0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2- 110 luk yolda soru sorulan polisin cevabı bizim için geçerli olan cevap, 121x10%=12.1-121=108.9km/h dır. Zaten memur da bunu radarında 108.9 olarak görür. O arkadaşınızı doğru yönlendirmiş. Fakat anlattığım gibi arkadaşınızın aracı hatasız gösteren bir araçsa ne olacak, o zaman 110 luk yolda 121 ile radara girecek, sizce kurtulabilir mi? Böyle memur arkadaşlar her aracın göstergesinin %10 hatalı olmadığını biliyorlar mı?
Merhaba Özdem bey,Aracınız Corolla, duble yolda 121 ile gittiyseniz, gerçek süratiniz aslında 108.9km/h idi, Corolla %10 fazla göstermektedir.Dolayısiyle 110km/h limit dahilinde kaldığınızdan ceza yemediniz.
Merhaba Alp bey,Öncelikle elinize sağlık, uğraşıp çıkartmışsınız, bu gerçekten önemli bir konu ve doğruyu bulmalıyız, sonuçta bunu okuyan 100lerce sürücü diğer onbinlere anlatacak, dolayısiyle dikkatli anlamalı ve anlatmalıyız ki birileri boş yere ceza yemesin.Ben sizi çok iyi anladım, sadece detaylı şekilde sağlamasını yaparak gitmek istiyorum.Peki yukarıda yazan 51. madde ile Değişik fıkra md. birbiriyle zıt düşmüyor mu?Bir taraftan, "belirtilen hız sınırı aşılmamalıdır" derken diğer taraftan yüzde on farka kadar sorun yok diyor.Bu konuyu açıklayabilirseniz bende, diğer sürücülerde ikna olacağız.