0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Litre fiyati önemsizse sizin icin shell tabikide...hatta ilk sefer gtl inden alin belki yarari olur ama nerdeyse benzinle ayni fiyat...
shell neden shell?opet neden opet bilgim yoksadece shell diyor herkes bizde ordan alıyoruz
Mesut bey Yeni aracınız hayırlı olsun. Marka seçimininin muhtelif faktörleri olabilir. Birincisi marka; Shell ingiliz, Total Fransız. Milli bir firma olsun diyorsanız elbette Necatinin dediği gibi Petrol Ofisi derim. İkinci olarak; yakıt kalitesi derseniz ülkemizdeki markaların hepsi yakıtlarını aynı rafineriden çekiyor. Daha sonra içine kattıkları katkı maddeleri ile farklı isimlerde satıyorlar. Dolayısı ile üç aşağı beş yukarı bütün yakıtlar aynı. Aradaki fark nereden kaynaklanıyor sorusuna gelince. Elbette yine bazı arkadaşların dediği gibi yakıtı aldığınız istasyondan kaynaklanıyor. İstasyonun sahibi ya da işletmecisi helal süt emmiş ise kalitesine dikkat ediyor. İşte seçimizinde dikkat etmeniz gereken en önemli husus bu.Üçüncü olarak; ben yukarıda belirttiğim nedenler ile Full istasyonundan alıyorum. Piyasadan %7 daha ucuz yakıt satıyor ve yakıttan kaynaklanan arızaları garanti altına alıyor. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Performansda da herhangi bir değişiklik görmedim.
teşekkür ederim Seyit Bey, ben de benzinli arabama çok kez Full den benzin almıştım, herhangi bir sorun da yaşamamıştım açıkçası. ha bu sorun yaşanmaz garantisi demek değil elbette. tabi ki bu tüm markalar için geçerli yanlış anlaşılmasın. bu arada diğer arkadaşların da belirttiği gibi istasyonun çok büyük önemi var markadan önce. valla bugün gittim Gaziosmanpaşadan Alibeyköye giderken bi Opet var oradan doldurdum depoyu. inşallah sorun yaşamam. bakalım kaç km yol yapacağım.
valla mesut abi bu kadar bilinmiş bir markadan alınan yakıt için bile evhamlı olursan arabaya çok nazar değer sonra güle güle keyifle binersiniz inşallah... sıkıntı filanda olmaz merak etmeyin ama bence hepsini deneyip hangisinin daha iyi olduğuna siz karar verin bazen insanların değer yargıları farklı olabiliyor...tekrar hayırlı olsun arabanız.