Gönderen Konu: cep telefonu alacağım.  (Okunma sayısı 3852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
cep telefonu alacağım.
« : Ocak 01, 2012, 18:31:39 »
değerli arkadaşlar büyüklerim küçüklerim ve akranlarım  :nija: şimdi sorun şu 2,5 yıldır samsung star kullanıyorum ve sıkıldım zaten telefonda artık emekliliğini istedi :D araştırdım araştırdım ve sizlerede sormaya karar verdim açıkcası samsung galaxy s II veya iphone 4s almayı düşünüyordum biraz araştırdım ve niyeyse iphonenun bi çok seyi yasaklaması bluetooth gibi beni biraz düşündürdü ayrıca samsungun iphoneda satın alınan bir çok uygulamayı nerdeyse standart sunmasıda çabası yanlız benim için tek sorun şarj konusu ki bu ikisindede çok ii değil ama samsung galaxy s yani eski modelin şarjının iki telefondanda daha ii olduğu söylentisi var bu konuda bilgisi olan ve bilgilendirebilecek olan herkesin yardımları bekliyorum saygılar. :alkis:

Toyota Club Türkiye

cep telefonu alacağım.
« : Ocak 01, 2012, 18:31:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: cep telefonu alacağım.
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2012, 18:52:38 »
iphone Samsung Galaxy karşılaştırılmaz. iPhone alacaksan şimdilik 4S değil de iPhone 4 al derim. Ayrıca Apple Store da üyeliğin varsa senin günlük yaşamda bir çok işini görecek uygulamayı ücretsiz de indirebilirsin. Yalnız dikkat edilmesi gerekn çok kritik bir husus var. Şöyleki; bir kere İphone kullanan diğer telefonları kullanamaz. Ona göre kararını ver. :)

Batarya ömrüne gelince her ikisinde de geniş bir ekran ve bir sürü enerji düşmanı uygulama olduğundan en iktisatlı kullanıyorum diyenin bile bataryası maksimum iki gün dayanır. Hele biraz da oyuna, uygulamalara meraklı isen her gün şarj etmen gerekir.

Uzun lafın kısası ben iPhone 4 al derim. Şimdiden hayırlı olsun. Bir de ufak bir uyarı; şayet garantili olsun diyorsan Türkiyeden al, yurtdışından gelen iPhone 4'ler pasaporta kayıtlı da girse Türkiyede garanti kapsamı dışında kalıyor. (Garantiye ihtiyaç var mı dersen. çok ihtiyacın yok ama yine de kimilerine göre önemli.)
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2012, 19:09:21 »
iphone almayın bence tavsiye etmem bir hevesle 3gs alıp 1.5 ay sonra alel acele sattım. jail brakesiz bir halta yaramıyor jail brake'de garantiden çıkartıyor telefonu. bluetooth kullanamazsınız itunessiz müzik bile bilgisayardan atamıyorsunuz. ekranı çok iyi fakat 1.600 gibi bir rakamı benim gözümde hiç haketmiyor.

galaxy sII çok süper bir telefon android işletim sistemi var ve telefonda kısıtlama yok root'la rom bile atabilirsiniz. market'te bulamayacağınız uygulama yok. ekranı çok kaliteli.
ne alırsanız alın ama android işletim sistemli bir telefon alın... olmadı wave II tavsiye ederim bada 2.0'da yanılmıyorsam yılbaşı ile birlikte kiese geldi...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2012, 19:12:53 »
iphone Samsung Galaxy karşılaştırılmaz. iPhone alacaksan şimdilik 4S değil de iPhone 4 al derim. Ayrıca Apple Store da üyeliğin varsa senin günlük yaşamda bir çok işini görecek uygulamayı ücretsiz de indirebilirsin. Yalnız dikkat edilmesi gerekn çok kritik bir husus var. Şöyleki; bir kere İphone kullanan diğer telefonları kullanamaz. Ona göre kararını ver. :)

Batarya ömrüne gelince her ikisinde de geniş bir ekran ve bir sürü enerji düşmanı uygulama olduğundan en iktisatlı kullanıyorum diyenin bile bataryası maksimum iki gün dayanır. Hele biraz da oyuna, uygulamalara meraklı isen her gün şarj etmen gerekir.

