Gönderen Konu: (Opet- Shell- Total) hangi dizel yakıtı önerirsiniz ?  (Okunma sayısı 38813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
yeni bir dizel araç aldım.. 2012 model Opel Astra 1.3 cdti.. opet shell ya da total?? hangi dizel yakıtı almamız daha iyi olur acaba.. hem kalite hem de uzun km yol yapmasını düşünecek olursak.. değerli fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.. herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler arkadaşlar  :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: (Opet- Shell- Total) hangi dizel yakıtı önerirsiniz ?
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2011, 16:16:57 »
opet tabikide :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2011, 19:28:09 »
Ben opetten alıyorum ve memnunum istasyon seçimi yaparken markadan çok o istasyonunun güvenirliğide önemli özellikle dizel bir araç için.
Bu arada aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2011, 23:14:28 »
teşekkürler Mahmut bey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2012, 14:42:22 »
bu konuda fikir ve tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2012, 15:35:11 »
shell v power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2012, 16:09:21 »
Litre fiyati önemsizse sizin icin shell tabikide...hatta ilk sefer gtl inden alin belki yarari olur ama nerdeyse benzinle ayni fiyat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2012, 16:12:04 »
Litre fiyati önemsizse sizin icin shell tabikide...hatta ilk sefer gtl inden alin belki yarari olur ama nerdeyse benzinle ayni fiyat...
shell neden shell?
opet neden opet bilgim yok
sadece shell diyor herkes bizde ordan alıyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2012, 16:13:15 »
Bende opetten alıyorum. Shell den aldım birkaç kez sanki daha az km gitti gibi gördüm.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2012, 16:40:27 »
shell neden shell?
opet neden opet bilgim yok
sadece shell diyor herkes bizde ordan alıyoruz

internetteki yada direk kisilerin yaptigi testlere gore daha yuksek verim verdigi bir kesin cunku. Dilerseniz kendinizde arastirin goreceksinizdir.abim dizel ancak guclu bir araba kullaniyor mesela o gtl disindakini aldigimda performans fark ettigini soyluyor...ve fiyat farkini onemsemeden gtl aliyor.ancak 1.3 dizel bir aractan cok fazla performans yanlis bir beklenti olur o yuzden bence istasyon bazinda kalitesiyle nam salmis herhalgibir shell yada opetten yada po dan almalisiniz ..yani onceligiz bence o istasyonun nasil taninmisligi olsun...yok kalite olsun derseniz bilinen bir shell e gidin test edin. Bide hepsini birer kere denemeden zarar gormezsiniz...deneyin kendiniz karar verin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 15, 2012, 17:00:40 »
opet bana da uzun yol yaptırıyor gibi geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Temiz araba ,temiz toplum
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Ocak 15, 2012, 17:42:55 »
Bende Focus dizel ghia varken opet kullanırdım.(Servis anlaşmalı olduğundan)pek ahım şahım yakıt özelliği yok.Şimdi colorollamda Shell kullanıyorum ve hem performans hem de km fazlalığı yönünden çok iyi.Tabii bu istasyona da bağlı bir durum ama Shell 95 oktanda arabam süper  çekişli ve tutumlu.Ford dizelin torku kadar nerdeyse çekişi var.(27 binde)Ford 82 bindeydi.
2009 Corolla Elagant Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 15, 2012, 18:27:54 »
Mesut bey
Yeni aracınız hayırlı olsun. Marka seçimininin muhtelif faktörleri olabilir.

Birincisi marka; Shell ingiliz, Total Fransız. Milli bir firma olsun diyorsanız elbette Necatinin dediği gibi Petrol Ofisi derim.

İkinci olarak; yakıt kalitesi derseniz ülkemizdeki markaların hepsi yakıtlarını aynı rafineriden çekiyor. Daha sonra içine kattıkları katkı maddeleri ile farklı isimlerde satıyorlar. Dolayısı ile üç aşağı beş yukarı bütün yakıtlar aynı. Aradaki fark nereden kaynaklanıyor sorusuna gelince. Elbette yine bazı arkadaşların dediği gibi yakıtı aldığınız istasyondan kaynaklanıyor. İstasyonun sahibi ya da işletmecisi helal süt emmiş ise kalitesine dikkat ediyor. İşte seçimizinde dikkat etmeniz gereken en önemli husus bu.

