0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iphone Samsung Galaxy karşılaştırılmaz. iPhone alacaksan şimdilik 4S değil de iPhone 4 al derim. Ayrıca Apple Store da üyeliğin varsa senin günlük yaşamda bir çok işini görecek uygulamayı ücretsiz de indirebilirsin. Yalnız dikkat edilmesi gerekn çok kritik bir husus var. Şöyleki; bir kere İphone kullanan diğer telefonları kullanamaz. Ona göre kararını ver. Batarya ömrüne gelince her ikisinde de geniş bir ekran ve bir sürü enerji düşmanı uygulama olduğundan en iktisatlı kullanıyorum diyenin bile bataryası maksimum iki gün dayanır. Hele biraz da oyuna, uygulamalara meraklı isen her gün şarj etmen gerekir. Uzun lafın kısası ben iPhone 4 al derim. Şimdiden hayırlı olsun. Bir de ufak bir uyarı; şayet garantili olsun diyorsan Türkiyeden al, yurtdışından gelen iPhone 4'ler pasaporta kayıtlı da girse Türkiyede garanti kapsamı dışında kalıyor. (Garantiye ihtiyaç var mı dersen. çok ihtiyacın yok ama yine de kimilerine göre önemli.)
hem galaxy s hem de galaxy s2 kullanıyorum. super amoled ekran gerek görüntü, gerekse de hassasiyet açısından çok iyi.s2, s e göre çok çok hızlı. s'in bataryası daha iyi gidiyor. markette çok fazla uygulama mevcut. ayrıca samsung kies üzerinden de yeni sürümleri yükleyebiliyorsun.piyasada farklı romlar bularak bunları da yükleyebilirsin. üzerinde birçok uygulama ile geliyor. hatta senin marketten yüklediklerinde olunca, bunlardan bazıları pili fazla kullanarak bitiriyor.ağırlık olarak s2 i4s ten çok hafif.benim şahsi fikrim s2 den yana. hatta ve hatta sadece telefon değil de tab da olsun dersen galaxy note derim.
Kardeşimde iphone4 var bende galaxy S i9000 benim şarj teli sadece konuşmak için kullandığımda 4 gün çok rahat gidiyor kardeşim aynı kullanımla daha 2. günü çıkaramadı .Bende bu ikisi arasında çok gidip gelmiştim ve en son ekranının büyük olması , apple daki olan kısıtlamaların olmaması iphone nun micro sim istemesinden dolayı galaxy S i9000 aldım . Kardeşimde yaklaşık 1.5 ay sonra iphone 4 aldı ve ben bu 1.5 ay içinde ara ara iphone mi almalıydım diye düşündüm ama kardeşim aldıktan sonra anladım ki doğru tercih yapmışım . Şarj olayında şunu söyleyim teli aldığımda içinde android 2.2 yüklü idi ve bu sürümle şarj en fazla 2.5 gün gidiyordu daha sonra 2.3.6 güncellemesi çıktı bunu yükledikten sonra rahat 4 gün gitmeye başladı .Galaxy s i9000 nin tek eksiği bence kamerasında flaş olmaması onun dışında hiç bir eksiğini göremedim .
ikisinide kullandığınıza göre size bir kaç soru sorayım birincisi galaxy s de tavsiye edermisiniz birde galaxy s plus die bir telefon daha var onunla ilgili bilginiz varmı?
ayrıca iphone da batarya çıkmıyor. harici hafıza kartı takılmıyor diye biliyorum.bir de sim kartınızı kesmeniz gerekiyor. samsungda buna gerek yok. yani diyelim teliniz bozuldu. ya da şarjınız bitti ve sim kartınızı emanet bir tele takıp konuşmak istediniz. sim kartınız kesilmiş oludğu için bunu unutun (ancak başka bir iphone a takabilirsiniz)plus larda amoled ekran yok diye biliyorum. yani s'in biraz daha eksiltilmiş versiyonu.s ile s2 arasındaki farklara gelirsek:ilk göze çarpan işlemciler. s2 de çift çekirdek işlemci var ve çok hızlımax hafıza olayına gelince s 8 gb ile geliyor (ben 8 gb micro sd ekledim) s2 ise direk 16 gb (sd ile 32 gb olabiliyor)s 5 Mpixel, s2 8 Mpixel ve flaşlıs super amoled ekranlı, s2 super amoled plus ekranlıplastik kalitessi s2 de biraz daha iyi gibi.
açıkcası galaxy s2 istiyorum bende apple daki bi ton kısıtlama beni rahatsız ediyor bluetooth gibi itunes gibi ama s2 olmazsa s i9000da gayet mantıklı gibi
plus larda amoled ekran yok diye biliyorum. yani s'in biraz daha eksiltilmiş versiyonu.s ile s2 arasındaki farklara gelirsek:ilk göze çarpan işlemciler. s2 de çift çekirdek işlemci var ve çok hızlımax hafıza olayına gelince s 8 gb ile geliyor (ben 8 gb micro sd ekledim) s2 ise direk 16 gb (sd ile 32 gb olabiliyor)s 5 Mpixel, s2 8 Mpixel ve flaşlıs super amoled ekranlı, s2 super amoled plus ekranlıplastik kalitessi s2 de biraz daha iyi gibi.