Gönderen Konu: yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 1411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
yakıt tüketimi
« : Ocak 17, 2012, 23:26:34 »
2011 model comfort extra at sahibiyim aracı 01.07.2011 de aldım suan 4.600km de kış aylarına geldiğimiz şu günlerde yakıt tüketimini araç 10.2 gösteriyor yaz aylarında 7.8 den yukarı çıkmamıştı sizce bu kadar artış normal mi?? Konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum.Aracı Kayseride sadece şehiriçinde kullanıyorum günlük ortalama 10km yol yapıyorum evden işe gitmem ortalama 10dakika bile sürmüyor.Bunları da göz öününde bulundurursanız sevinirim.Saygılar.

Toyota Club Türkiye

yakıt tüketimi
« : Ocak 17, 2012, 23:26:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2012, 23:31:24 »
Aracınız 10dk içinde belki tam ısınmıyor bile, ısınmış olsada siz zaten varmış oluyorsunuz. Bu durumda sonuç çok normal.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2012, 09:53:55 »
Aracınız 10dk içinde belki tam ısınmıyor bile, ısınmış olsada siz zaten varmış oluyorsunuz. Bu durumda sonuç çok normal.

Aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2012, 10:09:35 »
Hakkı hocam merhaba :) ben de konuyla alakalı bir soru sormak istiyorum. sıfır araç için de aynı şey geçerli midir? yaklaşık 1 ay önce 2012 model opel astra 1.3 cdti dizel arabamı aldım. henüz 650 km arabam. günlük yaklaşık 25 km yol yapıyorum. soğukta araç tam ısınmadığından mıdır? yoksa arabam henüz rodaj döneminde olduğundan mıdır bu yüksek yakıt tüketimi değerlerim. şehiriçi 8 litre ortalama yakıt tüketimi gösteriyor yol bilgisayarı. normalde 5.8 ile 6 litre arası tüketimi olduğunu söylüyor kullananlar.
ayrıca konu ile ilgili fikri ve tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. teşekkürler.
herkese kazasız belasız hayırlı günler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2012, 10:19:36 »
Mesut Bey, mevcut şartlarınızdan dolayı aracınızın normalden fazla yakmasına şaşırmamak lazım. İçinizin rahat etmesi bakımından yapabileceğiniz en kolay şey, yol bilgisayarınızı sıfırladıktan sonra aracınızı ısınmış olarak en az 10-15 km boyunca mümkün mertebe kesintisiz bir şekilde kullanabileceğiniz bir parkurda test etmenizdir. Yol bilgisayarının gösterdiği değeri katalog değeri ile kıyaslayıp daha sağlıklı yorum yapabiliriz ancak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2012, 10:24:05 »
en kısa zamanda dediğiniz şekilde test edeceğim.. teşekkürler.
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 20, 2012, 09:28:26 »
Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğin bilgiler için demek ki havalar ısındığında yeniden düşecek sanırım değerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 20, 2012, 12:38:27 »
Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğin bilgiler için demek ki havalar ısındığında yeniden düşecek sanırım değerler.

Havaların ısınması tabi değiştirir ama motorun ısınıp tam anlamıyla verimli çalıştığı zaman anlayabilirsiniz asıl durumu..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 20, 2012, 16:38:08 »
Aslında değerlerden yana sıkıntım yok zaten fazla yol yapmadığım için maddi olarak etkilemiyor merak ettiğim için sormuştum.Teşekkür ederim herkese.