Üçüncü olarak; ben yukarıda belirttiğim nedenler ile Full istasyonundan alıyorum. Piyasadan %7 daha ucuz yakıt satıyor ve yakıttan kaynaklanan arızaları garanti altına alıyor. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Performansda da herhangi bir değişiklik görmedim.   
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 15, 2012, 22:17:46 »
Mesut bey

Birincisi marka; Shell ingiliz, Total Fransız. Milli bir firma olsun diyorsanız elbette Necatinin dediği gibi Petrol Ofisi derim.

İkinci olarak; yakıt kalitesi derseniz ülkemizdeki markaların hepsi yakıtlarını aynı rafineriden çekiyor. Daha sonra içine kattıkları katkı maddeleri ile farklı isimlerde satıyorlar. Dolayısı ile üç aşağı beş yukarı bütün yakıtlar aynı. Aradaki fark nereden kaynaklanıyor sorusuna gelince. Elbette yine bazı arkadaşların dediği gibi yakıtı aldığınız istasyondan kaynaklanıyor. İstasyonun sahibi ya da işletmecisi helal süt emmiş ise kalitesine dikkat ediyor. İşte seçimizinde dikkat etmeniz gereken en önemli husus bu.

Üçüncü olarak; ben yukarıda belirttiğim nedenler ile Full istasyonundan alıyorum. Piyasadan %7 daha ucuz yakıt satıyor ve yakıttan kaynaklanan arızaları garanti altına alıyor. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Performansda da herhangi bir değişiklik görmedim.   
seyit bey şikayetim var .com adresine full akaryakıt larla ilgili şikayetlere bakın derim bende 2 kez full den mazot alduım şehir içi shell v pover la 230 kuruş yakan arabam full de 340 kuruş yaktı bunu 2 sefer yaptı araba sağırlaştı ve bütün arkadaşlarda aynı sorunları yaşadı 340 kuruş sorunmudur?bana göre sorundur.sağırlaşması sorunmudur?bana göre sorundur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2012, 00:00:26 »
Mesut bey

teşekkür ederim Seyit Bey, ben de benzinli arabama çok kez Full den benzin almıştım, herhangi bir sorun da yaşamamıştım açıkçası. ha bu sorun yaşanmaz garantisi demek değil elbette. tabi ki bu tüm markalar için geçerli yanlış anlaşılmasın. bu arada diğer arkadaşların da belirttiği gibi istasyonun çok büyük önemi var markadan önce. valla bugün gittim Gaziosmanpaşadan Alibeyköye giderken bi Opet var oradan doldurdum depoyu. inşallah sorun yaşamam. bakalım kaç km yol yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2012, 01:15:09 »

teşekkür ederim Seyit Bey, ben de benzinli arabama çok kez Full den benzin almıştım, herhangi bir sorun da yaşamamıştım açıkçası. ha bu sorun yaşanmaz garantisi demek değil elbette. tabi ki bu tüm markalar için geçerli yanlış anlaşılmasın. bu arada diğer arkadaşların da belirttiği gibi istasyonun çok büyük önemi var markadan önce. valla bugün gittim Gaziosmanpaşadan Alibeyköye giderken bi Opet var oradan doldurdum depoyu. inşallah sorun yaşamam. bakalım kaç km yol yapacağım.

valla mesut abi bu kadar bilinmiş bir markadan alınan yakıt için bile evhamlı olursan arabaya çok nazar değer sonra :)
güle güle keyifle binersiniz inşallah... :) sıkıntı filanda olmaz merak etmeyin ama bence hepsini deneyip hangisinin daha iyi olduğuna siz karar verin bazen insanların değer yargıları farklı olabiliyor...tekrar hayırlı olsun arabanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2012, 21:55:18 »
valla mesut abi bu kadar bilinmiş bir markadan alınan yakıt için bile evhamlı olursan arabaya çok nazar değer sonra :)
güle güle keyifle binersiniz inşallah... :) sıkıntı filanda olmaz merak etmeyin ama bence hepsini deneyip hangisinin daha iyi olduğuna siz karar verin bazen insanların değer yargıları farklı olabiliyor...tekrar hayırlı olsun arabanız.

çok sağol Necati inşallah herkes güle güle keyifle biner kazasız belasız :) yakıt seçimi konusuna gelince evham yapmak değil de, hangisi daha kalitelidir sorun yaşatmaz (mazot olunca biraz daha araştırma gereği hissettim ne yalan söyleyim benzinliyken arabam bu kadar irdelememiştim) ve hangisi daha fazla menzil yapar diye sadece kardeş.. selamlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2012, 22:18:41 »
shell-opet
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)