Uzun lafın kısası ben iPhone 4 al derim. Şimdiden hayırlı olsun. Bir de ufak bir uyarı; şayet garantili olsun diyorsan Türkiyeden al, yurtdışından gelen iPhone 4'ler pasaporta kayıtlı da girse Türkiyede garanti kapsamı dışında kalıyor. (Garantiye ihtiyaç var mı dersen. çok ihtiyacın yok ama yine de kimilerine göre önemli.)

Seyit abi doğru söylüyor Iphone bir kez kullandıktan sonra bırakmak pek mümkün gözükmüyor.şuan 4s var bende ve daha geleli 3hafta oldu ama cidden süpermiş Iphone dünyası :)  bundan önce htc hd2 vardı ,birçok yer satarken hala Iphone 4den iyi diyorlar  ama ben kesinlikle Iphone öneriyorum çünkü oldukça basit bir kullanımı var ve hani evrensel geçerliliği var gibi birşey heryerde kılıfını şarz cihazını bulabiliyorsun..3hafta sonra yenisinin çıkma şansıda yok çünkü belli bir standartta çıkan bir telefon Iphone.ama samsung sanırım şu 5 ayda 5 yeni model çıkardı.ama tercih sizin tabi.en azından ben olsam bir daha Iphone dan şaşmam :)

Seyit abi bu arada cidden çook teşekkürler yönlendirdiğin teknik servis için.saolsunlar oldukça güzel ilgilendiler.ancak yapılacak birşey olmadığını ,bunun donanımsal değil programsal bir hata olduğunu söyledi mehmet bey.biraz sabredersem yenisürümü gelecekmiş ,gelince üst sürümünü  yüklemem yeterli olacakmış sorunu çözmek için.birde sorun benim fark ettiğim gibi büyük birşey değilmiş çünkü hoparlörü aç kapa yapmam yetiyor düzelmesi için bende keyifle kullanıyorum şuan telefonumu :)  fırsat bulupta arayamadığım içinde cidden kusura bakmayın teşekkür ederim tekrar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2012, 19:17:39 »
I -Phone kullanan bir öğretmen arkadaşım var. Bataryası çok az gidiyormuş...Her gün şarja takıyormuş... Ben tavsiye etmiyorum. Her zaman Nokia diyorum ben... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2012, 20:05:55 »
sony ericsson xperia arc s incele birde ?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2012, 20:29:52 »
bence sonradan pişman olmamak için i4s al kafan rahat olsun :)))
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2012, 20:47:53 »
benim bi arkadaşımda da i4s var da kulaklığından gelen sesi duymak için kulağımın içine sokasım geliyor diyordu.. yinede siz bilirsiniz ama özgür bir işletim sistemi olanı tercih etmeniz daha güzel olur bence.. ben olsam sgs2 alırdım.. samsung nexus diye bir model daha çıkacaktı o ne olduysa onuda bir inceleyin çıktı ise
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 01, 2012, 21:05:33 »
hem galaxy s hem de galaxy s2 kullanıyorum.
super amoled ekran gerek görüntü, gerekse de hassasiyet açısından çok iyi.
s2, s e göre çok çok hızlı.
s'in bataryası daha iyi gidiyor. markette çok fazla uygulama mevcut. ayrıca samsung kies üzerinden de yeni sürümleri yükleyebiliyorsun.
piyasada farklı romlar bularak bunları da yükleyebilirsin.
üzerinde birçok uygulama ile geliyor. hatta senin marketten yüklediklerinde olunca, bunlardan bazıları pili fazla kullanarak bitiriyor.
ağırlık olarak s2 i4s ten çok hafif.

benim şahsi fikrim s2 den yana.

hatta ve hatta sadece telefon değil de tab da olsun dersen galaxy note derim. :D
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2012, 21:12:41 »

Seyit abicim tanıdık servis varsa telefon veya adres alabilir miyim acaba senden?

