor, eski bir aracımız vardı broadway, onun kadar sert değil tabiki ama yinede yukardaki 3 aracın yanında direkt kendini belli ediyor.

Bundan önce aküsü bitmişti ve zorla direksiyonu çevirmiştik bir arızası olmuş olabilirmi?

Ayrıca direksiyon kilitlenmiyor stop haldeyken.

Ayrıca dikkat ederseniz benim aracın direksiyonu doğru düzgün toplamıyor bile, sıfır konumuna kendim getiriyorum.

Bu kendi çektiğim bir video benim araç bu
2003 Corolla Drive

yanlış anlaşılmasın bu bir güç meselesi değil sadece problemin nerede olduğunu anlamaya çalışıyorum, yardımcı olacaklara teşekkürler.
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Toyota Club Türkiye

Direksiyonum çok sert... (Video var)
« : Ocak 23, 2012, 21:41:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyonum çok sert... (video destekli)
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2012, 21:59:40 »
Hocam bu kasalarda direksiyon kutusu arızası var.Ben 2004 sol hb kullandım 6 sene kesinlikle direksiyonda serlik veya dediğiniz gibi toplamama yoktu.Göstergede P/s ışıgı sönüyor herhalde.
Aracın kazası falanmı var önceden bilemiyorum ama iyi bir ustaya gösterin..YÜrüyen aksamına bir baktırın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2012, 22:10:31 »
Şimdi bi rot balansçıya götürsem 200 300 400 hatta milyarları bulan masrafları çıkaracak diye ne götüresim var ne birşey soğudum arabadan, daha öncede amortisörleri değişti, sözde sorunsuzdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2012, 22:28:25 »
hakan bey sol hb yi 6 yıl 60 bin km sadece yagını suyunu değiştirdim.2 defaada fren balatası bir akü eskitti.78 binde de sattım.. Sattıgımdada en  ufak bir arızsa yoktu..siz 2 el hor kullanılmış bir araba aldınız  herhalde.
Bİrde şu var sorunsuz diyorsunuz.Amortisörü patlamayan veya amortisörü ,fren balatası veya diski eskimeyen bitmeyen bir araç varsa söyleyin bizimde haberimiz olsun.
sonuçta kul yapımı arıza çıkaracak.2011 model sıfır arabalarda var direksiyon kutusu.Sİz aracın rotlarına yürüyenine baktırın..okadarda masraf cıkarmaz merak etmeyin..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2012, 23:00:13 »
bence bu kadar karamsar olmayın. kullandığınız araç kendi sınıfının en iyilerinden biri. bir kaç yerden fiyat alın baktırın bence korktuğunuz kadar çok masraf çıkmayacaktır.

sonuçta toyota masraf açan sorunsalı bitmeyen bir araç değil. siz huylanmışsınız düzgün bir usta eminim size aracınızı yeniden sevdirecektir.. :)
Uyari!
Ağzınızı Kullanmaya Baslamadan Önce Beyninizle Baglantisini Kontrol Ediniz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2012, 09:23:19 »
Aynı sorun ford aracımda başıma gelmişti .Direksiyon basınç sensörüne ve direksiyon merkezine baktır.benim merkez degişti sorun çözülmüştü.Bu basınç sensörü araç hızlı giderken hassasiyeti düşürmekmek için yani araç yavaş giderken gayet yumuşak hızlı giderken yüksek süratte sertleşmesi için işe yarıyor.Sizin eger bu parça arızaı ise araç haraket halinde degil ikende direksiyon sert olur.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2012, 16:53:04 »
Hakan bey, ikinci video'yu trafik kurallarina cok uygun olmadigi icin sildim.

Sizin probleme gelirsek, bir iki soru sorayim:
- Direksiyon hidrolik seviyesini kontrol ettiniz mi?
- Direksiyonu sag veya sola tam cevirdiginizde normalde farkli sesler geliyor mu? (en sona cevrilince belirli bir tislama yapar; bunun disinda bir ses var mi?)
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2012, 20:53:53 »
Hocam aracın direksiyonu elektrikliymiş, ve yine forumlarda okuduğum kadarıyla, hidrolik yağı diye birşey yokmuş... bunlarda.

Neye inanacağımı şaşırdım millet forumlarda bunda hidrolik yağı yok diyor ama service manual pdfsinde hidrolik yağı değişimi görülüyor.

sağda içinde sarı sıvı duran şey hidrolik yağı kabımı?
:DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Ynt: Direksiyonum çok sert... (Video var)
« Yanıtla #8 : Ocak 27, 2012, 21:42:35 »
Göstergede P/S  ikazı yanıp sönüyorsa elektriklidir.P/s işareti yoksa hidroliktir muhtemlen..Eelktrikli direksiyonlarda hidrolik yagı yok.SaRı sıvı duran şey  dediğiniz de fren hidroligi...
2004 corolla  sol elektrikli idi.Sİz gidin yetkili serviste baktırın.
Corolla versolarda direksiyon hidrolik ve yağı  değişimi yapılıyor..
Sattığım aracın rengi okyanus mavisi..Bİrde 80 bin km ye kadar yetkili servite ve son 80 bin bakımınıda ankarada özel dörtnal da yaptırdım benim arabanın hiç fren hidroliği bu renk te değildi...Flaştan mı ışıktan mıdır bilemem artk :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2012, 23:54:47 »
aracın kilometresi ve lastiklerin durumunuda yazarmısınız kar lastiği filanmı var üzerinde
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 27, 2012, 23:56:27 »
daha önce doğan yada şahin kullanmış gibisiniz valla :D
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Makasların vazgeçilmezi!!!
  • Kan Grubu: B+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2012, 10:42:03 »
Aynı sorun bu aralar bende de var. aracı çalıştırmadan önce bazen  P/S ışığı yanıyor, çalıştırınca sönüyor. Dün akşam şuna dikkat ettim, sizde deneyin bunu: Aracınızın önünü duvara yakın bir yerde çalıştırıp farlarınızı yakın, direksiyonu sağa sola çevirirken duvara yansıyan  ışık hüzmesinde azalma ve zayıflama görüyor musunuz ? eğer azalma oluyorsa direksiyon motoru aküden yeterli akımı alamadığından aracın elektrik ve ışık sistemini de etkiliyor ve direksiyon bu yüzden sertleşiyor,hatta bazen ön paneldeki gösterge ışıklarında bile azalma oluyor.   Üzerinde VARTA akü var  hala yeşil gösteriyor ama ben artık değiştiricem, çünkü araç üzerinde orjinal akülermiş bunlar, yaklaşık 5 yıldır bu akü var üzerinde. MUTLU akü alıp taktırıcam. O  zaman bu sorundan kurtuluruz inşallah.
2007 Corolla E12. 1.6 Sol. 3ZZ-FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 28, 2012, 21:16:28 »
Arkadaşlar bir de göstergede hangi ışıklar açık kalmalı?

Bende marştan bir önceki konumda yani göstergeler aydınlık iken akü ve motor arıza uyarı ışığı ve yağ ışığı açık kalıyor, motor çalışınca sönüyorlar, daha önce sönmmüyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2012, 20:36:57 »
Arkadaşlar bir de göstergede hangi ışıklar açık kalmalı?

Bende marştan bir önceki konumda yani göstergeler aydınlık iken akü ve motor arıza uyarı ışığı ve yağ ışığı açık kalıyor, motor çalışınca sönüyorlar, daha önce sönmmüyorlar.
Bunlar zaten marş yapınca söner marş yaptıgınızda yag lambası veya başka bir şey açık kalıyorsa sıkıntı var demektir.MArş yaptıgınızda göstergede hiç bir uyarıcı işaret kalmıyor.Kontagı açtıgınızda hava yastıgı  ve p/s,abs kontrol edip sönüyor.Marş tan sonrada diğerleri..
Veysel bey aracı çalıştırmadan önce zaten P/S ışıgı yanmalı zaten.Açtıgınızda P/S yanar sonra söner.Marş yapmazsanız bile bir sorun yoksa söner...
P/S  yanlış olabilirim ama gücünü aküden almıo.Dİreksiyonda ayrı bir elektrik motoru var  çalışınca devreye giriyor.Çalışmadıgı takdirdede araç P/s yanı sönerse bir sorun yok demektir.
2011 d4d Corolla