Geveyli makineye 5.0.1 güncellemesi yapmışlar kullanamıyoruz makineyi.Benim telefoncu düzeltemedi birde senin servise sorayım.

Bu arada iki telefonu da kullandım ıphonu hala kullanıyorum kesinlikle i4 derim.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2012, 21:42:35 »
hem galaxy s hem de galaxy s2 kullanıyorum.
super amoled ekran gerek görüntü, gerekse de hassasiyet açısından çok iyi.
s2, s e göre çok çok hızlı.
s'in bataryası daha iyi gidiyor. markette çok fazla uygulama mevcut. ayrıca samsung kies üzerinden de yeni sürümleri yükleyebiliyorsun.
piyasada farklı romlar bularak bunları da yükleyebilirsin.
üzerinde birçok uygulama ile geliyor. hatta senin marketten yüklediklerinde olunca, bunlardan bazıları pili fazla kullanarak bitiriyor.
ağırlık olarak s2 i4s ten çok hafif.

benim şahsi fikrim s2 den yana.

hatta ve hatta sadece telefon değil de tab da olsun dersen galaxy note derim. :D

ikisinide kullandığınıza göre size bir kaç soru sorayım birincisi galaxy s de tavsiye edermisiniz birde galaxy s plus die bir telefon daha var onunla ilgili bilginiz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2012, 21:43:47 »
Kardeşimde iphone4 var bende galaxy S i9000 benim şarj teli sadece konuşmak için kullandığımda 4 gün çok rahat gidiyor kardeşim aynı kullanımla daha 2. günü çıkaramadı .

Bende bu ikisi arasında çok gidip gelmiştim ve en son ekranının büyük olması , apple daki olan kısıtlamaların olmaması iphone nun micro sim istemesinden dolayı galaxy S i9000 aldım . Kardeşimde yaklaşık 1.5 ay sonra iphone 4 aldı ve ben bu 1.5 ay içinde ara ara iphone mi almalıydım diye düşündüm ama kardeşim aldıktan sonra anladım ki doğru tercih yapmışım .

Şarj olayında şunu söyleyim teli aldığımda içinde android 2.2 yüklü idi ve bu sürümle şarj en fazla 2.5 gün gidiyordu daha sonra 2.3.6 güncellemesi çıktı bunu yükledikten sonra rahat 4 gün gitmeye başladı .

Galaxy s i9000 nin tek eksiği bence kamerasında flaş olmaması onun dışında hiç bir eksiğini göremedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2012, 22:09:59 »
Kardeşimde iphone4 var bende galaxy S i9000 benim şarj teli sadece konuşmak için kullandığımda 4 gün çok rahat gidiyor kardeşim aynı kullanımla daha 2. günü çıkaramadı .

Bende bu ikisi arasında çok gidip gelmiştim ve en son ekranının büyük olması , apple daki olan kısıtlamaların olmaması iphone nun micro sim istemesinden dolayı galaxy S i9000 aldım . Kardeşimde yaklaşık 1.5 ay sonra iphone 4 aldı ve ben bu 1.5 ay içinde ara ara iphone mi almalıydım diye düşündüm ama kardeşim aldıktan sonra anladım ki doğru tercih yapmışım .

Şarj olayında şunu söyleyim teli aldığımda içinde android 2.2 yüklü idi ve bu sürümle şarj en fazla 2.5 gün gidiyordu daha sonra 2.3.6 güncellemesi çıktı bunu yükledikten sonra rahat 4 gün gitmeye başladı .

Galaxy s i9000 nin tek eksiği bence kamerasında flaş olmaması onun dışında hiç bir eksiğini göremedim .

açıkcası galaxy s2 istiyorum bende apple daki bi ton kısıtlama beni rahatsız ediyor bluetooth gibi itunes gibi ama s2 olmazsa s i9000da gayet mantıklı gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 01, 2012, 22:23:31 »
ayrıca iphone da batarya çıkmıyor. harici hafıza kartı takılmıyor diye biliyorum.
bir de sim kartınızı kesmeniz gerekiyor. samsungda buna gerek yok. yani diyelim teliniz bozuldu. ya da şarjınız bitti ve sim kartınızı emanet bir tele takıp konuşmak istediniz. sim kartınız kesilmiş oludğu için bunu unutun (ancak başka bir iphone a takabilirsiniz)

ikisinide kullandığınıza göre size bir kaç soru sorayım birincisi galaxy s de tavsiye edermisiniz birde galaxy s plus die bir telefon daha var onunla ilgili bilginiz varmı?

plus larda amoled ekran yok diye biliyorum. yani s'in biraz daha eksiltilmiş versiyonu.

s ile s2 arasındaki farklara gelirsek:
ilk göze çarpan işlemciler. s2 de çift çekirdek işlemci var ve çok hızlı
max hafıza olayına gelince s 8 gb ile geliyor (ben 8 gb micro sd ekledim) s2 ise direk 16 gb (sd ile 32 gb olabiliyor)
s 5 Mpixel, s2 8 Mpixel ve flaşlı
s super amoled ekranlı, s2 super amoled plus ekranlı
plastik kalitessi s2 de biraz daha iyi gibi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 01, 2012, 22:28:26 »
ayrıca iphone da batarya çıkmıyor. harici hafıza kartı takılmıyor diye biliyorum.
bir de sim kartınızı kesmeniz gerekiyor. samsungda buna gerek yok. yani diyelim teliniz bozuldu. ya da şarjınız bitti ve sim kartınızı emanet bir tele takıp konuşmak istediniz. sim kartınız kesilmiş oludğu için bunu unutun (ancak başka bir iphone a takabilirsiniz)

plus larda amoled ekran yok diye biliyorum. yani s'in biraz daha eksiltilmiş versiyonu.

max hafıza olayına gelince s 8 gb ile geliyor (ben 8 gb micro sd ekledim) s2 ise direk 16 gb (sd ile 32 gb olabiliyor)

bu güzel açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2012, 23:52:21 »
açıkcası galaxy s2 istiyorum bende apple daki bi ton kısıtlama beni rahatsız ediyor bluetooth gibi itunes gibi ama s2 olmazsa s i9000da gayet mantıklı gibi
S veya S2 hangisini alırsanız alın memnun kalacağınıza inanıyorum iphone alsanızda memnun kalırsınız ama apple ın kısıtlamalarından dolayı ara ara canınızı sıkabilir ve ben geleceğin androidde olduğuna inanıyorum .

Murat abi S pluslar bildiğim kadarıyla amoled ekrana sahip galaxy S in 3 versiyonu S2 nin de 2 versiyonu var aşağıda bildiğim kadarıyla açıklayım .

S ten başlıcak olursak .

Birinci model İ9000 kodlu galaxy S diye geçen model 1 ghz işlemciye sahip 4.0 inç amoled ekran kullanılıyor ve bluetooth 3.0 ı destekliyor .

İkinci model İ9003 kodlu galaxy SL diye geçen model yine 1 ghz işlemciye sahip fakat ekran olarak Super Clear LCD ekran kullanıyor ve chip seti Galaxy S e göre farklı sanırım galaxy S hız konusunda bu modelden daha başarılı .Bu modelde bluetooth 2.0 kullanılmış.

Üçüncü model ise İ9001 kodlu galaxy S plus diye geçen model bunda 1.4 ghz işlemci kullanılmış ekran olarak tam emin değilim ama amoled kullanılmış olması lazım diğer özellikleri hakkında çok fazla bilgim yok .

S2 de ise 2 model var

Biri i9100 kodlu bildiğimiz galaxy S2 diye geçen model ekran bu modelde amoled . Diğer model ise i9103 kodlu galaxy R diye geçen model bu modelde ise Super Clear LCD  ekran kullanılmış aralarındaki tek fark bunlar değil bir kaç küçük ama önemli farkta var ama araştırmadığımdan net bir bilgi veremiceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2012, 01:10:34 »
arc s :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2012, 12:33:50 »

tamamen katılıyorum bayramda vodafonda hat taşıyarak99*18 lik tarifeyle aldım çok uygun iphone çok stabil bir işletim sistemi kullanıyor kitlenme donma falan olmuyor 4s alma
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...